Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze cukru i soli nie powinny
Ja myślę że nie da się całkiem nie porównywać. Mam w pobliżu dziecko z tego dnia co mój, z polowy września i początku października to mój jest najbardziej ruchliwy a tu na forum chyba najmniej.no i chyba każda chce zobaczyć jak dziecko siada czy chodzi, więc jedyne co to trzeba się pilnować żeby tego nie przyspieszać
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyDokladnie mogą praktycznie wszystko jeść.☺
Oprocz miliona wyjatkow ! Hehe 🤣🤣🤣🤣
aaa co jedzą to juz od ich gotowości zależy.. sa dzieciaki otwarte na nowości..
Moja Hanulka nie za bardzo. Mina bezcenna przy próbie racucha.☺☺ moglaby jesc tylko kwaśne owoce.🤣
Ale pączek, pizza czy np lody- to jeszcze bym nie miala odwagi podać ☺
Moja Hania dzis gryzla matę! Ile przy tym pracy i wysiłku 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:43
-
Lavendova wrote:Hahah ja też już dałam ser żółty
No ale co w tym złego w sumie? Może przy kolejnym dziecku juz sie na luzie podchodzi. Generalnie to mogą wszystko już jeść poza miodem, orzechami i grzybami.
Ale pewnie przy następnym to już jak leci bym dawała 🤣
-
Mój zajada się puzzlami piankowymi na których leży, w każdym mamy już ślady po zębach chyba ;p spróbuje po weekendzie z jogurtem naturalnym, teraz jadę na 3 dni do moich rodziców bo mąż jedzie w delegację i ma po drodze żeby nas tam zawieźć a później z nami wrócić
A w innym mieście wolę nie eksperymentować z nowościami
Z ciekawości zwazylam małego, wychodzi mi takie 9,3, dla poprawności pomiarów weszłam z nim na wagę a potem weszłam sama z podobnym zestawem ubranek i pielucha co ma na sobie ;p. Jesteśmy tuż nad 75 centylem czyli stabilnie od ostatniego pomiaru 29.01 u lekarza6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyFakt, soli i cukru też nie. I ostrych przypraw itd ale to chyba oczywiste
Ja dałam taki łagodny ser miękki ale tp tak bardziej na smak i dla zabawy. Moje starsze np nie jedzą sera, ani wędlin, chleb też rzadko. Młodej daję niech chociaż jedna je normalnie
A zupki papki całkiem sprzeciw cholera. A początki takie fajne były...
Dziewczyny z tym porównywaniem to się do końca nigdy nie uniknie. Później przedszkole szkola, oceny itd. Najlepiej mieć nastawienie ze własne dziecko jest najlepsze najpiekniejsze i tylko pozytywnie porównywać -
Lavendova wrote:Fakt, soli i cukru też nie. I ostrych przypraw itd ale to chyba oczywiste
Ja dałam taki łagodny ser miękki ale tp tak bardziej na smak i dla zabawy. Moje starsze np nie jedzą sera, ani wędlin, chleb też rzadko. Młodej daję niech chociaż jedna je normalnie
A zupki papki całkiem sprzeciw cholera. A początki takie fajne były...
Dziewczyny z tym porównywaniem to się do końca nigdy nie uniknie. Później przedszkole szkola, oceny itd. Najlepiej mieć nastawienie ze własne dziecko jest najlepsze najpiekniejsze i tylko pozytywnie porównywać
Moja Pola do tej pory też jadła tylko kilka rzeczy ale od 2 miesiący jakoś się przełamała i je różne rzeczy. Wędlin też nie chciała a teraz je. Twarogu nie chciała a je z naleśnikami. Ser jeszcze słabo wchodzi ale chociaż spróbowała 😉
No i w końcu przybrała bo pół roku nic.
Teraz waży 14kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:09
-
Marta haha... Mia tez od 3 dni rozbiera mate puzzlowa i malo ze ja zre i sa slady, chociaz nie ma zebow, to czesci wszedzie sie walaja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mamy pierwsze kontrolowane obroty z brzuszka na plecy
a ile radości przy tym. Patrzy na mnie dumna i sama nie dowierza
Teraz e kółko brzuch -plecy-brzuch -plecy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 18:55
Ania241188, Eilleen, PLPaulina, Cccierpliwa, Kasiaja, nesssssa, pumka1990, Paulinaaa, chabasse lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
My dopiero do domu wrociliśmy...fajnie jest pojechać do rodziców na najlepsze pierogi ruskie ♥️ ale nie lubie tak pozno wracać. Najwiekszy plus dzisiejszego dnia - Filip poddał się z walką o niedotykanie nosa. Troche marudzi, ale daje psikać sobie wodą morska i odciagać. Bo wcześniej to histeria taka, że sasiedzi wiedzieli kiedy odciagamy gluty. Za to przez katar Filip nie ma checi próbować nowego jedzenia... Dzisiaj wróciły do nas "mleczne" kupy. Ale zjadł kawałek pieroga z samymi ziemniakami, troche groszku słodkiego. A no i pamięta już dziadków, nie plakał, a tylko sie rozgladał, wiecie, teleportacja
-
Powiem Wam ze z tym sadzeniem czy innymi rzeczami na wyrost to i męża musiałam pilnować. Nic nie czytał i nie dowiadywał się jak to jest zatem miał myślenie pradawne.
My kupiliśmy dziś fartuszek i od jutra próbujemy znów blw.
Ogólnie miałam tragiczna noc bo pojechaliśmy do znajomych, mała tam usnęła w łóżeczku i super. Wracamy o 1 do domu i ja prowadziłam zamiast męża bo wypił. Nie umiał mi jej uśpić w aucie wiec jechała przez 40min i nie spała. Później przez chwile miała chęć na zabawę aż zrobiła się tak śpiąca ze nie mogłam jej uśpić. Po godzinie się udało wiec finalnie spalałam 2,5h bo pobudka o 6. No i w dzień tez kiepsko spała wiec trochę dzień marudy.
-
Eilleen wrote:Olek ma kolejnego zęba czyli ma trzy - dwie dolne jedynki i prawa dolna dwójka. A marudzi strasznie. Nie spał w nocy od 3 do 5.
-
edytkaa93 wrote:Jakie były u was pierwsze symptomy wychodzenia zębów? U nas od dwóch dni zle spi i budzi sie nad ranem z płaczem, i tak obstawiamy że zęby.
U mnie tak wyglądało przy zębach, tylko pobudki z płaczem były przez całą noc, a nie tylko nad ranem
Teraz trochę lepiej w nocy, ale też bez rewelacji.
Wypatruj zęba, może się pojawi na dniach -
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Ja też czekam aż Olkowi przebiją się te 2 górne jedynki. Ma tak czerwone dziąsła i widać że już blisko a coś się nie przebijają a czasem jak jakiegoś gryzak ugryzie to płacz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:43
-
Olek takie wygibasy odstawiał że uderzył się kilka razy. Prawie jeden krok zrobił ale zarył głową w mate. Ciężko było go uspokoić. Później przy suszarce do prania przewrócił się na plecy i uderzył się w głowę o podłogę. I później jeszcze przy ławie nie wiem jak to zrobił też się uderzył ale częściowo zdążyłam go chwycić. Jak on tak będzie szalał to ja osiwieje.