Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wózki spacerowe będziecie kupować? Powoli zaczęłam się rozglądać za wózkiem, ale jest duzy wybór. Narazie przeglądam strony internetowe sklepów, bo nie mamy kiedy pojechać na objazd sklepów, a poza tym mi się nie chce :P
    Mam już kupca na gondolę więc czekam aż mały mi trochę jeszcze podrośnie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2w1 aero tutis. I spacerowke w garażu po znajomych - ponoc dobra.. ale boje sie jej na moj teren. Kółka nie sa zbyt duze - pompowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:41

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pod uwagę tylko pompowane koła. Musi być lekka, ma szybko się składać i zajmować mało miejsca.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja biorę pod uwagę tylko pompowane koła. Musi być lekka, ma szybko się składać i zajmować mało miejsca.

Podobno joie mytrax jest spoko, ma pompowane kola. Ale pompowane kola to nie idzie w parze z lekkością. Ogólnie duży jest wybór, tez ciekawa jestem waszych opinii. Mi się niezmiennie cybex balios m podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Pompowane koła nie równa sie lekkość. :) ja mam od znajomych z pompowanymi. Male te kółka. A wózek ciężki.
    + składa sie lepiej niz moj tutis.

Ale szczerze po co te szybsze skladanie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba narazie nie sprzedaje barletty. Moze po nastepnej zimiebo ja u nas zapizdzi to jakos wydaje mi sie ze ta spacerowka z barletty lepiej ochroni bo jest bardziej zabudowana. Ale taka lzejsza spacerowke tez potrzebuje...

Wczoraj zaskoczyla mnie owulacja... a seksy byly w czwartek yyy nie dozyja co..? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:49

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wszystkie już dostałyście okres?
    Oj się niestety brzydzi tym mlekiem :D
    Kurcze to ja jestem jakaś do tyłu z rozszerzaniem diety u Olka.
    Pola jadła wszystko z chęcią a ten tylko moje mleko najlepiej akceptuje i brokuł.

Muszę się pochwalić Pola została odpieluchowana i odsmoczkowana. A była totalnym smoczkowcem. Ale jakoś daliśmy radę. :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam okresu. :D

Hania z chęcią je nowości. Otwiera pieknie buzie. Ale u Nas to max 3 lyzeczki i koniec jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:15

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nie mam okresu. :D

Hania z chęcią je nowości. Otwiera pieknie buzie. Ale u Nas to max 3 lyzeczki i koniec jedzenia.

No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał. ;) Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje z Polą :) na jakimś poście fb pisałaś o zastoju i tu też tego samego dnia wiec domyśliłam się ze to Ty ;) śliczna ta Twoja Pola :) zresztą co się dziwić uroda po mamie

Mój tez się sprzeciwiał z pomocą w zastoju ale go postraszyłam ropniem, antybiotykiem i szpitalem że od razu się zgodził ;) ale akurat dałam ostatnia szanse małej i poszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:42

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał. ;) Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje

Moja tez. Ale nie uważam te 3-4 łyżeczki za minus. Cieszę sie ze probuje nowych smaków .

Skórkę od chleba tez ciumkala. Skupiona jakby krzyzowke rozwiązywała. Z 30 min dziecka nie bylo

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Emilka wczoraj pierwszy raz pomidorka jadla. Bardzo smakował! Widzę że blw u nas to będzie strzal w dziesiątkę. Za papkami nie przepada, zje czasem owocki czasem zupke ale nie daję codzinnie. Kaszek nie będę dawać nie lubi a ja w sumie nie widzę potrzeby. W usa Australii czy innych krajach nikt takimi rzeczami nie karmi niemowląt :P
    Zupka z mięskiem juz była u nas i lepiej weszla niz te pojedyncze warzywa. Jajko chyba już można od 6 miesiąca?
    Tak z ciekawości co będziesz dawać zamiast kaszek?

Tego rozszerzania trochę się obawiam bo boję się że pomysły mi się skończą. Że zbyt szybko dam jakieś produkty, że za dużo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja uwazam, ze kasza to bardzo wazny element w diecie zarówno niemowląt jak i dorosłych. :D
    Odpowiednie kasze są dobre i zdrowe typu jaglana, gryczana. Manna to raczej bezwartościowa jest.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mia barfzo chetnie jada... jak czegos nie lubi, todrazu widac bo mamla to... do tej pory srednio jej dynia podchodzi i morele...

Ja mam spacerowke z zestawu, jest fajna, ale mam zamiar krotko uzywac i wozek na sprzedaz...
    Mimo wszystko duzo spacerowek z pompowanymi kolami jest lzejszych jak z zestawow... no i dla mnie np istotne ze szybko zloze jedna reka w calosci, a nie musze wszystkiego osobno, dzieki czemu tez zajmie mniej miejsca...

Poki co u mnie na tapecie valco snap baby trend sport, baby jogger citi mini i joie mytax wszystkie poki co w zamysle na pompowanych, bo u mnie tez teren rozny...

Kolezanka miala riko 2w1 a pozniej zmienila na valco i powiedziala, ze mega duza roznica w prowadzeniu, lekkosci i skladaniu, mimo ze z riko bardzo zadowolona byla i bardzo sobie chwalila...
    Druga zas ma tez aero tutisa i a rowniez juz dorwala uzywany valco za dobra cene wiec stoi i czeka na wiosne...

Ja mysle ze my jeszcze pojezdzimy luty, mize do polowy marca w gondoli (o ile mala wczesciej nie zastrajkuje) i przesiadziemy sie na spacerowke...

No i powoli bedziemy sie rozgladac za fotelikiem, bo nim sie zdecyduje to minie, a jakos maj/czerwiec chcemy zmienic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:42

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie wiem po co ta szybkość w składaniu??? Zawody sa jakies gdzue kaske mozna zgarnąć?? :O

Bo mam w garażu spacerowke. I wcale mega lekka nie jest. Prowadzi sir podobnie do tutisa.
    Przewiewna gdzie na zime to minus.

Jedyny plus to jest to składanie to fakt.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:45

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina zawody nie, ale jak mam marudzace dziecko w samochodzie i musze szybko wozek zapakowac a tu trzeba wszystko wypinac ito to jednak w takim wypadku szybkosc skladania wazna...
    No joie sie pociagnie w jednym miejscu jedna reka i wozek zlozony... wiec nie ma porownania, nawet z dzieckiem na rekach moze to zrobic nim zapakuje do fotelika...

A co do przewiewnosci to juz zalezy od spacerowki... bo sa juz teraz na rynku z takimi budkami i w ogole tak zabudowane, ze naprawde sie duzo nie roznia tym od tych z zestawu...
    No nowy valco ma budke praktycznie az po palak rozkladana

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze tak.. moja hanie auto lula do snu. Wiec zawsze spokojnie te 1.5 min znajduje by wózek ogarnąć. :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja myślę że łatwość składania jest ważna jeśli musisz go składać po kazdym spacerze żeby wnieść po schodach czy schować :)
    Ja mam zamiar korzystać że spacerówki 2w1 z bebetto tito, a na wypady do dziadkow i wakacje dostaliśmy kinderkraft pilot :)

A z jedzeniem to mój otwiera buzię na pierwsza łyżkę jak mu smakuje to je dalej a jak nie to zamyka buzię na cztery spusty i koniec :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Paulina ja myślę że łatwość składania jest ważna jeśli musisz go składać po kazdym spacerze żeby wnieść po schodach czy schować :)
    Faktycznie o tym nie pomyślałam.. :/ :O

Bo u mnie skladanie to tylko do auta..

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede używać tej z zestawu na spacery a na zakupy albo jak gdzieś pojedziemy to kupie taką które jest lekka, zajmuje mniej miejsca i sie szybko składa. Teraz jak gdzieś jestem z małą i mam wypinać ten fotelik z tego stelaża to mnie szlag trafia, nie mówiąc już ile sie przy tym namorduje;p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ