X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ważyłam sie z Filipem to wychodzi 8.3 mniej więcej, na długość pewnie 70.
    Kurcze, ja to teraz się boje ku dać cokolwiek do jedzenia, że znowu bedzie tydzien bez kupy :/ aczkolwiek myślę żeby dać mu buraczka, bo to rozluźniające. Ale z drugiej strony to nie było zaparcie... Tylko chyba nie zaskoczył, że to trzeba ciut wysiłku włożyć
    Burak rozluźniający? Pierwsze słyszę. Ma sporą zawartość żelaza więc raczej zatrwardza. A dajesz wody dziecku w ciągu dnia? Bo jak się powoli wprowadza stałe posiłki to trzeba ciut wody podawać w ciągu dnia. Po za tym to normalne że dziecko musi się nauczyć jak robić twardsza kupę bo tego nie umie i płacze często bo czuję inaczej ale to oj nie boli, płacze bo nieznane i parcie. Także spokojnie. Wszystko opanują :-)

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, właśnie gdzieś czytałam że rozluźnia. Wodę pił, nawet jak ja stole stała to sam się ciągnął do niej... No i tych warzyw to z 8 łyżeczek na dzień jadł... Do marchewki też sporo wody dodałam bo jakas strasznie gesta byla po przetarciu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytałam ze rozluźnia. Ponoć duzo błonnika ma.. :)
    Ale wole stosować śliwkę. :D :D

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że burak rozluzniajacy. Pamiętam jak koleżanka zawsze małemu podawala do obiadu jak nie robił dłużej kupy i zawsze pomagało, tyle ze to większe dziecko było. A co do wody, mój nie potrafi z butelki, z łyżeczki tez mu nie smakuje. Pytałam pediatre co zrobić jeśli nie chce pić wody to kazała się nie martwić bo jeśli jest na piersi to mu to wystarcza.
    A mi dzisiaj szwagierka mówiła, że podczas weekendu widziała jak moja teściowa karmi wnuczke starsza o miesiąc od mojego małego Danio- bo pediatra kazała jej joguty podawać. Ręce opadają.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Też słyszałam, że burak rozluzniajacy. Pamiętam jak koleżanka zawsze małemu podawala do obiadu jak nie robił dłużej kupy i zawsze pomagało, tyle ze to większe dziecko byłody, mój nie potrafi z butelki, z łyżeczki tez mu nie smakuje. Pytałam pediatre co zrobić jeśli nie chce pić wody to kazała się nie martwić bo jeśli jest na piersi to mu to wystarcza.
    A mi dzisiaj szwagierka mówiła, że podczas weekendu widziała jak moja teściowa karmi wnuczke starsza o miesiąc od mojego małego Danio- bo pediatra kazała jej joguty podawać. Ręce opadają.

No nieźle :D ubiłabym teściową za taki numer :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego utwierdzialam się w tym, że mojego dziecka z nią nie zostawię ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Aaa widzicie.. dobrze wiedzieć! :) mam jakos reagować? Czy co?! Poradzi sobie?
    Dokładnie nie wiem bo jeszcze nie bardzo się zaglebialam ale poczytaj na stronach np alantkowe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://alaantkoweblw.pl/blw-krok-po-kroku-tydzien-1/

Tutaj masz inf.

PLPaulina lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, z tego co wiem to Danio jest od 3 roku... Wiec to argument nie do podważenia.
    Paulina, dziecko powinno sobie poradzić z zakrztuszeniem. Warto popatrzeć na pierwsza pomoc w takich sytuacjach, no i wiadomo, że jak dziecko kaszle to jesteś przy nim :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh panikara ze mnie ! :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio generalnie ma słaby skład więc dla niemowlaka się nie nadaje - niemowlak czytaj dziecko od 29 dnia życia do 2 lat.
    Brawo dla teściowej.

Z kupami jest tak , że dzieci się tego uczą. Pamiętaj jak mój syn najstarszy wył.mi jak wychodził pierwszy bobrek
    Dosłownie jakby go rozrywało. Ale zrobi raz z wrzaskiem, drugi raz z jęki potem z marudzeniem i się przyzwyczaił. Także spokojnie, będzie dobrze

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio to w ogóle nie jest jogurt;p
    Co do buraka to mi sie tez wydaje że jest rozluźniający ale to wiem akurat po sobie, na mnie tak zawsze działa.
    Piszecie że dziecko powinno sie zakrztusić żeby sie nauczyć, a moja ma odruch wymiotny jak jej coś niespasuje, jak ma za gęsty pokarm przeważnie lub za dużo w buzi...
    Dziś byliśmy na zakupach, mała sie zdrzemnęła i chcieliśmy już wychodzić, chciałam jej delikatnie ubrać czapke by sie nie obudziła ale niestety mi nie wyszło, i był tak paniczny płacz, przestraszyła sie biedna, cały wieczór chodze i mam wyrzuty sumienia że sie przeze mnie tak wystraszyła... Dopiero jak ją wzięłam na ręce sie uspokoiła ale tak mi jej było szkoda:(
    I moja mała zaczyna sie robić mamincycek;) w ogóle od trzech dni woła mama mama:p wiem że niespecjalnie ale fajnie słyszeć:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jak sie daje dziecko pod czyjąś opiekę to ten ktoś zawsze zrobi po swojemu.. i nie koniecznie zgodnie z naszymi zasadami ! :/

Czasami jak rozmawiam z teściową czy mamą to mam wrażenie, że nie przywiązują wagi do tego co jedzą.. a tym czym karmili nas kiedys a co jest to teraz to niestety totalna przepaść..

u mnie babcie i dziadki do opieki nad Hanią sie nie garną więc problemów nie mam. :)
    Teściowa choć blisko to zawsze ma pod górkę.. juz nawet mężowi kazałam by dał sobie spokój z zapraszaniem jej. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Niestety jak sie daje dziecko pod czyjąś opiekę to ten ktoś zawsze zrobi po swojemu.. i nie koniecznie zgodnie z naszymi zasadami ! :/

Dokładnie. Do tego też zalicza się tatus dziecka, niektórzy mają naprawdę głupie pomysły w stylu "rzucę dzieckiem pod sufit" itd :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dokładnie. Do tego też zalicza się tatus dziecka, niektórzy mają naprawdę głupie pomysły w stylu "rzucę dzieckiem pod sufit" itd :D

Kiedys sąsiad wyciągając syna z auta.. jak on to zrobił do tej pory nie wiem.. czy chciał go podrzucić czy cos.. w strop nad autem - głową synka bęc. :O

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami niektórym brakuje wyobraźni.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przystojniak!:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za 10 dni, 7 miesięcy.. ten czas za szybko mija. :( :(

pumka1990, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu jeśli chodzi o moją mamę to mogę mieć pewność że dzieci tam będą pod lepszą opieką niż moją :D A jedzenie z reguły zdrowe dużo jarzyn i owoców. Słodkiego u nas w rodzinie sie nie je, od święta jakies ciasto a tak to raczej nikt nie przepada.

Ania super kawaler :) Wygląda na starszego :)

Paulina za chwilę starania o rodzeństwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:10

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A my za 10 dni, 7 miesięcy.. ten czas za szybko mija. :( :(

Oj za szybko zdecydowanie. Wczoraj z mężem wspominaliśmy jak małego przywieźliśmy do domu ze szpitala, kompletnie zieleni jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ