X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam dac dziecku mm w ciągu dnia..pierwszy raz od 12 sierpnia :( od 3 tygodni dostaje mm na noc i na pierwsze nocne karmienie. Moje wygaszanie laktacji ruszyło... W dzień byliśmy od 3 doby zycia kp, nawet przy kryzysie raz dostał mm na noc ale w dzień nigdy nie brakowało mi mleka. Teraz jadł z cycka 2x w dzień + 2x w nocy. No i właśnie zabraklo w piersiach mleka na drugie karmienie w dzień po drzemce. Aż mi się przykro zrobiło :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to czułaś ze zabraklo ??

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A jak to czułaś ze zabraklo ??
    Piersi flaczki i mały ssal a nie lykal bo nie miał co więc płakał. Wzielam go i z dzieckiem na rękach szybko zrobiłam 120ml :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku :( :( a to tak szybko by piersi zareagowały?? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:57

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U nas też różne dźwięki były, tatata mamama bla bla bla baba dziadziadzia itd :D Nie wiem kiedy świadome mama będzie ale powiem wam że z biegiem czasu to najbardziej irytujące słowo :P Nic tylko będzie maaama!! Mamaaa!! :D

zisiaj mamy jeden i ten sam dźwięk buuu... Łeb mi pęka już. Poszła spać i wstała niewyspana i wściekła do tego :(
    U nas też cały Dz marudzenie. Nie mógł się wyspać coś.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas też cały Dz marudzenie. Nie mógł się wyspać coś.

Dziewczyny u mnie też przerąbany dzień. Mały tylko nosić się chciał, czekam na raczkowanie jak na zbawienie, bo te prawie 10kg mocno dają mi się we znaki. Teraz już śpi, czekam na pierwszy płacz... Noce bez tego nie istnieją już.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ojejku :( :( a to tak szybko by piersi zareagowały?? :O

Na to wygląda.. zobaczymy co będzie w nocy. Na razie flaczki ale wypiłam piwo bezalkoholowe bo miałam ochotę :)

A moje dziecko odkrylo że potrafi sprezynowac i teraz co go podnoszę to wierzga jak wariat :D A jak mu na chwile pozwole mocno go przytrzymując żeby nie podnosił sam swojego ciężaru to śmieje się w głos jak wariat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dziewczyny u mnie też przerąbany dzień. Mały tylko nosić się chciał, czekam na raczkowanie jak na zbawienie, bo te prawie 10kg mocno dają mi się we znaki. Teraz już śpi, czekam na pierwszy płacz... Noce bez tego nie istnieją już.

Dokładnie ja też czekam na raczkowanie... Moja też już padła. Męczy ją ten wirus widzę ze dziś te bóle stawów i kości. Swoją drogą co za cholera ze tez nie dopytam o nazwe tego :/

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Kupujecie czasem coś na AliExpress? Długo czeka się na przesyłkę?
    Ja kupuje czasami ale czas przesyłki to zależy od sprzedawcy. Są rzeczy ze miałam po 2 tygodniach a to jest szybko a bywało że 2 miesiące ;-) warto popatrzeć na opinie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaki :-)

Dzisiaj pierwszy raz próbowałam dać Olkowi dynie. Spróbuję jutro ale buzi nie otwierał więc chyba gotowy nie jest. Minę miał jakbym go kupą częstowała :-) nie wiem w takim razie czy robić mu kaszke z owocem jakoś rano. Czy odpuścić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cytujcie, później usunę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:06

Marta..a, PLPaulina, Lavendova, Ania241188, 1ania1, e_mii, pumka1990, chabasse, Kasiaja lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, ze piersi powinny sie przestawić z np 8 karmień... na np 4.. i tak żeby zostało? Przecież to odrazu nie znaczy ze chcemy przestać karmić ?! :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Śliczne dzieciaki :-)

Dzisiaj pierwszy raz próbowałam dać Olkowi dynie. Spróbuję jutro ale buzi nie otwierał więc chyba gotowy nie jest. Minę miał jakbym go kupą częstowała :-) nie wiem w takim razie czy robić mu kaszke z owocem jakoś rano. Czy odpuścić.

To nowość :) nie odrazu maluchy muszą byc chętne

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przedwczoraj jeździ już w spacerowce bo się wiercił jak nie spał. Chciał zobaczyć co się dzieje naokoło. Jakoś tam mi smutno ze to juz ten etap.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A to nie jest tak, ze piersi powinny sie przestawić z np 8 karmień... na np 4.. i tak żeby zostało? Przecież to odrazu nie znaczy ze chcemy przestać karmić ?! :O
    Nie mam doświadczenia w KP ale przy sciaganiu laktatorem to można schodzić z ilości sesji. Wtedy mogą spaść ilości mleka ale nie oznacza to że się mleko skończy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To nowość :) nie odrazu maluchy muszą byc chętne
    Ale próbować pomimo że nie otwiera buzi? Niby gotowość to właśnie m.in. otwieranie buzi. Dać tą kaszke? Tyle czytałam a i tak nic nie wiem.

A może to przez to że z pół godziny wcześniej zjadł sporą flaszkę mleka?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba trafiliśmy na kryzys laktacyjny, były 3 dni takie, że jak Mały zaczynał jeść to ssal i się złościl i bardzo długo czekałam aż poczuje napływ mleka a on się wsciekal w tym czasie, jak już poszło to jadł normalnie i widziałam że przelyka. Nie wiem czy to o to chodzi, ale tak podejrzewam bo niby na 6 miesięcy przypada kolejny.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ale próbować pomimo że nie otwiera buzi? Niby gotowość to właśnie m.in. otwieranie buzi. Dać tą kaszke? Tyle czytałam a i tak nic nie wiem.

My zaczelismy gdy Hania miala 5.5 msc.

I nadal mamy dni ze nie otwiera buzi. Próbuje kazdego dnia. ;) wiec jestem ZA probowaniem do skutku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 22:15

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

Spróbuj może jak będzie bardziej głodny. Ja mojemu podawałam tak 1,5 -2 po jedzeniu, mniej więcej między karmieniami.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Filipowi daje pół godziny po mleku, bo on nadal je co 1,5-2 godziny. Próbuj inne warzywa :) Filip otwiera buzie do wszystkiego a koniec końców jeść nie chce :p
    Kurcze, moja mama zasiała ziarno niepewności... Filip, tak jak mówiłam, od kilki dni jest nieznośny, moja mama sugeruje że może jedzenie... Ale kirde, tysiące dzieci dostaje różne jedzebie, a akurat mojemu miałoby szkodzić... Tym bardziej ze ja i mąż to żołądki mamy jak kozy. Eh... Liczę, że to przejściowa maruda i zaraz mu przejdzie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ