Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie wózki spacerowe będziecie kupować? Powoli zaczęłam się rozglądać za wózkiem, ale jest duzy wybór. Narazie przeglądam strony internetowe sklepów, bo nie mamy kiedy pojechać na objazd sklepów, a poza tym mi się nie chce
Mam już kupca na gondolę więc czekam aż mały mi trochę jeszcze podrośnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Ja biorę pod uwagę tylko pompowane koła. Musi być lekka, ma szybko się składać i zajmować mało miejsca.
Podobno joie mytrax jest spoko, ma pompowane kola. Ale pompowane kola to nie idzie w parze z lekkością. Ogólnie duży jest wybór, tez ciekawa jestem waszych opinii. Mi się niezmiennie cybex balios m podoba. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chyba narazie nie sprzedaje barletty. Moze po nastepnej zimiebo ja u nas zapizdzi to jakos wydaje mi sie ze ta spacerowka z barletty lepiej ochroni bo jest bardziej zabudowana. Ale taka lzejsza spacerowke tez potrzebuje...
Wczoraj zaskoczyla mnie owulacja... a seksy byly w czwartek yyy nie dozyja co..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:49
-
A czy wszystkie już dostałyście okres?
Oj się niestety brzydzi tym mlekiem
Kurcze to ja jestem jakaś do tyłu z rozszerzaniem diety u Olka.
Pola jadła wszystko z chęcią a ten tylko moje mleko najlepiej akceptuje i brokuł.
Muszę się pochwalić Pola została odpieluchowana i odsmoczkowana. A była totalnym smoczkowcem. Ale jakoś daliśmy radę.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja nie mam okresu.
Hania z chęcią je nowości. Otwiera pieknie buzie. Ale u Nas to max 3 lyzeczki i koniec jedzenia.
No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał.Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje
-
Aniu gratulacje z Polą
na jakimś poście fb pisałaś o zastoju i tu też tego samego dnia wiec domyśliłam się ze to Ty
śliczna ta Twoja Pola
zresztą co się dziwić uroda po mamie
Mój tez się sprzeciwiał z pomocą w zastoju ale go postraszyłam ropniem, antybiotykiem i szpitalem że od razu się zgodziłale akurat dałam ostatnia szanse małej i poszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:42
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:No on widzi jedzenie to też otwiera buzię, spróbuję, wstrząśnie się jakby cytrynę dostał. Zje 3-4 lyzeczeczki i finito. Jedynie marchewkę zjadł dużo i brokuła. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie i siedział na kolanach u mnie to zwinął ze stołu bułkę sucha i pach do buzi memlał.
Dziś spróbuję zupki mu dać moze mu posmakuje
Moja tez. Ale nie uważam te 3-4 łyżeczki za minus. Cieszę sie ze probuje nowych smaków .
Skórkę od chleba tez ciumkala. Skupiona jakby krzyzowke rozwiązywała. Z 30 min dziecka nie bylo -
Lavendova wrote:Emilka wczoraj pierwszy raz pomidorka jadla. Bardzo smakował! Widzę że blw u nas to będzie strzal w dziesiątkę. Za papkami nie przepada, zje czasem owocki czasem zupke ale nie daję codzinnie. Kaszek nie będę dawać nie lubi a ja w sumie nie widzę potrzeby. W usa Australii czy innych krajach nikt takimi rzeczami nie karmi niemowląt
Zupka z mięskiem juz była u nas i lepiej weszla niz te pojedyncze warzywa. Jajko chyba już można od 6 miesiąca?
Tego rozszerzania trochę się obawiam bo boję się że pomysły mi się skończą. Że zbyt szybko dam jakieś produkty, że za dużo.
-
Moja Mia barfzo chetnie jada... jak czegos nie lubi, todrazu widac bo mamla to... do tej pory srednio jej dynia podchodzi i morele...
Ja mam spacerowke z zestawu, jest fajna, ale mam zamiar krotko uzywac i wozek na sprzedaz...
Mimo wszystko duzo spacerowek z pompowanymi kolami jest lzejszych jak z zestawow... no i dla mnie np istotne ze szybko zloze jedna reka w calosci, a nie musze wszystkiego osobno, dzieki czemu tez zajmie mniej miejsca...
Poki co u mnie na tapecie valco snap baby trend sport, baby jogger citi mini i joie mytax wszystkie poki co w zamysle na pompowanych, bo u mnie tez teren rozny...
Kolezanka miala riko 2w1 a pozniej zmienila na valco i powiedziala, ze mega duza roznica w prowadzeniu, lekkosci i skladaniu, mimo ze z riko bardzo zadowolona byla i bardzo sobie chwalila...
Druga zas ma tez aero tutisa i a rowniez juz dorwala uzywany valco za dobra cene wiec stoi i czeka na wiosne...
Ja mysle ze my jeszcze pojezdzimy luty, mize do polowy marca w gondoli (o ile mala wczesciej nie zastrajkuje) i przesiadziemy sie na spacerowke...
No i powoli bedziemy sie rozgladac za fotelikiem, bo nim sie zdecyduje to minie, a jakos maj/czerwiec chcemy zmienicWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:42
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTylko ja nie wiem po co ta szybkość w składaniu??? Zawody sa jakies gdzue kaske mozna zgarnąć??
Bo mam w garażu spacerowke. I wcale mega lekka nie jest. Prowadzi sir podobnie do tutisa.
Przewiewna gdzie na zime to minus.
Jedyny plus to jest to składanie to fakt..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:45
-
Paulina zawody nie, ale jak mam marudzace dziecko w samochodzie i musze szybko wozek zapakowac a tu trzeba wszystko wypinac ito to jednak w takim wypadku szybkosc skladania wazna...
No joie sie pociagnie w jednym miejscu jedna reka i wozek zlozony... wiec nie ma porownania, nawet z dzieckiem na rekach moze to zrobic nim zapakuje do fotelika...
A co do przewiewnosci to juz zalezy od spacerowki... bo sa juz teraz na rynku z takimi budkami i w ogole tak zabudowane, ze naprawde sie duzo nie roznia tym od tych z zestawu...
No nowy valco ma budke praktycznie az po palak rozkladana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Paulina ja myślę że łatwość składania jest ważna jeśli musisz go składać po kazdym spacerze żeby wnieść po schodach czy schować
Ja mam zamiar korzystać że spacerówki 2w1 z bebetto tito, a na wypady do dziadkow i wakacje dostaliśmy kinderkraft pilot
A z jedzeniem to mój otwiera buzię na pierwsza łyżkę jak mu smakuje to je dalej a jak nie to zamyka buzię na cztery spusty i koniec6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ja bede używać tej z zestawu na spacery a na zakupy albo jak gdzieś pojedziemy to kupie taką które jest lekka, zajmuje mniej miejsca i sie szybko składa. Teraz jak gdzieś jestem z małą i mam wypinać ten fotelik z tego stelaża to mnie szlag trafia, nie mówiąc już ile sie przy tym namorduje;p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33