X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u mnie Mały jak miał jakoś 4 miesiące zaczął jeść max 5 minut i do tej pory sie to nie zmienilo i też je co 2,5 -3 h. Ale teraz jak np zje całą zupkę to karmienie przesuwamy i wychodzi nam jedno mniej.
    Mój warzywa wszystkie które podaje zjada, ale mamy problem z owocami, jedyne co to banan mu smakuje a jabłko, gruszka, śliwki nie za bardzo, niby zje ale tak się krzywi i pluje. No nic zobaczymy jak kolejne pójdą, może mu zasmakuja

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś filmik gdzie jest prawidłowy obrót z brzucha na plecy? Zastanawiam się co moja gwiazda ćwiczy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, Filip ma na coś uczulenie... Obstawiam masło, obstawiałam pomidory, ale tego zjadł ze 2 łyżeczki 3 dni temu, a wysypka się nasila. Co prawda bułki z masłem dzisiaj nie dostał w ogóle. Ma cały brzuch wysypany, zagięcia łokciowe i na nogach kolana :/ teraz się zastanawiam czy ja też nie powinnam zrezygnować z nabiału... Z tego co jadł Filip to właśnie bułka z masłem 3 razy (mała kromka wykrojona z bułki), marchew gotowana, batat - tak ze 3 dni temu, dzisiaj jajko na twardo, fasola szparagowa, ziemniaki, a i przedwczoraj zjadł ze 2 makarony razowe umoczone w pesto z rukoli...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo różnych rzeczy dostał, masło raczej bym wykluczyła jak karmisz piersią i nic mu nie wychodziło, tak nam też pediatra mówiła że skoro ja jem jogurty itp to to nie to. Raczej jakieś produkty inne. U nas marchew mocno uczula i chyba pietruszka. Była w składzie sloiczka jako jedyna nowość i i kupa i buzia czerwona znowu.

Może być tak że pomidor i np teraz jajko dodatkowo?
    U nas też np dostał słoiczek delikatne jarzynki z gerbera, w składzie była marchewka i seler i też wyszły nam plamy na brzuchu.. tu jak dla mnie dwa alergeny go zaatakowały i niestety plamy na brzuchu nie schodzily i dostaliśmy maść że sterydem :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dzisiaj tak marudzi, że szok. Nic nie pasuje, tylko ręce. Dobrze, że jest mąż, bo ja już wysiadam. Na noc dam mu nurofen, bo to chyba zęby.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mały dzisiaj tak marudzi, że szok. Nic nie pasuje, tylko ręce. Dobrze, że jest mąż, bo ja już wysiadam. Na noc dam mu nurofen, bo to chyba zęby.
    U nas to samo. Na dodatek głodny a się ciągle odrywa od butli. Jutro jestem sama z moja dwójką i już płakać mi się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:48

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj to samo. Spać też nie może nawet na spacerze sie budziła co 20 minut. I zmarniala przez tego wirusa, jeść nie chce nic poza mlekiem ale dużo mniej tego pije. Eh

Ale przynajmniej przyszla już nowa bryka emilki i jest super :) Jedynie co to się podbija dość ciężko, ale można nogą pomóc bo hamulec ręczny jest. Wezmę na testa jutro i chyba sprzedam barlette.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Strasznie dużo różnych rzeczy dostał, masło raczej bym wykluczyła jak karmisz piersią i nic mu nie wychodziło, tak nam też pediatra mówiła że skoro ja jem jogurty itp to to nie to. Raczej jakieś produkty inne. U nas marchew mocno uczula i chyba pietruszka. Była w składzie sloiczka jako jedyna nowość i i kupa i buzia czerwona znowu.

Może być tak że pomidor i np teraz jajko dodatkowo?
    U nas też np dostał słoiczek delikatne jarzynki z gerbera, w składzie była marchewka i seler i też wyszły nam plamy na brzuchu.. tu jak dla mnie dwa alergeny go zaatakowały i niestety plamy na brzuchu nie schodzily i dostaliśmy maść że sterydem :(
    Filip caly czas miał wysypke na buzi, ale lekarz powiedział że to nie alergia. Jedno warzywo na dzien podawalam na poczatku rozszerzania, teraz obserwuje. Stawiam na jajko, bo jak ja zjadlam na twardo to zawsze byly rewolucje z kupami. Nabiału nie chcialabym odstawiać u siebie, bo i tak mam problem z jedzeniem... Ale Filipowi bede teraz podawac tylko jedne warzywa i owoce, bez nabialu i jajek. Zobaczymy co z tego wyjdzie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam pytanie do tych z Was co mają duże dzieci, jaki rozmiar ubrań nosicie jak pociechy ważą ponad 9 kg? np 9-9,5 ? 74 ?
    Moja ma aktualnie ok 8,6 i nosi 74 , mam chrzciny za miesiąc i nie wiem czy ten rozmiar dalej będzie ok ? Podejrzewam że będzie wazyla wówczas ok 9-9,3 kg..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od tygodnia mamy coś takiego, od 2 dni smaruję emolientem, macie może pomysł od czego to ? jedzenie :( ? Kurdę, nie mam pojęcia po czym to, mamy na rękach i troche brzuch

https://zapodaj.net/1cc8351b7e3d7.jpg.html

iść do lekarza ? czy emolient da radę i nie panikować ? ?
    Może któraś z Was miała ?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka, mam pytanie do tych z Was co mają duże dzieci, jaki rozmiar ubrań nosicie jak pociechy ważą ponad 9 kg? np 9-9,5 ? 74 ?
    Moja ma aktualnie ok 8,6 i nosi 74 , mam chrzciny za miesiąc i nie wiem czy ten rozmiar dalej będzie ok ? Podejrzewam że będzie wazyla wówczas ok 9-9,3 kg..

Filip waży 9,60 kg i nosi rozmiar 74, niektóre body 80.

Paulinaaa lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa możesz więcej tych co jesteś pewna że nie uczulaja, nowe albo te podejrzane pojedynczo :) My jemy słoiczki na 5 miesiąc z mieskiem i po tych warzywach co mu nic nie było nic mu nie wychodzi :) np. Z hipp królik w potrawce, indyk z dynią chyba itp. Pasternak z kurczakiem i ryżem. Jajko może uczulac, poczekaj z pewniakami aż zejdzie i spróbuj jeszze raz żeby sprawdzić czy to ono.

Paulina może być alergia a może być suche powietrze a może być wszystko. Jak po emolincie nie widać poprawa to ja bym poszła do pediatry. My mamy koło 9kg mamy ubranka wszystkie na 80. I to tak akurat. Kupiłam zimowy kombinezon na 80 z cocodrillo i jest teraz akurat :D dobrze że nie wzięłam 74 bo mielibyśmy teraz problem z ubraniem :D
    Aa ale my na długosc wyrastamy Z ubranek, więc to nie tyle kwestia wagi co długości.

Współczuję marudnych dzieciaczkow my mamy teraz ten lepszy czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 20:26

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, z tym, że ja nie podaje słoiczków. Tak jak wcześniej pisałam, zaczynam z BLW, warzyw większość Filip już jadł, no a cała resztę też już wprowadzam. Na celowniku to jajko i masło. Generalnie od 2 miesiąca życia Filip ma wysypkę na buzi, ale pediatra zrzuca winę na suche powietrze. W dodatku z mężem nie mamy alergii na nic, wiec nie ma obciążenia genetycznego. Pewnie w tygodniu skoczymy do przychodni przyjąć jakąś ścieżkę działania

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

To nie waga ma znaczenie. ;) a to jak dlugie są nasze maluchy. ;)

Moja ma 8400 a ubranka mamy 80. ;) czyli chudsza od Twojej a rozmiar ma wiekszy. :)

Na chrzcinach 3msc 5dn miałyśmy komplet 68 i byl na styk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 05:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież te rozmiary ciuszków to są długości więc to o dl/wzrost dziecia chodzi :P

My mamy też juz większość 74 a ledwo ponad 7 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Kupiłam zimowy kombinezon na 80 z cocodrillo i jest teraz akurat :D dobrze że nie wzięłam 74 bo mielibyśmy teraz problem z ubraniem :D
    Aa ale my na długosc wyrastamy Z ubranek, więc to nie tyle kwestia wagi co długości.

U Was jeszcze zima ? :O my juz zimowy kombinezonik schowany. :D

Przez brak zimy to jeszcze musiałam kupic kombinezon 74. Bo 80 wiosenny juz byl - ale cos wypada na duzy i bez stop juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 05:18

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w cieniutkiej wiosennej kurteczce chodzimy i pod to sweterek, a na głowe też cienka czapka:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana jest koło 5 stopni ;p
    Czy nawet jak jest po 10 ale godzinę w kościele się jest to zimno ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:04

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo, kurtka, pod tym bluza i body na dlugi rękaw. Założenie czegoś cieplejszego to bedzie wrzask. Z tym że Filip dopiero zaczyna nosic 74. Spodnie mu wczoraj ubrałam to były za luźne w pasie, ale spodenki to zawsze nosi rozmiar mnieksze niż cała reszte

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w ogóle zimowego nie uzywalysmy. Taki cienki misiowy i gruby śpiworek (zimą) a teraz to w ogóle często w samej bluzie i cienka czapka. Ale u nas ma być dziś 18 stopni.

‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ