SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie, to jakie nasze dzieci są teraz nie ma nic wspólnego z tym, jakie będą w wieku 2 lat :D Dla mnie to najgorszy wiek i nie wyobrażam sobie mieć wtedy jeszcze noworodka. Ale co kto lubi, może jestem za bardzo wygodna :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Według mnie, to jakie nasze dzieci są teraz nie ma nic wspólnego z tym, jakie będą w wieku 2 lat :D Dla mnie to najgorszy wiek i nie wyobrażam sobie mieć wtedy jeszcze noworodka. Ale co kto lubi, może jestem za bardzo wygodna :)

Nigdy nie wiadomo jakie będą dzieci w wieku 2, 5 czy 10 lat !!!!

Syn mojej kolezanki teraz ma 4 lata, byl cudownym maluszkiem. Okres noworodkowy cycek, przebieranie, sen.
    Brak buntu 2latka. :) Cichy, spokojny.
    Skończył tak 3.5 roku no cholera jasna diabeł! !

Tak samo moj sasiad. Mieszkam w zabudowie bliźniaczej. Wiec chcąc nie chcąc slysze swoje. W czerwcu skończył 3 lata. I tez tak w tym czasie diabel w niego wstąpił. Wcxesmiej nigdy jego placzu nie slyszalam. Teraz? W histerie dzieciak wpada po prostu.

Podsumowanie. Slynny bunt 2 latka - to umowny czas i moze sie zdarzyc wcześniej bądź później.
    I niestety nigdy niczego sie przewidzieć nie da!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:59

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio opiekowałam się kilka godzin córką siostry, będzie miała w kwietniu 3 lata i ciężko było mi ogarnąć ja i Filipa, mały płacze, ta akurat coś chce, próbowałam małego usypiać, Emilka nie rozumie, że musi być ciszej tylko wręcz na odwrót była głośniej.
    Podziwiam wszystkie mamy mające dwójkę małych dzieci :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że fajnie mieć dzieci o niedużej różnicy wiekowej. Na początku pewnie kosztuje to wiele stresu, nerwów itd ale potem z czasem wszystko się wynagrodzi :) jak już młodsze będzie miało ok 1,5 roku to bedzie bawić się ze starszakiem. Między mną a moją siostrą jest 5 lat różnicy i nasze relacje od małego były tragiczne. Zawsze mówiłam mojej mamie że między moimi dziećmi nie będzie tak dużej różnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:03

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ostatnio opiekowałam się kilka godzin córką siostry, będzie miała w kwietniu 3 lata i ciężko było mi ogarnąć ja i Filipa, mały płacze, ta akurat coś chce, próbowałam małego usypiać, Emilka nie rozumie, że musi być ciszej tylko wręcz na odwrót była głośniej.
    Podziwiam wszystkie mamy mające dwójkę małych dzieci :)
    Chrzestnemu Hani urodzil sie niedawno syn.
    Ma 7 letnią juz corke..
    I myślisz ze corecce mamusi da sie latwo wytlumaczyc wszystko?? Ze musi byc cicho ? Ze mama nie poczyta teraz ? Ze sie z nią nie pobawi...
    A tata blee. Ona chcę i juz.. zazdrość sie pojawiła.. :/

Mam w otoczeniu różne roznice wieku i uwierzcie ze kazdy boryka sie z problemami i nie jest nigdzie kolorowo i cukierkowo. Dzieci to od cholery pracy i cierpliwości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:04

misia-kasia lubi tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego decyzja o kolejnym dziecku to indywidualna sprawa każdej z nas :) nie wszystkie czujemy się na siłach na tak szybką decyzję pewnie też przez to ile energii kosztuje nas pierwsze dziecko.
    Ja nieraz ledwo żyje mąż od rana do nocy w pracy, budujemy dom większość formalności na mojej głowie. Ale mimo wszystko chce tego drugiego pierdka :) póki mam siłę i cierpliwość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:09

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Dlatego decyzja o kolejnym dziecku to indywidualna sprawa każdej z nas :) nie wszystkie czujemy się na siłach na tak szybką decyzję pewnie też przez to ile energii kosztuje nas pierwsze dziecko.
    Ja nieraz ledwo żyje mąż od rana do nocy w pracy, budujemy dom większość formalności na mojej głowie. Ale mimo wszystko chce tego drugiego pierdka :) póki mam siłę i cierpliwość :D

To prawda. Dużo zależy od tego jak wymagające jest pierwsze dziecko.
    Z drugiej strony też chyba mając brata/siostrę łatwiej jakoś w życiu. Ja z moją to darłam koty non stop, wszędzie łazić za mną chciała, rodzicom na mnie donosiła, ale teraz jak każda ma rodzinę to jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami i się wspieramy.
    Mój mały nauczył się zgrzytać zębami, nosz chyba oszaleję:/

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nigdy nie wiadomo jakie będą dzieci w wieku 2, 5 czy 10 lat !!!!

Co Ty się tak unosisz? Piszę o własnych doświadczeniach, nie cioci, siostry czy sąsiadki. I jak ja widzę taką różnice wieku. Przecież każdy sam decyduje o tym, kiedy i czy w ogóle pojawi się drugie dziecko.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę mama opowiadała jak radziła sobie z nami (niecałe dwa lata różnicy), u nas dodatkowo tata był poza domem w tygodniu. Sama stwierdziła, że początki była mega trudne, zwłaszcza, że siostra wymagającym dzieckiem była, ale potem same się bawiłyśmy i zajmowałyśmy sobie czas.
    Wiem, że jak mama siostrę kąpała w niemowlęcej wanience to ja wyłam, że też chce i musiała mnie też w niej kąpać:D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Co Ty się tak unosisz? Piszę o własnych doświadczeniach, nie cioci, siostry czy sąsiadki. I jak ja widzę taką różnice wieku. Przecież każdy sam decyduje o tym, kiedy i czy w ogóle pojawi się drugie dziecko.

Nie unosze sie tylko mówię ze kazda różnica wieku ma swoje plusy i minusy.

Skoro na taką różnicę sie zdecydowałaś to chyba tez od bliskich osob czerpalas informację jak sobie radzili. ;)

i tez mozesz sie podzielic doswiadczeniem ze swojej roznicy. Ale z mniejszej czy większej juz niekoniecznie.
    Bo nie wiesz jakby było wtedy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:52

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Myślę że fajnie mieć dzieci o niedużej różnicy wiekowej. Na początku pewnie kosztuje to wiele stresu, nerwów itd ale potem z czasem wszystko się wynagrodzi :) jak już młodsze będzie miało ok 1,5 roku to bedzie bawić się ze starszakiem. Między mną a moją siostrą jest 5 lat różnicy i nasze relacje od małego były tragiczne. Zawsze mówiłam mojej mamie że między moimi dziećmi nie będzie tak dużej różnicy.
    To ja mam siostry 6 i 10 lat mlodsze i np z ta 6 lat mlodsza zawsze mialam swietne relacje! Nawet z wlasnej nieprzymuszonej woli chcialysmy miec razem jeden pokoj i trwalysmy w nim razem, az do mojej wyprowadzki ;)

Nie ma reguly, ze roznica wieku to takie czy inne kontakty miedzy rodzenstwem...
    Ja znam niejedno rodzenstwo rok po roku, czy z 2 letnia roznica, majace o wiele gorsze relacje jak ja z tak duzo mlodszymi siostrami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:44

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na taką różnice jak starsza poszła do przedszkola. Odpoczęłam i stwierdziłam, że mam siłę i chęć by poświęcić mój czas nowemu maluszkowi. Chciałam móc nacieszyć się pierwszymi miesiącami, a nie walczyć o przetrwanie. A i tak bywały i nadal bywają ciężkie chwile.
    Każda z nas jest inna i ma inne potrzeby. Ja muszę mieć też czas dla siebie, żeby odpocząć psychicznie. Ale mam sąsiadkę, która ma dzieci 4 i 2 letnie i trzecie w drodze, dla niej to jest cudowne, kocha siedzieć w domu i w tym się spełnia.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie powyżej dwojki dzieci to juz totalna abstrakcja.. :O na dwójce chcialabym poprzestać.

Ale nie mówię by każdy myślał tak samo ;)

Przy jednym nie mam zbytnio chwili dla siebie. :O

I też boje sie gdy juz znajde nową prace. Spodoba mi sie.. to juz nie bede chciała wypaść z obiegu na min 1.5 roku znowu ! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 10:00

• e_mii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ostatnio rozmawialiśmy o trzecim. Może za parę lat, 3-4, znowu zapragniemy tych pieluch :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego kazdy ma inne poglądy, inne marzenia i tez inną sytuacje życiową. :) :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy 3 dzieciaczków, ale trzecie tak po 30, ale jak bedzie to zobaczymy :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Zdecydowałam się na taką różnice jak starsza poszła do przedszkola. Odpoczęłam i stwierdziłam, że mam siłę i chęć by poświęcić mój czas nowemu maluszkowi. Chciałam móc nacieszyć się pierwszymi miesiącami, a nie walczyć o przetrwanie. A i tak bywały i nadal bywają ciężkie chwile.
    Każda z nas jest inna i ma inne potrzeby. Ja muszę mieć też czas dla siebie, żeby odpocząć psychicznie. Ale mam sąsiadkę, która ma dzieci 4 i 2 letnie i trzecie w drodze, dla niej to jest cudowne, kocha siedzieć w domu i w tym się spełnia.

O ja tak samo :D
    Chce odetchnąć, wrócić do pracy i zatesknic za pieluchami :) zebrać siły żeby ten niemowlęcy czas był cudowny a nie walka o przetrwanie :D mam 3 lata starszego brata i super się dogadujemy, kuzynke 5 lat która uwielbiam więc pozytywne doświadczenia z taką przerwa właśnie :)

Kp ma jeden plus :D kupiłam strój kąpielowy bo na basen chce iść a raczej cycki miałam marne. A teraz dół xs a góra 80c, ;) I nawet jak jest ona czarną a dół kolorowy to wyglądają na ogrooomne :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to minus kp. Wielkie cycki.. :/ :( masakra.. jak krowa sie czuje..

Licze na to ze potem wrócą do swojego rozmiaru. I nie rozumiem co ludzi kreci w wielkim biuście?! :O

Heh, wiec nie da sie dogodzić niestety wszystkim w twj samej kwestii. Co człowiek to inne poglądy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 10:49

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aobie trojki u mnie tez nie wyobrazam... u innych fajnie, ale dla mbie samej dwojka to max...

O do cyckow, mi ani w ciazy, ani przy kp nie urosly, a wrecz przez to, ze sporo stracilam kg w ciazy, to jak sie wszystko ustabilizowalo, to spadly o rozmiar, co mnie niezmiernie cieszy!

No ale ja przed ciaza mialam 80F, teraz 80E

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ale ja kojarzę że ty masz naturalnie spore a ja mam marne 75b :D więc 80c to żaden szał. Dla mnie duże przy moim niecałym 160 cm i 50kg. Wreszcie jest co pokazać ;p mąż się bardzo mój cieszy ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ