Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie słyszałam wcześniej o tym bursztynie, człowiek to całe życie się uczy.
U mnie dziś bezsenna noc, małego bolał brzuch, było jęczęnie, prężenie, płacz itp, czuję się okropnie, głowa mi pęka. Musiałam go nosić, masować mu brzuch. Dzisiaj mamy iść na szczepienie i mam ochotę je odwołać -
nick nieaktualnyPięknie się Mia rozwija
Też mi się wydaje że pierwsza zacznie chodzić.
Moja dopiero co zalapala ze dupke można podnieść hahah może ze 2 razy pozycje czworacza zrobila. A sie wscieka przy tym ze hej. Leżaczek to dawno w piwnicy bo usiadla a potem chciala wyskakiwac
Ania współczuję tych nocy ciężkich -
Poszłam dziś do przychodni zanieść te zalecenia od alergologa i przy okazji chciałam żeby ją zważyć i wazy tylko 6650
wg lekarki jest to okey ale mi się to nie podoba. Urodziła się 3880 więc nie podwoiła masy
Kurde nie wiem co jest grane, więcej jedzenia jej nie wcisnę, max 150ml mleczka wypija. Niby ok 1 w nocy, jak się przebudzi daje jej wodę, wypija troszkę i zasypia, dopiero 4-5 dostaje mleczko. Chyba o tej 1 też zacznę jej dawać mleko tylko czy ona je zje, czy tylko chlipnie dwa razy? Czy alergia może mieć wpływ na przybieranie? Teraz masa pytań, zamiast jak byłam u lekarza
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Paulina, ja tez nie ide na wyscigi, ale mnie np fascynuje to jak niektore dzieci sa bardzo do przodu, bo jrdnej kolrzanki mala raczkowala majac 5 miesiecy, a przed 6 miesiacem stawala na nogach przy meblach... fenomen jak dla mnie... teraz ma 4 lata i rozwija sie super...
Mia tez obroty robila jak miala 3,5 miesiaca, a wszystko u nas ok i osteopata nie stwierdzila zadnych nieprawidlowosci...
Podciagac sie o nic nigdy nie pidciagala, ani o bujaczek, ani palaki... jedynie jak lezy na plasko czasem cwiczy brzuszki ale bez podciagania sie...
No i dzieci stajace przy meblach tez sie raczej di jich nie podciagaja, a o nie podtrzymuja
Marta, mysle ze wszystko potrwa, ona ma tak ze cos ogarnia i bardzo szybko idzie do przodu, po czym ma przerwe w nowosciach...
Chociaz pamietam jak kolezanka fotke wyslala, ze mloda czworacza pozycje ogarnela i ze pierwsza corka tak szybka nie byla, to pomyslalam, ze u nas dluga droga... a to bylo 1,5tyg temu haha...
Lavendova u nas sie tak zaczynalo z wsciekaniem bo ciezko czworacza bylo powtorzyc, a teraz nawet we snie cwiczy haha...
To u nas lezaczek dopiero od tygodnia w odstawce bo probowala juz bokiem razem z pasami uciekac, nie ma czasu odpoczywac haha... ale podciagac sie nigdy nie podciagala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Swoja droga, coreczka znajomej, tydzien starsza od mojej, staje juz na kolanach przy meblach
Szok jak dzis fotke zobaczylam!takze wszystko jest mozliwe
Mlodszy natomiast od przewczoraj cwiczy dopiero pelzanie do przodu, na boki ma opanowane, podnosi tez pupe jakby chcial wstawac na kolana.
Takze duza roznica jest miedzy nimi. Ale kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie wiec mnie to nie martwi -
Myszka, no ona wlasnie tez mowi, ze pierwsza coreczka wszystko duzo pozniej robila, wiec jest w szoku jak ta idzie do przodu...
A czesto sie u naszych maluszkow z dnia na dzien cos pojawi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Jednak poszliśmy do przychodni, jakoś się zebrałam. Waży 9600kg i ma 76 cm. Następne szczepienie dopiero we wrześniu uff...
Dzisiaj dostaje samo mleko bo nie wiem z czego ten brzuch go w nocy bolał. Teraz wypił butlę i śpi. Pora na moje śniadanie. -
My jak porównujemy mała ze starszą to widzimy wielką przepaść. Pierwsza córka w wieku 7 miesięcy sama siadała, bez problemu pełzała po całym salonie, w miejscu nie usiedziała. A mała to leniuszek. Na macie się pokręci miedzy zabawkami, wybierze sobie jakąś i piłuje dziąsłami. Jak jej się znudzi to cofnie się do okna, pozaczepia rolety i ma zajęcie na kolejne 10min. Ogólnie starsza to taki żywioł, wszędzie jej pełno, młodsza raczej spokojna, obserwator. Zobaczymy czy tak jej zostanie:)
-
nick nieaktualnyNiby mówią fizjo że do 10 mies nie powinny stawać ale rozwoju nie zatrzyma się.
To ja widzę po swoich trzech że mniej więcej podobnie. Pamiętam tylko że Oliwia chodzila jakoś na rok, a na 13 juz tak całkiem sama. Niki na rok juz sama smigala. Sama czyli bez podparcia i nie przy meblach czy za rękach bo to żadne chodzenieChodzikow nigdy nie uzywalam i nie będę. Reszty rozwojowych nie pamiętam
Taka matka ze mnie haha
-
nick nieaktualny
-
To prawda... duzo osob sadza, podpiera poduszkami i w ogole...
U kuzynki meza bujaczek tylko opuznil wszystko, bo ona go tam non stop sadzala i jie mial kiedy motoryki cwiczyc... przez to w wieku 12 miesiecy nawet nie siedzial stabilnie bo miesnie za slabe...
U nas bujaczek to byl jak sie umyc i ubrac musialam to na chwile, albo jak jedlismy... i to dopiero jak kolyska w tym czasie stala sie bleeeee i byl ryk... czyli kolo 3 miesiaca nie chciala juz lezec w niej w dzien...
Nosic sie nie nosimy, bo mala nie wykazuje takiej potrzeby... jedynie w chuscie czasem, albo jak patrzymy przez okno czy tata juz jedzie...
Ale sa rodzice, ktorzy chca wszystko szybko i na sile...
Lavendova jak mowisz, rozwoju sie nie zatrzyma, jesli dziecko samo idzie w przod to ciezko nie pozwolic czegos robic... ale jesli robi to samo, to znaczy ze jest gotowe...
A jak nie to bez stresu na wszystko przyjdzie czas nawet jak bedzie pozniej to robilo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa noszę tylkk trochę, możliwe jest tylko przodem do świata a wtedy mam obie ręce zajęte. Cały dzień na brzuchu też nie może leżeć. Wy sobie spróbujcie czy tak w ogóle dacie radę jak nasze dzieci na brzuchu z wysokim podparciem i pompeczki robić pół dnia
Nawet 5 min nie dacie rady haha my z córką próbowalysmy
Nie da się
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja bez probowania wiem, ze bym nie dala rady haha...
No ale co jak ona nie chce...
Ale caly dzien na brzzuchu nie jest...
Czasem sie chusta w krzeselku, duzo tez spacerujemy, wiec ten brzuch to nie tak caly czas...
U nas np dzis 18 stopni, wiec zaraz klade mala na drzemke, a po drzemce mleko i w droge, spakujemy tubke z owocami jakby zglodniala jeszcze...
Chyba ze wytrzyma jeszcze troche to moze juz na drzemke pojdziemy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kasiaja wrote:Poszłam dziś do przychodni zanieść te zalecenia od alergologa i przy okazji chciałam żeby ją zważyć i wazy tylko 6650
wg lekarki jest to okey ale mi się to nie podoba. Urodziła się 3880 więc nie podwoiła masy
Kurde nie wiem co jest grane, więcej jedzenia jej nie wcisnę, max 150ml mleczka wypija. Niby ok 1 w nocy, jak się przebudzi daje jej wodę, wypija troszkę i zasypia, dopiero 4-5 dostaje mleczko. Chyba o tej 1 też zacznę jej dawać mleko tylko czy ona je zje, czy tylko chlipnie dwa razy? Czy alergia może mieć wpływ na przybieranie? Teraz masa pytań, zamiast jak byłam u lekarza
Kasiaja lubi tę wiadomość