Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Ja też się zastanawiam nad zmianą wózka bardziej pod kątem naszych wakacji. W maju lecimy do Turcji, Ola będzie miała wtedy 10 miesięcy i to za wcześnie na parasolkę. Nasz wózek spacerowy z zestawu 2w1 składa się na dwie części i jest mało podręczny. Nie wiem czy w samolocie mi taki przywiozą bez problemu... miała któraś z was tym doświadczenie?
Moglibyśmy kupić jakąś nową fajną spacerówkę, ale z drugiej strony chciałabym też kupić wózek biegowy a jeszcze mnie nie powaliło żeby tyle wózków kupować
Chyba ze istnieją fajne lekkie wózki biegowe, które się składają szybko w jedną część...jeszcze nie sprawdzałam, ale wydaje mi się że one raczej do tych większych należą.
My ze starszą lataliśmy jak miała 10 miesięcy, ze spacerówką z zestawu. Problemu z wózkiem na lotnisku nie było, zostawialiśmy razem z bagażem, tylko nam trochę porysowali stelaż.
A biegowy mamy baby jogger fit. Składa się jedną ręką, ale jest oooogromny. W terenie sprawdza się świetnie, nawet nad morzem dawał rade.kozalia lubi tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Aniu gratulacje z Polą
na jakimś poście fb pisałaś o zastoju i tu też tego samego dnia wiec domyśliłam się ze to Ty
śliczna ta Twoja Pola
zresztą co się dziwić uroda po mamie
Mój tez się sprzeciwiał z pomocą w zastoju ale go postraszyłam ropniem, antybiotykiem i szpitalem że od razu się zgodziłale akurat dałam ostatnia szanse małej i poszło.
Dziękuję za komplement
-
Cccierpliwa wrote:Moja Mia barfzo chetnie jada... jak czegos nie lubi, todrazu widac bo mamla to... do tej pory srednio jej dynia podchodzi i morele...
Ja mam spacerowke z zestawu, jest fajna, ale mam zamiar krotko uzywac i wozek na sprzedaz...
Mimo wszystko duzo spacerowek z pompowanymi kolami jest lzejszych jak z zestawow... no i dla mnie np istotne ze szybko zloze jedna reka w calosci, a nie musze wszystkiego osobno, dzieki czemu tez zajmie mniej miejsca...
Poki co u mnie na tapecie valco snap baby trend sport, baby jogger citi mini i joie mytax wszystkie poki co w zamysle na pompowanych, bo u mnie tez teren rozny...
Kolezanka miala riko 2w1 a pozniej zmienila na valco i powiedziala, ze mega duza roznica w prowadzeniu, lekkosci i skladaniu, mimo ze z riko bardzo zadowolona byla i bardzo sobie chwalila...
Druga zas ma tez aero tutisa i a rowniez juz dorwala uzywany valco za dobra cene wiec stoi i czeka na wiosne...
Ja mysle ze my jeszcze pojezdzimy luty, mize do polowy marca w gondoli (o ile mala wczesciej nie zastrajkuje) i przesiadziemy sie na spacerowke...
No i powoli bedziemy sie rozgladac za fotelikiem, bo nim sie zdecyduje to minie, a jakos maj/czerwiec chcemy zmienic
-
squirrel wrote:Ja tez nie mam jeszcze okresu. Karmie mieszanie od 2 miesiecy. Jesli chodzi o rozszerzanie to moja zjada na raz te male sloiczki 80g. Tak przynajmniej bylo z dynia i marchewka. Ale dzisiaj powraca brokuł to zobacze czy znowu wciagnie calosc. Poza tym owocow jeszcze nie dawalam, ale robilam ostatnio ciasto bananowe i dalam jej do sprobowania banana to zero zainteresowania. Powachala i buzi nie chciala otworzyc. A ja myslalam ze z owocami to nie bedzie problemu.
-
Marta..a wrote:Mi się już marzy zmiana na spacerówke bo dziecko w kombinezonie i czapce już mi dotyka ścianek gondoli a ma 80cm.. więc nie jest mała. A do tego jak się budzi to płacze bo nic nie widzi.. ale nie chce męczyć mu kręgosłupa
jeszcze luty jakoś może przemeczymy. Za to fotelik w weekend zmieniamy chyba. Po pierwsze ja nie jestem wstanie dziecka w nosidelku unieść 9+8kg.. mąż ledwo co. Po drugie nasz fotelik jest do 75cm a dziecko ma koło 72-73.. więc już czas. Dobrze że mam już kupiony i tylko trzeba z kartona wyjac
Mamy ten sam problemledwo co jestem w stanie unieść małego w nosidełku. Muszę go trzymać w obu rękach.
-
Ania241188 wrote:No drugi dzień trzyma skubaniec. Nie chce puścić. Wróci z pracy mąż to znowu będziemy próbować.
Dziękuję za komplement
Aniu w trakcie spróbuj masować delikatnie, ja tak robiłam jak mnie mąż wspomagał. Współczuję i mam nadzieję, że się uporasz szybko z tym zastojem. -
Ania to u nas najlepsza jest marchewka i wszystko w czym marchew jest... woli marchew od owocow nawet...
Z fotelikiem na szczescie u nas jeszcze bez problemu z dzwiganiem... fotelik nie najlzejszy bo 4,9kg ale mala tez nie jest jakas szczegolnie ciezka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
1ania1 wrote:Aniu w trakcie spróbuj masować delikatnie, ja tak robiłam jak mnie mąż wspomagał. Współczuję i mam nadzieję, że się uporasz szybko z tym zastojem.
Ma któraś w ogóle jakiś pomysł jak potem w razie co przestawić na mm?
Dodam że raz w nocy przespalam ściąganie i obudził się głodny i pomimo że byl głodny wypił zaledwie 30ml. Dopiero jak ściągnęłam to dojadl.
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:A ile ważą Wasze maluszki teraz?
My za tydzień mamy 6 miesięcy i waga 8600g. Byłaby większa ale przez jelitowke zjechał 200gAnia241188 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My 8,7kg tydzień temu
Dziecko mi śpi już ponad 2h.. z krótką przerwą na cycka bo telefon od babci go obudził. Mam nadzieję że odsypia jakis skok a nie jest chory.
Moja mama jest wariatkakupiła mojemu dziecku spodnie i kurtkę z cocodrillo już na przyszły rok na rozm 86, (teraz mam kombinezon 80) za uwaga spodnie 9 zł kurtka 15 zł w outlecie
Ania241188 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja Olcia nie traktuje tego co jej daje poza KP jako czegoś, co może zaspokoić głód. Mam wrażenie ze zje trochę papki i jest: dobra matka, koniec zabawy, dawaj cyca bom głodna
Jak jej próbuje podawać jedzenie jakiś czas po karmieniu, to jeszcze mniej zjada. -
kozalia wrote:Moja Olcia nie traktuje tego co jej daje poza KP jako czegoś, co może zaspokoić głód. Mam wrażenie ze zje trochę papki i jest: dobra matka, koniec zabawy, dawaj cyca bom głodna
Jak jej próbuje podawać jedzenie jakiś czas po karmieniu, to jeszcze mniej zjada.
Juz kolo 8-9 miesiaca to szybciej... ale ogolnie do roku czasu mleko powinno byc podstawa zywienia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
squirrel wrote:My tez wylatujemy na wiosne i postanowilismy nie rezygnowac z dotychczasowej formy podrozowania czyli dolatujemy na miejsce, wypozyczamy samochod i robimy objazd. Oczywiscie wszystko na male dzienne dystanse 100-200km i bez wiekszego cisnienia o to co uda sie zobaczyc. Mala na razie kocha podroze autem. Ale spacerowki brac nie bedziemy tylko nosidlo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:41