Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tatti wrote:Nie będą, powiedzieli, że tak była i nikt nie powie dlaczego przestaje się rozwijać, tak czy inaczej wizyta za tydzień i potem trzeba będzie miesiąc odczekać przed kolejną ciążą
Tatti tak strasznie mi przykro. Uda się następnym razem. Na pewno.2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Lavendova wrote:Ja tam się nie cieszę z żadnych objawów a już napewno nie nudności i migreny. Wiecie co tu panuje jakaś masowa histeria pt "czy dziecko jeszcze żyje". Szczerze to juz nie mogę tego czytać. Zazdroszczę sama sobie że w poprzednich ciazach zupełnie na spokojnie i pełnym luzie podchodzilam i nie miałam żadnych obaw.
U mnie waga na minusie, docelowo będzie pewnie max 63 kg.
-
Lavendova wrote:A propos witamin, macie w tych mieszankach choline? Czytalam ze b.wazne i ze z pożywienia za mało a w moich tego nie ma. Kończę ooakowanie FemiBaby i chyba kupię jakies inne tylko nie wiem które.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martula78 wrote:Eilleen Skad to wiesz? za każdym razem robiłaś test ciązowy?
-
Po wizycie. Wszystko gra tylko tsh 0.83 A powinno w ciąży koło 2 być. Jutro rano robię ft3 i ft4
tętno 160
Crl 3.36cmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:39
d'nusia, Martula78, e_mii, katka/85, PLPaulina, chabasse, siuLa lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nadine24 wrote:U mnie w tym pakiecie jest jakiś masaż i właśnie myślałam, żeby go na coś wymienić. Peeling też jest. Bardziej się jednak zastanawiałam nad mezoterapią i mikrodermabrazją, co prawda to na twarz ale jednak nie jest to maseczka tylko bardziej inwazyjny zabieg + te wszystkie specyfiki do tego.
nadine24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tatti wrote:Dziesczyny, a czy ktoś się orientuje czy może miał doświadczenie, czy wzrasta beta hcg, jeśli zarodek się nie rozwija?
Przy moim pierwszym poronieniu tak miałam. Przyszłam ze skierowaniem na zabieg (to było od razu po wizycie u lekarza, po południu), w szpitalu zrobili mi wtedy betę, potem rano kolejną, spadała więc na następny dzień miałam mieć zabieg. W dzień zabiegu znowu zbadali mi poziom bety i okazało się że rośnie. W szpitalu spędziłam wtedy prawie tydzień i zrobili mi zabieg dopiero jak beta znowu spadła.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Przy moim pierwszym poronieniu tak miałam. Przyszłam ze skierowaniem na zabieg (to było od razu po wizycie u lekarza, po południu), w szpitalu zrobili mi wtedy betę, potem rano kolejną, spadała więc na następny dzień miałam mieć zabieg. W dzień zabiegu znowu zbadali mi poziom bety i okazało się że rośnie. W szpitalu spędziłam wtedy prawie tydzień i zrobili mi zabieg dopiero jak beta znowu spadła.
tzn jeśli rośnie, to jest szansa i będą czekać?
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
nick nieaktualny
-
U mnie akurat tak było. Nie wiem czy zawsze czekają. Ja wtedy nie wierzyłam że może być jeszcze dobrze. To był 9 tc a zarodek miał tylko 3mm i nie było akcji serca. To było tylko odkładanie w czasie, ale skoro beta rosła, lekarze nie mogli mi zrobić zabiegu bo mogłabym ich potem oskarżyć (tak mi to tłumaczono).Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Eilleen wrote:Tak, kreska była bardzo blada i tego samego dnia robiłam bete i po 48h drugą. Wartości były zawsze bardzo niskie i przy drugim badaniu spadały ale wskazywały że ciąża była. Dostałam sporo progesteronu i różnych innych suplemententow ale zrezygnowana chciałam iść w styczniu na konkretne badania ale okazało że tym razem się udało.[/QUOTE
Super, że się udało Wiele kobiet nie ma pojecia, ile razy było "w ciąży".
tak, jak napisała Jej odbicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:59
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nadine24 wrote:
Dziewczyny, może orientujecie się jak to jest z zabiegami kosmetycznymi? Czy są jakieś na które nie możemy sobie pozwolić? Jakiś czas temu wykupiłyśmy Day Spa ze szwagierką, za 3 tygodnie mamy jechać i zastanawiam się czy w ogóle mogę z tego skorzystać...
Niestety sporo jest zabiegów, których nie powinno wykonywać się w ciąży - np. wszystkich kwasów. Natomiast delikatne zabiegi, nawilżające itp. jak najbardziej można Korzystaj!
-
nesssssa wrote:
Mam też pytanie czy grupę krwi robiłyście na NFZ czy to trzeba samemu? Bo mam kartę dawcy krwi taką z certyfikatem IHiT ale pewnie nie wystarczy...jakby mogła mi się zmienić nagle.
Nesssa, mi w szpitalu uznali krewkartę z RCKiKnesssssa lubi tę wiadomość