X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Nam to daleko do takich akrobacji, młody aby na brzuszku i turlanie lewo prawo. Cały czas albo klatka wysoko albo pupa :) cierpliwie czekamy ma czas :)
    Wasze sie podnoszą a mój jak go posadzilam w krzeselku to gdyby nie pasy to by zjechał w dół ;p zero zaangażowania z jego strony żeby siedzieć na razie więc zostaje nam bujaczek :D ale dałam mu dwa kawałeczki chleba z masłem i pięknie zjadł :)

U mnie.moja rodzina i ja to oczy piwne u męża wszyscy błękitne. Mały ma na razie niebieskie ale ja czytałam że nawet do 3rz mogą się zmienić. Natomiast mojego brata dzieci mają szare oczy po mamie i dziadkach, więc niby piwne ciemniejsze a przegrały :D A blondaskiem jest bo i mąż i ja za małego mieliśmy jasne włosy, gdzieś tam w podstawówce nam sciemnialy dopiero.

Marta mój Filip to podobnie jak Twój :) do siadu mu się nie spieszy, w gondoli na płasko leży, w krzesełku w pozycji półleżącej też grzecznie siedzi ;) musimy poczekać :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeuta mi mówiła, że cięższe dzieci mają trochę trudniej że wszystkim zazwyczaj i im się nie spieszy ;D
    I w naszym przypadku się to sprawdza.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja mała i jej ulubione zajęcie, zabawa stopami :D

Moja w krzesełku też sama się podrywa i siada prosto, a jedzenie jest ostatnią rzeczą, która ją tam interesuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 07:35

1ania1, PLPaulina, Kasiaja, marcela123, Ania241188 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no niby ciężko zakzac :D ale jak mama mi opowiada że mój brat się w 9 miesiącu życia odpieluchowal i już chodził normalnie to aż się dziwnie patrzy :) tylko mój brat to taki do przodu był, a odpieluchowala go babcia bo to był czas tetry jeszcze a ze już chodził to jej się nie dawał zawinąć i uciekał :) zirytowana zakładała mu majtki i jak się zsikal to zakładała suche, a ze było lato to szybko jej schlo i tak zaczął wołać że wysadzala go gdzie się dało i po miesiącu już był odpieluchowany :)

Więc trochę byście chciało żeby już opanowywal nowe rzeczy ale nikt go nie pośpiesza, wszystko w swoim czasie. I tak uważam że jest cudownym dzieckiem :D

Ciezsi muszą mieć silniejsze mięśnie na pewno. Ja bardziej stawiam na jego rozmiar że jest duży a inne kwestia to jego charakterek myśliciela, chociaż lata po macie jak szalony tylko turlaniem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:12

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat do opowieści mam i babć podchodze z dystansem.. dla nich kazde 6msc dziecko siedzialo. A w wieku 12msc juz do pracy poszlo.. :D

e_mii lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, też czasem odnoszę wrażenie, że kiedyś te dzieci od razu wszystko potrafiły.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim bratem to prawda :D
    Ja już byłam na pampersach więc u mnie to inaczej wyglądało, za to narzekala moja mama że zdejmowalam sobie pieluche i wtedy sikalam pod nogi.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj czort jakis czas temu w lezaczku kinderkraft. Sobie siedzi po prostu. :O

Ale najlepszych akrobacji nie udało mi sie uchwycic. Zwisala bokiem jakby czolem chciala dotknac podlogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:49

Lavendova, 1ania1, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Ania241188 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas im się jakoś zagina w opowieściach :D

Cięższe dzieci to nawet lepiej jak później bo po co mają sobie stawy psuć :O

Emi śliczna twoja Łucja! :)

No siedzi hahah a to zwisanie to też czaje o co chodzi :D Dlatego wymyslono pasy hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jeszcze jak pozowala do zdjecia ! :)

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ania twój też na starszego, tyle ząbków :D

A moja to nadal bez zębów i dopiero co ledwo włoski zaczęły rosnąć. Taki noworodzio przy waszych :D

Marcela ty chyba pisałaś ze twój ma gorączkę? Idzcie do lekarza może tez ten wirus co moje mają. Dostalam wczoraj żel z lidokaina dla małej bo to podobno bardzo boli.
    Lavendowa wizytę mamy dopiero na poniedziałek, ale jest już chyba ok bo wczoraj jak podałam przeciwgoraczkowy o 21 tak do tej godziny gorączka nie wrocila, ale pójdziemy to jeszcze sprawdzic. Najlepsze jest to, że gorączka po wizycie u pediatry się pojawiła, ja podejrzewam jakaś 3 dniowke

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne te Maluszki, miło oglądać takie zdjęcia ;)
    Jejku ja też wczoraj słyszałam, że mała Lili przegrała walkę z bialaczka, siedziałam i same łzy leciały, nigdy nie zrozumie tego świata, co te małe kruszynki są winne, żeby tak cierpieć.
    Mój Stasko ma niebiesko- szare oczy i po tatusiu ale w sumie zupełnie inny odcień. Ja mam zielone.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opowieści mojej teściowej to wpuszczam jednym uchem a drugim wypuszczam bo mam wrażenie, że w innym świecie żyjemy ;D
    U nich Mloda ostatnio dostała rosolek do jedzenia z dodatkiem vegety, także ten.
    I pyta się ostatnio mnie czy Staś to już wola mama bo Mała to już wola mama i baba a miesiąc starsza. Matko gdyby to jeszcze świadome bylo. A tak mnie drażni to porównywanie, dzieci na tym etapie różniące się chociażby wiekowo o 2 tyg to może być wielka przepaść jeśli chodzi o umiejętności, ale przecież nie przetlumaczysz.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym mówieniem to niezłe. Do mnie teściowa tez, ze mąż szybko mówił "mama".. i nie da sie wytlumaczyc ze skakac z radości na tym etapie to troche za wczesnie. Ze świadoma mowa trochę później jest. :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Cała moja trójca ma oczy brązowe po mnie, ale ja mam takie jaśniejsze, a oni takie węgle :-D ojciec mojego pierworodnego miał niebieskie, takie same ma moj obecny więc to ja mam silniejsze geny :-P zresztą wszystkie dzieci do mnie podobne i do siebie również, nawet ten najstarszy nie wygląda jak z innego ojca haha
    A to moje chucherko dzisiaj z rana :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a16c140486.jpg
    Ciemne oczy to cecha dominującą a niebieskie to recesywna dlatego dzieci mają po Tobie oczy ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Filip mama już dawno wołał :p ale ja mu mówię że lepiej "tata" niech się uczy, co ma matkę wiecznie wzywać :p
    Dziecko znowu mi na wózek się obraziło... Jak tylko poczuje, że go odkladamy to wrzask, na spacerze nie może zasnąć. Masakra jakaś :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja woła tata.. ale to nie jest jeszcze to swiadome. Wiec dla mnie sie nie liczy.. ;) dzieci gugaja sylabami. Ale do mowy temu daleko.

Zaliczyłyśmy pierwsze taplanie w psiej karmie !! :O odwróciłam sie tylko zeby sie napić. Hania popełzała do miski. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:41

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... tez mysle, ze moze najpierw wolac tata... zawsze to pretekst, ze corka taye wola a nie mnie :P

Paulina hahahaha... u nas jeszcze na szczescie psie miski nie opanowane, ale smakolyka chciala juz probowac, bo psina nie dojadla a Mia szybko zlokalizowala

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie miski na szczęście są w kuchni, a tam Filip nie okupuje podłogi :) ale dzisiaj zasmakował w dywanie... I zaczyna kombinować z podnoszeniem się. Dopiero poczatki, ale przemieścił się do bujaka i złapał się najwyżej jak tylko mógł dwiema rączkami. I ciagle tylko chce na ręce i żeby go nosić do wszystkiego...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też różne dźwięki były, tatata mamama bla bla bla baba dziadziadzia itd :D Nie wiem kiedy świadome mama będzie ale powiem wam że z biegiem czasu to najbardziej irytujące słowo :P Nic tylko będzie maaama!! Mamaaa!! :D

zisiaj mamy jeden i ten sam dźwięk buuu... Łeb mi pęka już. Poszła spać i wstała niewyspana i wściekła do tego :(

‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ