SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ważyłam sie z Filipem to wychodzi 8.3 mniej więcej, na długość pewnie 70.
    Kurcze, ja to teraz się boje ku dać cokolwiek do jedzenia, że znowu bedzie tydzien bez kupy :/ aczkolwiek myślę żeby dać mu buraczka, bo to rozluźniające. Ale z drugiej strony to nie było zaparcie... Tylko chyba nie zaskoczył, że to trzeba ciut wysiłku włożyć
    Burak rozluźniający? Pierwsze słyszę. Ma sporą zawartość żelaza więc raczej zatrwardza. A dajesz wody dziecku w ciągu dnia? Bo jak się powoli wprowadza stałe posiłki to trzeba ciut wody podawać w ciągu dnia. Po za tym to normalne że dziecko musi się nauczyć jak robić twardsza kupę bo tego nie umie i płacze często bo czuję inaczej ale to oj nie boli, płacze bo nieznane i parcie. Także spokojnie. Wszystko opanują :-)

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, właśnie gdzieś czytałam że rozluźnia. Wodę pił, nawet jak ja stole stała to sam się ciągnął do niej... No i tych warzyw to z 8 łyżeczek na dzień jadł... Do marchewki też sporo wody dodałam bo jakas strasznie gesta byla po przetarciu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytałam ze rozluźnia. Ponoć duzo błonnika ma.. :)
    Ale wole stosować śliwkę. :D :D

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że burak rozluzniajacy. Pamiętam jak koleżanka zawsze małemu podawala do obiadu jak nie robił dłużej kupy i zawsze pomagało, tyle ze to większe dziecko było. A co do wody, mój nie potrafi z butelki, z łyżeczki tez mu nie smakuje. Pytałam pediatre co zrobić jeśli nie chce pić wody to kazała się nie martwić bo jeśli jest na piersi to mu to wystarcza.
    A mi dzisiaj szwagierka mówiła, że podczas weekendu widziała jak moja teściowa karmi wnuczke starsza o miesiąc od mojego małego Danio- bo pediatra kazała jej joguty podawać. Ręce opadają.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Też słyszałam, że burak rozluzniajacy. Pamiętam jak koleżanka zawsze małemu podawala do obiadu jak nie robił dłużej kupy i zawsze pomagało, tyle ze to większe dziecko byłody, mój nie potrafi z butelki, z łyżeczki tez mu nie smakuje. Pytałam pediatre co zrobić jeśli nie chce pić wody to kazała się nie martwić bo jeśli jest na piersi to mu to wystarcza.
    A mi dzisiaj szwagierka mówiła, że podczas weekendu widziała jak moja teściowa karmi wnuczke starsza o miesiąc od mojego małego Danio- bo pediatra kazała jej joguty podawać. Ręce opadają.

No nieźle :D ubiłabym teściową za taki numer :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego utwierdzialam się w tym, że mojego dziecka z nią nie zostawię ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Aaa widzicie.. dobrze wiedzieć! :) mam jakos reagować? Czy co?! Poradzi sobie?
    Dokładnie nie wiem bo jeszcze nie bardzo się zaglebialam ale poczytaj na stronach np alantkowe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://alaantkoweblw.pl/blw-krok-po-kroku-tydzien-1/

Tutaj masz inf.

PLPaulina lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, z tego co wiem to Danio jest od 3 roku... Wiec to argument nie do podważenia.
    Paulina, dziecko powinno sobie poradzić z zakrztuszeniem. Warto popatrzeć na pierwsza pomoc w takich sytuacjach, no i wiadomo, że jak dziecko kaszle to jesteś przy nim :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh panikara ze mnie ! :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio generalnie ma słaby skład więc dla niemowlaka się nie nadaje - niemowlak czytaj dziecko od 29 dnia życia do 2 lat.
    Brawo dla teściowej.

Z kupami jest tak , że dzieci się tego uczą. Pamiętaj jak mój syn najstarszy wył.mi jak wychodził pierwszy bobrek
    Dosłownie jakby go rozrywało. Ale zrobi raz z wrzaskiem, drugi raz z jęki potem z marudzeniem i się przyzwyczaił. Także spokojnie, będzie dobrze

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio to w ogóle nie jest jogurt;p
    Co do buraka to mi sie tez wydaje że jest rozluźniający ale to wiem akurat po sobie, na mnie tak zawsze działa.
    Piszecie że dziecko powinno sie zakrztusić żeby sie nauczyć, a moja ma odruch wymiotny jak jej coś niespasuje, jak ma za gęsty pokarm przeważnie lub za dużo w buzi...
    Dziś byliśmy na zakupach, mała sie zdrzemnęła i chcieliśmy już wychodzić, chciałam jej delikatnie ubrać czapke by sie nie obudziła ale niestety mi nie wyszło, i był tak paniczny płacz, przestraszyła sie biedna, cały wieczór chodze i mam wyrzuty sumienia że sie przeze mnie tak wystraszyła... Dopiero jak ją wzięłam na ręce sie uspokoiła ale tak mi jej było szkoda:(
    I moja mała zaczyna sie robić mamincycek;) w ogóle od trzech dni woła mama mama:p wiem że niespecjalnie ale fajnie słyszeć:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jak sie daje dziecko pod czyjąś opiekę to ten ktoś zawsze zrobi po swojemu.. i nie koniecznie zgodnie z naszymi zasadami ! :/

Czasami jak rozmawiam z teściową czy mamą to mam wrażenie, że nie przywiązują wagi do tego co jedzą.. a tym czym karmili nas kiedys a co jest to teraz to niestety totalna przepaść..

u mnie babcie i dziadki do opieki nad Hanią sie nie garną więc problemów nie mam. :)
    Teściowa choć blisko to zawsze ma pod górkę.. juz nawet mężowi kazałam by dał sobie spokój z zapraszaniem jej. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Niestety jak sie daje dziecko pod czyjąś opiekę to ten ktoś zawsze zrobi po swojemu.. i nie koniecznie zgodnie z naszymi zasadami ! :/

Dokładnie. Do tego też zalicza się tatus dziecka, niektórzy mają naprawdę głupie pomysły w stylu "rzucę dzieckiem pod sufit" itd :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dokładnie. Do tego też zalicza się tatus dziecka, niektórzy mają naprawdę głupie pomysły w stylu "rzucę dzieckiem pod sufit" itd :D

Kiedys sąsiad wyciągając syna z auta.. jak on to zrobił do tej pory nie wiem.. czy chciał go podrzucić czy cos.. w strop nad autem - głową synka bęc. :O

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami niektórym brakuje wyobraźni.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przystojniak!:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za 10 dni, 7 miesięcy.. ten czas za szybko mija. :( :(

pumka1990, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu jeśli chodzi o moją mamę to mogę mieć pewność że dzieci tam będą pod lepszą opieką niż moją :D A jedzenie z reguły zdrowe dużo jarzyn i owoców. Słodkiego u nas w rodzinie sie nie je, od święta jakies ciasto a tak to raczej nikt nie przepada.

Ania super kawaler :) Wygląda na starszego :)

Paulina za chwilę starania o rodzeństwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:10

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A my za 10 dni, 7 miesięcy.. ten czas za szybko mija. :( :(

Oj za szybko zdecydowanie. Wczoraj z mężem wspominaliśmy jak małego przywieźliśmy do domu ze szpitala, kompletnie zieleni jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ