X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Ja byłam w pierwszej ciąży w SPA i bałam się masaży, więc poszłam na peeling ciała, jakieś zabiegi na dłonie i stopy :) ale dziś chyba na masaż też bym poszła :)

U mnie w tym pakiecie jest jakiś masaż i właśnie myślałam, żeby go na coś wymienić. Peeling też jest. Bardziej się jednak zastanawiałam nad mezoterapią i mikrodermabrazją, co prawda to na twarz ale jednak nie jest to maseczka tylko bardziej inwazyjny zabieg + te wszystkie specyfiki do tego.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:39

nadine24, Martula78, katka/85, Leticia lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam, ze z masazem lepiej poczekac do 2 trymestru i mam zamiar do fizjoterapeutki chodzic w drugim trymestrze regularnie na masaze plecow jak nie bedzie przeciwwskazan, bo mi plecy czesto dokuczaja. Co do wagi u mnie tez jest na razie lekki minus, ale to i tak jest nadal mega wysoka waga i wyzsza niz w poprzedniej ciazy na tym etapie, choc tamta ciaze zaczynalam z nizsza waga i powolutku rosla od poczatku to teraz jak na razie jest 0,5 kg w dol, ale od wagi, ktora poprzednio mialam w 15 tygodniu a nie na poczatku :p Jako, ze mam duza nadwage, wrecz otylosc to musze sie pilnowac, by nie przeginac z jedzeniem w ciazy, bo powinnam optymalnie 5- 9 kg przytyc. Kurcze a po ciazy tak ladnie schudlam, ale pozniej nieprzespane noce i czekolada zrobily swoje i mam 6 kilo wiecej niz najwieksza spadkowa :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po wizycie, maluszek ma 3,1 cm <3 Piękny widok. Dostałam skierowanie na hcv. Kolejna wizyta za trzy tygodnie.
    Waga 50 kg czyli +2 od wagi wyjściowej ;)
    gratulacje :)

Dooti lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwiazku z anemia ginek kazal mi juz brac witaminy dla ciezarnych te od 12 tyg ciazy i mam zelazo dodatkowo. I moje pytanko: czy te witaminy albo zelazo moga wywolywac mdlosci? Bo od kiedy lykam to i to to mega mnie mdli caly dzien, generalnie niechec do slodkiego, niechec do jedzenia i nie czuje glodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:05

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:40

polkosia lubi tę wiadomość

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja już po badaniach genetycznych. Maluch ma 54mm, serduszko bije 170ud/min, kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1,6mm, narządy widoczne. Ryzyko wystąpienia trisomii bardzo niskie.
    Ulżyło mi już do końca i chyba wkońcu zacznę w pełni cieszyć się ciążą:)

Zapomniałabym o najciekawszym, lekarz przewiduje dziewczynę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:47

PLPaulina, jej odbicie, niedograna, Natina19, Lavendova, Existenz, Martula78, chabasse, Dooti, d'nusia, katka/85, e_mii, Carolline, DobrejMysli, myszeczka89, cindi88, jessi001, Iva79, Kasiaja, Leticia, Roza86, polkosia, Vi lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tabletki na pusty żołądek mogą powodować mdłości. Trzeba coś zjeść lekkiego przed polknieciem witamin ale nie wiem czy to w naszym stanie cokolwiek zmieni :/
    A ile tego żelaza bierzesz? Mi przepisał w ciemno Tardyferon 80 mg z kwasem foliowym 0,350 mg, na szczęście w małej tabletce. Najlepiej z sokiem pomarańczowym połknac. Są tez w polsce witaminy z imbirem podobno przeciw mdłościom ale czy to działa nie mam pojęcia.
    Tez mam tardyferon bez kwasu, tez 80 mg 2 tab dziennie plus zestwa mama dha premium kupilam. Lykam po sniadaniu ale chyba zaczne na noc, moze to pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:58

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PollyM wrote:
    Cześć, ja już po badaniach genetycznych. Maluch ma 54mm, serduszko bije 170ud/min, kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1,6mm, narządy widoczne. Ryzyko wystąpienia trisomii bardzo niskie.

Gratulacje :-) super ze wszystko dobrze :-)

Co do plci to moj syn byl 80% dziewczynka do 8 msc ciazy :-)

Martula78 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PollyM wrote:

Super :) tez bym juz chciala znac plec maluszka :D

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Gratulacje :-) super ze wszystko dobrze :-)

Co do plci to moj syn byl 80% dziewczynka do 8 msc ciazy :-)

Dlatego piszę to jako ciekawostkę, ale nie przywiązuję do tego wielkiej wagi:)

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos witamin, macie w tych mieszankach choline? Czytalam ze b.wazne i ze z pożywienia za mało a w moich tego nie ma. Kończę ooakowanie FemiBaby i chyba kupię jakies inne tylko nie wiem które.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt <3 u nas dopiero jutro i jest lekki stres, ale mam nadzieję że też skończy się pozytywnie :)
    U nas już za dwa dni zaczyna się 12tc. Ale ten czas leci. Co do brzuszka już mam spory...przed ciążą był płaski, w niektóre dni wręcz wklęsły. Teraz już pokaźny noszę przed sobą. Na tyle mi spodnie uciskały że kupiłam ciążowe. Jaka ulga! Najciekawsze że taki brzuszek już mam rano po przebudzeniu. Boje się co będzie dalej. Ale na wadze dalej -1kg.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PollyM wrote:

Najlepsze wiadomości.teraz już możesz być spokojniejsza

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A propos witamin, macie w tych mieszankach choline? Czytalam ze b.wazne i ze z pożywienia za mało a w moich tego nie ma. Kończę ooakowanie FemiBaby i chyba kupię jakies inne tylko nie wiem które.

ja łykam pregnę plus a wcześniej opakowanie Femibion Natal. Czytam właśnie skład- o cholinie ani słowa.
    Jesli chodzi o suplementy- lekarz zalecił mi Asmag kiedy usłyszał, że pobolewa mnie brzuch czasem. Podobno MAGNEZ hauje skurcze macicy.
    ja piję kawę :) więc dziewczyny, ktore też nie porzuciły tej używki na amen- pewnie dawka magnezu nam sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:48

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Ja łykam prenatal uno i tam jest cholina.

Byłam dzisiaj u ginekologa na NFZ. Już wiem czemu chodzę prywatnie.......
    "USG nie robi się w ciąży, no ewentualnie przezierność karkową"

Mam też pytanie czy grupę krwi robiłyście na NFZ czy to trzeba samemu? Bo mam kartę dawcy krwi taką z certyfikatem IHiT ale pewnie nie wystarczy...jakby mogła mi się zmienić nagle.

I czy ktoś wie czym się różni badanie WR od VDRL ?? Bo na nfz dostałam skierowanie na WR, a prywatnie lekarz sugeruje jeszcze VDRL.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja łykam prenatal uno i tam jest cholina.

Byłam dzisiaj u ginekologa na NFZ. Już wiem czemu chodzę prywatnie.......
    "USG nie robi się w ciąży, no ewentualnie przezierność karkową"

Mam też pytanie czy grupę krwi robiłyście na NFZ czy to trzeba samemu? Bo mam kartę dawcy krwi taką z certyfikatem IHiT ale pewnie nie wystarczy...jakby mogła mi się zmienić nagle.

I czy ktoś wie czym się różni badanie WR od VDRL ?? Bo na nfz dostałam skierowanie na WR, a prywatnie lekarz sugeruje jeszcze VDRL.

Pytałam lekarza, czy jak mam książeczkę honorowego dawcy czy wystarczy, powiedziała, że tak, bo to dokument potwierdzający grupę krwi.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatti co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:11

• niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Gratuluje udanych wizyt <3 u nas dopiero jutro i jest lekki stres, ale mam nadzieję że też skończy się pozytywnie :)
    U nas już za dwa dni zaczyna się 12tc. Ale ten czas leci. Co do brzuszka już mam spory...przed ciążą był płaski, w niektóre dni wręcz wklęsły. Teraz już pokaźny noszę przed sobą. Na tyle mi spodnie uciskały że kupiłam ciążowe. Jaka ulga! Najciekawsze że taki brzuszek już mam rano po przebudzeniu. Boje się co będzie dalej. Ale na wadze dalej -1kg.
    to może to wzdęcia jak na wadze na minusie, a brzuszek widoczny?

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ