Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Filip zamiast spać w łóżeczku to szaleje, potem płacz jak już ma dość i muszę go na rękach usypiać...
U nas też od kilku dni muszę ululuc ukochac mocno do snu bo to samo wscieka sie oczy trze szamocze sie z kocykiem poduszkąPuszczam jej mozarta do snu pomaga! To lubi:
https://youtu.be/l08CH67qNiM -
Lavendova to twoja chociaz Mozarta... a moja jest w stanie uspokoic wylacznie Andreas Gabalier hahahaha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My kp i mała tez je co 2h. Jak daje jej butelkę to zje tak 60ml czasami 90ml. Ja to niby już się przyzwyczaiłam że tak je często i tak mało przybiera, widocznie tak ma ale są chwile zwątpienia w kp. Mówiłam że będę do 6m karmić ale pewnie jeszcze dociągnę do 8m może roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 23:58
-
Mia miala okres, ze jadla co 2h... myślałam ze ducha wyzione...
Na szczescie teraz co 3-4h a potrafi i 5h przerwe miec...
Moje dziecko mnie dzis zabilo...
Maz jak zawsze zrobil jej porcje na 150ml wody jak zawsze, kiedy ja ja ubieralam po kapieli... a ona co... wciagnela to nosem i ryk bo malo... dorobil 60ml wciagnela i dopiero po tym zasnela
Pierwszy raz tyle zjadla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:My kp i mała tez je co 2h. Jak daje jej butelkę to zje tak 60ml czasami 90ml. Ja to niby już się przyzwyczaiłam że tak je często i tak mało przybiera, widocznie tak ma ale są chwile zwątpienia w kp. Mówiłam że będę do 6 karmić ale pewnie jeszcze dociągnę do 8m może roku.
Mój tez tak malutko je .. tak myślę, że malutko skoro na opakowaniu mm powinien lecieć już prawie 200ml.. nie wiem w jaki sposóbTyle, że mój ma swoje pokaźne 8,5kg. Do tego zeszliśmy do 7-8 karmień na dobę, czasami jest głodny po godzinie, a czasami wytrzymuje 4.. Ostatnio w nocy wzięliśmy go do siebie do łóżka bo jakoś się wiercił w łóżeczku i nie mógł spać i wytrzymał 5h bez jedzenia.
My wpadliśmy w jakiś kolejny skok albo co.. młody przylepa. Wyjdę z pokoju na sekundę i płacz. W dzień jak zostawię go samego to budzi się po 10min, jak leże obok niego to śpi 2h... W łóżeczku się wierci, popłakuje przez sen, między nami w łóżku leży jak królewicz zadowolony. Najbardziej by chciał żebym go nosiła po domu i mógł oglądać wszystko. Plus taki, że już się ładnie prosto trzyma tylko czasami jak się w górę zapatrzy muszę uważać żeby go przytrzymaćJa go od początku nosze przodem do siebie bo inaczej nie mam siły.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas to samo. Mam problem odłożyc ją do łóżeczka bo zaraz sie budzi, nie wiem gdzie podział sie jej twardy sen, jeszcze do niedawna nie było problemu by spała w łóżeczku.
Z mamą i tatą najlepiej sie śpi, z soboty na niedziele przespała z nami 12 godzin bez picia. Koło 19 mleczko a potem dopiero 7.15. Przez te jej spanie z nami nie dosc że ja chodze cała obolała bo śpie tylko zwrócona w jej strone, to zaczynam zapominać jak to jest mieć męża:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Marta to ja dzisiaj też kiepski dzień. Pobudka o 8, chwile pobawił się na macie, ja zrobiłam śniadanie, umylam naczynia i panicz zmęczony. Cyc i do spania, zdążyłam kawę w młynku zmielić. Nie poszedł już spać, dopiero o 12 na spacerze... Wróciliśmy, zawiazałam w chuste i robiliśmy razem naleśniki, bo sam siedzieć nie chciał. I w zasadzie większość dnia spedził na rękach. Wszystkiego chce dotykać, pomacać, zobaczyć... W ogóle śmiałam się dzisiaj z mężem, Filip lezał na macie, na brzuchu, na telewizorze włączony był Accantus, akurat śpiewali piosenkę z króla lwa z Timonem i Pumbą. Filip natychmiast zwrot do telewizora i tak się śmiał, że tchu mu brakowało
jak coś go zainteresuje to wie jak się przemieścić, a jak leży bez wiekszego sensu to drze się
-
nick nieaktualnyMoja tez co 2-3 godziny je. Na szczęście kilka ostatnich nocy zrobiła sobie dłuższe przerwy.
Czy jak planuje kp do ok roku, to potem jakieś mm następne muszę podawać? Czy nie trzeba w takim wieku już dziecku mm ? A jeśli chciałabym dłużej kp, to da się to pogodzić z powrotem do pracy? Ile takie większe dziecko potrzebuje „przystawień”?
Sorry za głupie pytania, ale jestem totalnie zielona ;P -
Kozalia po roku nie musisz wprowadzac mm... mleko jest podstawa do roku, pozniej juz zalezy od dziecka... corka szwagierki sama sie od mleka odstawila w wieku 11 miesiecy bo pila wstretny nutramigen...
Jednak wiele dzieci nawet mm domaga sie mleka nawet w wieku 2 lat, wiec ciezko przewidziec... ale pozniej stopniowo mozna juz krowie wprowadzac...
Co do kp to znam wiele mam kp i pracujacych... dzieciaczki maja po 1,5-2 lata
Z tego co opowiadaja to u wszystkich wygkada to podobnie... tzn kp rano jeszcze przed sniadaniem, pozniej niektore dzieci wolaja zaraz po powrocie mamy z pracy, a inne dopiero wieczorem do snu kp...
No i jedno co je laczy to fakt, ze kazda jedna z moich znajomych kp i pracujacych narzeka na zmeczenie, bo dzieci pptrafia sie na cycusia budzic pierdyliard razy...
Jedne budza sie razy dwa jedynie, inne nawet piec... jednej znajomej dziecko budzi sie nawet 7 razy...
W kazdym razie wszystkie zgodnie mowia, ze nie przespaly w ciaglosci ani jednej nocy i do pracy czeato ida jak zombie, zwlaszcza jak np ida zeby i dziecko chce wisiec cala noc...
Ale zaloze sie, ze gdzies sa jakies dzieci kp i spiace i sie nie budzace...
A drugie ale to mam tez sporo znajomych z dziecmi na mm, ktore w wieku 2 lat budza sie po 2-3 razy na butle (tyle.co moja Mia teraz) wiec bez wzgledu na mleko moze byc roznie...
Fakt, ze z tymi na mm rzadziej slysze o takich pobudkach itp... no ale nie wiadomo jakie bedzie nasze dziecko...
Ciezko przewidziec co jak bedzie wygladalo, bo wszystko zalezy od dziecka...
No ale jedno pewne kp i prace po roku da sie pogodzic, bo dziecko w dzien juz tyle mleka nie potrzebujekozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Ech też miałam w planach kp tak dlugo jak sie da, napewno do roku..
A tu ..... zycie chcę chyba inaczej.
Możesz jeszcze spróbować rozkrecac laktatorem... Albo odciągnąć i sprobowac dac z butelki? Może smoczek ma za wolny? Moja zaczela dopiero poc jak zmieniłam na szybszy wyplyw.
6 mies to super wynik, nie zadreczaj się bo tylko tracisz radość z macierzynstwa.
Moja sasiadka karmila córkę do 3 lat... Wstyd jej było jak młoda w sklepie sie jej dobiera do cycka i na caly głos darla sie ze chce pic cyca -
nick nieaktualny
-
Paulina jest super mamą, walczyłaś o laktacje, udało się, pół roku to dobry wynik
Nie wiem właśnie czy to zbieg okoliczności, ale zawsze milion pobudek w nocy mają dzieci kp i zazwyczaj spiące z rodzicami... Nie chce generalizować, ale zazwyczaj tak to wygląda. Dlatego zaraz po roku definitywnie kończę z kp, o ile nie zrobie tego wcześniej
Ciagle mysle czy nie kupic kilku saszetek mleka, tak zebym miala jak pojechac do sklepu sama, ale mam obawy, że brzuszek źle zareaguje... -
PLPaulina wrote:Bawie sie laktatorem. I nic. A butelelki to Hania nie chce od dawna i z avent mam różne te smoki bo komplet kupiłam.
Gryzie tylko.. a z kubeczka wiecej jest na ubraniu niz w brzuchu.
ja teraz podaję to żelazo i moja też bardziej gryzie smoczek niż ssie, ale te 40-50ml udaje się jakoś wcisnąć. Ja mam butlę Lovi ze smokiem dynamicznym i dziwne ale wylatuje samo z niego. Dzisiaj dałam ten smoczek powyzej 3mcy i szybko poszło, ostatnio miała mniejszy to memłała 15 minut.
Ja bym chciała jej podać moje czasem przez tatusia bo skoro coś chłepcze z butli to może się uda.
W czym przechowujecie mleko do ujednolicenia temperatury??
Myślicie,że jakbym chciała jej podać w sobotę to wystarczy w piątek uzbierać np. 90ml?
-
nick nieaktualny
-
Znajoma trójkę dzieci karmiła do 3 roku życia to Tak Jak cierpliwa mówi 3x dziennie później chciały tylko. I jej spaly ponoć
Dziecko z ząbkami nie ugryzie, to inny ruch całkiem ssanie a gryzienie. Zresztą jak mi mały weźmie palca i ugryzie a zębów nie ma to boli, a piersi nigdy nie scisnal
Paulina mój też jak dam mu kubek to go gryzie a jak ja przytrzymuje to pije.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka