X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to jak byliśmy z Zuzą, z tą alergią, to miałam wrażenie, że ta lekarka wymaga pomocy medycznej. Wyglądała jak by miała za chwile umrzeć. Dla mnie są lekarze z powołania oraz lekarze z dyplomu. Ci drudzy zazwyczaj pracują na IP itp oby odbębnić, a dyrektorom to na rękę bo mają zapełnione wakaty i grafiki. Często jest tak, że czas spędzony na sor czy IP jest czasem straconym 😖 Oststnio jest afera jak facet zmarł ok 21:00 będąc na sor od 10 rano 😳 czekał cierpliwie w kolejce 🤦‍♀️ W Polsce, żeby chorować, trzeba mieć konskie zdrowie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas prosto na oddział wysłali, wiec ta pani doktor miała swój dyżur na oddziale... Wiec to nawet nie lekarz z sor-u.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania śliczne anioleczki :)

Justa no to u nas by ci dali wybór czy chcesz zostać na noc w szpitalu, jakieś tam badania na szybko ny zrobili. Przy gorączce zawsze zostawiają, nie wiem jak wymioty. Jeśli częste to tez pewnie. Oby już było dobrze, jeśli Filip wygląda i zachowuje sie na zdrowego to najważniejsze.

Ania241188 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówili że moge zostać, ale nic nie będą robić tylko obserwować. A tak to ja moge w domu. Teraz grzecznie śpi, jak bede sie kladla to go nakarmie na śpiocha. Tylko nadal nie sikał... Daje mu czas do rana i wtedy zadzwonie do lekarza :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Już wracamy. Pani doktor dziwna... Po pierwsze mówiła tak cicho że nie słyszałam prawie nic, omal zawału nie dostała jak powiedziałam że Filip jadł bułkę rano, kasze kuskus na obiad i rybe. Że glutenu za dużo. Wiecej nie wymiotował, 2 razy zjadł w szpitalu, dałam mu krople przeciwwymiotne i wracamy. Nie chciałam bez sensu zostawać w szpitalu skoro nic się nie dzieje. Mam nadzieję że bedzie ok. A pani doktor na wszystkie pytania odpowiadała, że ona nie wie i nie może powiedzieć więcej... I chyba idą jedynki, ale to też powiedziała że wydaje jej się
    Co to za lekarz w ogóle. Masakra. Mam nadzieję że będzie lepiej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dobrze, że lepiej Filipowi. Ja to zawsze panikuje jak coś Ulce dolega, jej tatuś musi mnie do pionu stawiać.

Dziewczyny polecacie jakąś wkładkę do spacerówki? Potrzebne są one w ogóle? Mam jakąś z zestawu dwustronną.
    Zamówiłam czapeczkę wiosenną dla małej, zmierzyłam obwód wg instrukcji...owszem obwód się zgadza ale jest tak długa że dwie głowy by tam weszły.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co ta "wkładka" - do spacerówki? I fo to w ogole jest ?😲

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko tą która jest w spacerowce. I mam też w zestawie śpiwór gdyby było zimno. Na początku go używałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładka żeby było bardziej miękko, w zestawach 2w1 są a do spacerowek trzeba dokupić. Ja mam nową z poprzedniej spacerówki i do baby joggera tez pasuje :)

Noc straszna. Czy to darcie się kiedyś skończy?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipa karmiłam w nocy na śpiocha, sam na jedzenie obudził się po 4 i pampers był nadal suchy, czyli 12 godzin bez siku. Mąż wstał do pracy koło 6 i pampers napompowany :) teraz już zaliczamy jedzenie i chyba jeszcze Filip bedzie spał. Jak dobrze że teraz jest ok

Marta..a, Lavendova, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na razie leży na połowie welnianego śpiworka z zimy, wełna fajnie grzeje ale go nie przegrzewa, coś tam jest w tej spacerówce też.. przydałoby się coś do tej drugiej.. polecacie coś na lato? Żeby w tyłek nie grzalo? :D jak było 20 stopni to go lżej ubralam i cienki kocyk a w pupę miał ciepło i mięciutko. Ale jak na stałe wzrośnie do 15 stopni to już ten śpiworek wyciągnę tak mi się nie chce tych pasów przepinac ;p

Lekarze to czasami porażka.. człowiek musi często zaufać że go uratują a ma wrażenie że go traktują jak G... czasami. Jak w ciąży na ip pojechałam to mnie zostawili w szpitalu bo lekarka źle zmierzyła mi szyjke.. i tydzień stresu przeżyłam bez sensu.

Mój mąż pojechał w delegację. I tak będzie jeździł do polowy mają. Od poniedziałku do środy sama z małym.. mąż wróci w środę w nocy. Niby pomaga mi jakieś 30min wieczorem i w kapaniu ale i tak już mi smutno. Nie ma się do kogo odezwać :D

Asa.. I wczoraj młody przesikal pieluche! Rano mu ten żel wypadł aż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:23

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to juz wiem. W 2w1- aero tutis mam wkładkę. Miękka. I w samej spacerówce od znajomych tez - chyba ze dokupili.☺

Teraz jezdzimy w takim króliczku, dziury na pasy - wiosenny, lekki.
    O taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c57348e3582a.jpg

Śpiworek zimowy wyprany i schowany- no trochę by to bylo komiczne go używać przy ponad 10°.🤣 wełniany..

A jak jest chlodniej tak jak np wczoraj to kolderka wystarczająco. Moja lubi cieplo. Ake tez nie sauna. Wiec przegrzewac sie nie chcemy.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:35

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki i jestem zadowolona 🙂 Kolory można sobie wybrać i poduszka jest inna niż popularny motylek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2702da712645.jpg
    Kupione tutaj https://allegro.pl/oferta/wkladka-do-wozka-minky-poducha-antishock-komplet-7464833355

nesssssa lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no pamiętam jak bez sensu byłaś w szpitalu, rabanu narobili jak szyjka była ok. Nikt cie nie badal na drugi dzień?

W ogóle w pl lekarze są przewrazliwieni w kwestii ciąży. Wszystkie biorą tony luteiny i duphastonu, wszystkie szyjki sie skracaja :D

Fajny taki króliczek :) A z wełną jest tak że ona reguluje jakoś ciepło, można nawet latem używać jak ktoś chce, bo latem chlodzi a zimą grzeje. Mój sie latem welniana kołdrą przykrywa także ten :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w PL dbają o ciążę w porównaniu do wielu krajów.. koleżanka w Anglii dlugo miała problem by w ciążę zajść, 2 poronienia.. i zero diagnozy. Bo do 12tc to w dupie mają.. wadliwy płód i tyle.😐

A to nie płód był wadliwy. A dziewczyna miala zwykły niedobór progesteronu i ciążę nie chciały sie utrzymac.☺

A ja niewydolność fazy lutealnej - i tyle staran i 0 ciazy.. 2 cykl z luteiną i ciąża ☺☺

Wiec hmm no czasami PL sluzba zdrowia nie taka zla..
    Choc faktycznie SOR to tragedia. Czasami jak sie cis dzieje lepiej pediatre wezwać do domu. Bo chociaż diagnoza będzie i w razie co to pogotowie wezwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:34

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wkładka żeby było bardziej miękko, w zestawach 2w1 są a do spacerowek trzeba dokupić. Ja mam nową z poprzedniej spacerówki i do baby joggera tez pasuje :)

Noc straszna. Czy to darcie się kiedyś skończy?

Skończy się. Przerabiałam przez ok miesiąc, Filip potrafił się 5 razy w nocy budzić z takim rykiem, że trzeba było na ręce wziąć i wyjść z sypialni pochodzić po domu i nieraz to pół godziny go trzeba było uspokajać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja mam taki i jestem zadowolona 🙂 Kolory można sobie wybrać i poduszka jest inna niż popularny motylek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2702da712645.jpg
    Kupione tutaj https://allegro.pl/oferta/wkladka-do-wozka-minky-poducha-antishock-komplet-7464833355

Właśnie się zastanawiam nad wkładką z tego materiału minky, ale boję się, że Filip mi się będzie pocił. Nie ma tego problemu?? Filip chwilę na macie się pobawi i spocony.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Śpiworek zimowy wyprany i schowany- no trochę by to bylo komiczne go używać przy ponad 10°.🤣 wełniany..

A jak jest chlodniej tak jak np wczoraj to kolderka wystarczająco. Moja lubi cieplo. Ake tez nie sauna. Wiec przegrzewac sie nie chcemy.☺

Paulina poczytaj o welnie trochę :) prędzej dupka się upoci w polistrowym kocyku niz w welnie. Moje dziecko nie ma sauny, a przy plus 10 nawet nie jest jakaś wysoka temperatura, jak dziecko np zaśnie i się nie rusza. Nie wystawiam go na pełne słońce żeby go grzalo też. Uwierz że ani razu spocony nie wrócił, miał miło i cieplutko, na pewno nie za ciepło a tym bardziej nie miał sauny. Prędzej w zamkniętej gondoli by mu się zrobiła.

Lavendova niby zbadali, szyjka ponoć wyglądała na skróconą ale wyglądać z 4 cm a się skrócić to ogromna różnica..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam ze będzie komicznie wyglądać.. a nie o właściwościach wełny ☺

i ja akurat staram sie unikać sztucznych materiałów. Nawet minky gdzieś tam sporadycznie.

Wszystko tez od dziecka zależy. Hania juz dawno kombinezon zimowy pożegnała.. i przy zimowym śpiworku tez juz jej bylo za goraco. I na nic by sue zdało dac jej wyklad z właściwości welny. Za gorąco i juz.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 09:05

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad wkładką z tego materiału minky, ale boję się, że Filip mi się będzie pocił. Nie ma tego problemu?? Filip chwilę na macie się pobawi i spocony.
    Zewnętrzna strona to bawełna i narazie nie zaobserwowałam żeby było jej za gorąco ale jeszcze i wysokich temperatur nie było. Chociaż przy 30+ we wszystkim będzie gorąco 😉

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ