X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że trochę mniej. W sumie to dopiero niecały tydzień, a na to też potrzeba czasu.

justyna14 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A ja tak z innej beczki: kupujecie facetom prezent na święta? Jeśli tak to co?;)
    Az sie dziwie ze po 10 latach mamy jeszcze pomysły.

- słuchawki bezprzewodowe

Ale zdarzyło nam sie ze nie wiedzieliśmy co chcemy. :/

Teraz u Nas pierwszy raz bedziemy miec choinkę i prezenty pod choinką. :D
    Od samego początku na święta - 2 razy do roku- uciekalismy do spa. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:22

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym roku nie mam pomysłu. Ciąża wyprała mi mózg :-) w zeszłym roku kupiłam mu bilet na koncert jego ulubionego zespołu czekał rok na niego ale było warto.w tym roku mam problem i on sam też ma bo nie wie co chce. Tzn on chciałby grę komputerową a ja nie chcę mu jej kupić bo to się skończy tak że nie będę miała męża przez dobry miesiąc.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Az sie dziwie ze po 10 latach mamy jeszcze pomysły.

- słuchawki bezprzewodowe

Mój sobie ostatnio kupił do biegania, mega zadowolony :)

Ja nie mam pomysłu szczerze mówiąc. Może dobrą kawę bo kupił kawiarkę i młynek.

Próbowałam włożyć Ulke w nosidełko Marsupi...miało być prosciej i szybciej niz w chuste. Ale ona sie wsciekla i glowe do tyłu tylko odchylala wiec musialam zaprzestac i ucycać. Spróbuję później jak będzie najedzona i spokojna, ale oczywiscie nie moze byc zbyt najedzona...bo uleje. Teraz u mnie sie stres ulania zaczał. Bo nie ma tego duzo, ale w takich momentach ze potrafi sie zakrztusic...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A ja tak z innej beczki: kupujecie facetom prezent na święta? Jeśli tak to co?;)
    Battlefield V, sama też chętnie pogram :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poprosił o gogle narciarskie a do tego dorzucam mu jeszcze narciarskie skarpety :) u nas święta to tradycja i zawsze mieliśmy choinkę tylko ze jeździmy do rodziców to była sztuczna. W tym roku będzie żywa :) mała bo w bloku nie ma miejsca na dużą ale zawsze.
    Za rok jest cień szansy że będziemy już u siebie w domu to będzie dużą :)

Ja już prezenty mam kupione albo zamówione i tylko czekam aż przyjdą.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stwierddzilismy, ze w tym roku nie kupujemy sobie prezentow, a kupimy jeden wspolny - generator pary...
    Chociaz pewnie jakis drobiazg pewnie tez kupimy sobie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak że losujemy kto komu robi i z mężem tez sobie robimy, prch chciał ze wylosowałam męża i teraz mam 2 prezenty do ogarniecia :p mąż w tamtym roku dostał aeropres, a teraz chciał jakas końcówkę do niego, a na mikołajki kupiłam mu kawę :) choinke mieliśmy w tamtym roku to i w tym musi być. Generalnie to lubimy tradycję, więc święta musza być z prezentami, choinką i spędzone z rodziną

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie lubilysmy tradycji, spotkań rodzinnych. :) uciekalismy od tego. Wiec będzie inaczej teraz..

U nas kwestia jest taka ze raz spędziliśmy święta odwiedzając wszystkich i byliśmy wykończeni. Za dużo ludzi. Zła organizacja.
    I od tamtej pory zawsze robiliśmy sobie urlop.
    Ale choinka na ogrodzie zawsze miała lampki.

Teraz będziemy miec dużą- żywą choinkę w salonie :D
    I zrobimy święta u Nas w domu. :) choć i tak zaprosimy najbliższych. :) nie lubie obzarstwa, alkoholu. Wiec będzie po Naszemu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie to są sami anty-tradycjonalisci :D

Kilka razy byliśmy na wigilii u dziadkow moich dziewczyn żeby miały jakieś wspomnienia bardziej tradycyjnych świąt. A tak to ani babcia ani moja mama nie przepadają za tym i nigdy to u nas tak nie wyglądało. Z mało religijnego domu jestem :D

Teraz raczej choinka i prezenty dla dzieci, zrobimy sobie wigilię po austriacku czyli bardziej na luzie. Żadnego obzarstwa ani rajdów rodzinnych :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas święta spędzamy raz z jedna, raz z drugą rodziną. Przyjeżdża mój brat, którym ciężko się spotkać. A jak będziemy mieć swój dom, to będziemy tez święta organizować, ale wtedy wyjdą na jakieś 20 osób...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z sesji świątecznej. Mała miała tak zły hunor, niewyspana była biedna, że ani na jednym zdjęciu nie ma uśmiechu, nawet głowy dźwigać nie chciała, to jej pani podłożyła poduszke, to z tą poduszką jakieś zdjęcia będzie miała leżące... Ehh a miałam do niej takie skrzydełka śliczne i chyba ich ani widać nie będzie...

A żeby było mamie fajnie, teraz leży na leżaczku i sie chichra do mnie...
    Ale pani fotograf stwierdziła że tak rozgadanego dziecka jeszcze nie widziała;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:52

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze łzami wspominam zeszłego święta. O Hani wiedzieli tylko rodzice i siostra,a ja byłam przerażona że i tak ciąża okaże się niepowodzeniem i pamiętam jak odpakowalam swoje prezenty od rodziców i siostry i znalazłam małe skarpetki dla Hani i miseczkę. I się poplakalam, jak się okazało inni wzięli to że mi się prezenty nie podobały :-D

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Renka92 Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak w zeszłym roku w wigilię powiedzieliśmy z mężem że będziemy mieli dzidzię, a teraz już ten nasz bobasek taki duży

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała cały dzień dziś marudna, a od 1,5 h co chwile napady histerycznego płaczu. W poniedziałek bulo to samo. Nie mam pojęcia o co jej chodzi:( czy to może być przez zęby, które mają jeszcze daleko do wyjścia? Dziś nawet kąpiel jej nie uspokoiła, a to uwielbia. Przy cycku śpi, a jak tylko ją odkładam to w ryk:(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moja mała cały dzień dziś marudna, a od 1,5 h co chwile napady histerycznego płaczu. W poniedziałek bulo to samo. Nie mam pojęcia o co jej chodzi:( czy to może być przez zęby, które mają jeszcze daleko do wyjścia? Dziś nawet kąpiel jej nie uspokoiła, a to uwielbia. Przy cycku śpi, a jak tylko ją odkładam to w ryk:(
    nie sądze żeby to zeby. może ma gorszy dzień albo skok przechodzicie. Na zęby to dzieci tak raczej histerycznie nie płączą, raczej marudzą, może gorączka być, biegunka, katar, ale raczej z przerazliwym płaczem tego nie łacze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten skok już się skończył..,

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

miałąm takie 2 dni. Do tej pory nie wiem co to było. Ale pojawiła się mała zielona kupa potem więc zastanawiam się czy nie zjadłam czegoś. Jadłąm orzechy. Już nie jem...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały miał wczoraj fatalny dzień. Nosiłam źle, leżeć nie chciał, pol dnia przepłakał, a ja nie wiedziałam, co zrobić... Dopiero po południu udało mi się go uspokoić, zasnął i wieczorem było już ok.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla swojego spokoju poszłam wczoraj z młodym do lekarza prywatnie. Dalej mało je ale musimy to przeczekać, o prostu tak teraz ma i tyle. Czasem zdarza mu się ładnie zjeść.
    Waży 7300g, długi na 68 (ubranka to kupuje na 74 a ostatnio mąż kupił mu bluzę w pepco na 74 i musiałam wymienić bo mu bicki się nie mieściły), głowa i klata po 42 cm. Osłuchowo czysto, gardło też, muszę tylko mocz sprawdzić bo morfologia była ostatnio robiona i jest ok. Wg lekarki wygląda na zdrowego i w ogóle nie wygląda na wcześniaka. Wyszło na to że włączyła mi się matka panikara :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ