Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina, no bo zazwyczaj nie znaczy, ze zawsze zdominuje
U mojego meza podobnie bo tesc ciemne, tesciowa niebieskie i maz niebieskie...
Ale podobno wedlug badan zdecydiwana wiekszosc bedzie miala ciemne przy takim ukladzie...
U nas byly niebieskie vs zielone i sa niebieskie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też mam ciemne oczy a 2 moich dzieci ma niebieskie. To nie jest tak ze jak jedni6z rodziców ma ciemne to na 99 proc będą ciemne
Chodzi o kod genetyczny. Jeśli osoba z ciemnymi oczami jest heterozygota i ma przodkow z niebieskimi czyli w kodzie będzie miec (brązowe, niebieskie) a ojciec dziecka (niebieskie, niebieskie) to dziecko ma 50 proc szans na niebieskie! Natomiast jeśli nie jest heterozygota czyli kod jest (brązowe, brązowe) to będą na 100 proc brązowe. Takie naukowe wyjaśnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam krzeselko tez trochę odchylone i co z tego jak ona nie akceptuje żadnego odchylu i sobie siada do wyprostu sama. I co mam z nią walczyc? W spaceroce ma bardzo pollezaca i sama siada jak na fotce widać. Przecież jej nie po poloze siłą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:47
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Cos tam kojarze... ale nie moglsm sprecyzować po swojej stronie
mama - brązowe. Ale ojciec ?? Ani to siwe, ani zielone.. szarobure.
A dziadki?
Moja mama i tata brązowe ale babcia niebieskie a dziadek tez brązowe. Za to cała juz rodzina babci do tylu wszyscy jasne. Sama sie dziwię ze tak sie ułożyło dziewczynom -
Do rozszerzania diety, szczególnie BLW dziecko ma stabilnie siedzieć z podparciem, ale nie musi samo siadać. Wg opinii fizjoterapeutów te kilkanaście minut dziennie nie zaszkodzi. U nas na razie to bedzie pewnie tylko obiad w krzesełku, a z czasem każdy posiłek. Papką tak łatwo dziecko się nie zadławi jak kawałkiem jedzenia,wiec może bardziej leżeć, ale nawet w bujaku nie chce dawać bułki, bo nie wykrztusi tego leżąc
-
Cccierpliwa wrote:Paulina, kiedys gdzies czytalam, ze jesli jedno z rodzicow ma ciemne oczy, to na 99% dziecko tez takie bedzie mialo, bo podobno ciemne w prawie kazdym przypadku zdominuja jasne...
Emii mi sie wydaje, ze w ogole dzieciaczki wychodza na zdjeciach wieksze...
Coreczka kuzynki na zdjeciach tez sie taka duza wydaje, a w rzeczywistosci drobinka, prawie 16 miesiecy a 8900g i ubrania nadal na 74...
A urodzila sie dluzsza i ciezsza od Mii...
Ja karmie w pozycji moze nie takiej bardzo pollezacej, ale jednak z pochylonym w tyl oparciem, tak zeby pleci na nim lezaly... a jak kawalki to na kolanach z podwinieta miednica, czyli pupka nie siedzi calkiem, a plecki sa o mnie oparte
Moja ma oczy tez niebieskie po tatusiu... ona ogolnie bardzo tatusiowa, chyba po mnie tylko miedzy nogami...
U nas dzis piekna noc! Tylko jedna pobudka na mleko... a teraz sie przebudzila juz i maz ja karmi
Ja mam oczy piwne, Tatuś zielone. Emil ma takie zielonkawe z domieszką niebieskiego jeszcze.Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Do rozszerzania diety, szczególnie BLW dziecko ma stabilnie siedzieć z podparciem, ale nie musi samo siadać. Wg opinii fizjoterapeutów te kilkanaście minut dziennie nie zaszkodzi. U nas na razie to bedzie pewnie tylko obiad w krzesełku, a z czasem każdy posiłek. Papką tak łatwo dziecko się nie zadławi jak kawałkiem jedzenia,wiec może bardziej leżeć, ale nawet w bujaku nie chce dawać bułki, bo nie wykrztusi tego leżąc
i inaczej rozumiemy slowo "podparcie"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:20
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja mam krzeselko tez trochę odchylone i co z tego jak ona nie akceptuje żadnego odchylu i sobie siada do wyprostu sama. I co mam z nią walczyc? W spaceroce ma bardzo pollezaca i sama siada jak na fotce widać. Przecież jej nie po poloze siłą
ale ogarnia to z pozycji pół-lezacej. Z płaskiego nie potrafi w pełni usiąść.
dopiero kilka prob ma pół dupki bylo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to bym nawat wolała żeby sie w krzeselku oparła i byla w tej lekko odchylonej. Łatwiej sie karmi! A tak ona siedzi prosto bawi sie na tacce a często to jeszcze mi zwisa po bokach bo psa szuka
Pies oczywiście jak karmię Emi to odtancowuje tance blagalne o jakiś kawaleczek dla siebie hahaha
-
U mnie ja mam zielone, a siostry jedna niebieskie, jedna brazowe haha...
Ja u malej liczylam na zielone, bo jednak niebieskie sa czesciej spotykane, albo piwne po dziadku...
Ale cora mi poszla totalnie w tate
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
pumka1990 wrote::o co prawda jest młodsza o 3 tygodnie... Ale urodziła się cięższa o 1.350 .. hm... Co.lekarz na to?
[/url]
-
Cała moja trójca ma oczy brązowe po mnie, ale ja mam takie jaśniejsze, a oni takie węgle
ojciec mojego pierworodnego miał niebieskie, takie same ma moj obecny więc to ja mam silniejsze geny
zresztą wszystkie dzieci do mnie podobne i do siebie również, nawet ten najstarszy nie wygląda jak z innego ojca haha
A to moje chucherko dzisiaj z rana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a16c140486.jpg
PLPaulina, Lavendova, Marta..a, e_mii, 1ania1, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja to bym nawat wolała żeby sie w krzeselku oparła i byla w tej lekko odchylonej. Łatwiej sie karmi! A tak ona siedzi prosto bawi sie na tacce a często to jeszcze mi zwisa po bokach bo psa szuka
Pies oczywiście jak karmię Emi to odtancowuje tance blagalne o jakiś kawaleczek dla siebie hahaha
A suczka to tez czeka, zawsze dojada słoiczek.owoców tylko nie lubi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:43
-
Kasiaja ale slodziak♡
U mnie poes dojada wylacznie owoce i kaszke...
Warzywa i obiadki sa bleeeeeee
Ale moj pies jest ogolnie owocozerny...
Jak jem banana, jablko, pomarancze, czy cokolwiek innego to ona pierwsza siedzi obok i czeka haha...
Takze owoce jem zawsze wspolnie z nia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Nam to daleko do takich akrobacji, młody aby na brzuszku i turlanie lewo prawo. Cały czas albo klatka wysoko albo pupa
cierpliwie czekamy ma czas
Wasze sie podnoszą a mój jak go posadzilam w krzeselku to gdyby nie pasy to by zjechał w dół ;p zero zaangażowania z jego strony żeby siedzieć na razie więc zostaje nam bujaczekale dałam mu dwa kawałeczki chleba z masłem i pięknie zjadł
U mnie.moja rodzina i ja to oczy piwne u męża wszyscy błękitne. Mały ma na razie niebieskie ale ja czytałam że nawet do 3rz mogą się zmienić. Natomiast mojego brata dzieci mają szare oczy po mamie i dziadkach, więc niby piwne ciemniejsze a przegrałyA blondaskiem jest bo i mąż i ja za małego mieliśmy jasne włosy, gdzieś tam w podstawówce nam sciemnialy dopiero.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny