Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:Jak wygląda rozmiarówka w przypadku pieluch Dada, tych fioletowych? Chcę kupić na próbę, bo wkurzają mnie przeciekajace "Pampersy", Filip nosi 3 i nie wiem czy 3 z Dady będą ok?
-
nick nieaktualnyWiem, ze 2 pampers byly większe niz 2 dady..
Ale dalej juz nie wiem.
Mamy 3 z dady..ale z pampers 3 to tylko pieluchomajtki mam.
Edit. Z dady miedzy 2 a 3 spora różnica w wielkosci była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 14:01
-
e_mii wrote:My też rezygnowaliśmy z 3 pampersa z powodu przeciekania i przeszliśmy na 3 dady, są odrobine większe. Teraz zużywamy dużo mniej pieluch, nie muszę co chwile przewijać w obawie przed zalaniem ubranek.
-
Oczywiście że każdy robi jak uwaza, nie polemizuje z tym. Ja się poprostu obawiam choroby. Tym bardziej że sama często po basenie zima łapałam przeziębienie
ja mam problem z zatokami i jak w zimie wyjdę po godzinie po umyciu i wysuszeniu głowy z czapka to i tak często kończy się to źle
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:A ja nie widzę ani w tym problemu ani w tym.
Jedziemy na basenik - najedzone.
Tam sie przebieramy w strój.
Zabawa w basenie.
Potem sie przebieramy, suszymy i jemy.
Podczas jedzenia do konca wyschniemy.
I myk do fotelika, szybko do auta i do domu.
W PL wiekszosc roku jest zimno to bysmy nigdy z domu wyjsc nie mogły. Na lato wole zarezerwować czas nad jeziorko, morze. Dłuższy urlop.
Tym bardziej, ze potem urlop macierzynski sie konczy i większość z Nas wraca do pracy. I tyle czasu co mamy teraz juz nie bedzie.
OMG Ola w stoju dla takiego maluszka <tu wstawiłabym zakochaną emotke, gdybym umiała> Zaraz pędzę do smyka po nowe smoczki, to pooglądam te stroje. Juz się nie mogę doczekać, bo Ola tez uwielbia wode
dzięki Paulina ze mi o tym przypomniałaś
Tez uważam ze nie ma co przesadzać i zamykać się w domu na zimę, trzeba hartować organizm od najmłodszych lat. Wiadomo ze nie będę z mokrym maluszkiem wychodziła na zimno, ani tez z rozgrzanym po suszeniu czy pobycie w cieplej szatni. Poczekamy, ochloniemy, wiec nie powinno jej to zaszkodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 14:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Oczywiście że każdy robi jak uwaza, nie polemizuje z tym. Ja się poprostu obawiam choroby. Tym bardziej że sama często po basenie zima łapałam przeziębienie
ja mam problem z zatokami i jak w zimie wyjdę po godzinie po umyciu i wysuszeniu głowy z czapka to i tak często kończy się to źle
-
nick nieaktualnyA macie na swoich basenach jakieś pokoje z przewijakami dla maluchów? Bo jak ubrać inaczej dziecko. I bierzecie foteliki do szatni, zmieszczą sie do szafki? Hmm to muszę sprawdzić bo nawet nie interesowałam się tym. A cycek chlorem nie przesiaknie?
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:A macie na swoich basenach jakieś pokoje z przewijakami dla maluchów? Bo jak ubrać inaczej dziecko. I bierzecie foteliki do szatni, zmieszczą sie do szafki? Hmm to muszę sprawdzić bo nawet nie interesowałam się tym. A cycek chlorem nie przesiaknie?
Basen na który chodziłam w ciąży nie jest uzdatniany chlorem.
I jest to basen dla maluchow i kobiet w ciąży.
Grupa max 3 dzieci. Wiec kameralnie.
Przewijaki sa- to podstawa. I miejsce do karmienia.
I nie ma szafek.
Przed rozpoczęciem zajęć zamykamy drzwi na klucz i wszystko co mamy leży w środku na półkach i tam spokojnie wchodzi fotelik. Dziewczyny gondole miały..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 14:34
-
nick nieaktualnyPaulina no to super warunki
Nie wiem czy u nas takie coś znajde ale szczerze wątpię
Na zwykłym basenie to gorzej z warunkami, chyba podzwonie po basenach sie doinformować.
A woda bez chloru? Zastąpili czymś innym? Jakas zielona jestem nie wiedzialam ze bez chloru sie da -
nick nieaktualny
-
Mnie przed basenem na razie powstrzymuje maraton szczepień i brak stroju. Czy jak się skończy karmić to piersi szybko wracają do swojego rozmiaru? Bo bym musiała kupić nowy strój żeby iść na basen..
Bo jednak moje stroje rozm s są za małe teraz w piersiach.. A kupować strój na dwa miesiące też bez sensu. Brzuch uważam że wolę dwuczęściowy niż jedno. W jednoczęściowy to nawet bardziej boczki widać mi się wydaje6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
1ania1 wrote:Dzięki za info w sprawie tych pampersów. Kupię 3 i zobaczymy jak się sprawdzą. Swoją drogą to nie wiem co z tymi 3 z "Pampersa", z 1 i 2 byłam zadowolona, a te 3 to totalna porażka jak dla mnie.7w3d 💔
-
e_mii wrote:Załamana swoim wyglądem odpaliłam w końcu płytę Chodakowskiej. Wymiękłam już na rozgrzewce... To będzie trudny powrót do formy
Ja jak tylko pozbede się kataru to ruszam z ćwiczeniami zobaczymy jak pójdzie ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie też kiepsko z formą. Mięśnie brzucha tak słabe ze ledwo 10 brzuszków zrobiłam ojjj ciężko szło...
Z piersiami to różnie bywa, mi już zmalaly mam prawie takie jak przed tą ciąża. Po pierwszej ciąży i karmieniu nigdy juz nie wrocily do swojego wyglądu jedrnego 75d tylko byly o wiele mniejsze i brzydsze.