Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja chyba kupię
Ciągle leżą jak zaczynają chodzić i wolę sobie tych siniakow i rykow co 2 sekundy oszczędzić. A lato będzie wiec normalne ze będzie sie dużo spedzac czasu na placykach parkach itd
Po niemiecku to babyhelm kopfschutzmütze sie nazywa
Już sie nie moge doczekać wakacjiMacie juz plany?
-
nick nieaktualny
-
Ja za to nie używałam śpiworka w wózku tylko wełniany jak było koło -5
no i zadnych blu tylko bodybdlugi rekaw i spodenki ze skarpetkami, miał cieplutko ale spocony nie był. Dzisiaj wiosna o 9 było 10 stopni i jesteśmy w kurtce podszyta polarkiem i bluzie z polaru. Do tego śpiworek wełniany pod plecami i zakryte nóżki no bo nie mam butów. No i my w spacerówce a nie w gondoli.
Moje dziecko też przesypialo spacery a wtedy człowiekowi zimniej, może dlategożadnych potowek nigdy nie mieliśmy ;p
A spocony był raz jak weszliśmy do auta które w słońcu stało, tak nigdy6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba skończę na tydzien u rodziców na wakacjach z dzieckiem, oni mają duży ogród to basenik będzie, dużo trawy to kask nam niepotrzebny
A mąż będzie dom budował w tym czasie
albo wykończenie domu albo wakacje w tym roku. A chyba wolę choinkę we własnym domu niż wakacje i tak prawie od roku siedzę w domu
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie też już 11 stopni. Na drugą drzemkę pójdziemy na spacer.
Narazie śpi w domu, bo mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy więc wolałam żeby sobie w domu pospał. Poza tym me lekki katar, dobrze, że dzisiaj ma dotrzeć inhalator. I dzisiaj tylko raz w nocy płakał, dostał 180ml mm i zasnął. Mam nadzieję, że to dobry prognostyk. -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Paulina oczywiście że wymyślono nawet w pl Hahah
https://allegro.pl/kategoria/bezpieczenstwo-kaski-ochronne-82703?order=m&bmatch=baseline-n-dict-sort-sqm-bab-1-3-0131
Ja podziekuje by dziecko w domu w kasku chodzilo -
Widzę, że ktoś kupuje te kaski na allegro:)
Gdzieś czytałam, że dziewczynki są dużo bardziej ostrożne np w przypadku nauki chodzenia niż chłopcy.
Zobaczymy, narazie to chce żeby zaczął raczkować, przeżyje to grzebanie wszędzie włącznie z kocimi miskami byleby mój kręgosłup odpoczął. -
Czy dzieci do roku mają pierwszeństwo w kolejce do lekarzy? Ostatnio gdzieś to wyczytałam, ale u nas to w ogóle nie jest praktykowane.
W środę byłam z małym u chirurga, pełno ludzi kichających i zakatarzonych, czekaliśmy chyba z godzinę no i mały ma katar. Muszę sobie doczytać czy to faktycznie prawda, jeśli tak to następnym razem wchodzę bez kolejki zwłaszcza teraz jak sezon chorobowy w pełni. -
My już odliczamy dni do wakacji
Na majówkę nad morze jedziemy, w czerwcu do Grecji, a w sierpniu bym najchętniej jeszcze gdzieś w góry wyskoczyła.
Kasku do nauki chodzenia raczej nie planuje, ale widziałam dzieci z ochraniaczami na kolanka i nad nimi się zastanawiam... -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Wynalazek z Niemiec przyszedl. Bo wy to do wojny wiecznie gotowi.
Ja podziekuje by dziecko w domu w kasku chodzilo
Nie do wojny hahah ale no fakt mają lekko świra na punkcie bezpieczeństwa dzieci.
Ochraniacze na kolanka tez widzialam, jak ktoś ma kafle to fajna sprawa.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Czy dzieci do roku mają pierwszeństwo w kolejce do lekarzy? Ostatnio gdzieś to wyczytałam, ale u nas to w ogóle nie jest praktykowane.
Pierwszy raz słyszę.ale może i jest cos takiego.. jak sie dowiesz to daj znać.
bo moze wtedy bym nie musiała lekarzy prywatnie wybierać
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ja chyba skończę na tydzien u rodziców na wakacjach z dzieckiem, oni mają duży ogród to basenik będzie, dużo trawy to kask nam niepotrzebny
A mąż będzie dom budował w tym czasie
albo wykończenie domu albo wakacje w tym roku. A chyba wolę choinkę we własnym domu niż wakacje i tak prawie od roku siedzę w domu
Zazdroszcze kontaktu z rodziną.my to nie mamy z mezem takich bliskich relacji z rodziną bym wakacje mogla spedzac z nimi razem.
Nas to chyba ktos z góry pokarał za taką rodzinę..
Ostatnio teściowa mnie rozwaliła tekstem ze możemy jej Hanie podrzucić jak będziemy chcieli gdzies wyskoczyc..
A ja złośliwie do niej ze najpierw to by wypadalo wnuczke bardziej poznac bo tak małe dziecko u obcych raczej nie zostanie !
Na pokaz próbowała zrobic z siebie dobrą osobę.. jak mnie to drazni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:31
-
Paulina współczuję... Moi tesciowie mieszkaja 700 km od nas, ale nie przyjechali na ferie bo niby kasa, ale w sobote za noclegi na chrzcinach płacą calej rodzinie... Mam straszny żal że do wnuka nie przyjechali, a przez telefon do gruchaja do Filipa... Dobrze, że moi rodzice szaleją na punkcie swoich wszystkich wnuków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Spoko, ja bym sie z rodzina na wakacje tez nie wybrala...
A tescie odkad mieszkamy w de byli u nas dwa razy, raz bo byli w de na weselu, a drugi jak sie mala urodzila... szwagierka z rodzina raz, na owym weselu...
Bez okazji w ogoke nie przyjezdzaja, ale kiedy przyjedziemy do pl bez przerwy pytania...
No wiec od 2017 nie bylismy wcale...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700