X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj próbowaliśmy ziemniaczka. Dzidzi tak nie spasowała konsystencja, chociaż go wymieszałam z wodą, że zwymiotowała w trakcie jedzenia. I raczej jej nie smakował. Jutro próbujemy coś innego

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    My dzisiaj próbowaliśmy ziemniaczka. Dzidzi tak nie spasowała konsystencja, chociaż go wymieszałam z wodą, że zwymiotowała w trakcie jedzenia. I raczej jej nie smakował. Jutro próbujemy coś innego

Ojej, ciekawe czy mojej podejdzie, bo właśnie jutro chciałam zacząć rozszerzanie od ziemniaczka.

Czy są jakieś zalecenia co do pory podawania nowych pokarmów? Mąż bardzo chciałby przy tym być, wiec musiałabym podać Ok 17 dopiero... na chłopski rozum wydaje mi się, ze lepiej rano, żeby móc obserwować reakcje żołądkowe.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova haha yo u mnie tez sniadania sa raczej rzadkoscia chyba ze tak blizej popoludnia bo obiady jadamy blizej pory kolacji jak maz wraca... no ale jak ona spo do 10-11 to o jakich tu aniadaniach mowa haha...

Sloiczki mam z roznych firm w zaleznosci co z jakiej jest i z ktorej aklad mi pasował... mam wczesna marchew z hipp ale dostalam jako gratis od nich, biala marchew tez hipp, pasternak kupilam z babydream bez przekonania ale tylko taki byl, a wczoraj dorwalam pasternak z hipp i mi bardziej pasuje bo ma tylko wode zero oleju... dynie mam swoja, ale na probe kupilam sloiczek z alnatura bo lepiej jak hipp wypadala... no i z babylove marchew z ziemniakiem i szpinak z ziemniakiem hipp ale to po pojedynczych spróbuje...
    Kupilam tez owoce, bo jak skoncze warzywa to zaczne owocki jako dodatek do "drugiego sniadania" i tu mam jablko hipp gruszka hipp, śliwka z jablkiem dm bio, jablko banan z hermatnikiem hipp i jablko gruszka z sucharkiem hipp... a i z bebivita gratis dostalam jablko banan, ale srednio skladem bo ma zageszczacze...

Kozalia najlepiej donpoludnia nowosvi wprowadzac zeby miec dzien na obswrwacje czy dziecka brzuszek nie boli, nie wychodzi wysypka itp
    Ja daje kolo 12-13... pozniej bede dawala warzywka troche pozniej jak juz bedzie niala wprowadzone, a kolo 11-12 zaczbe owocki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:15

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić kilka brzuszków, nie jestem w stanie :( no nie mogę wyczuć mięśni, nawet jak wstaję to tylko bokiem, bo inaczej nie da rady.

squirrel lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie ćwiczyłam skalpel od nowego roku. Złapałam rytm i chęci przede wszystkim to mnie choroba rozlożyła...

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Filip na brzuchu pływa :) położę go i za chwilę już się obrócił i patrzy całkiem gdzie indziej :) jak siedze obok, to powoli to robi, ale jak wyszłam na chwile do kuchni to piorunem się przemieścił :) ale stopy są nadal za obszarem zainteresowań, obracać też się nie chce.
    Olek ostatnio też tak się kręci :-) raz jak leżalam koło niego to coraz bardziej się oddalał bo do tyłu się odpuchał.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U nas na mm takie same jak na kp. Żółto musztardowe z bialymi grudkami. Po bananie takie czarne nitki.

Ja nosze tylko przodem do świata bo inaczej sie wygina do tyłu. Ogólnie to sztywna taka jest muszę cos z tym kednak zrobić.

Wasze dzieci potrafią sie same sobą zajac pobawić? Leżą sobie na plecach czy na brzuchu? Bo moja to ciągle musi byc zabawiana szybko sie nudzi i sama nie polezy. Już nam sie skonczyly zabawki wszytskie zna i olewa a mi sie konczy repertuar juz. Niech juz zacznie sie poruszac. Najgorsze mirs wg mnie to 4-6 :(
    Na szczęście potrafi. Zajmuje się zabawkami na macie tymi zawieszonymi na pałąkach a jak mu się znudzi to obserwuje naokoło i na brzuch ląduje. Wtedy zaczyna wędrówkę po macie. Jak się zablokuje to jest ryk :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Igor potrafi sam się sobą zająć czasami na krótko. Generalnie to lubi się we mnie wpatrywac jak cos robię :) jutro sprawdzę czy dam radę zrobić trening przy nim godzinny, bo po 20 jak idzie spać już nie mam siły.

U nas brakuje milimetrów żeby wsadził sobie palce od stóp do buzi tak łapie :) cały czas poprawiam mu skarpetki, za to ani trochę nie dźwiga się do siadania. Nogi lubi mieć na czymś położone.. W łóżeczku kładzie je na bok łóżeczka że góra wystają albo próbuje kopać w karuzele :) jak z nim leżę to tak się kręci aż ustawi się żeby wsadzić mi je na brzuch albo głowę. I strasznie mocno podnosi na nogach pupę i plecy do góry nawet jak ma je właśnie oparte o bok łóżka albo o mnie. Wasze też tak podnoszą? Tak że praktycznie tylko głowa mu na podłodze zostaje a tak całe ciałko w powietrzu.
    Olek w łóżeczku często ma nogi podniesione i oparte o pozytywke z karuzeli zresztą w która kopie i muzykę przełącza ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Olek w łóżeczku często ma nogi podniesione i oparte o pozytywke z karuzeli zresztą w która kopie i muzykę przełącza ;-)
    To moja corka uwielbia lezec bez gaci i czasem jak potrzebuje kilku minut na cos to po zmianie pamperka daje ja bez spodenek do lozeczka, daje zabawki i wlaczam karuzele i ona tak nawet godzine brykac, cwiczyc obroty, dyskutowac z misiami itp potrafi... no i ostatnio cisza jak makiem zasial, mysle zobacze zza rogu co robi, a ona popelzala pod karuzele i golymi stopkami miski lapala haha...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A ja sie muszę pochwalić.. Moja córka od kilku dni zaczęła przesypiać dosłownie całe noce. Do tej pory nie przespalam ciagiem wiecej niz 3 godziny, bo młoda spała ze mną i na pierwsze karmienie budziła sie po 2 gidzinach, na nastepne max po 3 a potem to juz co pół godziny a nawet spala z cyckiem w buzi przez godzinę. Potem rano kolo 8 jadła i spala jeszcze Tak do 10. Wiec karmien i pobudek bylo za duzoo. Stąd pewnie jej waga. Po nowym roku po powrocie do domu mąż postanowil, że będzie ją odkładal do łóżeczka po kazdym karmieniu żebym ja mogla pospac. I oto magia.. Okazalo sie ze ona spi bez jedzenia nawet 7 czy 8 godzin, ALE... TYLKO NA BRZUCHU. Ja oczywiscie mam stresa, ze całą noc na brzuchu i to z nosem w materacu.. Doslownie. Jak tylko sie przebudzam lecę w stresie do pokoju sprawdzic czy zyje. Dlatego właśnie muszę kupić monitor, bo bez tego nie dam rady psychicznie. I tu moje pytania do was znowu.. Po pierwsze, czy wasze dzieci też śpią na brzuchu..? Po kilka godzin? A po drugie czy macie jkies monitory godne polecenia, ktore uzywacie i mozecie z doświadczenia zarrkomendowac?
    Dużo śpi na brzuchu i też gdyby nie monitor oddechu to zawału bym dostała. Mamy babysense.

chabasse lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A w ogóle będzie działał prawidlowo taki monitor jak dziecko śpi na brzuchu tak nosem w materacu?

Moja na brzuchu spała raz. 15 min i bylam obok. Nie lubi :D

Za to drugi dzień śpi prawie non stop. A potem do 1 w nocy zabawa. Kurde no :/
    Działa w jakiekolwiek pozycji nie śpi i w którymkolwiek rogu łóżeczka ;-) bo nieraz go brałam z łóżeczka i zapomniałam wyłączyć to uruchamia się alarm.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    To moja corka uwielbia lezec bez gaci i czasem jak potrzebuje kilku minut na cos to po zmianie pamperka daje ja bez spodenek do lozeczka, daje zabawki i wlaczam karuzele i ona tak nawet godzine brykac, cwiczyc obroty, dyskutowac z misiami itp potrafi... no i ostatnio cisza jak makiem zasial, mysle zobacze zza rogu co robi, a ona popelzala pod karuzele i golymi stopkami miski lapala haha...
    Nieźle :-) on też dużo gada, piszczy że świdruje w uszach. Od rana jest uśmiechniety, popołudniu maruda mu się włącza.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubrań to 56 szybko schowalam chociaż kilka rzeczy nadal pasuje np spodenki z lidla i body kopertowe ale one większe wypadają. Później 62 też krótko nosił (z pewnymi wyjątkami bo różnie ubrania wypadają). Teraz nosi 68 ale 74 już mam w szafie uszykowane, tylko wyprać trzeba ale to jeszcze trochę poczekają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal jestem przed stabilizacją bo jeśli w nocy nie wstanę żeby odciągnąć pokarm (Olek lubi czasami długo pospać) to mam twarde piersi i muszę dłużej z laktatorem siedzieć żeby całe mleko ściągnąć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja nadal jestem przed stabilizacją bo jeśli w nocy nie wstanę żeby odciągnąć pokarm (Olek lubi czasami długo pospać) to mam twarde piersi i muszę dłużej z laktatorem siedzieć żeby całe mleko ściągnąć.
    To nie oznacza, że nie ustabilizowała się laktacja :) przy dwóch przespanych nocach musialam rano sciagać z jednej piersi, na trzecią noc juz nie było potrzeby :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobił mi się zastój i boli :( po dwóch przystawieniach nie schodzi. Próbowałam tez ciepły prysznic i laktator. Jakieś rady? Właśnie wysłałam męża po kapustę.

Kurczę po 5 miesiącach i raptem 5h przerwy? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:28

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż niech possa. :D
    Pamiętam ze dziewczyny sobie chwaliły te opcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:51

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mąż niech possa. :D
    Pamiętam ze dziewczyny sobie chwaliły te opcje.

To prawda. Może to śmieszne, ale mi mąż kilka razy tak pomógł jak już nic innego nie działało. :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało nam się zaszczepić :-D Ciekawa jestem jak będzie reagować. Antek nie miał nic po szczepieniach, tylko po ostatnim, ta noga mu zdrętwiała. Ukłucie dzielnie zniosła, nie płakała tylko troszkę się skrzywiła pod koniec. Miałyśmy tylko jedno kłucie bo brakuje na pneumokoki, nie ma w hurtowniach. Za trzy tygodnie mamy pytać. Po jakim czasie może wystąpić ewentualna gorączka? Teraz Zuzka śpi i nie ma gorączki ale tak zastanawiam się do ilu godzin po może wzrosnąć temperatura.
    Kurczę ta moja gwiazda coś mało wazy 6150 :-/ (urodzeniowa 3880) wg lekarki jest OK. Ja też nie widzę żeby jakaś malutka była (ubranka 68/74). Ona bardzo mało je. Raz dziennie jak jej się uda zjeść 150 to cud, zazwyczaj to 90ml i żeby chociaż zjadła 120 to na dwa podejścia daje, a czasem nawet trzy. Chociaż ostatnio zauważyłam, że lepiej jej idzie jak dodam 5 kropli wit C ;-) ale przecież do każdej butli nie mogę dawać. Jesteśmy kpi od października ze względu na małe przybieranie ale widocznie taki jej urok. Póki jest ruchliwa i pogodna nie martwię się ;-)
    Po męczarniach z regresem snu, mamy od tygodnia przespane noce. O 21 jedzenie i kolejna pobudka na jedzenie o 6:00-6:30 i tak teraz dzień w dzień jestem mega wyspana i mam masę energi :-D oby to już tak zostało

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poprzednim szczepieniu o godzinie 11 temperatura wzrosła Uli w nocy, w okolicach północy

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ