Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lavendova świetnie cię rozumiem. Filip nie śpi od 12, teraz od 18.30 ciągły płacz. Daliśmy mu pilota od tv, bo tym się najchetniej bawi i uderzył sie nim i płacz jeszcze gorszy. Wcześniej miał podniesiona temperature to dałam ibufen, pomasowałam troche silikonowa szczoteczką to była chwila ciszy.
-
Dziewczyny współczuje, ostatnio to przechodziliśmy
ale już się uspokoiło i jest nawet lepiej niż wcześniej
Wrócił ładny sen, przebywanie sam na sam z samą sobą i ogólnie uśmiech na buźce
Spokój trwa zaledwie od dwóch dni ale mam nadzieje, że już tak zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 21:23
[/url]
-
To u nas dzisiaj to samo, Mały tak marudzil, dobrze ze mąż miał wolne to było łatwiej, wieczorem dałam mu przeciwbólowe bo miał ciepła głowę. Polecacie jakieś dobre termometry? Mam taki zwykły elektroniczny z canpolu i teraz zamowilismy z mocrolife za ponad 8 dych bezdotykowy bo na tamtym co pomiar to inna temperatura była i tutaj to samo, mierzyalam Malemu kilka razy i raz pokazywalo 37,5 kolejnym 36,8 rozumiem że za każdym razem nie będzie dokładnie, ale żeby takie różnice były. Ewidentnie coś mu było bo podaniu przeciwbólowego zaczął zachowywać się normalnie, aż dziwne bo byliśmy dzisiaj u pediatry i wszystko było ok.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
A co do umiejętności to super dzieciaczki sobie radzą
Staś przemieszcza się po pokoju bez problemu, ale to bardziej na zasadzie odpychania do tylu, obroty na brzuszek super, na plecy niezbyt chętnie to robi, ale to chyba dlatego że woli na brzuszku leżeć, od kilku dni ćwiczy intensywnie pozycję czworacza, ale za nic nie interesują go jego stopy, za kolanka się łapie, jak mu podsune jego stopę to łapie i jest zadowolony, ale sam z siebie tego nie chce robić. Nie wiem czy to dobrze
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Mój dzisiaj za to inne dziecko, tak nadawał i wariowal na macie że szok. Dawno nie miał tak fajnego humoru
o 19 u dermatologa nadawał jak katarynka a to jego pora spania przecież ;p
AZS nie mamy, jest za to alergia.. Mamy używać emolientow a te zmiany które ewidentnie nie znikają musimy potraktować mascia ze sterydemmleka nie musimy zmieniać bo to raczej nie to skoro ja sporo nabiału jem a nadal coś tam go karmię. No i ostrożnie z nowościami na talerzu ale to może być wszystko niekoniecznie od jedzenia.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas też mały marudny i mniej je. I ze spaniem slabo. Ale widzę że idę 2 górne jedynki. Dla nie ząbkowanie to najgorsza rzecz. Jak wspomnę sobie córki ząbkowanie to mnie aż dreszcze przechodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 05:39
-
nick nieaktualnyU Nas tez zmniejszenie apetytu.
ząbkowanie to tragedia. I nic nie pomaga.
Hania to teraz taki nerwus ze masakra.
I ta mina co wczoraj zdjęcie przeslalam to właśnie too wkurzenie. Buczy przy tym.niby śmieszne ale juz kilka dni trwa i łeb mi pęka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:28
-
nick nieaktualnyMoja też buczy marudzi i sie denerwuje
Wczoraj to wycie to mnie az zszokowalo, ona nigdy tak nie robiła nawet kolek nie miała. Pierwszy płacz to był chyba kolo 3.mzA tu takie wycie nagle... Padla w koncu i spała całą noc z przerwa na mleko o 4.
Przy ubieraniu też buczy. Już mnie irytacja bierze na te buczenieA zębów nadal nie widac!
Super wygibasy dzieciakowCierpliwa chyba mamy taka samą albo bardzo podobna poduche w gwiazdki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:11
-
U mnie to buczenie wywołuje po jakiejś godzinie nieznośny ból głowy, a ubieranie/rozbieranie to od razu ryk, bo on ma w planach akurat coś innego. Już mu zmieniać pampersa jak leży na brzuchu musiałam się nauczyć.
Łączmy się w bólu... Teraz padł, bo w nocy oczywiście cztery razy wył. -
No moja tez przebierac sie nie lubi, ale tylko body, sweterki, kurteczka, za ro spodnie czy rajtuzki mogą byc. I ryczy przy tym przebieraniu tak ze o ludzie...
Wczoraj bylismy u lekarza z kaszlem, osłuchoso czysto, mała waży 7,200 w ciuszkach, kurcze a te waze dzieciaczki juz po 8 kilo mają...moja to naprawde taka drobinka jest choć i tak policzki ma takie okrągłe ostatnio jak chomikWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:16
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Noc u nas tragiczna. Od 22 do północy pobudki co 15-20 minut i to z potwornym płaczem... W efekcie poszliśmy spać do salonu... Budził sie nadal z rykiem, ale ja nie musiałam wstawać. Najgorszy ten katar... Furczy w nosie, a dotkniecie nosa kończy sie takim płaczem że wszystko z powrotem napływa i jest jeszcze gorzej.
Ania, we wtorek zrobilismy z mezem 34 pączki. Wczoraj musieliśmy oszczędzać :p i nie wiem czy chociaż jeden zostal :p tak więc... Sporo zjedliśmy -
Hmm zjadłabym domowego pączka, ale przy Filipie ciężko jest mi teraz obiad zrobić, więc z pączków zrezygnowałam. Narazie zjadłam jednego, bo sąsiadka mi kilka kupiła, ale kusi mnie kolejny
W ogole jak byłam w ciąży to mnie odrzuciło od słodyczy, a teraz zjem wszystko co jest w domu