Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha kask do nauki chodzenia. Hahaha nie dziękuję. :D

Chyba wolę jednak posadzić ją w krzesełku na rowerze niz w kasku zeby po ulicy chodzila. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba kupię :D Ciągle leżą jak zaczynają chodzić i wolę sobie tych siniakow i rykow co 2 sekundy oszczędzić. A lato będzie wiec normalne ze będzie sie dużo spedzac czasu na placykach parkach itd

Po niemiecku to babyhelm kopfschutzmütze sie nazywa :D

Już sie nie moge doczekać wakacji <3 Macie juz plany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PL nikt takiego wynalazku nie wymyślił jak kask do chodzenia. :D do tego buty z usztywnioną kostką + ubranie z gąbki i wypad na podworko. Hahaha. :D

My rodzinnie wypad nad morze, w okolicach Hani roczku.

nesssssa lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie używałam śpiworka w wózku tylko wełniany jak było koło -5 :) no i zadnych blu tylko bodybdlugi rekaw i spodenki ze skarpetkami, miał cieplutko ale spocony nie był. Dzisiaj wiosna o 9 było 10 stopni i jesteśmy w kurtce podszyta polarkiem i bluzie z polaru. Do tego śpiworek wełniany pod plecami i zakryte nóżki no bo nie mam butów. No i my w spacerówce a nie w gondoli.
    Moje dziecko też przesypialo spacery a wtedy człowiekowi zimniej, może dlatego :) żadnych potowek nigdy nie mieliśmy ;p
    A spocony był raz jak weszliśmy do auta które w słońcu stało, tak nigdy :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina oczywiście że wymyślono nawet w pl Hahah

https://allegro.pl/kategoria/bezpieczenstwo-kaski-ochronne-82703?order=m&bmatch=baseline-n-dict-sort-sqm-bab-1-3-0131

:D

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skończę na tydzien u rodziców na wakacjach z dzieckiem, oni mają duży ogród to basenik będzie, dużo trawy to kask nam niepotrzebny :D A mąż będzie dom budował w tym czasie :D albo wykończenie domu albo wakacje w tym roku. A chyba wolę choinkę we własnym domu niż wakacje i tak prawie od roku siedzę w domu :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już 11 stopni. Na drugą drzemkę pójdziemy na spacer.
    Narazie śpi w domu, bo mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy więc wolałam żeby sobie w domu pospał. Poza tym me lekki katar, dobrze, że dzisiaj ma dotrzeć inhalator. I dzisiaj tylko raz w nocy płakał, dostał 180ml mm i zasnął. Mam nadzieję, że to dobry prognostyk.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Paulina oczywiście że wymyślono nawet w pl Hahah

https://allegro.pl/kategoria/bezpieczenstwo-kaski-ochronne-82703?order=m&bmatch=baseline-n-dict-sort-sqm-bab-1-3-0131

:D
    Wynalazek z Niemiec przyszedl. Bo wy to do wojny wiecznie gotowi.

Ja podziekuje by dziecko w domu w kasku chodzilo :O

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ktoś kupuje te kaski na allegro:)
    Gdzieś czytałam, że dziewczynki są dużo bardziej ostrożne np w przypadku nauki chodzenia niż chłopcy.
    Zobaczymy, narazie to chce żeby zaczął raczkować, przeżyje to grzebanie wszędzie włącznie z kocimi miskami byleby mój kręgosłup odpoczął.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzieci do roku mają pierwszeństwo w kolejce do lekarzy? Ostatnio gdzieś to wyczytałam, ale u nas to w ogóle nie jest praktykowane.
    W środę byłam z małym u chirurga, pełno ludzi kichających i zakatarzonych, czekaliśmy chyba z godzinę no i mały ma katar. Muszę sobie doczytać czy to faktycznie prawda, jeśli tak to następnym razem wchodzę bez kolejki zwłaszcza teraz jak sezon chorobowy w pełni.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już odliczamy dni do wakacji ;) Na majówkę nad morze jedziemy, w czerwcu do Grecji, a w sierpniu bym najchętniej jeszcze gdzieś w góry wyskoczyła.

Kasku do nauki chodzenia raczej nie planuje, ale widziałam dzieci z ochraniaczami na kolanka i nad nimi się zastanawiam...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wynalazek z Niemiec przyszedl. Bo wy to do wojny wiecznie gotowi.

Ja podziekuje by dziecko w domu w kasku chodzilo :O

Nie do wojny hahah ale no fakt mają lekko świra na punkcie bezpieczeństwa dzieci.

Ochraniacze na kolanka tez widzialam, jak ktoś ma kafle to fajna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pewnie bedzie na ogrodzie szalec. Wiec miękko. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czy dzieci do roku mają pierwszeństwo w kolejce do lekarzy? Ostatnio gdzieś to wyczytałam, ale u nas to w ogóle nie jest praktykowane.

Pierwszy raz słyszę. :O ale może i jest cos takiego.. jak sie dowiesz to daj znać. :D bo moze wtedy bym nie musiała lekarzy prywatnie wybierać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja chyba skończę na tydzien u rodziców na wakacjach z dzieckiem, oni mają duży ogród to basenik będzie, dużo trawy to kask nam niepotrzebny :D A mąż będzie dom budował w tym czasie :D albo wykończenie domu albo wakacje w tym roku. A chyba wolę choinkę we własnym domu niż wakacje i tak prawie od roku siedzę w domu :)

Zazdroszcze kontaktu z rodziną. :) my to nie mamy z mezem takich bliskich relacji z rodziną bym wakacje mogla spedzac z nimi razem. :/

Nas to chyba ktos z góry pokarał za taką rodzinę.. :/

Ostatnio teściowa mnie rozwaliła tekstem ze możemy jej Hanie podrzucić jak będziemy chcieli gdzies wyskoczyc..
    A ja złośliwie do niej ze najpierw to by wypadalo wnuczke bardziej poznac bo tak małe dziecko u obcych raczej nie zostanie !

Na pokaz próbowała zrobic z siebie dobrą osobę.. jak mnie to drazni. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:31

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina współczuję... Moi tesciowie mieszkaja 700 km od nas, ale nie przyjechali na ferie bo niby kasa, ale w sobote za noclegi na chrzcinach płacą calej rodzinie... Mam straszny żal że do wnuka nie przyjechali, a przez telefon do gruchaja do Filipa... Dobrze, że moi rodzice szaleją na punkcie swoich wszystkich wnuków

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie rodzice daleko. :( a tesciowa blisko.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała wykończenie domu niż wakacje :)

Moja mama mieszka w tym samym mieście ale widziała młodą może ze 3 razy. Mieliśmy iść na mecz za 3 tygodnie a to wychodzi ze nie mogę jej tam zostawić bo jak sie wystraszy? Eh życie

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie nie widzieli wnuka od 26 grudnia. Nie wiem jak na nich zareaguje, widać mają to w nosie. Mieszkają 20 km od nas.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja bym sie z rodzina na wakacje tez nie wybrala...
    A tescie odkad mieszkamy w de byli u nas dwa razy, raz bo byli w de na weselu, a drugi jak sie mala urodzila... szwagierka z rodzina raz, na owym weselu...
    Bez okazji w ogoke nie przyjezdzaja, ale kiedy przyjedziemy do pl bez przerwy pytania...
    No wiec od 2017 nie bylismy wcale...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ