Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Ja narazie rano koło 8-9 daje kaszke z owocami a potem koło 12-14 obiadek czyli jakies warzywa. Właśnie, co wasze maluchy już jadły? Kiedy zaczniecie dawać mięso? I kiedy jajko?
Warzywa, zboża-> owoce-> mięso..
Najpierw bylo pojedynczo warzywa, owoce. No tak typowo szczerze mówiąc.
Ogólnie nie korzystam z zegarka, no dobrze minelo 1.5 tyg to wprowadzam teraz to czy tamto.luz. Obserwuje moje dziecko przede wszystkim.
Widziałam ze jedzenie pojedynczych warzyw ją nudzi to zaczęłam łączyć: ryz z marchewka, jablko z dynią, niedlugo wjedzie awokado z gruszką.cukinia z groszkiem byla.
soczewica.
Mięsa jeszcze nie ogarnelismy. Bo jest tyle fajnych smaków warzyw i zbóż ze sie nie pali..
A tu cos o jajku : https://www.hafija.pl/2017/01/jajko-w-diecie-niemowlecia-konkurs.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:24
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Jak podałaś soczewicę i ryż?
Ryz z marchewką to moja kuchnia. Gotowałam osobno. 1 marchewka - garnuszek.
2 lyzki ryzu garnuszek, 4 lyzki wody do tego i gotowałam.
- i ciach do blendowania.
Soczewica z warzywami- słoiczek holle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:29
-
nick nieaktualnyEmilka wczoraj pierwszy raz pomidorka jadla. Bardzo smakował! Widzę że blw u nas to będzie strzal w dziesiątkę. Za papkami nie przepada, zje czasem owocki czasem zupke ale nie daję codzinnie. Kaszek nie będę dawać nie lubi a ja w sumie nie widzę potrzeby. W usa Australii czy innych krajach nikt takimi rzeczami nie karmi niemowląt
Zupka z mięskiem juz była u nas i lepiej weszla niz te pojedyncze warzywa. Jajko chyba już można od 6 miesiąca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:33
-
nick nieaktualny
-
My z mężem rzadko ziemniaki jemy, głównie kasze i ryż. Mam nadzieję, że Filip też polubi różne rodzaje. Narazie dawałam mu tylko kukurydzianą i jaglaną, ale planuje kupić z Holle orkiszową i 3 zboża.
Dzisiaj moja siostra zaczyna pracę, niespodziewanie się jej trafiło, muszę z Filipem jechać do nich, bo nie ma kto z jej małą zostać. Nie wiem jak to przeżyję, -
nick nieaktualnyMożna jajko od razu całe dać juz sie nie dzieli.
Ja tam nie jadam kaszek więc nie widzę powodu żeby dziecko musiało jeść. Płatki owsiane uważam ze lepszy pomysł.
No i kasza gryczana czy jaglana dla doroslych gotowana to sorry ale nie wiele to ma wspólnego z tą bezsmakowa papka dla bobasow. Ale każdy robi jak uważaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Można jajko od razu całe dać juz sie nie dzieli.
Ja tam nie jadam kaszek więc nie widzę powodu żeby dziecko musiało jeść. Płatki owsiane uważam ze lepszy pomysł.
A płatki owsiane to nie rodzaj zboża ?? Przeciez to owies!
Jak ty nie jadasz zboza to co na obiad ?? ziemniaki tylko?!
Zboza to wartosciowy element diety, sniadan i obiadów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie pisalam ze nie jadam zbóż tylko z enie jadam kaszek. Taką normalną kasze ziarnista gryczana to zjem chętnie ale też nie często raczej. Ja to w ogóle jestem dziwna bo typowych obiadów tez nie jem, jak jem to może max 2 razy w tyg jak juz mi facet ugototuje i poda to nie odmowie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Nie pisalam ze nie jadam zbóż tylko z enie jadam kaszek. Taką normalną kasze ziarnista gryczana to zjem chętnie ale też nie często raczej. Ja to w ogóle jestem dziwna bo typowych obiadów tez nie jem, jak jem to może max 2 razy w tyg jak juz mi facet ugototuje i poda to nie odmowie
To moze dziecko warto nauczyć prawidłowych nawykow żywieniowych ?
Mozna znaleźć musli od 6msc. Urozmaicenie a nie nudna kaszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:04
-
U nas też Dentinox przynosi ulgę.
Ja lubię gotować, ale teraz przy tych zębach to jest takie marudzenie i jęki, że jak gotuję to tylko małemu coś. W ogóle mojemu synowi włączył się ostatnio jakiś "mamizm", jak jestem obok to jest dobrze, bawi się, śmieje, wystarczy, że gdzieś wyjdę to zaraz płacz i niezadowolenie. -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To moze dziecko warto nauczyć prawidłowych nawykow żywieniowych ?
Mozna znaleźć musli od 6msc. Urozmaicenie a nie nudna kaszka
Ale co znaczy prawidłowe nawyki żywieniowe? Jest wiele różnych kuchni i wiele różnych stylów odżywiania. Nie każdemu to samo pasuje sama wiesz. Nie będę się do niczego zmuszać i dzieci tez nie zmuszam.
Ja mam taki mamizm od juz dobrego miesiąca i lekko trace rozum juzWysikac sie nie moge bez zawodzenia z maty hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:16