X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wózki spacerowe będziecie kupować? Powoli zaczęłam się rozglądać za wózkiem, ale jest duzy wybór. Narazie przeglądam strony internetowe sklepów, bo nie mamy kiedy pojechać na objazd sklepów, a poza tym mi się nie chce :P
    Mam już kupca na gondolę więc czekam aż mały mi trochę jeszcze podrośnie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2w1 aero tutis. I spacerowke w garażu po znajomych - ponoc dobra.. ale boje sie jej na moj teren. Kółka nie sa zbyt duze - pompowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:41

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pod uwagę tylko pompowane koła. Musi być lekka, ma szybko się składać i zajmować mało miejsca.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja biorę pod uwagę tylko pompowane koła. Musi być lekka, ma szybko się składać i zajmować mało miejsca.

Podobno joie mytrax jest spoko, ma pompowane kola. Ale pompowane kola to nie idzie w parze z lekkością. Ogólnie duży jest wybór, tez ciekawa jestem waszych opinii. Mi się niezmiennie cybex balios m podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Pompowane koła nie równa sie lekkość. :) ja mam od znajomych z pompowanymi. Male te kółka. A wózek ciężki.
    + składa sie lepiej niz moj tutis.

Ale szczerze po co te szybsze skladanie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba narazie nie sprzedaje barletty. Moze po nastepnej zimiebo ja u nas zapizdzi to jakos wydaje mi sie ze ta spacerowka z barletty lepiej ochroni bo jest bardziej zabudowana. Ale taka lzejsza spacerowke tez potrzebuje...

Wczoraj zaskoczyla mnie owulacja... a seksy byly w czwartek yyy nie dozyja co..? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:49

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wszystkie już dostałyście okres?
    Oj się niestety brzydzi tym mlekiem :D
    Kurcze to ja jestem jakaś do tyłu z rozszerzaniem diety u Olka.
    Pola jadła wszystko z chęcią a ten tylko moje mleko najlepiej akceptuje i brokuł.

Muszę się pochwalić Pola została odpieluchowana i odsmoczkowana. A była totalnym smoczkowcem. Ale jakoś daliśmy radę. :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam okresu. :D

Hania z chęcią je nowości. Otwiera pieknie buzie. Ale u Nas to max 3 lyzeczki i koniec jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:15

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nie mam okresu. :D

Hania z chęcią je nowości. Otwiera pieknie buzie. Ale u Nas to max 3 lyzeczki i koniec jedzenia.

No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał. ;) Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje z Polą :) na jakimś poście fb pisałaś o zastoju i tu też tego samego dnia wiec domyśliłam się ze to Ty ;) śliczna ta Twoja Pola :) zresztą co się dziwić uroda po mamie

Mój tez się sprzeciwiał z pomocą w zastoju ale go postraszyłam ropniem, antybiotykiem i szpitalem że od razu się zgodził ;) ale akurat dałam ostatnia szanse małej i poszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:42

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał. ;) Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje

Moja tez. Ale nie uważam te 3-4 łyżeczki za minus. Cieszę sie ze probuje nowych smaków .

Skórkę od chleba tez ciumkala. Skupiona jakby krzyzowke rozwiązywała. Z 30 min dziecka nie bylo

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Emilka wczoraj pierwszy raz pomidorka jadla. Bardzo smakował! Widzę że blw u nas to będzie strzal w dziesiątkę. Za papkami nie przepada, zje czasem owocki czasem zupke ale nie daję codzinnie. Kaszek nie będę dawać nie lubi a ja w sumie nie widzę potrzeby. W usa Australii czy innych krajach nikt takimi rzeczami nie karmi niemowląt :P
    Zupka z mięskiem juz była u nas i lepiej weszla niz te pojedyncze warzywa. Jajko chyba już można od 6 miesiąca?
    Tak z ciekawości co będziesz dawać zamiast kaszek?

Tego rozszerzania trochę się obawiam bo boję się że pomysły mi się skończą. Że zbyt szybko dam jakieś produkty, że za dużo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja uwazam, ze kasza to bardzo wazny element w diecie zarówno niemowląt jak i dorosłych. :D
    Odpowiednie kasze są dobre i zdrowe typu jaglana, gryczana. Manna to raczej bezwartościowa jest.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mia barfzo chetnie jada... jak czegos nie lubi, todrazu widac bo mamla to... do tej pory srednio jej dynia podchodzi i morele...

Ja mam spacerowke z zestawu, jest fajna, ale mam zamiar krotko uzywac i wozek na sprzedaz...
    Mimo wszystko duzo spacerowek z pompowanymi kolami jest lzejszych jak z zestawow... no i dla mnie np istotne ze szybko zloze jedna reka w calosci, a nie musze wszystkiego osobno, dzieki czemu tez zajmie mniej miejsca...

Poki co u mnie na tapecie valco snap baby trend sport, baby jogger citi mini i joie mytax wszystkie poki co w zamysle na pompowanych, bo u mnie tez teren rozny...

Kolezanka miala riko 2w1 a pozniej zmienila na valco i powiedziala, ze mega duza roznica w prowadzeniu, lekkosci i skladaniu, mimo ze z riko bardzo zadowolona byla i bardzo sobie chwalila...
    Druga zas ma tez aero tutisa i a rowniez juz dorwala uzywany valco za dobra cene wiec stoi i czeka na wiosne...

Ja mysle ze my jeszcze pojezdzimy luty, mize do polowy marca w gondoli (o ile mala wczesciej nie zastrajkuje) i przesiadziemy sie na spacerowke...

No i powoli bedziemy sie rozgladac za fotelikiem, bo nim sie zdecyduje to minie, a jakos maj/czerwiec chcemy zmienic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:42

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie wiem po co ta szybkość w składaniu??? Zawody sa jakies gdzue kaske mozna zgarnąć?? :O

Bo mam w garażu spacerowke. I wcale mega lekka nie jest. Prowadzi sir podobnie do tutisa.
    Przewiewna gdzie na zime to minus.

Jedyny plus to jest to składanie to fakt.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:45

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina zawody nie, ale jak mam marudzace dziecko w samochodzie i musze szybko wozek zapakowac a tu trzeba wszystko wypinac ito to jednak w takim wypadku szybkosc skladania wazna...
    No joie sie pociagnie w jednym miejscu jedna reka i wozek zlozony... wiec nie ma porownania, nawet z dzieckiem na rekach moze to zrobic nim zapakuje do fotelika...

A co do przewiewnosci to juz zalezy od spacerowki... bo sa juz teraz na rynku z takimi budkami i w ogole tak zabudowane, ze naprawde sie duzo nie roznia tym od tych z zestawu...
    No nowy valco ma budke praktycznie az po palak rozkladana

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze tak.. moja hanie auto lula do snu. Wiec zawsze spokojnie te 1.5 min znajduje by wózek ogarnąć. :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja myślę że łatwość składania jest ważna jeśli musisz go składać po kazdym spacerze żeby wnieść po schodach czy schować :)
    Ja mam zamiar korzystać że spacerówki 2w1 z bebetto tito, a na wypady do dziadkow i wakacje dostaliśmy kinderkraft pilot :)

A z jedzeniem to mój otwiera buzię na pierwsza łyżkę jak mu smakuje to je dalej a jak nie to zamyka buzię na cztery spusty i koniec :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Paulina ja myślę że łatwość składania jest ważna jeśli musisz go składać po kazdym spacerze żeby wnieść po schodach czy schować :)
    Faktycznie o tym nie pomyślałam.. :/ :O

Bo u mnie skladanie to tylko do auta..

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede używać tej z zestawu na spacery a na zakupy albo jak gdzieś pojedziemy to kupie taką które jest lekka, zajmuje mniej miejsca i sie szybko składa. Teraz jak gdzieś jestem z małą i mam wypinać ten fotelik z tego stelaża to mnie szlag trafia, nie mówiąc już ile sie przy tym namorduje;p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ