Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to u mnie dzsiaj rok odkąd na ekranie monitora w pracy ujrzałam bhcg 300 ! Jakież mi wtedy towarzyszyły emocje
a dzisiaj kropka ma już prawie 4 miesiące
Nie wiem czy wy tak macie ale wtedy sobie pomyślałam ciekawe co będzie za rok o tej porze
Oczekiwania kontra rzeczywistość są inne niż myślałam ale co tam
Chyba powoli wygrzebujemy się z dołka. Mała codziennie w lepszym humorze
nesssssa, Marta..a, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
My dzisiaj po szczepieniu, druga dawka 6w1 o nimenrixa
Młody bardzo ładnie, zostaliśmy pochwaleni za kp na 90 centylu. Waga 7,8kg
Ja na dwa dni przed okresem miałam mega dużo mleka także ten ;p właśnie na luzie ściągnęłam w 5min recznym laktatorem 100ml z jednej piersi.
Może dooti to taki etap że ma mniejszy apetyt? Dużo bodźców itp?może trzeba przeczekać? Mi mały krócej je w dzień a w nocy an śpiocha się zasysa na dłużej.
Aaa no i pediatra powiedziała że jak skończymy 4 miesiące i zaczniemy 5 mam zwiększyć dawkę witaminy D do 800 z 400
Małymi też po jedzeniu o 19:30 budzi się miedzy 23 a 1 a potem co 2hco noc teraz sobie mówię że kończę z kp i dam mm żeby spał dłużej ale w dzień mi przechodzi ta myśl i tak ciagbiemy to kp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:30
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja żałuję że już nie karmię piersią. Płakać mi się chciało jak mały przystawiał się do piersi, a ja musiałam mu dać butlę.
Może jeszcze mi odbije i jak skończę antybiotykoterapię to wrócę do kp, kto wie... Tylko nie wiem czy on jeszcze będzie miał ochotę na pierś. -
nick nieaktualny
-
Może faktycznie ma taki okres teraz, na spiocha zjadł normalnie, teraz też się pobawił i w miarę spokojnie zjadł porcję. Teraz znowu śpi ale pewnie nie dłużej niż pół godziny bo dłuższa drzemka już dziś była. Aha, zmieniłam mu smoczek na taki z większą dziurą, nie wiem czy to może mieć wpływ, wcześniej przy próbach zaraz płakał i się krztusił bo za szybko leciało, ale teraz już ogarnął.
Tak mi to dziś szkoda było na tej rehabilitacji, tak bidulek płakał, nie wyrywał się, nie walczył z rehabilitantem tylko płakał, sam się tym płaczem nakręcał. W piątek idziemy znowu, mam nadzieję że będzie lepiej.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
kozalia wrote:Marta, a czemu lekarz kazał Wam zwiększyć wit D? Moja nic nie mówiła
Wiesz co nie pytałam ale z wiekiem wydaje mi się że zapotrzebowanie na Wit D się zwiększa. Generalnie to chyba od 6 miesiąca ale może też dlatego że on jest dużyteraz dawałam jedna kapsułka 400 a będę po 4 miesiącu dawała 2. I tak z tej kapsułki nie wszystko trafia do buzi bo coś się uleje a coś zostanie w kapsułce więc nie przesadze
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chcemy z mężem i tak do lutego poczekać z jedzeniem, więc jeszcze 2 wizyty szczepienie mamy no i w tym kolejny bilans więc pewnie po 6 miesiącu będziemy mieć nowe zalecenia6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Ehhh chyba jednak marchewka nie jest taka dobra... Dziś po dwóch łyżeczkach zauważyłam na policzkach takie kolorki i małe krostki. W czwartek mamy szczepienie to zapytam pediatrę a na razie odstawiam marchewkę. Wczoraj też miała zaróżowione poliku ale nie skojarzyłam tego. Być może dla niej za wcześnie na rozszerzenie diety choć pediatra na poprzednim szczepieniu mówiła by dawać po 17 tyg powoli
-
Mi wczoraj pediatra powiedziala zeby najlepiej odczekac 4 miesiac i jak juz bedzie blizej 5 miesiaca jak 4 to zaczac powoli dawac pasternak lub marchewke, dynie i powoli wprowadzac... tak zamierzalam tez zrobic zeby w okolicach 5 miesiaca zaczac, czyli jakos w styczniu...
Przyszlo dzis krzeselko, fajne jest! I spiworek, tez super, bardzo gruby jest i przytulny
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:A ja tak z innej beczki: kupujecie facetom prezent na święta? Jeśli tak to co?
a od męża dostałam kase więc sobie pierscionek złoty zamówiłam
7w3d 💔 -
nick nieaktualny