Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zachowanie swojej zwalam na ten dlugi skok w okolicach 14 tygodnia ktory moze trwac nawet 5 tygodni. Jedyne na co nie moge narzekac to noce. Spi od 22 dzisiaj do prawie 11 z przerwami na karmienia. Takich karmien mamy 4-5. Ale po wstaniu zaczyna sie szalenstwo. Tylko raczki, pobawi sie z 15 min posmieje pogimnastykuje, cwiczenia na brzuszku i chce noszenia. Na rekach zasypia odlozona krzyczy.. i tak do 22 jak zasnie z nami w lozku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 16:25
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Te by maa widzialam ze jak sie teraz zamowi to po nowym roku dopiero beda, maja duzo zamowien
U nas juz tez 62 wszystko ew lidlowe 62/68. Czy ktos tez tak jak ja czeka z chrztem na cieple dni? Nie wiem ale jakos mi sie nie widzi teraz ja chrzcic, w tych godzinach co u nas msza to Mloda ma drzemke dluga, wiec moze jakos by sie przezylo, ale poczekam do wiosny
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mielismy chrzest w październiku.
Tragedii nie bylo.
Sukienka, rajstopy i plaszczyk.
a my mamy sentyment do tego miesiaca, slub z mężem braliśmy w październiku.
Mi pogoda nie przeszkadza. W kościele to tylko max 1h.
A w restauracji przecież cieplo.
Hania msze spała w wózku. Nie obudziła sie gdy brałam ją na ręce. Dopiero 2min przed polanien wodą skrzywila sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 16:38
-
Edytka h&m wypada dosc duze, ale z c&a tez nosi glownie 56 sporadycznie 62... z wielopakow body 56 z c&a sa na styk ale kupowane pojedynczo z luzem...
Co do wagi to moja tydzien temu na szczepieniu miala 5510g
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justa8902 wrote:Te by maa widzialam ze jak sie teraz zamowi to po nowym roku dopiero beda, maja duzo zamowien
U nas juz tez 62 wszystko ew lidlowe 62/68. Czy ktos tez tak jak ja czeka z chrztem na cieple dni? Nie wiem ale jakos mi sie nie widzi teraz ja chrzcic, w tych godzinach co u nas msza to Mloda ma drzemke dluga, wiec moze jakos by sie przezylo, ale poczekam do wiosny
My czekamy do wiosny... Albo i lataEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Fajny!
Ja sie zastanawiam jeszcze... kusi mnie ten z by maa bo piekne sa, ale ciekawi mnie jak one w praktyce...
A u nas póki co znalazlam jakis jeden w miare wylozony lammfell i nie moge sie zdecydowac... nic specjalnego u nas nie widzialam
Ja wlasnie tez niczego innego nie znalazlam a zamawiam z amazona glownie, po sklepach nie chce mi sie lazic a tu malo ogolnie wyboru. Te z by maa 240 zl ale sa chyba 2 rozmiary i sa profilowane tak bardziej do spacerowki. Zamowie jak juz bedziemy w spacerowce, na lato tez wkladki maja tez sliczne. -
nick nieaktualnyBody z hm wg mnie najlepsze, mile w dotyku lekko elastyczne dobrze sie dopasowuja do cialka i sie nie defasonuja, dekold nie wisi nawet po wielu praniach (a mam nawet po 2 innych dzieci i wygladaja jak nowe nadal) a rozmiarowka dokladnie mi sie pokrywa z dlugoscia dziecka, teraz mala ma 60 cm i nosimy 62.
-
Z h&m body na 56 które kupiłam w ciąży nawet 1x nie założyłam... na nas dobre było 50/56 Z Lidla na start i to dlatego że są ciągliwe te ubranka , inne firmy 62 albo 68. Zresztą po pierwszym miesiącu przeszłam na lidlowe 62/68.. na styczen juz kompletuje 74/80
Teraz nosimy 74 z innych firm.. jakieś pojedyncze rzeczy mam na 68 jeszcze. Tylko my mamy 7,5kg już. Ubranka robią się za małe na długość.
Fajne ubranka chłopięce są w sklepie fazymazy i tam patrzyłam na chrzest coś ale mamy pod koniec stycznia więc kupię na początku nowego roku żeby wiedzieć ile urośnie
Zimowy kombinezon udalo się mojej mamie kupić w outlecie cocodrillo za stowke na 80 cm już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 18:51
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My reż chrzicliśmy w paździerbiku i dobrze że mamy to już za sobą. Ale chrzest wspominamy bardzo dobrze, dzidzia przespała całą mszę, na rękach u mnie lub u męża bo wózka nie ma tam gdzie pospostawić. Kurcze mi się wydawało że moja nie jest jakaś duża ale jak czytam wasze posty jakie rozmiary noszą dzieci to chyba jednak jest duża17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Marta..a wrote:Z h&m body na 56 które kupiłam w ciąży nawet 1x nie założyłam... na nas dobre było 50/56 Z Lidla na start i to dlatego że są ciągliwe te ubranka , inne firmy 62 albo 68. Zresztą po pierwszym miesiącu przeszłam na lidlowe 62/68.. na styczen juz kompletuje 74/80
Teraz nosimy 74 z innych firm.. jakieś pojedyncze rzeczy mam na 68 jeszcze. Tylko my mamy 7,5kg już. Ubranka robią się za małe na długość.
Fajne ubranka chłopięce są w sklepie fazymazy i tam patrzyłam na chrzest coś ale mamy pod koniec stycznia więc kupię na początku nowego roku żeby wiedzieć ile urośnie
Zimowy kombinezon udalo się mojej mamie kupić w outlecie cocodrillo za stowke na 80 cm już.bo na domowej wadze wychodzi 8 kg ale ona ostatnio go ciut zawyżała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 21:26
Marta..a lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Lavendova ja tez zazwyczaj wszystko amazon
moj maz sie czasem smieje, ze to moj drugi dom haha...
Edytka a to jaka duza jest twoja corcia?
Co do chrzcin to u nas bede najwczesniej wiosna, moze w maju... zima mi sie absolutnie nie usmiecha chrzcuc, tym bardziej, ze wiaze sie to z przyjazdem wiekszej ilosci osob, a ze z pl nikt nie przyjedzie na 2 dni a na dluzej, to zima jak dla mnie masakra, bo gdzie tu z nimi wyjsc, a jak bedzie cieplo to juz mozna jakos fajnie czas zorganizowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyDziewczyny, znalazłam stronkę z zabawnymi kompletami: t-shirt dla mamy/taty z nadrukiem i body dla dzidziusia z korespondującym napisem
nie wiem jak jakość tego, ale myśle ze się nie oprę i coś kupie zabawnego na święta dla córci i tatusia
https://fabrykabodziakow.pl/pc/z-nadrukiem
-
Antoś spał od 21.30 do 6.00 bez żadnej pobudki...A ja głupia zamiast się cieszyć że zaczyna przesypiać całe noce, to się martwię bo kolejne karmienie nam ucieka
muszę jakoś powoli zwiększać mu te porcje, z tym jest różnie bo raz zje 90ml a raz 150ml.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnykozalia wrote:Dziewczyny, znalazłam stronkę z zabawnymi kompletami: t-shirt dla mamy/taty z nadrukiem i body dla dzidziusia z korespondującym napisem
nie wiem jak jakość tego, ale myśle ze się nie oprę i coś kupie zabawnego na święta dla córci i tatusia
Fajne!PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Moja Ula zaczęła wysoko podnosić głowę w leżeniu na brzuchu ALE przy tym czasem podnosi do góry nóżki.
To jest ok czy nie?
edit: chyba niezbyt, bo przewróciła się sama z brzucha na plecy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 09:20
-
nesssssa wrote:Moja Ula zaczęła wysoko podnosić głowę w leżeniu na brzuchu ALE przy tym czasem podnosi do góry nóżki.
To jest ok czy nie?
edit: chyba niezbyt, bo przewróciła się sama z brzucha na plecy...Filip teraz lubi leżeć na brzuchu, musze pilnować jego rączek, a jak jest zmęczony i ma dość to rozklada rece na boki i robi kołyskę
nesssssa lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Dziewczyny, znalazłam stronkę z zabawnymi kompletami: t-shirt dla mamy/taty z nadrukiem i body dla dzidziusia z korespondującym napisem
Ja tu zamawiałam na dzień chłopaka i były fajnej jakości
https://allegro.pl/zestaw-meska-koszulka-dla-taty-i-body-dla-syna-i7373952923.html
Dooti ja bym się cieszyła jakby mały mi tyle spał..nie możemy przekroczyć magicznej granicy 7h, maks nasz ostatnio to 6h40min w nocy, a później co 1,5-2,5h już pobudki... teraz mamy ten antybiotyk do czwartku to mi wypada między 00 a 1 w nocy go podać więc i tak muszę go obudzić
Marzy mi się taka noc z jednym karmieniem tylko, albo chociaż żeby do tej 5-6 rano pospał.
nesssssa niby źle ale mój tez miał tydzień, że nóżki leciały w górę. Przytrzymywałam mu pupę wtedy, a jak ogarnął sam wyciąganie rączek do przodu to nagle sam przestał. Dlatego ja bym dała małej czasU nas też najpierw lewa rączka się wysunęła sama, a prawą musiałam układać. A teraz już obie idą do przodu i się otwierają
stopniowo te maluszki same to ogarniają, jestem w szoku jak to idzie. Wczoraj pierwszy raz sam złapał nieświadomie grzechotkę która obok leżała, a dzisiaj zrobił to już kilka razy
Ah pchwalę się, wczoraj zaliczyłam pierwszy trening, godzina ćwiczeń z płytą i mam zakwas na każdym centymetrze ciałamyslałam, że kondycyjnie będzie gorzej ale tylko trochę sobie luzowałam w trakcie. Polecam wam płytę
https://allegro.pl/sexy-mama-modelowanie-sylwetki-2-dvd-hit-i7669968939.html
Ćwiczyłam tej dziewczyny treningi też w ciąży, może dlatego mam teraz siłę. A podoba mi się, że są ćwiczenia bezpieczne dla kobiet po ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 09:41
nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta zazdroszcze znalezienia czasu na trening.
oj marzy mi sie wrocic do kondycji sprzed ciąży.
tylko ciągle mysle jak to ogarnąć..
Na brzuszku rączki powinny być z przodu a nóżkami może sobie spokojnie machać. I to fsktycznie da się zauważyć jak dzi
ecko opanuje umiejętność lezenia na brzuchu.ale wystarczy korygować i w koncu będzie efekt.
Hania wczoraj pierwszy raz na brzuszku otworzyła prawą dłoń.(rehabilitacja daje efekty)
ale była zadowolona. Już tak z tygrysem gadała ze az podekscytowana byla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 10:25
Paulinaaa lubi tę wiadomość