Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angelika1995 wrote:Cześć dziewczyny. pewnie mnie nie pamietacie. jestem Angelika i całą ciążę byłam aktywna na forum. Igorek sie urodzil 20 lipca i jakoś wtedy przestałam sie udzielać. czasami podczytuje ale nie daje rady ze wszystkim. bardzo was przepraszam i czy mogłybyście mnie znowu przyjąć do grupy?
Igor to nasz pierwszy syn. Zdrowy ale bardzo bardzo płaczliwy. Miał kolki i codziennie płakał cały,i dniami. jedynie noce były spokojne. teraz ma 6 miesiecy i 4 dni. ma dwie dolne jedynki. jest super piękny, idealny a ja szczesliwa i gotowa na drugie boboczy ktoras z was tez planuje kolejna ciążę?
Witaj ponownie
Ja drugiego dziecka nie planuję, bo mój mały bardzo stara się by zostać jedynakiem
Życzę powodzenia w staraniach o drugiego malucha w takim razieangelika1995 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangelika1995 wrote:Cześć dziewczyny. pewnie mnie nie pamietacie. jestem Angelika i całą ciążę byłam aktywna na forum. Igorek sie urodzil 20 lipca i jakoś wtedy przestałam sie udzielać. czasami podczytuje ale nie daje rady ze wszystkim. bardzo was przepraszam i czy mogłybyście mnie znowu przyjąć do grupy?
Igor to nasz pierwszy syn. Zdrowy ale bardzo bardzo płaczliwy. Miał kolki i codziennie płakał cały,i dniami. jedynie noce były spokojne. teraz ma 6 miesiecy i 4 dni. ma dwie dolne jedynki. jest super piękny, idealny a ja szczesliwa i gotowa na drugie boboczy ktoras z was tez planuje kolejna ciążę?
zapraszamy.
Ja planuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:02
-
1ania1 wrote:Witaj ponownie
Ja drugiego dziecka nie planuję, bo mój mały bardzo stara się by zostać jedynakiem
Życzę powodzenia w staraniach o drugiego malucha w takim razie
ja obserwując inne maluchy zastanawiam sie dlaczego moj synek nawet sekundy nie bedzie sam lezal? czy wy tez tak macie ? moj rece rece rece i mama mama mamaangelika22 -
nick nieaktualnyangelika1995 wrote:ja obserwując inne maluchy zastanawiam sie dlaczego moj synek nawet sekundy nie bedzie sam lezal? czy wy tez tak macie ? moj rece rece rece i mama mama mama
Moja nie jest rączkowa. Nie lubi byc noszona, tarmoszona i takie tam. (Pare razy tylko gdy moala gorszy dzien)
Ale sama tez nie polezy. Musze sie z nią bawic.
90% czasu spedza na brzuchu. Ćwiczy, robi wygibasy.
Gdy juz uznaje ze troche przesadza by caly dzien na brzuchu i dam ja na plecy. To zanim zdążę mrugać oczami juz lezy ma brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:29
-
angelika1995 wrote:ja obserwując inne maluchy zastanawiam sie dlaczego moj synek nawet sekundy nie bedzie sam lezal? czy wy tez tak macie ? moj rece rece rece i mama mama mama
-
angelika1995 wrote:ja obserwując inne maluchy zastanawiam sie dlaczego moj synek nawet sekundy nie bedzie sam lezal? czy wy tez tak macie ? moj rece rece rece i mama mama mama
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova niestety u mnie to tez dluzej trwalo... przy trzeciej @ lekko sie skrocilo... zero boli nic tylko tak mnie zalewa... a okres jak nigdy przychodzi zupelnie z nienacka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lavendova wrote:Dziewczyny jeszcze pytanie okresowe, ten wodospad trwa u mnie juz 4 dzien a zwykle po 3 dniu bylo juz po okresie... Tez wydluzyly wam sie? Bo jakos konca nie widze...
Agatka rano i zaraz po drzemce jest najmniej wymagająca, potrafi się zająć sobą. Później to już różnie ale pobawi się 5-10min i jak się znudzi to już muszę ciagle ją zabawiać, czytać, śpiewać itd. Na ręce musi być brana kiedy jest śpiąca wtedy nie ma zmiłuj, wszystko parzy poza rękoma.
Ostatnio poza wózkiem przekonała się do leżaczka bujaczka i w końcu mogę normalnie obiad zrobić czy pranie rozwiesić bez konieczności motania w chustę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja sie od babci męża nasłuchałam o lagodzeniu zabkowania: marchew zimna, skorka od chleba.
A ciocia dołożyła swoje 3gr - chrupki kukurydziane.Ze smakiem, dziecko chętniej gryzie
-
lavendowa ja miałam już dwa okresy i mega mi się skróciły, trwają maks 3-4 dni, z czego jeden srednio obfity a reszta to plamienie lekkie. Może to zasługa tego że ciągle karmie ? nie wiem, ale mogłoby tak zostać.współczuję wodospadu
takie miałam przed ciążami.
7w3d 💔 -
PLPaulina wrote:Ja sie od babci męża nasłuchałam o lagodzeniu zabkowania: marchew zimna, skorka od chleba.
A ciocia dołożyła swoje 3gr - chrupki kukurydziane.7w3d 💔 -
Misia zazdroszcze, ja jeszcze do niedawna mialam troche spokoju jak dalam do bujaczka, a teraz musze miec ja caly czas na oku, zeby nie uciekla razem z bujaczkiem...
Paulina zimna marchew i mi sie wydaje dobrym rozwiazaniem... zimna twarda, wiec moze cos zlagodzic troche...
O skorce tez slyszalam, ale wydaje mi sie, ze to by podraznilo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
e_mii wrote:Moja mama przy starszej polecała kość z udka kurczaka
Ze smakiem, dziecko chętniej gryzie
7w3d 💔 -
Skórka od chleba to jest zawsze podarek dla dzieci od mojej mamy
skórki dziecko nie urwie tylko memła, nie zadławi się, a fajnie masuje.
Filip zaczął, leżąc na brzuchu kłaść głowę, a podnosić dupkę i zapiera się przy tym nogami. No szykuje się chłopak do wędrówek, a żeby się nie zgubić to zostawia obśliniony śladjustyna14 lubi tę wiadomość