Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś spróbowałam dac małej wody z kubeczka bo woda ogólnie parzy ja. Kubeczek śliczny zielony dostałam kiedyś na 18 więc umylam wygotowalam. Kubek sam w sobie zrobił furorę chętnie do dzioba wkladala matka zadowolona he znalazłam sposób po czym patrzę a moje dziecko tą wodę bokiem wypluwa... I tyle było z picia wody. Przynajmniej je warzywa chwtnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 21:40
-
Ja wczoraj podałam małej kilka ml wody strzykawka, na kupę, ale nie zadziałało, dzisiaj chciałam powtórzyćc ale łyżeczka. Jak tylko poczuła co to to odrazu zwymiotowała...
A butelki mamy 3 rożnych firm, z różnymi smoczkami, żadna jej nie pasuje. Teraz cała nadzieja w kubeczkach, po świętach muszę jakiś kupić i próbować... -
Moja teraz cos kaszle. Byla u nas pani dr.,.o obejrzala, osluchala i stwierdziła, ze ma jakies slady przebytej wirusowki. Zalecila inhalacje z oklepywaniem. A w poniedzialek byla na szczepieniach i badala ja inna lekarka i jakoś nic nie widziala i nie slyszala. A ponoc na gardle tez ma jakies zaczerwienienia. Kurde no.. Pewnie chorą szczepilam. Eehh z tymi lekarzami
My cala czwórką wyjechal7smy dzisiaj na swieta do moich rodziców, jakies 200 km . Ale dzięki temu, ze wyjezdzamy nie musialam nic za bardzo szykowac w domu. Z reszta i tak bym nie dala rady, bo mloda nie dosc , ze ma problemy ze spaniem przez kaszelek to jeszcze zeby jej ida i się bidulka meczy.
Co do samodzielnego chowania dzieci... Ja tez mam meza, ktory pracuje do 18 a wiec w domu jest koło 19 robiac po drodze jakies zakupy. Ja od rana do 15 jestem sama z mloda, potem (codziennie) lece z nia po synka do przedszkola i do tej 19 jestesmy we trojke. Wieczorem jak maz wraca to godzinks zabawy, potem ogarnia kapiele, i usypianie starszaka. Na szczescie w weekendy nie pracuje wiec mam troche oddechu. Pewnie wiekszosc z nas ma podobnie. Faveci w pracy a my wszystko mamy na swoich glowach. -
Trochę mnie nie było, ale wpadłam w świąteczny wir
Poza tym byłam chora i strasznie się bałam że mała złapie ode mnie ale narazie wszystko ok.
U nas przewijak to ulubione miejsce małej. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było. Jak idziemy na górę na pieluchę i położę ją na przewijaku to jest tak szczęśliwa, że będziemy coś robić przy dupce że aż piszczy z radości. Ogólnie to jej się przewijak kojarzy z pielęgnacją. Tam też były pierwsze uśmiechy i śmiechy bo ma dobry widok na nasze twarze.
Mojej to też chyba idą zęby bo mocno płaczliwa, tarmosi wszystkie gryzaki i czasem podczas płaczu wkłada sobie rączki na dziąsła i drapie. Chociaż narazie nic jeszcze nie widać.
Od kilku dni łapie się za stopki i chyba zdziwiona, że należą do niej. Ale z obrotami kiepsko. Parę razy się przewróciła z brzucha na plecy ale jakoś nie chce tego powtórzyć. Na brzuch z pleców też parę razy próbowała ale zostawała jej jedna ręka pod brzuchem, wściekała się i zaprzestała ostatnio.
Martwi mnie jednak to, że ostatnio bardzo mało zjada. Z cycka to nie wiem, ale mm to wypija mi max 100ml po 3 godzinach bez jedzenia.. Na opakowaniu napisane, że powinna 180 ml.. Czasami jak najpierw był cycek to zje jeszcze mm z 30 ml ale najczęściej już nie chce. A jak jest najpierw mm to wypije 80-100 ml i cycka już nie chce. Ogólnie wszystko jest ciekawsze niż jedzenie. A jak ktoś jest w pokoju i słyszy głosy to już w ogóle nie ma mowy o jedzeniu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:43
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMoj mąż dziś ostatni dzien firmę ogarnia. I mam nadzieję, ze chociaz na kilka dni będzie miał pustą głowę.
heh marzenia
Ja niestety widzę ogromną różnicę kiedy męża nie ma w domu przez np tydzień (dzien i noc).
A kiedy jest w domu o 17..
☆☆☆☆☆☆
Wesołych świąt mamuśki !
To nasze pierwsze święta z maluszkami o oby przyniosły Nam wiele radości !!!!
☆☆☆☆☆☆Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 09:40
Dooti, Lavendova lubią tę wiadomość
-
Wesołych świąt kochane! Niech ten czas będzie piękny i wyjątkowy!
Rok temu przeżywałyśmy tu emocje związane z pierwszym biciem serduszka a dziś maluchy są już z nami.
Mój Antonio kończy dziś pół roczku! Mój mały wielki cudPLPaulina, pumka1990, e_mii lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Wesołych Świąt dziewczyny, niech nasze dzieciaki zdrowo rosna, ładnie jedzą i śpią, mężowie beda pomocni, a Wy wypoczęte
Ja mam w domu całkowity bałagan z powodu zębów małego, wiele rzeczy nie zrobiłam, nie mam, ale dzisiaj sobie pomyślałam, że to nieważne, bo najważniejsze już mam- leży obok mnie i właśnie próbuje mi wsadzić palec w oko
Dooti najlepszego dla Antosia -
Spokojnych, radosnych i rodzinnych świąt
łapmy każdą chwilę, bo ten czas tak szybko leci, za rok będziemy odganiać dzieci od ozdób choinkowych
niech spełnia się nasze wszystkie marzenia. A mamy niech mają czas i możliwość wypicia ciepłej kawy, herbaty, zjedzenia obiadu
Przy okazji puszczania sobie kolęd omal się nie popłakałam z tym moim smrodkiem na rękachto takiw urocze, spędzać pierwsze święta ze swoim dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 08:34
-
Dziewczyny zdrowych i spokojnych świąt, niech radość gości w Waszych domach, dzieci zdrowo się chowają.Dla niektórych w tym i dla mnie to pierwsze święta z maluchem, niech będą niezapomniane i radosne.
Pamiętam w zeszłym roku jak się bałam czy wszystko się utrzyma A dziś moja córka zawiesiła pierwszą swoją bombke poplakalam się. To będą długo wyczekiwane święta. Hania zafascynowana drzewkiem i koniecznie chciała je spróbować. Nie mogę się dziś od niej odkleic najchętniej bym ja cały czas przytulala. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mamy 9.01 bilans i pierwszą szczepionkę. Moja marudna ciąg dalszy i gorzej śpi w nocy ciagle mnie budzi. Mam nadzieję ze to jej minie.
Dziewczyny najlepsze życzenia świąteczne, przede wszystkim zdrowia i pieniędzyI żeby się dzieciaczki dobrze rozwijaly i były juz zawsze taką pociechą dla rodziców
-
Od nas też zdrowych, spokojnych i przede wszystkim rodzinnych Świąt. Wreszcie wyjątkowych - bo z naszymi maleństwami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 15:15
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Kasiaja wrote:Zdrowych i radosnych świąt dla Was i Waszych rodzin :-*
My już ostatnie przygotowywania i zaraz wychodzimy do moich rodziców. Oczywiście wszyscy już gotowi tylko matka w czarnej d...
My za godzinę musimy wyjść... A Emil jak zawsze śpi teraz 40 minut ... To dziś śpi od 1h35minut i nie planuje się budzićEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Zdrowych, wesolych swiat dziewczyny!
Moja corka kolacje przespala, obudzila sie dopiero przed 22, chyba na prezenty
I po polnocy padla dalej...
Lavendova pierwszy bilans dopiero macie? Czy jak to u was wyglada?
My juz na szczescie po 3 serii szczepien, w lutym czwarte...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700