Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy dziecko może mieć zaczerwienione policzki przy ząbkowaniu? Kurcze mały ma czerwone policzki, temp 37, nic nowego nie jadł, żeby to reakcja na jakiś składnik była. Byliśmy ponad godzinę na spacerze, ale sprawdzałam mu policzki kilka razy i miał ciepłe.
-
w temacie kubków - doidy cup - ten jest polecany z tego co wiem, nie wiem czy o nim pisałyście bo nie doszłam do początku rozmowy.
My wzięłyśmy ten i canpol bidon ze słomką. Od przyszłego tygodnia ( jak skończymy 5 miesięcy ) zaczynamy rozszerzanie
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dzisiaj już po szczepieniu. Oj płakał strasznie, ale uspokoił się, zjadł. Tym razem obejdzie się bez gorączki. Lekarz ciągle o rozszerzaniu diety... Już sama nie wiem
może gdybym miała warzywa z ogródka to bardziej bym mnie ciągnęło, a tak to mi się nie chce, chciałam czekać do końca lutego (skończone 6 miesięcy), Filip w sumie nawet nie zwraca uwagi na nasze jedzenie, a z drugiej strony zżera mnie ciekawość i taka chęć rozpoczęcia nowego, ważnego etapu...
-
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:w temacie kubków - doidy cup - ten jest polecany z tego co wiem, nie wiem czy o nim pisałyście bo nie doszłam do początku rozmowy.
My wzięłyśmy ten i canpol bidon ze słomką. Od przyszłego tygodnia ( jak skończymy 5 miesięcy ) zaczynamy rozszerzanie
doidy cup - nie wiem, moze cos źle robie. Ale wiecej płynu mamy na ubraniu niz w buzi.
położna nam poleciła ze słomka, jutro dojdzie z tomme tippe 6m+. I avent jakis..
+ dzisiaj zamówiłam b.boxWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:09
-
Moja dziś tez miała czerwony nosek i policzki pod koniec spaceru mimo ze były ciepłe. Ma to po mnie
ja zawsze mam od razu czerwony nochal.
Odnośnie diety czy to normalne ze po kaszce jaglanej jest zielona kupa? Kaszka bezmleczna, dodaje sprawdzone mm które dobrze toleruje.
A ja za tydzień będę mieć okres i znów mi przypomniałyście że to będzie jak wodospad którego nie da się zatrzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:13
-
nick nieaktualnyJejku
Hania dzis konczy 6 msc.
kiedy te pół roku zlecialo?!
Przecież dopiero co toczyłam sie jak wieloryb z Hanią w brzuchu !!
U nas 6msc weszło z niezłym przytupem. Od wczoraj od południa Hania placze. Cos dotknie buzi i krzyk. Oczy przekrwione. O dziąsłach nie wspomne.. ale żeby gora i dół?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 07:29
justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulina biedne wy dziewczyny
Co do okresu to powiem ci jak kolejny dostane czy to juz
Poki co mialam x3 (mam cykle niemal jak w zegarku, czego poza cyklami w klinice doswiadczylam zaledwie kilka razy, bo zazwyczaj trwaly u mnie nawet po 60 dni) i wszystkie byly takie..... wylewne...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja nie miałam wodospadu
Okres jak przed ciąża, pierwszy dzień bolesny ale da radę bez tabletki i mało leci potem 2-3 dni bezbolesne już takiego normalnego okresu.
Jedynie przy pierwszym strasznie ciężko tampony wchodziły, przy drugim już zupełnie tak samo jak przed ciążaja miałam cykle 28-30dni a teraz miałam 33 ale też byłam chora więc możliwe że to przesunelo mi owulacje
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam drugi okres i był zupełnie bezbolesny i jakoś mocno obfity nie był. Jak narazie po porodzie jest dużo lepszy niż przed.
Staś dzisiaj kończy 5 miesięcy, ale to leci. Dzisiaj próbował dyni, poszło bez problemu, chociaż szczerze to jak dla mnie to była nie dobra. Podałam mu słoiczek z humany, spodziewalam się zupełnie innego smakuAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
A mojemu to coś się popsuły drzemki w ciągu dnia, po 13położyłam go na długą drzemkę bo taka zawsze sobie robił i już jest wyspany, spał około 50 minut i to jeszcze z przebudzeniem i przytulaniem do zaśnięcia. Od trzech dni to samo, nie wiem czy nie podawać mu w innych godzinach słoiczków bo daje mu właśnie 11 dzisiaj 12 i może brzuszek go coś boli po tym bo bączki puszcza. I pewnie będzie marudzi tak jak wczoraj bo nie dospal.Aniołek 17.10.2017- 8t5d