Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Paulina ale ja kojarzę że ty masz naturalnie spore a ja mam marne 75b
więc 80c to żaden szał. Dla mnie duże przy moim niecałym 160 cm i 50kg. Wreszcie jest co pokazać ;p mąż się bardzo mój cieszy ;p
70/75 F/G
ach ci facecipamiętam jak poznałam swojego męża, miałam naście lat i ledwo piersi 70C..
Późno zaczęłam dojrzewać i tak po 20stce zaczęły rosnąć.. oj jaki byl zadowolony.
To kiedyś go zapytałam "przecież jsk mnie poznales to mówiłeś ze ci sie podobam?! Wiec jak to jest ? "Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 11:13
-
PLPaulina wrote:A dla mnie to minus kp. Wielkie cycki..
masakra.. jak krowa sie czuje..
Licze na to ze potem wrócą do swojego rozmiaru. I nie rozumiem co ludzi kreci w wielkim biuście?!
Heh, wiec nie da sie dogodzić niestety wszystkim w twj samej kwestii. Co człowiek to inne poglądy.
Mi niestety nie wróciły do rozmiaru sprzed ciążyczekam jeszcze cierpliwie na to.
-
Ja nadal nie mieszczę się w swoje stare spodnie, w biodrach są ciasne. Jest jeszcze nadzieja, że kiedyś w nie wejdę? Może mnie któraś pocieszy...
Na wiosnę zabieram się za bieganie i rower, bo mnie moja obecna sylwetka trochę dołuje. Jak byłam w ciąży to przestałam biegać, potem noworodek, teraz zima, ale z na wiosnę biorę się za siebie -
nick nieaktualnyJa już weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży ale jeszcze jedne super obcisle zostały ze tez nie wejde hahaha tylko ze ja tam sie akurat nie przejmuje.
Cycki mam trochę większe niz przed ciąża ale myślę ze powoli wracają jednak. Teraz jakieś 75D.
Ja mam troje dzieci. I po pierwszym i po drugim mówiłam ze absolutnie żadnego więcej. Także wszystko sie zmienia i możecie sie teraz zarzekaz a potem nagle chcieć kolejne. A mało jest po 40 stce kobiet ze sie wręcz obsesyjnie starają bo im się hormony i instynkt macierzyński znowu włączył?
U nas jest różnica 5 i 8 lat, 13 lat między najnlodsza a najstarsza. Napewno mam łatwiej niż mieć 3 dzieci z różnica 2 lata czy mniej. Pierwsza nastolatka jest bezobslugowa. A 8 latka jest bardzo samodzielna, oczywiście wymaga uwagi bawimy sie czytamy nawet czasem śpi ze mną w łóżku zeby sie przytulać itd nie czuć sie odrzucona. Ale jednak nie biegam za nią z nocnikiem czy piekuchami, nie kąpię jej fizycznie bo sama to robi, sama sie ubiera zalatwia toalete sama idzie do szkoly sama robi lekcje. I nie chce popełnić samobójstwa na każdym kroku jak 2 latkiUważam ze mam łatwo. Bo i Emilka jest łatwym dzieckiem
Tylko mi się już w ciąży łazic nie chce. 4 dziecko ok ale bez ciąży hahaha
-
Ja zaraz po porodzie wchodzilam w spodnie,ktore przed ciaza byly na mnie juz ciasne haha...
Na koncowce ciazy weszlam w krotkie spodenki, ktorych nie dalam rady w lato rok przed ciaza wcisnac, tylko, ze jie zapielam wiadomo... ale juz 2 tyg po porodzie zapielam bez problemu...
Jakby kazda ciaza mi tak sluzyla, to jeszcze ze dwie i bylabym laskaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 11:53
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyA propos pomocy tatusia to wczoraj pięknie położyłam Emilke spać na noc po 20. Po 22 sie przebudzila i tata poszedl. Nie wychodzi cos długo ide sprawdzić. Wchodzę i widzę a tam tatus na łóżku młoda na brzuchu hihihi hahaha zabawa w najlepsze. O 23. Taka pomoc taty hahaha. Aaa i jeszcze wielka kupa w pieluszce. Kurtyna
-
1ania1 a jak waga? Jak przed czy wyższa? Bo jak przed to jeszcze może być kwestia niedawno zakończonego karmienia. A jak wyższa to wiadomo trzeba zrzucić
Cierpliwa ja wchodzę nie tylko w ciuchy sprzed ale też te z liceum ;p także już wolę to +19kg w ciąży i tracenie ich 19 tygodni niż takie wahania jak u Ciebiemam koleżankę też co tak jak Ty ważył więcej przed ciąża i w niej schudła ale wszystko wróciło w 2 lata od porodu niestety. Żeby nie było to ja Ci ni3 życzę przybrania tylko mówię jak znam przypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:26
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:1ania1 a jak waga? Jak przed czy wyższa? Bo jak przed to jeszcze może być kwestia niedawno zakończonego karmienia. A jak wyższa to wiadomo trzeba zrzucić
Cierpliwa ja wchodzę nie tylko w ciuchy sprzed ale też te z liceum ;p także już wolę to +19kg w ciąży i tracenie ich 19 tygodni niż takie wahania jak u Ciebiemam koleżankę też co tak jak Ty ważył więcej przed ciąża i w niej schudła ale wszystko wróciło w 2 lata od porodu niestety. Żeby nie było to ja Ci ni3 życzę przybrania tylko mówię jak znam przypadek
Wolę się nie ważyć, ale myślę że do moich 65kg trochę brakujemam 180cm wzrostu więc niby nie widać tego nadmiaru, ale wkurza mnie, że nie mogę w stare ciuchy się wcisnąć.
-
nick nieaktualny
-
Marta u mnie wzrost wagi przed ciaza (25kg) spowodowany byl wahaniami hormonalnymi, latami leczenia itp...
Schudlam jie nagle, a cala ciaze powoli, czego widac nie bylo za bardzo na wadze, jedynie w wygladzie, dopiero po porodzie okazalo sie jaka waga na minusie u mnie... od porodu schudlam 2kg i tak waga sie zatezymala, a czuje ze hormony szaleja, wiec pewnie juz nie spadnie, chyba, ze ruszylabym z antykami i wszystko tym wyciszyla...
Od lat nie zmienilam sposobu odzywiania, a waga dopiero szla w gore jak zaczely sie starania i leczenie... nagle padla tarczyca i przybylo w 3 miesiace (nim dowiedzialam sie z czego) 8kg... a pozniej wszystkie stymulacje, progesterony itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
U mnie szalala caly okres staran... raz prawie 4 innym razem 0,5 takze...
W ciaze zaszlam majac 0,33 i w ciazy suoer sie trzymala...
Teraz po porodzie bylo ok, ale widze juz po cerze i wlosach, ze hormony sa w innym swiecie jak byly pierwsze 3-4 miesiace po porodzie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
PLPaulina wrote:Ja tak wlasnie mam, typ lenia. Ze jak odchowam Hanie.. to juz chyba bym sie nie dała namówić na drugie.
Mama mojego chrzesniaka tak ma, mowi wlasnie ze przegapila moment na drugie. A teraz Kacper ma zaraz 5 lat.i nie chcę juz słyszeć o dziecku!
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Też dlatego się zdecydowałam na drugie tak szybko i hmmm no nie wiem czy to była aż tak dobra decyzja. Ale jest już coraz lepiej. A jak widzę jak szaleją za sobą i Olek aż piszczy na widok Poli a ta biega i go zaczepia to mija mi to zwątpienie
Dla mnie osobiście najlepsza to by byla różnica wieku między 2.5 a 3.5 roku..
Alw z przyczyn prywatno-zawodowych musze cos innego ogarnąć.więc zaczynamy starania gsy Hania będzie miala 11-12 msc
I wiem ze będzie hardcore ! Wiec nie wykluczam pomocy opiekunki.
I mężowi juz powiedziałam ze bedzie musial ze swoją firmą tak sie ogarnąć by byl max 17 w domu..
Edit. Najpierw musze dostac okres, heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 14:07
-
PLPaulina wrote:Edit. Najpierw musze dostac okres, hehe
Mój trzeci nie nadchodzi... Dzisiaj 34 dzień cyklu. Przed ciąża miałam 28-30 dni.. i chyba znowu się lekko stresuje.. powtarzam sobie że muszą się uregulować i nie ma co się martwić no ale jednak
Koleżanka też ma cos z tarczyca.. Bo chodzi do endokrynologa. Dokładnie nie wiem bo nie lubię tak ludzi wypytywac o stan zdrowia.
U nas też było 0 stopni i słoneczkowychodzilabym 2x na spacer chętnie ale korzystam i podczas drugiej drzemki dziecka śpię z nim.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ja to miałam cykle nawet 45 dni
przez problemy hormonalne. Okres miałam narazie tylko raz, oczywiście dostałam go będąc totalnie nieprzygotowaną na zakupach
Myślę, że następny czeka na moje dłuższe wyjście z domu. Ostatnio przypadkowo znalazłam się na wątkuczerwcówek 2018, jedna z dziewczyn spodziewa się kolejnego bobasa