X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio odpaliłam wyzwanie pilates na YT. Nie było źle, zakwasów nie mam, ale zakres ruchu mam kiepski. Wyzwanie trwa 6 tygodni, licze, że po tym czasie będę sprawniejsza

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuszkow nie mogę robić bo czuję że mięśnie mi się nie zeszły pod pepkiem. A nie chce im zaszkodzić więc polecę z ćwiczeniami dla kobiet po porodzie.

Moje B mi pasowało, teraz w sumie byłyby ok jak są opróźnione z mleka :) muszę przymierzyć stare staniki bo chodzę w tych do karmienia.. W ciąży miałam C a przed B ciekawe które są ok.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.

Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.

Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm

Nie martw się :) Moja tez jakoś wybitnie dużo się nie odzywa. Na pewno częściej lezy cichutko niż sobie guga, i to jeszcze nie jest takie ładne guganie. A Twoja wydaje jakieś dźwięki? Np. Auuuu, hyyy itp :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszczy rano do zabawek, stęka, i "mówi" "ee.." takie "eh.." ale żadnych auuu, aguuu , guuu - takich to nie.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

w ogóle nie guga? ja bym skonsultowała z pediatrą przy najbliższej okazji. Guganie to pewien etap rozwoju mowy i chyba powinien wystąpić, warto sprawdzić czy z wędzidełkiem wszystko ok i napięciem mieśni twarzy - chyba to od tego też zalezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:39

Mama.33 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie guga tak typowo, raczej wydaje radosne i podniecone postękiwania. Ma jeszcze czas, spokojnie :) Jeszcze będziesz narzekała, że się buźka nie zamyka ;)

Co do podawania napojów, to u naszej Pierworodnej sprawdził się najbardziej doidy, szybko ogarnęła tez zwykle kubki. Słomkę załapała dobrze po roku... żadne inne niekapki nie znalazły uznania i szybko nauczyła się jak z nich wylewać :D Trzeba popróbować co się sprawdzi, bo przy każdym dziecku może to być co innego :)

My na basen tez się szykujemy. Ze starszą chodzimy co tydzień odkąd skończyła 4 miesiące. Zima, nie zima, chodzimy. I obie zimy przetrwała bez jednego gluta nawet ;) Na basenach korzystamy z szatni rodzinnych, tam są przewijaki, krzesełka, kabiny do przebierania. Byliśmy na czterech różnych basenach i wszędzie była szatnia dostosowana do maluchów.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja guga cały czas. Tylko podczas snu jej nie slychac. :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.

Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh moja pięknie przesypiala noce, a dziś obudziła się o 22:40 i już wyspana. Do 24 się męczyłam i zasnęła w końcu, ale kolejna pobudka 3:30 i o 7:30 zywczyk. Tragedia. Nie wiem czy to już ten słynny regres snu czy co. Dziś jeszcze mąż jedzie do Krakowa na koncert i wróci jutro a tu chyba zaczyna się 4 skok bo marudna płaczliwa. Ehhh

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tatę wpatrzona jak w obrazek od rana... Pójdziemy na spacer to może nie zauważy że wyjechał.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie regresu snu u mojej Hani. Bo nie wiem czy dziecko moze spac mniej. :O :O

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.

Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.

Mojemu też pocą się stopy ;)
    Eh Zołza to u mnie noce tak wyglądają od 3 miesięcy :D, też się boję tego regresu snu, bo wtedy to już chyba w ogóle spać nie będzie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od początku Antoś śpi ładnie, bardzo ładnie nawet, jedną noc tylko mieliśmy, że obudził się i godzinę nie spał, ale tak to tylko się wierci więc do cycka zje w 2 minutki i odkładam do łóżeczka i tak co 2-3 godziny :)

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas od początku Antoś śpi ładnie, bardzo ładnie nawet, jedną noc tylko mieliśmy, że obudził się i godzinę nie spał, ale tak to tylko się wierci więc do cycka zje w 2 minutki i odkładam do łóżeczka i tak co 2-3 godziny :)

u mnie byłoby podobnie idealnie gdyby nie to, że nie mogę do łóżeczka odłożyć :D
    ale strach się cieszyć, bo pewnie jeszcze da nam popalić :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę ze odespi w dzień. Mamy jeszcze 30 minut zabawy i spróbujemy się położyć. Ostatnio Hania zainteresowała się moja twarzą. Jak zawsze zabawki były nr jeden do dotykania szturchanie tak od kilku dni maca mnie po twarzy drapie ściska.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gugania to teraz najczęściej można usłyszeć ułaaaaaa takie przeciągle.albo coś w rodzaju nie :-) mam nadzieję że nie będzie to jej pierwsze świadome słowo :-D

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było takie nie spania tylko np. brzuszek męczył albo się lekko robudzil to musiałam dokarmiac tak też mały śpi ciągiem najczęściej 5h potem już po 1,5-2h aż do 8 rano od 20

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez często mowi "niee" :O i choć cieszy mnie jej asertywność to wolę inne pierwsze słowo. :D :D

Hania od momentu spania w nocy ze mną w łóżku - nie ma problemów z nocnyn snem. Zero pobudek, przez sen slysze jak mlaszcze - dostaje cycka. 5-10 min i się odlacza i spi dalej. :D nie walczę juz by spała u siebie. :) :) :)

W dzień tylko nie rozumie idei spania. Szkoda jej tracić czas na lenistwo skoro tyle rzeczy się dzieję. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moja też często "nieee" gada a nawet krzyknąć to potrafi :D Ostatnio ma coraz lepszą koordynację oko-ręka, łapie zabawki i podczas przewijania łapie sie za stópki :) Ale coś maruda od kilku dni, coś bialego w miejscach dolnych jedynej niemożliwe ze juz by ząbki :O

‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ