Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże nawet się nie chwalcie tymi nocami, u nas 4 dzień dramat
budzi się po kilka razy z płaczem, już nie mam pomysłu dlaczego. Wczoraj dałam viburcol w czopku, nic nie pomógł. Pomaga trochę jak weźmiemy małego do łóżka. Może potrzebuje bliskości naszej sama ie wiem, lubił spać w łóżeczku, a teraz takie cuda wyprawia.
-
Wczoraj szczepienie mieliśmy o 16,a o 18 juz była gorączka. Dzisiaj dzień na rękach, marudzenie o wszystko. Jedynie odkurzać mogłam na spokojnie, bo Filip leżał na brzuchu i obserwował. Mam nadzieję że to tylko skutek uboczny szczepienia i przejdzie zaraz.
-
nick nieaktualnyMy też po szczepieniu. Druga rota i pneumokoki. Za miesiąc 6w1 dopiero. Muszę powiedzieć że zaskoczona tym że tak się zgadzamy z lekarka w tej kwestii. Bałam sie ze jej będą chciały wszystkie a raz.
Waży 6700 czyli tez mniej jak na wadze w domu. I zalecenia żeby od 4 mies rozszerzac dietę. Tu zrobię po swojemu
Po pneumo może byc gorączka? Dawać cos na wszelki wypadek czy czekac? -
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Mój się śmieje żebym sobie odkurzaczem odciągnęła
ale jak go postraszyłam czym się taki zastój może skończyć to powiedział ze pomoże jak nic nie podziała.
Chyba ibuprofen polecają wziąć żeby tam nie poszło w zapalenie. I gorącą wodą pod prysznicem, lekko opukac opuszkami palców lub rozmasowac. Mi się zawsze udalo w końcu sciagnac laktatorem, tylko chwile to trwa bo slabo leci.misia-kasia lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Chyba ibuprofen polecają wziąć żeby tam nie poszło w zapalenie. I gorącą wodą pod prysznicem, lekko opukac opuszkami palców lub rozmasowac. Mi się zawsze udalo w końcu sciagnac laktatorem, tylko chwile to trwa bo slabo leci.
Edit: Jeśli jeszcze któraś nie skorzystała z promocji 2+2 w rossmanie to polecam. Właśnie złożyłam trzy zamówienia i zaoszczędziłam ok 25zl na słoiczkach. Brałam głównie gerber organic i kilka hipp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:42
kozalia lubi tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:O to dobrze wiedzieć bo instynktownie wzięłam niedawno ibuprofen właśnie dlatego ze jest przeciwzapalny. Zaraz będziemy się karmić to postaram się w trakcie delikatnie masować.
Edit: Jeśli jeszcze któraś nie skorzystała z promocji 2+2 w rossmanie to polecam. Właśnie złożyłam trzy zamówienia i zaoszczędziłam ok 25zl na słoiczkach. Brałam głównie gerber organic i kilka hipp.
O nie wiedziałam, że jest promocja jakaś. Muszę zerknąć. -
misia-kasia wrote:O to dobrze wiedzieć bo instynktownie wzięłam niedawno ibuprofen właśnie dlatego ze jest przeciwzapalny. Zaraz będziemy się karmić to postaram się w trakcie delikatnie masować.
Edit: Jeśli jeszcze któraś nie skorzystała z promocji 2+2 w rossmanie to polecam. Właśnie złożyłam trzy zamówienia i zaoszczędziłam ok 25zl na słoiczkach. Brałam głównie gerber organic i kilka hipp.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:nie można brać ibprofenu jak się karmi, mozna tylko leki na bazie paracetamolu
Nawet kuzynka po cc dostala recepte na ibuprofen 600mg a karmila
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justyna14 wrote:nie można brać ibprofenu jak się karmi, mozna tylko leki na bazie paracetamolu
-
Lavendova wrote:My też po szczepieniu. Druga rota i pneumokoki. Za miesiąc 6w1 dopiero. Muszę powiedzieć że zaskoczona tym że tak się zgadzamy z lekarka w tej kwestii. Bałam sie ze jej będą chciały wszystkie a raz.
Waży 6700 czyli tez mniej jak na wadze w domu. I zalecenia żeby od 4 mies rozszerzac dietę. Tu zrobię po swojemu
Po pneumo może byc gorączka? Dawać cos na wszelki wypadek czy czekac?
O to u nas zalecenia rozszerzania od 5 miesiaca
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja pytałam o ibuprpfen internistę i reumatologa no i jeszcze gdzieś tam czytałam ze można tylko jest określona dawka maksymalna.
Masowałam delikatnie i pukałam paluszkami i chyba większość zeszło podczas karmienia. Tylko mój sutek wola o pomoc po takich ilościach przystawiania i laktatoremWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:32
-
Chciałam pisać że mąż najlepszy
jeszcze można dz8ecko tak przestawić żeby brodę miało od tej strony co boli bo ponoć przy brodzie najlepiej ssie.
My po.meningokokach 2 dawka.
Nasz waży tylko 8,5kg.. ale dostaliśmy receptę na maść bo ma przesuszone pod kolanami i na buzi więc możliwe że emolient będzie nieunikniony
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja dzisiaj zauważyłam że Filip ma czerwonego siusiaka i jakby spuchniety, ale cały, a nie tylko końcówka. Nosz kurde, wczoraj albo nie miał, albo nie zauważyłam, bo wtedy zapytałabym lekarza
zobaczymy dzisiaj przez cały dzień jak będzie i najwyżej jutro będę nas umawiać. I jeszcze po wczorajszym szczepieniu jęczy, cały dzień, w desperacji podałam przeciwbólowe i chyba to był strzał w 10, bo później leżał i bawił się dobre 20 minut.
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Chciałam pisać że mąż najlepszy
jeszcze można dz8ecko tak przestawić żeby brodę miało od tej strony co boli bo ponoć przy brodzie najlepiej ssie.
My po.meningokokach 2 dawka.
Nasz waży tylko 8,5kg.. ale dostaliśmy receptę na maść bo ma przesuszone pod kolanami i na buzi więc możliwe że emolient będzie nieunikniony
Tylko 8.5 kg ?ładna waga przeciez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:00