Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No marchewka jest okej, ja tylko musze przy mojej uważać by była na tyle duża by moje dziecie nie zwymiotowało przy okazji:] bo przecież wszystko co jest w rączce musi sie całe do buzi zmieścić.
My od wczoraj mamy trudne dni. Albo boli ją brzuszek, albo idą zęby. Ale raczej obstawiam brzuszek. Ciągle źle, tylko na rękach by chciała, i płacz.
A tak ogólnie to moja uwielbia sie nosić. Nie pobawi sie sama dłużej niż 5 minut. Potem jest płacz. Musze ją zabawiać. Nawrt ostatnio jej ulubiony leżaczek, na którym lubiła spędzać dużo czasu i obserwować co sie dzieje jest niedobry, jak tam leży a ja chce na szybko coś zrobić to musze cały czas coś do niej gadać i patrzec sie na nią, gdybym gadała i nie patrzyła też byłoby źle. Obiad ostatnio robie na raty bo inaczej nie da rady...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:No marchewka jest okej, ja tylko musze przy mojej uważać by była na tyle duża by moje dziecie nie zwymiotowało przy okazji:] bo przecież wszystko co jest w rączce musi sie całe do buzi zmieścić.
To z tym bujaczkiem to faktycznie fart ze teraz go lubi ale dla niej to pewna nowość ze siedzi i się buja. Nie mam takiego z pozycja na zupełnie płasko wiec wcześniej jej nie chciałam kłaść poza tym była tak malutka ze się tam zapadała. Mamy bujaczek w spadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:58
-
justa1509 wrote:Skórka od chleba to jest zawsze podarek dla dzieci od mojej mamy
skórki dziecko nie urwie tylko memła, nie zadławi się, a fajnie masuje.
Filip zaczął, leżąc na brzuchu kłaść głowę, a podnosić dupkę i zapiera się przy tym nogami. No szykuje się chłopak do wędrówek, a żeby się nie zgubić to zostawia obśliniony śladkolejny dzień już klęka na kolanka jak główka leży na płasko dupa w górze i wierzga nóżkami
cwicza dzieciaki
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Hmm chrupki mordoklejki to może niekoniecznie
Ale reszta sie sprawdza. Marchewke lubią bo ma słodki smak
Justyna co tam u was? Jak starsze dzieci bawią się z Antosiem?zwłaszcza Pola jest bardzo troskliwą zawsze zabawi przyniesie poda mi coś jak wyrzuci. Ale wiadomo że trzeba pilnować bo już raz Olek go lizakiem częstował albo paluszkami
A u Ciebie? Dziewczynki pewnie sporo pomagają?7w3d 💔 -
PLPaulina wrote:Hahaha.
mina Hani gdy dostała marchewkę bezcenna.. takiego skrzywienia nie widziałam dawno.
nie wiedziała co z tym robic.. chybs zostanę przy gryzaku.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMy dziś tez po szczepieniu, mała wazy ponad 7kg
bardzo płakała, aż mi się serce krajało, ale szybko się uspokoiła, a wieczorem miała nawet lepszy humor niż rano.
Mamy rozszerzające, dajecie dzieciom wode? My jemy od 2 tygodni warzywka i owoce ostatnio, raz jej dałam wody, to bardziej gryzła smoczek w butelce niż ją pila. Dalej KP i nie wiem czy mam jej dawać tą wode do popicia posiłków, czy tylko cyca, zapomniałam się spytać lekarki. -
kozalia wrote:My dziś tez po szczepieniu, mała wazy ponad 7kg
bardzo płakała, aż mi się serce krajało, ale szybko się uspokoiła, a wieczorem miała nawet lepszy humor niż rano.
Mamy rozszerzające, dajecie dzieciom wode? My jemy od 2 tygodni warzywka i owoce ostatnio, raz jej dałam wody, to bardziej gryzła smoczek w butelce niż ją pila. Dalej KP i nie wiem czy mam jej dawać tą wode do popicia posiłków, czy tylko cyca, zapomniałam się spytać lekarki.7w3d 💔 -
Kozalia ja daje wody, ale ja karmie mieszanie...
Czasem zaparze rumianek albo meliske
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nam rozszerzanie diety idzie słabo
Dynia be, pasternak be, marchewka też be. Wszystko wypluwa i to z taką siłą że ja jestem umorusana. Nie chce jej dawać jeszcze owoców ale dzisiaj hicior
Moj jadł kurczaka pieczonego w rekawie i ta aż się trzęsła wodząc go, to dałam jej odrobinkę i ten szczerbak memlal sobie w buźce po czym połknęła
a ja pół szafy mam słoiczków, coś czuje że będę ja musiała sama to zjeść
[/url]
-
Kasiaja wrote:Nam rozszerzanie diety idzie słabo
Dynia be, pasternak be, marchewka też be. Wszystko wypluwa i to z taką siłą że ja jestem umorusana. Nie chce jej dawać jeszcze owoców ale dzisiaj hicior
Moj jadł kurczaka pieczonego w rekawie i ta aż się trzęsła wodząc go, to dałam jej odrobinkę i ten szczerbak memlal sobie w buźce po czym połknęła
a ja pół szafy mam słoiczków, coś czuje że będę ja musiała sama to zjeść
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Ok tak, bawią się
zwłaszcza Pola jest bardzo troskliwą zawsze zabawi przyniesie poda mi coś jak wyrzuci. Ale wiadomo że trzeba pilnować bo już raz Olek go lizakiem częstował albo paluszkami
A u Ciebie? Dziewczynki pewnie sporo pomagają?
W sumie to niewiele pomagają. Starsza to juz w ogóle ma swoje życie a mlodsza czyli 8 letnia jest teraz najbardziej absorbujaca. Dużo czasu muszę jej poświęcać bo zauwazylam ze jest zazdrosna ale tego nie okazuje. Ale ogólnie to za duża różnica wieku nie wiem czy będą miaky więź we trzy. Martwię sie ze Emilka będzie trochę taka sama później -
nick nieaktualny
-
Lavendova, nie bedzie sama
ja sama mam siostry 6 i 10 lat mlodsze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova u mojego męża jego rodzeństwo jest starsze 11 lat, 8 lat i młodsze od niego 7 lat. Teraz jak wszyscy są dorośli utrzymują super kontakt, w młodszych latach wiadomo różnie bywało bo jednak byli na innym etapie życia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 22:55
-
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Mia miala okres, ze jadla co 2h... myślałam ze ducha wyzione...
Na szczescie teraz co 3-4h a potrafi i 5h przerwe miec...
Moje dziecko mnie dzis zabilo...
Maz jak zawsze zrobil jej porcje na 150ml wody jak zawsze, kiedy ja ja ubieralam po kapieli... a ona co... wciagnela to nosem i ryk bo malo... dorobil 60ml wciagnela i dopiero po tym zasnela
Pierwszy raz tyle zjadla
-
Co za cudowna noc!
Polozylam dziecko o 21, wstala na mleko o 2:30 i spala dalej ciagiem do 8:30
Teraz wypila jak kurczak bo az 100ml i lezy w kolysce z zabawkami
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700