X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam metodę na czarne myśli i do tego działająca na naszą podświadomość. Oglądanie wózków. Dziala

Martula78 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Rencia Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    toż to jakś masakra. że też takich konowałów jest więcej. a ja myślałam, że moja historia z internistą czytajacym moje usg z zeszlgo tygodnia to mistrzostwo. do dziś.

Martula78 też to przeszłam, inna pani doktor poinforowała mnie o pustym jaju płodowym.
    Nalatałam się jak wariatka i stresu najadłam.
    No tak to już jest w naszej <<służbe zdrowia>>
    w4sqc6edo3qxubxd.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 01:18

Martula78 lubi tę wiadomość

Renia
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy 12 tc :D

myszeczka89, DobrejMysli, Existenz, Dooti, e_mii, lu.iza, d'nusia, jessi001, chabasse, KlaudiaSG, siuLa, polkosia, Zuuziia, Vi lubią tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    zaczynamy 12 tc :D
    Ja juz jutro ;) ale ten czas leci;) rośnie Ci juz brzuszek?

niedograna, d'nusia, Zuuziia lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lada moment zaczynam 12t :)
    Mi dziś ciężko było dopiąć się w ulubione spodnie no ale jakoś poszło :p
    W pracy jak będę siedzieć to planuje odpiąć guziczek bo specjalnie wzięłam dłuższy sweter ;)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedograna co z Ty tak wcześnie budzisz się. Ja to zasnąć nie mogłam przez dzisiejsze usg

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak na wizycie u gin się wazylam to nawet było -0.5 kg. :D

Ale niedługo pewnie zacznie przybywać kilogramów.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w kolejnym tygodniu ciazy :-) czas to leci :-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Existenz lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Ja juz jutro ;) ale ten czas leci;) rośnie Ci juz brzuszek?
    jeszcze zbytnio nic nie widać... jedynie wieczorami wydaje się ciut większy ;) a tobie?

Existenz wcześnie się obudziłam z powodu Kubusia... 3-4 w nocy to jest jego czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 08:35

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam brzuch taki jakbym była w 19 a nie 9tygdoniu ciąży... aż wstyd mówić który tydzień mam faktycznie.. wazę 51 kg, w poprzedniej ciąży doszłam do 65 :) po dwóch tygodniach miałam znowu 50, ciekawe do ilu dojdę teraz :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    jeszcze zbytnio nic nie widać... jedynie wieczorami wydaje się ciut większy ;) a tobie?

Existenz wcześnie się obudziłam z powodu Kubusia... 3-4 w nocy to jest jego czas...
    Ja dokładnie to samo wieczorem wyraźnie sie zaokrągla ;-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę:) Dzidzia ma lekko ponad 4 cm :) Jak to lekarz stwierdził "to już kawał gościa" :) Tez miałam wczoraj cytologię robioną i była bezbolesna i żadnej krwi nie było... ech... ci niektórzy lekarze.... U mnie w mieście też jest jedna taka lekarka do której strach iść bo większość jej pacjentek po porodzie ląduje na oiomie.

Jeżeli chodzi o wagę to ja wczoraj miałam u lekarza mniej o 2 kg od ostatniej wizyty(3 tyg temu). Ale ja startuje z dość dużej wagi więc grubsi ponoć tyją mniej.
    Z córką w ciąży przytyłam tylko 1,5 kg :) A tydzień po porodzie miałam mniej o 8 kg niż przed porodem czyli schudłam w ciąży..

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wreszcie od wczoraj dwucyfrowo :)

Ja mam 1,5 kg do przodu ale jakoś tego nie widać , chyba po prostu zalałam się wodą bez treningów :)
    A na brzuchu nad wzgórkiem łonowym mam takie wystające "zgrubienie" :)

Dziewczyny, może orientujecie się jak to jest z zabiegami kosmetycznymi? Czy są jakieś na które nie możemy sobie pozwolić? Jakiś czas temu wykupiłyśmy Day Spa ze szwagierką, za 3 tygodnie mamy jechać i zastanawiam się czy w ogóle mogę z tego skorzystać...

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę że już na tym etapie jesteście :-) ja mam 7 tydzień i tak się boję czy nadal faktycznie jestem w ciąży. Wizyta za tydzień w czwartek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo bałam się usg i czy usłyszę serce w 6t4d jak i dzisiaj czy nadal bije w 10.0 także Eilleen nie zazdrość nam tylko tym z 2 trymestru ;) Mój jedyny objaw czyli zaparcia zniknął z dniem wczorajszym kiedy to wysikalam bledsza kreskę na teście ciążowym niż 4 tyg temu. Zobaczcie jak psychika działa

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen, znam ten ból, u mnie wizyta za tydzień w piątek, ostatnio na dokładnie tym samym etapie we wtorek przed wizytą trafiłam z plamieniem do szpitala i w piątek wyszłam już sama... Więc ten tydzień nie będzie raczej najłatwiejszym w moim życiu :D Ale staram się myśleć pozytywnie, odpoczywać, obserwować organizm i myśleć, że w końcu musi być dobrze ;) No i cieszę się, bo od tygodnia ciągle mnie mdli i mi się odbija, a poprzednio tego nie było, więc tłumaczę sobie, że teraz dzidziuś musi być silny skoro daje mi popalić ;) W ogóle jak na początku ciąży to wszystko się szybko zmienia, wszystkie mamy termin w jednym miesiącu, a tak ogromne są różnice w etapie rozwoju ciąży.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg

• Dooti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, maluszek ma 3,1 cm <3 Piękny widok. Dostałam skierowanie na hcv. Kolejna wizyta za trzy tygodnie.
    Waga 50 kg czyli +2 od wagi wyjściowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:10

niedograna, Lavendova, Martula78, Existenz, polkosia lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    My też wreszcie od wczoraj dwucyfrowo :)

Ja mam 1,5 kg do przodu ale jakoś tego nie widać , chyba po prostu zalałam się wodą bez treningów :)
    A na brzuchu nad wzgórkiem łonowym mam takie wystające "zgrubienie" :)

Dziewczyny, może orientujecie się jak to jest z zabiegami kosmetycznymi? Czy są jakieś na które nie możemy sobie pozwolić? Jakiś czas temu wykupiłyśmy Day Spa ze szwagierką, za 3 tygodnie mamy jechać i zastanawiam się czy w ogóle mogę z tego skorzystać...

Ja byłam w pierwszej ciąży w SPA i bałam się masaży, więc poszłam na peeling ciała, jakieś zabiegi na dłonie i stopy :) ale dziś chyba na masaż też bym poszła :)

nadine24 lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jutro czeka pierwsza wizyta u lekarza, zeby nie bylo na pewno tylko krew, mocz, cisnienie zbada moze mi brzuch obmaca na nic innego sie nie nastawiam, u nas nie ma badan ginekologicznych w ciazy normalnie a w pon prywatnie pojde na usg, mam nadzieje ze bedzie to cos w stylu prenatalnego usg w Polsce.
    Ogolnie nie stresuje sie za bardzo, bo wiem, ze niewiele moge tu zrobic, bedzie co ma byc.
    Co do karmienia nadal karmie mloda, brodawek wkleslych nie mialam, ale mialam za to ogromne brodawki, ktorych nie miala jak wziac do buzi, ze 2 tygodnie kombinowania i poszlo, karmienie jest w glowie i najczesciej jak sie chce to da rade, ale nie wolno myslec o wszystkim co moze pojsc zle non stop i sie nakrecac tak jak z ciaza ;) wiadomo sa sytuacje, ze nie przejdzie, ale to naprawde jest malutki odsetek.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ