Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Nam to daleko do takich akrobacji, młody aby na brzuszku i turlanie lewo prawo. Cały czas albo klatka wysoko albo pupa
cierpliwie czekamy ma czas
Wasze sie podnoszą a mój jak go posadzilam w krzeselku to gdyby nie pasy to by zjechał w dół ;p zero zaangażowania z jego strony żeby siedzieć na razie więc zostaje nam bujaczekale dałam mu dwa kawałeczki chleba z masłem i pięknie zjadł
U mnie.moja rodzina i ja to oczy piwne u męża wszyscy błękitne. Mały ma na razie niebieskie ale ja czytałam że nawet do 3rz mogą się zmienić. Natomiast mojego brata dzieci mają szare oczy po mamie i dziadkach, więc niby piwne ciemniejsze a przegrałyA blondaskiem jest bo i mąż i ja za małego mieliśmy jasne włosy, gdzieś tam w podstawówce nam sciemnialy dopiero.
Marta mój Filip to podobnie jak Twójdo siadu mu się nie spieszy, w gondoli na płasko leży, w krzesełku w pozycji półleżącej też grzecznie siedzi
musimy poczekać
-
A to moja mała i jej ulubione zajęcie, zabawa stopami
Moja w krzesełku też sama się podrywa i siada prosto, a jedzenie jest ostatnią rzeczą, która ją tam interesuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 07:35
1ania1, PLPaulina, Kasiaja, marcela123, Ania241188 lubią tę wiadomość
-
Hehe no niby ciężko zakzac
ale jak mama mi opowiada że mój brat się w 9 miesiącu życia odpieluchowal i już chodził normalnie to aż się dziwnie patrzy
tylko mój brat to taki do przodu był, a odpieluchowala go babcia bo to był czas tetry jeszcze a ze już chodził to jej się nie dawał zawinąć i uciekał
zirytowana zakładała mu majtki i jak się zsikal to zakładała suche, a ze było lato to szybko jej schlo i tak zaczął wołać że wysadzala go gdzie się dało i po miesiącu już był odpieluchowany
Więc trochę byście chciało żeby już opanowywal nowe rzeczy ale nikt go nie pośpiesza, wszystko w swoim czasie. I tak uważam że jest cudownym dzieckiem
Ciezsi muszą mieć silniejsze mięśnie na pewno. Ja bardziej stawiam na jego rozmiar że jest duży a inne kwestia to jego charakterek myśliciela, chociaż lata po macie jak szalony tylko turlaniem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:12
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Z moim bratem to prawda
Ja już byłam na pampersach więc u mnie to inaczej wyglądało, za to narzekala moja mama że zdejmowalam sobie pieluche i wtedy sikalam pod nogi.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTo moj czort jakis czas temu w lezaczku kinderkraft. Sobie siedzi po prostu.
Ale najlepszych akrobacji nie udało mi sie uchwycic. Zwisala bokiem jakby czolem chciala dotknac podlogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:49
Lavendova, 1ania1, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Ania241188 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzas im się jakoś zagina w opowieściach
Cięższe dzieci to nawet lepiej jak później bo po co mają sobie stawy psuć
Emi śliczna twoja Łucja!
No siedzi hahah a to zwisanie to też czaje o co chodziDlatego wymyslono pasy hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:21
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Ania twój też na starszego, tyle ząbków
A moja to nadal bez zębów i dopiero co ledwo włoski zaczęły rosnąć. Taki noworodzio przy waszych
Marcela ty chyba pisałaś ze twój ma gorączkę? Idzcie do lekarza może tez ten wirus co moje mają. Dostalam wczoraj żel z lidokaina dla małej bo to podobno bardzo boli.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ale śliczne te Maluszki, miło oglądać takie zdjęcia
Jejku ja też wczoraj słyszałam, że mała Lili przegrała walkę z bialaczka, siedziałam i same łzy leciały, nigdy nie zrozumie tego świata, co te małe kruszynki są winne, żeby tak cierpieć.
Mój Stasko ma niebiesko- szare oczy i po tatusiu ale w sumie zupełnie inny odcień. Ja mam zielone.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja opowieści mojej teściowej to wpuszczam jednym uchem a drugim wypuszczam bo mam wrażenie, że w innym świecie żyjemy
U nich Mloda ostatnio dostała rosolek do jedzenia z dodatkiem vegety, także ten.
I pyta się ostatnio mnie czy Staś to już wola mama bo Mała to już wola mama i baba a miesiąc starsza. Matko gdyby to jeszcze świadome bylo. A tak mnie drażni to porównywanie, dzieci na tym etapie różniące się chociażby wiekowo o 2 tyg to może być wielka przepaść jeśli chodzi o umiejętności, ale przecież nie przetlumaczysz.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Kasiaja wrote:Cała moja trójca ma oczy brązowe po mnie, ale ja mam takie jaśniejsze, a oni takie węgle
ojciec mojego pierworodnego miał niebieskie, takie same ma moj obecny więc to ja mam silniejsze geny
zresztą wszystkie dzieci do mnie podobne i do siebie również, nawet ten najstarszy nie wygląda jak z innego ojca haha
A to moje chucherko dzisiaj z rana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a16c140486.jpg
-
nick nieaktualnyMoja woła tata.. ale to nie jest jeszcze to swiadome. Wiec dla mnie sie nie liczy..
dzieci gugaja sylabami. Ale do mowy temu daleko.
Zaliczyłyśmy pierwsze taplanie w psiej karmie !!odwróciłam sie tylko zeby sie napić. Hania popełzała do miski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:41
-
Haha... tez mysle, ze moze najpierw wolac tata... zawsze to pretekst, ze corka taye wola a nie mnie
Paulina hahahaha... u nas jeszcze na szczescie psie miski nie opanowane, ale smakolyka chciala juz probowac, bo psina nie dojadla a Mia szybko zlokalizowala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kocie miski na szczęście są w kuchni, a tam Filip nie okupuje podłogi
ale dzisiaj zasmakował w dywanie... I zaczyna kombinować z podnoszeniem się. Dopiero poczatki, ale przemieścił się do bujaka i złapał się najwyżej jak tylko mógł dwiema rączkami. I ciagle tylko chce na ręce i żeby go nosić do wszystkiego...
-
nick nieaktualnyU nas też różne dźwięki były, tatata mamama bla bla bla baba dziadziadzia itd
Nie wiem kiedy świadome mama będzie ale powiem wam że z biegiem czasu to najbardziej irytujące słowo
Nic tylko będzie maaama!! Mamaaa!!
zisiaj mamy jeden i ten sam dźwięk buuu... Łeb mi pęka już. Poszła spać i wstała niewyspana i wściekła do tego