Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brzuszkow nie mogę robić bo czuję że mięśnie mi się nie zeszły pod pepkiem. A nie chce im zaszkodzić więc polecę z ćwiczeniami dla kobiet po porodzie.
Moje B mi pasowało, teraz w sumie byłyby ok jak są opróźnione z mlekamuszę przymierzyć stare staniki bo chodzę w tych do karmienia.. W ciąży miałam C a przed B ciekawe które są ok.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.
Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.
Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmm
Nie martw sięMoja tez jakoś wybitnie dużo się nie odzywa. Na pewno częściej lezy cichutko niż sobie guga, i to jeszcze nie jest takie ładne guganie. A Twoja wydaje jakieś dźwięki? Np. Auuuu, hyyy itp
-
Paulinaaa wrote:Hejka, próbowałam nadrobić, ale chyba nie wszystko się udało. O rozszerzaniu diety jeszcze kompletnie nie myślę.
Słuchajcie, czy ja powinnam się ciut martwić że moje dziecię nie guga ? ma 2,5 miesiąca, z tego co czytałam to u was dzidzie gugały odkąd miały 2 miesiące hmmWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:39
Mama.33 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Moja tez nie guga tak typowo, raczej wydaje radosne i podniecone postękiwania. Ma jeszcze czas, spokojnie
Jeszcze będziesz narzekała, że się buźka nie zamyka
Co do podawania napojów, to u naszej Pierworodnej sprawdził się najbardziej doidy, szybko ogarnęła tez zwykle kubki. Słomkę załapała dobrze po roku... żadne inne niekapki nie znalazły uznania i szybko nauczyła się jak z nich wylewaćTrzeba popróbować co się sprawdzi, bo przy każdym dziecku może to być co innego
My na basen tez się szykujemy. Ze starszą chodzimy co tydzień odkąd skończyła 4 miesiące. Zima, nie zima, chodzimy. I obie zimy przetrwała bez jednego gluta nawetNa basenach korzystamy z szatni rodzinnych, tam są przewijaki, krzesełka, kabiny do przebierania. Byliśmy na czterech różnych basenach i wszędzie była szatnia dostosowana do maluchów.
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.
Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.
-
Heh moja pięknie przesypiala noce, a dziś obudziła się o 22:40 i już wyspana. Do 24 się męczyłam i zasnęła w końcu, ale kolejna pobudka 3:30 i o 7:30 zywczyk. Tragedia. Nie wiem czy to już ten słynny regres snu czy co. Dziś jeszcze mąż jedzie do Krakowa na koncert i wróci jutro a tu chyba zaczyna się 4 skok bo marudna płaczliwa. Ehhh
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Ja dzisiaj spałam 2 godziny. Mała przez sen się rzucała cały czas i straszne bąki ją męczyły. Pojęcia nie mam od czego to, bo nic takiego nie jadłam co mogłoby alergie wywołać. Może witaminę D podałam za późno.
Waszym maluchom pocą się stopy?? Moja ma spocone nawet jak śpi w body pod kołderką.
Mojemu też pocą się stopy
Eh Zołza to u mnie noce tak wyglądają od 3 miesięcy, też się boję tego regresu snu, bo wtedy to już chyba w ogóle spać nie będzie.
-
justyna14 wrote:u nas od początku Antoś śpi ładnie, bardzo ładnie nawet, jedną noc tylko mieliśmy, że obudził się i godzinę nie spał, ale tak to tylko się wierci więc do cycka zje w 2 minutki i odkładam do łóżeczka i tak co 2-3 godziny
u mnie byłoby podobnie idealnie gdyby nie to, że nie mogę do łóżeczka odłożyć
ale strach się cieszyć, bo pewnie jeszcze da nam popalić
-
U nas nie było takie nie spania tylko np. brzuszek męczył albo się lekko robudzil to musiałam dokarmiac tak też mały śpi ciągiem najczęściej 5h potem już po 1,5-2h aż do 8 rano od 206cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMoja tez często mowi "niee"
i choć cieszy mnie jej asertywność to wolę inne pierwsze słowo.
Hania od momentu spania w nocy ze mną w łóżku - nie ma problemów z nocnyn snem. Zero pobudek, przez sen slysze jak mlaszcze - dostaje cycka. 5-10 min i się odlacza i spi dalej.nie walczę juz by spała u siebie.
W dzień tylko nie rozumie idei spania. Szkoda jej tracić czas na lenistwo skoro tyle rzeczy się dzieję. -
nick nieaktualnyHaha moja też często "nieee" gada a nawet krzyknąć to potrafi
Ostatnio ma coraz lepszą koordynację oko-ręka, łapie zabawki i podczas przewijania łapie sie za stópki
Ale coś maruda od kilku dni, coś bialego w miejscach dolnych jedynej niemożliwe ze juz by ząbki