X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli miałabym mieć drugie dziecko to też chłopca. Jakoś nie mogę sobie siebie wyobrazić jako mamy dziewczynki.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A co do rozszerzania diety to po 2 tygodniowej ekscytacji chyba mamy jakiś kryzys. Do tej pory jadła ładnie marchewkę, dynię, jabłuszko, jabłuszko z owocami leśnymi. Brokuł tak sobie smakował ale otwierała buzię i jadła. Wczoraj chciałam jej podać już zupkę jarzynową i przy pierwszej łyżeczce miała już odruch wymiotny. A było to już trochę gęściejsze niż to co wcześniej jadła. Miałam jeszcze jabłuszko i jabłkiem sie zakajadała aż miło. I teraz nie wiem co robić dzisiaj. Wracać do sprawdzonych smaków czy próbować dalej z wieloskładnikowymi. Dzisiaj chyba spróbuję marchewkę z ziemniakiem.

To może spróbuj jej to rozrzedzić wodą troszkę. Mój też czasami się skrzywi jak ma coś za gęste, zwłaszcza jak ja u gotuję. Jak dodam troszkę wody to chętniej je.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała drugą dziewczynkę ale czemu to sama nie wiem:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam złożyć wniosek do projektu „Mama wraca do pracy”. I teraz się zastanawiam czy dokumenty dojdą pocztą na czas :-/ dzisiaj koło 16:00 dopiero mogę wysłać, a termin składania jest 18.02 do 15:00. Czy może jechać 60km i złożyć osobiście? Trochę mi się nie uśmiecha tyle jechać samej z małą, może płakać na autostradzie czy autostrada będzie zablokowana i utkniemy tam na kilka godzin, co się często zdarza na A4. Kurde zawsze wszystko na ostatnią chwile :-S

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć córkę ale najpierw synowie mi się trafiali :-D Coś czuje, że ta córka mi bokiem wyjdzie haha. Już teraz pokazuje charakterek :-D
    Dzisiaj noc tragiczna, chyba zęby albo jakiś czort w nią wstąpił

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mi się kiedys odmieni i będę chciała drugie dziecko, to chciałabym chłopca. W tej ciąży nastawiałam się bardzo na chłopca, ale pojawiła się nasza księżniczka :)

My tez dziś noc i cały dzisiejszy dzień tragiczny... co chwile płacz i rączki. Do tego ma 37-37.6 stopni. Mieliśmy mieć dziś szczepienie na meningokoki, ale wolałbym je odłożyć. Niby lekkie infekcje i gorączka do 38.5 nie są przeciwwskazaniem, ale byłabym spokojniejsza, jakby miała normalną temperaturę.

• Danio Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek :) Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    „Mama wraca do pracy” co to za projekt ?

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciliśmy z nart i trochę pozbieralismy się do ładu ;) W skrócie powiem tylko tyle że nie jeździłam ani na nartach ani nie byłam na termach bo mała po 0,5-1h dostawała histerii ze mnie nie ma. Jedyne co to poszłam na szybki obiad ze znajomymi a i tak musiałam wracać w pośpiechu. Plus taki że nocki były ok i mogliśmy codziennie posiedzieć ze znajomymi wieczorem.

U mnie dzisiejsza noc to tez dramat po godzinie 2 już nie wiem ile razy wstawałam. Spałam już nawet w okularach bo nie opłacało się ich zdejmować ;) Nie wiem czy to zęby bo mała w dzień nie jest marudna ale zaczęła się ślinić na potęgę ;)

Spróbuje Was nadrobić jak mnie nie było :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-kasia ja jak byłam na nartachbto też nie jeździłam tylko sobie szłam na spacer z małym :) A na obiad i śniadania było spoko bo mały utrzymywał tak 30min na brzuchu w wózku i podziwiał :D więc mogłam spokojnie zjeść.

A ja bym chciała teraz dziewczynkę bo chce parke :) mam brata i nie narzekam na brak siostry ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mogę powiedzieć, zawsze chciałam syna a mam trzy córki hahah i po każdej nadal chciałam syna a nie kolejną córkę :D
    Teraz w rodzinie pytanie nr1 to "czy będzie jeszcze chłopak" :D Pewnie że będzie... Czwarta niunia hahah

Z tymi siostrami to różnie może być bo wcale niekoniecznie muszą sie tak strasznie kochać i miec więź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:24

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Hej wróciliśmy z nart i trochę pozbieralismy się do ładu ;) W skrócie powiem tylko tyle że nie jeździłam ani na nartach ani nie byłam na termach bo mała po 0,5-1h dostawała histerii ze mnie nie ma. Jedyne co to poszłam na szybki obiad ze znajomymi a i tak musiałam wracać w pośpiechu. Plus taki że nocki były ok i mogliśmy codziennie posiedzieć ze znajomymi wieczorem.

U mnie dzisiejsza noc to tez dramat po godzinie 2 już nie wiem ile razy wstawałam. Spałam już nawet w okularach bo nie opłacało się ich zdejmować ;) Nie wiem czy to zęby bo mała w dzień nie jest marudna ale zaczęła się ślinić na potęgę ;)

Spróbuje Was nadrobić jak mnie nie było :)

Misia wrzuć jakieś foto z widoczkiem jak masz :) raz byłam na Chopoku, 4 lata temu i było super.
    Mimo wszystko mam nadzieję, że wypoczęłaś trochę ;)
    Juz tu ostatnio pisałyśmy, że naszym dzieciakom włącza się "mamizm", nic tylko mama i mama, ciężko do toalety wyjść, bo od razu zawodzenie. :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala corke :) mam 2 synow. Dla dziewczynki nawet imie mielismy wybrane a dla malego do samego konca nie moglismy sie zdecydowac jak bedzie mial na imie. Nie wiem czy jeszcze zdecydujemy sie na jedno dziecko, troche sie boje ze bylby kolejny chlopak :P
    Co do okresu to za mna ju 5 :P Ostatni pojawil sie w 29 dc i byl calkiem ok. Wczesniejsze to masakra, dlugie, obfite i strasznie rozlegulowane jeden nawet w 35 dc sie pojawil. Zobaczymy jak dalej.
    Cos czuje, ze w tym mcu bede sie stresowac czy sie pojawi, niby teoretycznie male szanse na ciaze ale sa.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do mojej teściowej to jest bardzo dziwny człowiek. Ja się z nią nigdy nie dogadam. Można powiedzieć że ona w większości wychowuje ta wnuczke wiec szkoda mi tej małej jak słyszę czasami jej poglądy na tematy wychowania itd. Ale się nie wtracam, kiedyś mąż jej zwrócił uwagę żeby jej nie sadzaly na kolanach to z oburzeniem się odezwala że kiedyś dzieci to w wieku 5 miesięcy siedzialy podparte poduszkami i nic im nie było i że przesadza więc się nie wtracamy. O leczeniu na brzuszku też miała teorię ze to bez sensu, że kładziemy tak małego, tłumaczyłam ze dziecko wzmacnia mięśnie i ćwiczy do raczkowanie to stwierdziła, że lepiej żeby dziecko nie raczkowalo bo jak to ominie to szybciej będzie chodzić. Także ja wiem że to nie jest odpowiednia osoba do opieki nad moim dzieckiem.

Ja chyba chciałabym drugiego chłopca, jakoś tak dobrze czuje się jako mama chłopca ;) chociaż jakiegoś parcia bym nie miała.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie kolejny okres zawitał, jakbym nie zauwazyla w toalecie to bym się nie zorientowala bo zero bólu brzucha. A kiedyś już czułam ze dwa dni wcześniej bo plecy mnie bardzo bolały no i cykle krótsze więc same plusy ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci kręcą się wokół własnej osi w obie strony? Kurcze mój tylko w jedną i muszę go mocno czymś zainteresować żeby obracał się w drugą stronę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz chodzi do tyłu :O

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo do tyłu to mój też sunie, z maty to w momencie znika i wędruje do tyłu póki go ściana nie zatrzyma lub coś innego :D dupkę też mi zaczął podnosić tylko nie wie co dalej ma robić :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mojej ten chód do tyłu jest na prostych rękach i z dupa w górze :O

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tylko u mojej ten chód do tyłu jest na prostych rękach i z dupa w górze :O

Mój robi to samo :) wczoraj zatrzymał się na moich nogach i w pewnym momencie odpychajac się ode mnie podniósł się na kolana. A z tymi obrotami wokół własnej osi to muszę go przypilowac bo nie zwróciłam uwagi.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ