X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to jak byliśmy z Zuzą, z tą alergią, to miałam wrażenie, że ta lekarka wymaga pomocy medycznej. Wyglądała jak by miała za chwile umrzeć. Dla mnie są lekarze z powołania oraz lekarze z dyplomu. Ci drudzy zazwyczaj pracują na IP itp oby odbębnić, a dyrektorom to na rękę bo mają zapełnione wakaty i grafiki. Często jest tak, że czas spędzony na sor czy IP jest czasem straconym 😖 Oststnio jest afera jak facet zmarł ok 21:00 będąc na sor od 10 rano 😳 czekał cierpliwie w kolejce 🤦‍♀️ W Polsce, żeby chorować, trzeba mieć konskie zdrowie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas prosto na oddział wysłali, wiec ta pani doktor miała swój dyżur na oddziale... Wiec to nawet nie lekarz z sor-u.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania śliczne anioleczki :)

Justa no to u nas by ci dali wybór czy chcesz zostać na noc w szpitalu, jakieś tam badania na szybko ny zrobili. Przy gorączce zawsze zostawiają, nie wiem jak wymioty. Jeśli częste to tez pewnie. Oby już było dobrze, jeśli Filip wygląda i zachowuje sie na zdrowego to najważniejsze.

Ania241188 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówili że moge zostać, ale nic nie będą robić tylko obserwować. A tak to ja moge w domu. Teraz grzecznie śpi, jak bede sie kladla to go nakarmie na śpiocha. Tylko nadal nie sikał... Daje mu czas do rana i wtedy zadzwonie do lekarza :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Już wracamy. Pani doktor dziwna... Po pierwsze mówiła tak cicho że nie słyszałam prawie nic, omal zawału nie dostała jak powiedziałam że Filip jadł bułkę rano, kasze kuskus na obiad i rybe. Że glutenu za dużo. Wiecej nie wymiotował, 2 razy zjadł w szpitalu, dałam mu krople przeciwwymiotne i wracamy. Nie chciałam bez sensu zostawać w szpitalu skoro nic się nie dzieje. Mam nadzieję że bedzie ok. A pani doktor na wszystkie pytania odpowiadała, że ona nie wie i nie może powiedzieć więcej... I chyba idą jedynki, ale to też powiedziała że wydaje jej się
    Co to za lekarz w ogóle. Masakra. Mam nadzieję że będzie lepiej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dobrze, że lepiej Filipowi. Ja to zawsze panikuje jak coś Ulce dolega, jej tatuś musi mnie do pionu stawiać.

Dziewczyny polecacie jakąś wkładkę do spacerówki? Potrzebne są one w ogóle? Mam jakąś z zestawu dwustronną.
    Zamówiłam czapeczkę wiosenną dla małej, zmierzyłam obwód wg instrukcji...owszem obwód się zgadza ale jest tak długa że dwie głowy by tam weszły.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co ta "wkładka" - do spacerówki? I fo to w ogole jest ?😲

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko tą która jest w spacerowce. I mam też w zestawie śpiwór gdyby było zimno. Na początku go używałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładka żeby było bardziej miękko, w zestawach 2w1 są a do spacerowek trzeba dokupić. Ja mam nową z poprzedniej spacerówki i do baby joggera tez pasuje :)

Noc straszna. Czy to darcie się kiedyś skończy?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipa karmiłam w nocy na śpiocha, sam na jedzenie obudził się po 4 i pampers był nadal suchy, czyli 12 godzin bez siku. Mąż wstał do pracy koło 6 i pampers napompowany :) teraz już zaliczamy jedzenie i chyba jeszcze Filip bedzie spał. Jak dobrze że teraz jest ok

Marta..a, Lavendova, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na razie leży na połowie welnianego śpiworka z zimy, wełna fajnie grzeje ale go nie przegrzewa, coś tam jest w tej spacerówce też.. przydałoby się coś do tej drugiej.. polecacie coś na lato? Żeby w tyłek nie grzalo? :D jak było 20 stopni to go lżej ubralam i cienki kocyk a w pupę miał ciepło i mięciutko. Ale jak na stałe wzrośnie do 15 stopni to już ten śpiworek wyciągnę tak mi się nie chce tych pasów przepinac ;p

Lekarze to czasami porażka.. człowiek musi często zaufać że go uratują a ma wrażenie że go traktują jak G... czasami. Jak w ciąży na ip pojechałam to mnie zostawili w szpitalu bo lekarka źle zmierzyła mi szyjke.. i tydzień stresu przeżyłam bez sensu.

Mój mąż pojechał w delegację. I tak będzie jeździł do polowy mają. Od poniedziałku do środy sama z małym.. mąż wróci w środę w nocy. Niby pomaga mi jakieś 30min wieczorem i w kapaniu ale i tak już mi smutno. Nie ma się do kogo odezwać :D

Asa.. I wczoraj młody przesikal pieluche! Rano mu ten żel wypadł aż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:23

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to juz wiem. W 2w1- aero tutis mam wkładkę. Miękka. I w samej spacerówce od znajomych tez - chyba ze dokupili.☺

Teraz jezdzimy w takim króliczku, dziury na pasy - wiosenny, lekki.
    O taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c57348e3582a.jpg

Śpiworek zimowy wyprany i schowany- no trochę by to bylo komiczne go używać przy ponad 10°.🤣 wełniany..

A jak jest chlodniej tak jak np wczoraj to kolderka wystarczająco. Moja lubi cieplo. Ake tez nie sauna. Wiec przegrzewac sie nie chcemy.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:35

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki i jestem zadowolona 🙂 Kolory można sobie wybrać i poduszka jest inna niż popularny motylek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2702da712645.jpg
    Kupione tutaj https://allegro.pl/oferta/wkladka-do-wozka-minky-poducha-antishock-komplet-7464833355

nesssssa lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no pamiętam jak bez sensu byłaś w szpitalu, rabanu narobili jak szyjka była ok. Nikt cie nie badal na drugi dzień?

W ogóle w pl lekarze są przewrazliwieni w kwestii ciąży. Wszystkie biorą tony luteiny i duphastonu, wszystkie szyjki sie skracaja :D

Fajny taki króliczek :) A z wełną jest tak że ona reguluje jakoś ciepło, można nawet latem używać jak ktoś chce, bo latem chlodzi a zimą grzeje. Mój sie latem welniana kołdrą przykrywa także ten :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w PL dbają o ciążę w porównaniu do wielu krajów.. koleżanka w Anglii dlugo miała problem by w ciążę zajść, 2 poronienia.. i zero diagnozy. Bo do 12tc to w dupie mają.. wadliwy płód i tyle.😐

A to nie płód był wadliwy. A dziewczyna miala zwykły niedobór progesteronu i ciążę nie chciały sie utrzymac.☺

A ja niewydolność fazy lutealnej - i tyle staran i 0 ciazy.. 2 cykl z luteiną i ciąża ☺☺

Wiec hmm no czasami PL sluzba zdrowia nie taka zla..
    Choc faktycznie SOR to tragedia. Czasami jak sie cis dzieje lepiej pediatre wezwać do domu. Bo chociaż diagnoza będzie i w razie co to pogotowie wezwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:34

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wkładka żeby było bardziej miękko, w zestawach 2w1 są a do spacerowek trzeba dokupić. Ja mam nową z poprzedniej spacerówki i do baby joggera tez pasuje :)

Noc straszna. Czy to darcie się kiedyś skończy?

Skończy się. Przerabiałam przez ok miesiąc, Filip potrafił się 5 razy w nocy budzić z takim rykiem, że trzeba było na ręce wziąć i wyjść z sypialni pochodzić po domu i nieraz to pół godziny go trzeba było uspokajać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja mam taki i jestem zadowolona 🙂 Kolory można sobie wybrać i poduszka jest inna niż popularny motylek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2702da712645.jpg
    Kupione tutaj https://allegro.pl/oferta/wkladka-do-wozka-minky-poducha-antishock-komplet-7464833355

Właśnie się zastanawiam nad wkładką z tego materiału minky, ale boję się, że Filip mi się będzie pocił. Nie ma tego problemu?? Filip chwilę na macie się pobawi i spocony.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Śpiworek zimowy wyprany i schowany- no trochę by to bylo komiczne go używać przy ponad 10°.🤣 wełniany..

A jak jest chlodniej tak jak np wczoraj to kolderka wystarczająco. Moja lubi cieplo. Ake tez nie sauna. Wiec przegrzewac sie nie chcemy.☺

Paulina poczytaj o welnie trochę :) prędzej dupka się upoci w polistrowym kocyku niz w welnie. Moje dziecko nie ma sauny, a przy plus 10 nawet nie jest jakaś wysoka temperatura, jak dziecko np zaśnie i się nie rusza. Nie wystawiam go na pełne słońce żeby go grzalo też. Uwierz że ani razu spocony nie wrócił, miał miło i cieplutko, na pewno nie za ciepło a tym bardziej nie miał sauny. Prędzej w zamkniętej gondoli by mu się zrobiła.

Lavendova niby zbadali, szyjka ponoć wyglądała na skróconą ale wyglądać z 4 cm a się skrócić to ogromna różnica..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam ze będzie komicznie wyglądać.. a nie o właściwościach wełny ☺

i ja akurat staram sie unikać sztucznych materiałów. Nawet minky gdzieś tam sporadycznie.

Wszystko tez od dziecka zależy. Hania juz dawno kombinezon zimowy pożegnała.. i przy zimowym śpiworku tez juz jej bylo za goraco. I na nic by sue zdało dac jej wyklad z właściwości welny. Za gorąco i juz.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 09:05

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad wkładką z tego materiału minky, ale boję się, że Filip mi się będzie pocił. Nie ma tego problemu?? Filip chwilę na macie się pobawi i spocony.
    Zewnętrzna strona to bawełna i narazie nie zaobserwowałam żeby było jej za gorąco ale jeszcze i wysokich temperatur nie było. Chociaż przy 30+ we wszystkim będzie gorąco 😉

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ