X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ania, Edyta jakieś problemy z gazami i kupami po brokule? Dałam tylko 5 łyżeczek na start bo nie wiedziałam czego mogę się spodziewać ;)
    U nas wszystko okej, jedynie kupka ciemnozielona

misia-kasia lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czy Wasze dzieci też dostają wścieklizny noszone przodem do Was? Filip zaczyna tak się kręcić, złościć, że muszę go od razu przełożyć przodem do świata i to pasuje. Oczywiście głowy o mnie nie oprze, boję się, żeby mu to jakoś nie szkodziło.
    Oj moja to już dawno nie chce być tak noszona, muszę ja przodem do świata nosić żeby oglądała wszystko. A ostatnio zaczęła mi się podrywać do siedzenia z leżenia i podobne ruchy robi na rękach. Zatem noszenie to już w ogóle akrobacja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:08

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czy Wasze dzieci też dostają wścieklizny noszone przodem do Was? Filip zaczyna tak się kręcić, złościć, że muszę go od razu przełożyć przodem do świata i to pasuje. Oczywiście głowy o mnie nie oprze, boję się, żeby mu to jakoś nie szkodziło.

Mozna nosic przodem do świata. Gdzieś wcześniej juz o tum rozmawiałyśmy. Zdjecie bylo nawet wrzucone.
    Wazne by nie siedzialo. Czyli unosisz nóżki do gory. :)

My Hanie nosimy tak od bardzo dawna. :) przodem do ciała nigdy noe chciała + przy wzmozonym napieciu nam sie odginala. :/

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip na rękach wygina się na wszystkie strony, muszę trzymać za plecki i ciągnie się do wszystkiego. Ostatnio przestawiał mi suszarkę z praniem, dzisiaj zaciekawiły go kartony... Ostatnio miał etap zainteresowania stołem :D a w zasadzie to książką :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku najciekawsze i najbardziej śmieszne są firanki. Nawet sie śmiałam że na święta zamiast zabawek mogli jej wszyscy dać po firance, najwięcej radochy by moje dziecko miało:) nie wiem co ona w tym widzi, jak jest marudna ide z nią do okna i na chwile jest spokój

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez okno uspakaja ale ja ją biorę za firankę i odsłaniam okno. Opowiadam co widać i od razu koniec płaczu :) nawet nie muszę jej wtedy bujać.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupki robią teraz Wasze maluszki? Mój jest tylko na cycu i od kilku dni robi bardzo płynne, kolor niby taki jak zawsze czyli żółto-pomarańczowa ale np teraz była tak płynna, że wszystko wchlonela pieluszka i została po prostu brudna. Zaczęło się jakoś od tego, że kilka dni nie robił i podałam czopek, wtedy poszla jakaś wodnista, ale przynajmniej była w pieluszce. Problemów z brzuszkiem raczej nie ma, ale dzisiaj strasznie śmierdzące baczki się zdarzaly.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na samym kp są żółto-pomarańczowe, dość rzadkie, bez grudek. Takie książkowe kupy były kilka razy. Był czas że Filipowi okropnie się przelewało w brzuchu, niezależnie czy głodny, czy najedzony, puszczał wtedy okropnie śmierdzące bąki, przeszło samo, tylko te kupy zostały takie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na mm takie same jak na kp. Żółto musztardowe z bialymi grudkami. Po bananie takie czarne nitki.

Ja nosze tylko przodem do świata bo inaczej sie wygina do tyłu. Ogólnie to sztywna taka jest muszę cos z tym kednak zrobić.

Wasze dzieci potrafią sie same sobą zajac pobawić? Leżą sobie na plecach czy na brzuchu? Bo moja to ciągle musi byc zabawiana szybko sie nudzi i sama nie polezy. Już nam sie skonczyly zabawki wszytskie zna i olewa a mi sie konczy repertuar juz. Niech juz zacznie sie poruszac. Najgorsze mirs wg mnie to 4-6 :(

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U nas na mm takie same jak na kp. Żółto musztardowe z bialymi grudkami. Po bananie takie czarne nitki.

Ja nosze tylko przodem do świata bo inaczej sie wygina do tyłu. Ogólnie to sztywna taka jest muszę cos z tym kednak zrobić.

Wasze dzieci potrafią sie same sobą zajac pobawić? Leżą sobie na plecach czy na brzuchu? Bo moja to ciągle musi byc zabawiana szybko sie nudzi i sama nie polezy. Już nam sie skonczyly zabawki wszytskie zna i olewa a mi sie konczy repertuar juz. Niech juz zacznie sie poruszac. Najgorsze mirs wg mnie to 4-6 :(

Filip też nie potrafi się sam sobą zająć za bardzo, 10 minut to maksimum, muszę ciągle koło niego być, opowiadać, pokazywać mu różne rzeczy, a jak zaczyna już marudzić to muszę go ponosić. Też już dzisiaj pomyślałam, że chciałabym, żeby już się bardziej mobilny zrobił.
    Nie wiem jak będzie w moim przypadku, ale większość koleżanek, które mają już dzieci mówiły, że jak dziecko zaczyna raczkować to każdy zaczyna tęsknić do czasów, gdy leżało :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki nie zejde Filipowi z oczu to jest, zniknę na chwilę i się zorientuję to zaraz jęczy :p czasem nawet jak do toalety pójdę to marudzi. Wcześniej zajmował się sam sobą, a teraz to jest nudne, albo zabawkę gdzieś machnie i trzeba podać :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Staś ma odwrotnie, zajmuje się sam sobą, jak się znudzi to zmieniam mu pozycję i dalej. Teraz leży na macie na brzuszku i zabawia się gryzakiem, ja siedzę obok, jak się do niego odezwę to się uśmiechnie i dalej zabawa ;D

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor potrafi sam się sobą zająć czasami na krótko. Generalnie to lubi się we mnie wpatrywac jak cos robię :) jutro sprawdzę czy dam radę zrobić trening przy nim godzinny, bo po 20 jak idzie spać już nie mam siły.

U nas brakuje milimetrów żeby wsadził sobie palce od stóp do buzi tak łapie :) cały czas poprawiam mu skarpetki, za to ani trochę nie dźwiga się do siadania. Nogi lubi mieć na czymś położone.. W łóżeczku kładzie je na bok łóżeczka że góra wystają albo próbuje kopać w karuzele :) jak z nim leżę to tak się kręci aż ustawi się żeby wsadzić mi je na brzuch albo głowę. I strasznie mocno podnosi na nogach pupę i plecy do góry nawet jak ma je właśnie oparte o bok łóżka albo o mnie. Wasze też tak podnoszą? Tak że praktycznie tylko głowa mu na podłodze zostaje a tak całe ciałko w powietrzu.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja Agatka raz tak się wybiła na tych nogach ze prawie na głowie stała o mały włos nie fiknęła na drugą stronę. Nie wiedziałam ze jest zdolna do takich rzeczy. A dziś znowu leżała na brzuchu u mnie i nie wiem co za wygibas zrobiła dosłownie w sekundę i przeskoczyła przez moja rękę. Ledwo ją złapałam a już miałam wizje że spada z łóżka bo ja leżałam na brzegu.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łapie się za kolanka, ale do stóp to mu daleko, próbowałam mu ostatnio dostać stopa do rączki to ledwo, ledwo ;D nogi zarzuca na boki w gondoli tak, że jego nie widać a stopy owszem. Co do podnoszenia to najbardziej się odbija jak jest na przwwijaku i zmieniamy pieluszek.
    Jak go położe sobie na brzuchu tak przodem do świata to zadziera głowę do góry i chce się koniecznie podnieść, ale mu nie pozwalam na to

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam dziewczynek.. Ile ważą juz wasze panny? Pytam, bo moja istatnio znowu przypbrala mimo jako takiego kontrolowania karmien. Teraz wazy jakies 8.3 kg. A 17 grudnia bylo 7600. Hehe.. Święta ją tak rozpasały, kapustka, rybki, sałatki. I naglw okazuje sie po powrocie, ze woekszosc ciuszkow za mała.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przed 4 tygodniami 6320g miala... teraz nie mam pojecia, dopiero za miesiac na szczepieniu sie dowiemy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coś około 6800g waży. W 3 tyg jakos 800 g przybrała na mm. Na dl coś 65-66 cm. W środę bilans to będzie bardziej dokładnie.

Tak w ogóle to u nas zabawa wre :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wizyta u pediatry wiec sie okaze ile wazymy. :D
    Napewno pulpetem nie jesteśmy. :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja nadal śpi :D Rannym ptaszkiem to ona nie jest.

Moja też raz tak płakała w nocy, chyba coś się śniło złego. Ania jak twoja laktacja? Ja już moge oficjalnie powiedzieć że całkowity koniec. I co dziwne to biust mi został większy niż przed ciąża!:D A spodziewalam się tragedii a tu takie miłe zaskoczenie.
    Olek tak samo ;-) czasami śpimy do 10. Wczoraj wiercenia do obudziły a była 8. I już przed 9 musiał sobie drzemke uciąć że nawet mu te wiercenia nie przeszkadzały. Później spał od około 11 do 14. I zmeczył się i znów drzemka koło 16. Padł wieczorem o 20.30 gdzieś.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ