X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Nam to daleko do takich akrobacji, młody aby na brzuszku i turlanie lewo prawo. Cały czas albo klatka wysoko albo pupa :) cierpliwie czekamy ma czas :)
    Wasze sie podnoszą a mój jak go posadzilam w krzeselku to gdyby nie pasy to by zjechał w dół ;p zero zaangażowania z jego strony żeby siedzieć na razie więc zostaje nam bujaczek :D ale dałam mu dwa kawałeczki chleba z masłem i pięknie zjadł :)

U mnie.moja rodzina i ja to oczy piwne u męża wszyscy błękitne. Mały ma na razie niebieskie ale ja czytałam że nawet do 3rz mogą się zmienić. Natomiast mojego brata dzieci mają szare oczy po mamie i dziadkach, więc niby piwne ciemniejsze a przegrały :D A blondaskiem jest bo i mąż i ja za małego mieliśmy jasne włosy, gdzieś tam w podstawówce nam sciemnialy dopiero.

Marta mój Filip to podobnie jak Twój :) do siadu mu się nie spieszy, w gondoli na płasko leży, w krzesełku w pozycji półleżącej też grzecznie siedzi ;) musimy poczekać :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeuta mi mówiła, że cięższe dzieci mają trochę trudniej że wszystkim zazwyczaj i im się nie spieszy ;D
    I w naszym przypadku się to sprawdza.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja mała i jej ulubione zajęcie, zabawa stopami :D

Moja w krzesełku też sama się podrywa i siada prosto, a jedzenie jest ostatnią rzeczą, która ją tam interesuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 07:35

1ania1, PLPaulina, Kasiaja, marcela123, Ania241188 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no niby ciężko zakzac :D ale jak mama mi opowiada że mój brat się w 9 miesiącu życia odpieluchowal i już chodził normalnie to aż się dziwnie patrzy :) tylko mój brat to taki do przodu był, a odpieluchowala go babcia bo to był czas tetry jeszcze a ze już chodził to jej się nie dawał zawinąć i uciekał :) zirytowana zakładała mu majtki i jak się zsikal to zakładała suche, a ze było lato to szybko jej schlo i tak zaczął wołać że wysadzala go gdzie się dało i po miesiącu już był odpieluchowany :)

Więc trochę byście chciało żeby już opanowywal nowe rzeczy ale nikt go nie pośpiesza, wszystko w swoim czasie. I tak uważam że jest cudownym dzieckiem :D

Ciezsi muszą mieć silniejsze mięśnie na pewno. Ja bardziej stawiam na jego rozmiar że jest duży a inne kwestia to jego charakterek myśliciela, chociaż lata po macie jak szalony tylko turlaniem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:12

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat do opowieści mam i babć podchodze z dystansem.. dla nich kazde 6msc dziecko siedzialo. A w wieku 12msc juz do pracy poszlo.. :D

e_mii lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, też czasem odnoszę wrażenie, że kiedyś te dzieci od razu wszystko potrafiły.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim bratem to prawda :D
    Ja już byłam na pampersach więc u mnie to inaczej wyglądało, za to narzekala moja mama że zdejmowalam sobie pieluche i wtedy sikalam pod nogi.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj czort jakis czas temu w lezaczku kinderkraft. Sobie siedzi po prostu. :O

Ale najlepszych akrobacji nie udało mi sie uchwycic. Zwisala bokiem jakby czolem chciala dotknac podlogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:49

Lavendova, 1ania1, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Ania241188 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas im się jakoś zagina w opowieściach :D

Cięższe dzieci to nawet lepiej jak później bo po co mają sobie stawy psuć :O

Emi śliczna twoja Łucja! :)

No siedzi hahah a to zwisanie to też czaje o co chodzi :D Dlatego wymyslono pasy hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jeszcze jak pozowala do zdjecia ! :)

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ania twój też na starszego, tyle ząbków :D

A moja to nadal bez zębów i dopiero co ledwo włoski zaczęły rosnąć. Taki noworodzio przy waszych :D

Marcela ty chyba pisałaś ze twój ma gorączkę? Idzcie do lekarza może tez ten wirus co moje mają. Dostalam wczoraj żel z lidokaina dla małej bo to podobno bardzo boli.
    Lavendowa wizytę mamy dopiero na poniedziałek, ale jest już chyba ok bo wczoraj jak podałam przeciwgoraczkowy o 21 tak do tej godziny gorączka nie wrocila, ale pójdziemy to jeszcze sprawdzic. Najlepsze jest to, że gorączka po wizycie u pediatry się pojawiła, ja podejrzewam jakaś 3 dniowke

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne te Maluszki, miło oglądać takie zdjęcia ;)
    Jejku ja też wczoraj słyszałam, że mała Lili przegrała walkę z bialaczka, siedziałam i same łzy leciały, nigdy nie zrozumie tego świata, co te małe kruszynki są winne, żeby tak cierpieć.
    Mój Stasko ma niebiesko- szare oczy i po tatusiu ale w sumie zupełnie inny odcień. Ja mam zielone.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opowieści mojej teściowej to wpuszczam jednym uchem a drugim wypuszczam bo mam wrażenie, że w innym świecie żyjemy ;D
    U nich Mloda ostatnio dostała rosolek do jedzenia z dodatkiem vegety, także ten.
    I pyta się ostatnio mnie czy Staś to już wola mama bo Mała to już wola mama i baba a miesiąc starsza. Matko gdyby to jeszcze świadome bylo. A tak mnie drażni to porównywanie, dzieci na tym etapie różniące się chociażby wiekowo o 2 tyg to może być wielka przepaść jeśli chodzi o umiejętności, ale przecież nie przetlumaczysz.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym mówieniem to niezłe. Do mnie teściowa tez, ze mąż szybko mówił "mama".. i nie da sie wytlumaczyc ze skakac z radości na tym etapie to troche za wczesnie. Ze świadoma mowa trochę później jest. :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Cała moja trójca ma oczy brązowe po mnie, ale ja mam takie jaśniejsze, a oni takie węgle :-D ojciec mojego pierworodnego miał niebieskie, takie same ma moj obecny więc to ja mam silniejsze geny :-P zresztą wszystkie dzieci do mnie podobne i do siebie również, nawet ten najstarszy nie wygląda jak z innego ojca haha
    A to moje chucherko dzisiaj z rana :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a16c140486.jpg
    Ciemne oczy to cecha dominującą a niebieskie to recesywna dlatego dzieci mają po Tobie oczy ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Filip mama już dawno wołał :p ale ja mu mówię że lepiej "tata" niech się uczy, co ma matkę wiecznie wzywać :p
    Dziecko znowu mi na wózek się obraziło... Jak tylko poczuje, że go odkladamy to wrzask, na spacerze nie może zasnąć. Masakra jakaś :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja woła tata.. ale to nie jest jeszcze to swiadome. Wiec dla mnie sie nie liczy.. ;) dzieci gugaja sylabami. Ale do mowy temu daleko.

Zaliczyłyśmy pierwsze taplanie w psiej karmie !! :O odwróciłam sie tylko zeby sie napić. Hania popełzała do miski. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:41

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... tez mysle, ze moze najpierw wolac tata... zawsze to pretekst, ze corka taye wola a nie mnie :P

Paulina hahahaha... u nas jeszcze na szczescie psie miski nie opanowane, ale smakolyka chciala juz probowac, bo psina nie dojadla a Mia szybko zlokalizowala

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie miski na szczęście są w kuchni, a tam Filip nie okupuje podłogi :) ale dzisiaj zasmakował w dywanie... I zaczyna kombinować z podnoszeniem się. Dopiero poczatki, ale przemieścił się do bujaka i złapał się najwyżej jak tylko mógł dwiema rączkami. I ciagle tylko chce na ręce i żeby go nosić do wszystkiego...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też różne dźwięki były, tatata mamama bla bla bla baba dziadziadzia itd :D Nie wiem kiedy świadome mama będzie ale powiem wam że z biegiem czasu to najbardziej irytujące słowo :P Nic tylko będzie maaama!! Mamaaa!! :D

zisiaj mamy jeden i ten sam dźwięk buuu... Łeb mi pęka już. Poszła spać i wstała niewyspana i wściekła do tego :(

‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ