X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina może to wirus jakiś. Inhalacja raczej nie zaszkodziła.

Marcela moja druga córka urodziła sie też krótka bo 50 cm a teraz jest w górnych centylach wzrostu. To jakie się rodza dzieci to jest jedno genetyka ale podobno kobiety sa zaprogramowane jakby do rodzenia dzieci konkretnej wielkosci. I nie koniecznie ma to potem przełożenie na ich wielkosc w doroslym życiu :)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova coś w tym może być, moja mama rodziła małe dzieci bo brat 2900 a ja 3200, a moje dziecko 3160, wiec może faktycznie kobieta jest zaprogramowana tak jak mówisz do tego. Mi z kolei mój ginekolog mówił kiedyś że kobiety z problemami immunologicznymi też często rodzą mał dzieci i to też sie u nas sprawdziło.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wirus a nazywa sie "mąż". Cholera jedna- chory jest juz chyba setny raz..

Kurde, biedulka taka. Nie może oddychać przez nosek. Spać nie może. Jeść tez trudno.

• squirrel Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz rozszerzamy dietę od 3 dni :-) narazie mamy za sobą marchewkę i brokuła :-) Pierwszego dnia to była wielka ekscytacja że wreszcie dostała coś jak my jemy, drugi dzień już więcej smakowała a wczoraj brokuła zjadła pół słoika ale chyba średnio jej smakował. Ja osobiście nienawidzę brokuła.. Wczoraj byliśmy na szczepieniu.. Noc tragiczna. Gorączka 38 stopni i do tego przebił się drugi ząb. Jeszcze się zasikała w nocy i musiałam przebierać. Z tymi zębami to tak cierpi że gryzie mi ręce i jęczy :-(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też to samo, tatus ciągle chory albo w pracy :D Dlatego śpi juz całkiem w salonie i nie zbliza sie za bardzo do nas bo albo kicha albo katar a ostatnio jakoś jelitowka :O Udalo nam sie nie zarazić.

Jak nie ma gorączki to próbuj inhalacje, odciagaj nadmiar no i moze jakies krople do nosa. A jak sie marteisz to lekarz niech oslucha.

Marta może sie wdal w dziadkow i bedzie wysoki? Ja to jestem mega niska bo 157 cm :D Ojciec moich straszych córek za to 190 cm i wzrost po nim mają. Mój obecny niski bo 174 cm także Emilka będzie napewno nizsza od sióstr a teraz porównując to jest największa :P

• e_mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza córka ur 3400 i 54cm, druga 4310 i 60cm :D Nie wiem skąd taka różnica. Starsza szybciej przybierała, bo w 5 miesiącu obie tyle samo ważyły (8300).Ja mam 166cm, w podstawówce byłam zawsze najmniejsza, dopiero później jakoś dorównałam, a córka w przedszkolu jest wzrostu o rok starszych dzieci. Mąż ma ponad 190cm więc to pewnie po nim takie wyrośnięte:)

Paulina, ja nie robię przed samym snem inhalacji, bo wtedy zawsze więcej tego katarku spływa.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma po kim.. babcia jedna niższa ode mnie, druga wysoka jak na kobietę bo 171cm ale dziadkowie mają jak mój mąż po 174 tak :) mi się wydaje że on szybko urośnie tak jak ja, w piatej klasie miałam 157 i później te 2-3cm tylko doszły i koniec rosniecia :)

Ja właśnie robię inhalacje popołudniu/wi3czorem żeby przed snem na brzuchu mu jak najwięcej wyleciało i mógł spokojnie zasnąć :D A druga z rana żeby idetkac to co się w nocy zgromadziło :)

Mój też dzisiaj się obudził z przesikana pieluszka. Tylko mojemu to obojętnie czy leży w siku/kupię czy ma sucho. Więc jak ni3 sprawdzę to nie wiem czy sikal nawet. Za to lubię śpiworek bo dzięki temu że wsiaklo w niego to łóżeczko i nasze łóżko suche :D
    W dzień używamy pieluch wielorazowych, na noc na razie jednorazowke ale zaczynam się przymierzac żeby w nocy też wielorazowe zakładać :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kontrol u pediatry bo mała strasznie zaglucona. Nie ma gorączki, ale jak dostanie ataku kaszlu to aż sie krztusi i dusi :/ Szkoda mi jej strasznie. Inhalujemy się solą 3x dziennie. Juz się sama zaraziłam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u nas ciężka noc... Ja dzisiaj też w nocy przebierałam bo leżąc na boku siku mu do góry poleciało i cały pajac mokry. Płacz, jęk i widzę, że dzień nie zapowiada się lepiej.
    Mamy z góry dwie dwójki i śmiesznie to wygląda, bo jedynek brak.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te wasze dzieciaczki takie chore:( my na szczęcie narazie jeszcze nic i oby tak zostało. Jeśli chodzi o pieluchy mu tylko na jednorazówkach jedziemy i moja tak samo, obojętne jej to czy tam coś ma czy nie:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać, ale dopiero Wasze dzisiejsze posty uświadomiły mnie, że zapomniałam kupić inhalator. Muszę dzisiaj zamówić, bo nie wiadomo kiedy może się przydać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla świętego spokoju umówiłam sie do pediatry.. niech ją oslucha. Bo u nas dziwnie zaczęło sie od kaszlu. Potem katar. :O

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dla świętego spokoju umówiłam sie do pediatry.. niech ją oslucha. Bo u nas dziwnie zaczęło sie od kaszlu. Potem katar. :O

u nas też tak było

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas też najpierw jest suchy kaszel, potem katar i mokry kaszel. Malucha zawsze lepiej osłuchać...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy dajecie rade z chorym maluchem ? Cierpi a ja nie potrafię pomóc.. :( :(

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Gdyby teraz do tych zębów u nas doszła jeszcze choroba to chyba bym oszalała.
    Oby Hania szybko wyzdrowiała.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    no jest przykro patrzec i caly czas sie boje zeby nie bylo gorzej. Bylysmy teraz i osluchowo ok. Tak wiec dalej zakrapianie odciaganie i na kaszel jakis petit drill ale wlasnie czytam ze on na suchy kaszel w dodatku to sam cukier wtf :O
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:43

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Mój nie wyglądał na cierpiącego.. harczal jak oddychał ale poza tym nadal był wesoły i uśmiechnięty :) mąż się śmiał że idealnie naśladuje świnke. Ja chyba to gorzej znosilam bo się bałam że będzie gorzej.

Mój strzela pierdki po bananie.. i chyba jesteśmy na etapie przywiazania do mamy bo jak tylko próbuje gdzieś pójść to jest ryk.. A jak sie pojawiam to odrazu uśmiech :) teraz nib6bspo od 50min ale co ja wstaje to po 2 min się rozbudza a jak leżę z nim to ładnie śpi. Nic n8e mogę w domu zrobić :(

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci już siedzą? Wczoraj w przychodni widziałam 7msc dziewczynkę która sama siedziała.. byłam w szoku. Była też 1/2 mojego dziecka taką drobną ale szok z mężem mieliśmy :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A czy wasze dzieci już siedzą? Wczoraj w przychodni widziałam 7msc dziewczynkę która sama siedziała.. byłam w szoku. Była też 1/2 mojego dziecka taką drobną ale szok z mężem mieliśmy :D
    niby do 10 mca jest czas wiec stawiam ze wtedy zacznie bo to leniwa babeczka

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ