Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzie jest tak ciepło? Bo w centrum niby 8 stopni i słońce ale taki wiatr wieje, że chwilami na dzisiejszym spacerze to myślałam, że mnie zwieje. Małą to tak dzisiaj zasłoniłam od wiatru, że na górze miała tylko dostęp do tlenu. Poza tym musimy oddać wózek na reklamację
przy wypinaniu koła pękł nam guzik i teraz to koło trochę wisi i nie da się go wypiąć. W jeździe to nie przeszkadza ale kurcze wózek za parę tysięcy złotych i takie akcje
A pogoda taka piękna... Dobrze, że jeszcze jutro nie przyjedzie po niego kurier bo ma być 11 stopni i słonecznie. Ale dla mnie bez wózka to jak bez ręki. Będziemy uwięzione w domu
(
Z rozszerzaniem diety u nas różnie. Mała je zupki, miąsko, łosoś jej smakował. Z tych obiadkowych słoiczków po 200g to mamy na 3 razy. Po obiedzie jeszcze dojada owocem. Owoce to po obiadku zjada praktycznie 3/4 małego słoiczka. Choć zdarzają się też dni, że za bardzo nie ma ochoty. Od wczoraj próbuję podać jej kaszkę ale nie przechodzi ani łyżką ani butelką. Dziwne bo nie jest gęsta i z butelki to prawie jak mleko ale nie chce za nic.
A co do rozwoju to u nas jakoś bez szału. Tzn. obraca się z pleców na brzuch, z brzucha na plecy obróciła się ostatnio 2 razy i była mocno zszokowana tym co się stało i przestała to powtarzać. Obraca się wokół własnej osi ale bardziej na plechach i odpycha się piętami. Smakuje stopki. Na brzuchu robi samolocik i macha energicznie rękami i nogami i jest wściekła że mimo to nie porusza się do przodu. Podrzuca dupką ale to też niewiele daje żeby ruszyć na przód. Narazie to w zasadzie nie odkryła jeszcze jak się przemieścić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 21:01
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel, w de napewno cieplo, przynajmniej w moich okolicach
Wspolczuje sytuacji z wozkiemja jeszcze zawsze mialabym chuste w alternatywie, wiec spoko, ale tak czy inaczej jednak wozek to wozek...
A te obiadowe sloiczki nie trzeba zuzyc nasteonego dnia po otwarciu?
Kiedys wiem, ze tu pisalysmy cos o tym i wyszlo, ze owoce 3 dni, a obiadki nastepnego dnia chyba
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
squirrel wrote:Bobovita ma napisane ze mozna przechowywac do 48 h po otwarciu. Zalezy od producenta.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mnie dzisiaj wzięło na porządki ale takie fest z myciem okien i praniem firanek i z tego wszystkiego kupiłam oczyszczacz powietrza
moj to się śmieje, że strach mnie w domu samą zostawić (kiedyś pojechałam po chleb, a kupiłam „przy okazji” wkrętarkę
)
Tyle tego kurzu mamy w domu więc uznałam, że ten oczyszczacz jest niezbędny bo nie będę prac (i prasować!) firanek co tydzieńno i w ogóle jak poczytałam o tych oczyszczaczach to taki nawet „must have” przy dzieciach według mnie. Do tej pory myślałam, że to konieczne jest w miastach dotkniętych smogiem, jaka ja zacofana jestem
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Lavendova ja Ci zabrałam szczęście do wózka
mam pompowane koła a ze dwa miesiące temu nam się wbiła pinezka w koło i jakimś cudem powietrze nie schodzi
My mamy słoiczki albo babydream albo hipp, babydream obiadki bo tylko tam jest jakiś wybór bez marchewki w składzie.. A hipp owocki. Chciałam gotować ale nie mam pomysłu na jedzenie dla niego.. czekam na dalsze żeby żeby mu dawać jakieś większe kawałkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:27
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMy głównie hipp, od czasu do czasu babydream, ale kupujemy w DE bo potrafi sie różnić składem i wybór ogromny.
A tez mialam gotować sama. Ale Hania je max kilka łyżeczek a mi sie nie chce na taką ilosc tracic czas na gotowanie, blendowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:59
-
Tez glownie babydream i hipp kupuje...
Babydream ma u nas raczej sredni wybor, ale jakies fajne sie czasem znajda...
Glownie hipp idzie...
No i na hipp u nas czesto sa promocje -20%
Ja zawsze mowilam, ze gotowac bede, jak przyjdzie wiosna, lepsze warzywa wtedy, owoce no i mala juz wiecej bedzie mogla jesc...
Jutro zaczynamy zajecia na basenie
Czekalysmy, az ruszy nowa grupa, bo te do tej pory juz byly skomoletowane, ale w ostatniej po jednych zajeciach zrezygnowali, bo maluszkowi nie podeszlo i dzwonila, czy chcemy na to miejsce wskoczyc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas jeszcze czasem cos z DM Bio sie pojawi, ale tam to raczej rzadko jezdzimy...
Maja naprawde fajne sklady... teraz wzielam od nich kaszki jaglana i owsiana, bonpolowe tansze od holle czy hipp, a sklad identyczny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:02
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hejka
U nas chyba teraz skok 6 miesiąca, ja mam cycki flaki od 3 dni, Agatka ma mega problemy z zaśnięciem, budzi się o 4-5 i nie chce już spać ( normalnie spała do 8-9 ) . W dzień zaśnie na 2-3 drzemkki wymuszone 30 min, masakra dziecko zoombi adhd :p Miałyście też ten skok? ? Mam nadzieję, że szybko to minie, bo te pobudki poranne to porażka :p dziś udało mi się po godzinie ją uśpić, i spała potem od 6-7 ale ogólnie to i tak u nas nowosc, zawsze zasypiała w 3 min po 19, 2-3 pobudki na jedzenie i pobudka o 8-9 a tu teraz takie zmiany ;/
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Najlepsze jest to że jak miała wcześniejsze skoki to była maruda, a teraz zadowolona uchachana, ale widać że zmęczona momentami, a zasnąć nie umie
Ogólnie non stop brzuszek, wyrywa sie do siadania z pozycji leżącej, także może po tym skoku usiądzie? Cholera wie ;/
Mam pytanko do was, nie wiem czy to jest związane ze skokiem, chyba nie...
Od tygodnia mamy już spacerki w spacerówce, agata ogólnie smoczka ma zawsze do usypiania, oraz do uspokojenia, jak np się przestraszy itp, tak żeby w ciągu dnia do zabawy, siedzenia, spacerowania to nie. A tu nagle zmiana, odkąd jest w spacerówce to jak nie śpi, to wyrywa sie, wierci, jojczy i tylko smoczek ją wycisza. Dziewczyny o co jej może chodzić ? Co jej może nie pasować ? Daję ją w pozycji półleżącej a jak zasypia, to spuszczam na leżaka. W gondoli była zawsze spokojna, a tu nagle kręcenie stękanie i smoczek...miałyście taką zmiane u was teeeeeż ?? Po co on jej?
Co do jedzenia, bo widzę że temat króluje, my rozsz od prawie miesiąca, powoli to idzie, myślę że większość jej smakuje, ale zje hmmm 5-7 łyżeczek i już nie chce, słoiczek to mamy ten mały na 2 dni, obiadowych nie kupowałam jeszcze, tylko same warzywa/ owoce/ i robię od tygodnia kaszki - jaglana i ryżowa z helpy
nick nieaktualnyMy też głównie hipp. Gotować też chciałam
Ale tez nie mam pomysłu ani czasu. Jak będzie blw to będę gotować.
Moje dziecko przespało całą noc bez pobudki na mlekoNa kolacje zjadla calego banana i trochę chlebka. Nie ciesze się bo coraz mniej tego mleka ostatnio pije
-
Paulinaaa wrote:Mam pytanko do was, nie wiem czy to jest związane ze skokiem, chyba nie...
Od tygodnia mamy już spacerki w spacerówce, agata ogólnie smoczka ma zawsze do usypiania, oraz do uspokojenia, jak np się przestraszy itp, tak żeby w ciągu dnia do zabawy, siedzenia, spacerowania to nie. A tu nagle zmiana, odkąd jest w spacerówce to jak nie śpi, to wyrywa sie, wierci, jojczy i tylko smoczek ją wycisza. Dziewczyny o co jej może chodzić ? Co jej może nie pasować ? Daję ją w pozycji półleżącej a jak zasypia, to spuszczam na leżaka. W gondoli była zawsze spokojna, a tu nagle kręcenie stękanie i smoczek...miałyście taką zmiane u was teeeeeż ?? Po co on jej?
Smoczek uspokaja dziecko i daje takie poczucie bezpieczeństwa. O ile dziecko jest smoczkowe, pewnie "atakuja" ja nowe doznania, świat taki wielki i ciekawy i smoczek daje jej takie ukojenie
Ja też mam cycki flaki ale mały je już tylko 4x na dobę i to tylko do tego napływu mleka, po nim puszcza i już więcej nie chce. Do tego 2x dostaje butelkę z mlekiem, na noc i koło północy. Ale maks wypija mi 160ml. Od tygodnia nie czułam pełnych piersi.. chyba to podstawienie będzie łatwiejsze niż myślałam
Zazdroszczę przesłanej nocy.. My nadal pobudka o północy o 3 i 5 .. O 6 wstajemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:13
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny