Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
chabasse wrote:Mam pytanie do mam dziewczynek.. Ile ważą juz wasze panny? Pytam, bo moja istatnio znowu przypbrala mimo jako takiego kontrolowania karmien. Teraz wazy jakies 8.3 kg. A 17 grudnia bylo 7600. Hehe.. Święta ją tak rozpasały, kapustka, rybki, sałatki. I naglw okazuje sie po powrocie, ze woekszosc ciuszkow za mała.
Moja w grudniu, w 17 czy 18 tygodniu, ważyła 7800 i miała 69cm. Dzisiaj mamy wizytę wiec zobaczymy ile urosłaJest takim pięknym okrągłym bobaskiem
teraz przechodzimy na rozmiar 74.
-
Moja waży teraz 6 kg. Ubranka nosimy już na 68 body i 74 pajace. W niektore spodenki z 62 tez się jeszcze mieści ale leginsy to juz za ciasne w pasie. Czuję jednak że w body z 68 to pochodzi dosłownie chwilę . Moja jest drobniutka ale wcale nie wygląda na zabiedzoną🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczyny które nadal karmią
przyszła do mnie dzisiaj sukienka z cool mamy bo mamy chrzest pod koniec stycznia i muszę mieć w razie co dostęp do cycka i sukienka jest prze cudna! Maja promocję teraz więc sukienka za nieco ponad 100zł, a na pewno nie schowam jej po skończeniu karmienia bo jest po prostu boska
I jak ubrałam obcas to czułam się mega sexy w niej
Mam tą i na żywo wygląda o wiele wiele lepiej:
https://www.coolmama.pl/kategoria/sukienki-ciazowe-i-do-karmienia/sukienka-rekaw-3-4-motylejustyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja takich typowo do karmienia to mam jedna bluzkę na krótki rękaw z h&m i jedną bluzę na allegro. Na chrzest miesiąc temu kupiłam sobie sukienkę z mohito bo była na zakładkę i spokojnie mogłam w niej karmić. Teraz to zakladam podkoszulkę i normalne bluzki i jak karmię to podkoszulkę z jednego cycka do dołu a bluzka do góry i tyle🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
misia-kasia wrote:Tez lubię produkty coolmama. Nosiłam w ciąży i teraz do karmienia. Fajnie leżą ale maja jedna wadę szybko się mechacą, taki chyba materiał. Wiec jedna bluzkę i sukienkę z ciąży wyrzuciłam bo już źle wyglądały.
Ja jeszcze zamawiałam na allegro od tego użytkownika:
https://allegro.pl/uzytkownik/anda47?order=m
Po iluś tam praniach się zużywają ale na to cudów nie ma raczej
squirrel też spoko
ja mam problem z regulacją temperatury i mi ciągle gorąco i każda warstwa parzy dosłowniea nie chcę z brzuchem latać na wierzchu, szczególnie jak jestem gdzieś w gościach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:40
Mmma, misia-kasia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
A ja sie muszę pochwalić.. Moja córka od kilku dni zaczęła przesypiać dosłownie całe noce. Do tej pory nie przespalam ciagiem wiecej niz 3 godziny, bo młoda spała ze mną i na pierwsze karmienie budziła sie po 2 gidzinach, na nastepne max po 3 a potem to juz co pół godziny a nawet spala z cyckiem w buzi przez godzinę. Potem rano kolo 8 jadła i spala jeszcze Tak do 10. Wiec karmien i pobudek bylo za duzoo. Stąd pewnie jej waga. Po nowym roku po powrocie do domu mąż postanowil, że będzie ją odkładal do łóżeczka po kazdym karmieniu żebym ja mogla pospac. I oto magia.. Okazalo sie ze ona spi bez jedzenia nawet 7 czy 8 godzin, ALE... TYLKO NA BRZUCHU. Ja oczywiscie mam stresa, ze całą noc na brzuchu i to z nosem w materacu.. Doslownie. Jak tylko sie przebudzam lecę w stresie do pokoju sprawdzic czy zyje. Dlatego właśnie muszę kupić monitor, bo bez tego nie dam rady psychicznie. I tu moje pytania do was znowu.. Po pierwsze, czy wasze dzieci też śpią na brzuchu..? Po kilka godzin? A po drugie czy macie jkies monitory godne polecenia, ktore uzywacie i mozecie z doświadczenia zarrkomendowac?
-
nick nieaktualny
-
My mamy monitor Babysense 7 coś ponad 300 zł kosztował i mogę go polecić. Używamy od początku i nie było żadnych wpadek a zwłaszcza w pierwszych tygodniach spałam spokojniej. Teraz książę okupuje nocami nasze łóżko więc chwilowo monitor używamy rzadziej ale np w ciągu dnia na drzemki go włączam bo młody lubi spać z pieluszka przy twarzy i czasami jak trze oczy przez sen to się nią przykrywa.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyA w ogóle będzie działał prawidlowo taki monitor jak dziecko śpi na brzuchu tak nosem w materacu?
Moja na brzuchu spała raz. 15 min i bylam obok. Nie lubi
Za to drugi dzień śpi prawie non stop. A potem do 1 w nocy zabawa. Kurde noWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 15:16
-
Wydaje mi się, że tak. Teoretycznie wylapuje jeśli oddech jest za płytki i nierownomierny. U nas na początku samym jak młody skopal kołdrę tak, że ją rzucił sobie na głowę to zaczął pikac ostrzgawczo. Widziałam, że w szpitalach też takich używają. Ale wiadomo, że pewności nie ma.
Slyszalyscie, że od tego roku lekarz prowadzący ciążę będzie miał obowiązek kierować kobiety na obowiązkowe testy, które będą sprawdzać jej stan psychiczny, chodzi o depresję. Dwa podczas ciąży a trzeci przeprowadzony podczas wizyty położnej po porodzieAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Mojej kuzynki coreczka od zawsze api tylko na brzuchu... na plecach materaz ja parzy... pierwsze tygodnie spala na brzuchu na nich, brali ja na zmiane, a pozniej w lozeczku juz ale tez na brzuchu i tak do dzis a ma juz 14 miesiecy
Ja mam monitor anuza hero przenosny, mozna go tez zamontowac po boku jak dziecko spi na boku czy brzuchu ale chyba pod materacyk bedzie w tym wypadku wygodniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 15:45
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja kluseczka waży 8,300
Szczepienie odroczone ze względu na katarek. Mała ma trzy malutkie plamki na brzuszku i dostałyśmy skierowanie do neurologa, bo podobno to mogą być jakieś zaburzenia neurologiczne. Spotkałyście się z czymś takim? Nigdy bym nie pomyślała ze to może mieć związek z układem nerwowym.
chabasse lubi tę wiadomość