Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Existenz wrote:Po wizycie. Wszystko gra tylko tsh 0.83 A powinno w ciąży koło 2 być. Jutro rano robię ft3 i ft4
tętno 160
Crl 3.36cm
Ja mam 0,149 i konsultacje z endokrynologiem zalecona ale norme mam od niecslych 0,3 wiec twoj wynik jest ok. -
Tatti wrote:tzn jeśli rośnie, to jest szansa i będą czekać?
-
Pamiętacie żenującą historię mojej zagubionej w staniku obrączki? No więc ciążowa budynioza mózgu postępuje
Dzisiaj wybierając się do pracy zauważyłam, że nie ma nigdzie mojej czapki. Nie miałam czasu szukać, więc założyłam na głowę kaptur i poszłam na przystanek autobusowy. Do pracy jadę godzinę z dwiema przesiadkami. Zimno mi było jak cholera, bo kaptur w ogóle nie zasłaniał mi czoła, krótki taki jakiś.
No ale dojechałam do pracy, rozbieram się i patrzę... czapka zwinięta w kapturze Nie zastanowiło mnie wcześniej czemu mi się kaptur skurczył, nie poczułam czapkowej kulki na głowie, nie zauważyłam jej kilkakrotnie zdejmując i zakładając kaptur po drodze
Czy Wam też się tak umysł w ciąży wyostrzył?
nesssssa, d'nusia, Gypsy, ingelita, DobrejMysli, Marta..a, Carolline, justa8902, Iva79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży zapomniałam loginu do banku. Siedziałam przed kompem, żeby zapłacić za jakieś zakupy i zdurnialam. Musieliśmy jechać do bankomatu, żeby wypłacić i wpłacić na konto męża. Po powrocie do domu pamięć wróciła. Pamiętam jak siedziałam z rozdziawioną gębą i cała czerwona, a to było u teściowej
Leticia, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Haha
Ja w pierwszej ciąży miałam sytuację, że zapomniałam jak się wyłącza komputer :p siedzę jak ciemniak, oglądam monitor i pustka kompletna w głowie. Może to ten świecący przycisk na monitorze? Chyba nie, wyłączył się tylko monitor, a komputer dalej szumi... to chyba było gdzieś przy zegarze w prawym dolnym rogu...?
Spędziłam tak kilka minut zanim przypomniałam sobie o przycisku start Swoją drogą, co za bezsensowna nazwa dla miejsca, w którym ukryty jest przycisk do wyłączania
Gypsy, d'nusia, Carolline lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:http://www.endokrynologia.net/tarczyca/tarczyca-ciąża
Ja mam 0,149 i konsultacje z endokrynologiem zalecona ale norme mam od niecslych 0,3 wiec twoj wynik jest ok.
Zobaczymy te ft4 zy nie za duże bo czytałam że w ciszy może spadać o ile ft4 nie jest ponad normę. Też mówił o Endo i usg. Oczywiście wypytalam o ryzyko dla dziecka i tu mnie prxerazil.. z tego wszystkiego nie wzięłam recept na lutke2 i dupka więc i tak jutro idę konsultować wyniki.
Moje dziecko wyniotuje noszzz A tydzień temu rumien się skonczyl10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Leticia wrote:Pamiętacie żenującą historię mojej zagubionej w staniku obrączki? No więc ciążowa budynioza mózgu postępuje
Dzisiaj wybierając się do pracy zauważyłam, że nie ma nigdzie mojej czapki. Nie miałam czasu szukać, więc założyłam na głowę kaptur i poszłam na przystanek autobusowy. Do pracy jadę godzinę z dwiema przesiadkami. Zimno mi było jak cholera, bo kaptur w ogóle nie zasłaniał mi czoła, krótki taki jakiś.
No ale dojechałam do pracy, rozbieram się i patrzę... czapka zwinięta w kapturze Nie zastanowiło mnie wcześniej czemu mi się kaptur skurczył, nie poczułam czapkowej kulki na głowie, nie zauważyłam jej kilkakrotnie zdejmując i zakładając kaptur po drodze
Czy Wam też się tak umysł w ciąży wyostrzył?Leticia, Gypsy, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Existenz wrote:Też mam normę napisaną od 0.2 Do 4 Ale gin mówi że w pierwszym trymestrze powinno być najlepiej koło 2 .
Zobaczymy te ft4 zy nie za duże bo czytałam że w ciszy może spadać o ile ft4 nie jest ponad normę. Też mówił o Endo i usg. Oczywiście wypytalam o ryzyko dla dziecka i tu mnie prxerazil.. z tego wszystkiego nie wzięłam recept na lutke2 i dupka więc i tak jutro idę konsultować wyniki.
Moje dziecko wyniotuje noszzz A tydzień temu rumien się skonczyl
Ja jestem pod kontrolą endokrynologa, bo pierwszy pomiar tsh wyszedł mi 2,28. Norma w ciąży jest do 2,5, ale najlepiej jak jest mniej. Mam receptę na euthyrox na wypadek jakby tsh urosło. Wydaje mi się, że gin cię niepotrzebnie wystraszył. Skocz do endo, na pewno powie, że wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Jaki duży już 5 i pół cm! To już miniaturka człowieka;)
A w ogóle widać już zewnętrznie płeć? Bo do któregoś tygodnia wyglądają tak samo...
Jest wyrostek i jak jest w górę, to jakaś tam płeć, a jak w dół, to druga Nie pamiętam która to która, ale doświadczony lekarz często jest w stanie dobrze ocenić.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Existenz wrote:Po wizycie. Wszystko gra tylko tsh 0.83 A powinno w ciąży koło 2 być. Jutro rano robię ft3 i ft4
tętno 160
Crl 3.36cm
Ja mam 0,45 i lekarz mówił, że to idealnie. Ile lekarzy, tyle opinii...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn