WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio odpaliłam wyzwanie pilates na YT. Nie było źle, zakwasów nie mam, ale zakres ruchu mam kiepski. Wyzwanie trwa 6 tygodni, licze, że po tym czasie będę sprawniejsza

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuszkow nie mogę robić bo czuję że mięśnie mi się nie zeszły pod pepkiem. A nie chce im zaszkodzić więc polecę z ćwiczeniami dla kobiet po porodzie.

Moje B mi pasowało, teraz w sumie byłyby ok jak są opróźnione z mleka :) muszę przymierzyć stare staniki bo chodzę w tych do karmienia.. W ciąży miałam C a przed B ciekawe które są ok.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.

Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.

Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm

Nie martw się :) Moja tez jakoś wybitnie dużo się nie odzywa. Na pewno częściej lezy cichutko niż sobie guga, i to jeszcze nie jest takie ładne guganie. A Twoja wydaje jakieś dźwięki? Np. Auuuu, hyyy itp :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszczy rano do zabawek, stęka, i "mówi" "ee.." takie "eh.." ale żadnych auuu, aguuu , guuu - takich to nie.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

w ogóle nie guga? ja bym skonsultowała z pediatrą przy najbliższej okazji. Guganie to pewien etap rozwoju mowy i chyba powinien wystąpić, warto sprawdzić czy z wędzidełkiem wszystko ok i napięciem mieśni twarzy - chyba to od tego też zalezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:39

Mama.33 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie guga tak typowo, raczej wydaje radosne i podniecone postękiwania. Ma jeszcze czas, spokojnie :) Jeszcze będziesz narzekała, że się buźka nie zamyka ;)

Co do podawania napojów, to u naszej Pierworodnej sprawdził się najbardziej doidy, szybko ogarnęła tez zwykle kubki. Słomkę załapała dobrze po roku... żadne inne niekapki nie znalazły uznania i szybko nauczyła się jak z nich wylewać :D Trzeba popróbować co się sprawdzi, bo przy każdym dziecku może to być co innego :)

My na basen tez się szykujemy. Ze starszą chodzimy co tydzień odkąd skończyła 4 miesiące. Zima, nie zima, chodzimy. I obie zimy przetrwała bez jednego gluta nawet ;) Na basenach korzystamy z szatni rodzinnych, tam są przewijaki, krzesełka, kabiny do przebierania. Byliśmy na czterech różnych basenach i wszędzie była szatnia dostosowana do maluchów.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja guga cały czas. Tylko podczas snu jej nie slychac. :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.

Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh moja pięknie przesypiala noce, a dziś obudziła się o 22:40 i już wyspana. Do 24 się męczyłam i zasnęła w końcu, ale kolejna pobudka 3:30 i o 7:30 zywczyk. Tragedia. Nie wiem czy to już ten słynny regres snu czy co. Dziś jeszcze mąż jedzie do Krakowa na koncert i wróci jutro a tu chyba zaczyna się 4 skok bo marudna płaczliwa. Ehhh

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tatę wpatrzona jak w obrazek od rana... Pójdziemy na spacer to może nie zauważy że wyjechał.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie regresu snu u mojej Hani. Bo nie wiem czy dziecko moze spac mniej. :O :O

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.

Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.

Mojemu też pocą się stopy ;)
    Eh Zołza to u mnie noce tak wyglądają od 3 miesięcy :D, też się boję tego regresu snu, bo wtedy to już chyba w ogóle spać nie będzie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od początku Antoś śpi ładnie, bardzo ładnie nawet, jedną noc tylko mieliśmy, że obudził się i godzinę nie spał, ale tak to tylko się wierci więc do cycka zje w 2 minutki i odkładam do łóżeczka i tak co 2-3 godziny :)

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas od początku Antoś śpi ładnie, bardzo ładnie nawet, jedną noc tylko mieliśmy, że obudził się i godzinę nie spał, ale tak to tylko się wierci więc do cycka zje w 2 minutki i odkładam do łóżeczka i tak co 2-3 godziny :)

u mnie byłoby podobnie idealnie gdyby nie to, że nie mogę do łóżeczka odłożyć :D
    ale strach się cieszyć, bo pewnie jeszcze da nam popalić :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę ze odespi w dzień. Mamy jeszcze 30 minut zabawy i spróbujemy się położyć. Ostatnio Hania zainteresowała się moja twarzą. Jak zawsze zabawki były nr jeden do dotykania szturchanie tak od kilku dni maca mnie po twarzy drapie ściska.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gugania to teraz najczęściej można usłyszeć ułaaaaaa takie przeciągle.albo coś w rodzaju nie :-) mam nadzieję że nie będzie to jej pierwsze świadome słowo :-D

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było takie nie spania tylko np. brzuszek męczył albo się lekko robudzil to musiałam dokarmiac tak też mały śpi ciągiem najczęściej 5h potem już po 1,5-2h aż do 8 rano od 20

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez często mowi "niee" :O i choć cieszy mnie jej asertywność to wolę inne pierwsze słowo. :D :D

Hania od momentu spania w nocy ze mną w łóżku - nie ma problemów z nocnyn snem. Zero pobudek, przez sen slysze jak mlaszcze - dostaje cycka. 5-10 min i się odlacza i spi dalej. :D nie walczę juz by spała u siebie. :) :) :)

W dzień tylko nie rozumie idei spania. Szkoda jej tracić czas na lenistwo skoro tyle rzeczy się dzieję. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moja też często "nieee" gada a nawet krzyknąć to potrafi :D Ostatnio ma coraz lepszą koordynację oko-ręka, łapie zabawki i podczas przewijania łapie sie za stópki :) Ale coś maruda od kilku dni, coś bialego w miejscach dolnych jedynej niemożliwe ze juz by ząbki :O

‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ