Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Ania, do jakiej kwoty szukasz?
Ja tam jak mam na cos wplyw staram sie jakos racjonalnie wykorzystac, a na co wplywu nie mam to nie mam, no trudno, dziecka nie przywiaze i pod klosz nie wsadze...
-
Z radami specjalistów to jest tak ze mam 4 dzieci i przez 8 lat przy każdym dziecku były inne zalecenia odnośnie karmienia, rozszerzania diety, szczepionek, długości pobytu w szpitalu po porodzie, inne są programy edukacyjne w przedszkolu i co chwile są inne zalecenia...
Najbardziej ciekawe ze z tym glutenem i podawaniem mleka krowiego też przez 8 lat zmieniło się kilka razy 😊
I z napięciem mięśniowym kiedy już trzeba do lekarza a kiedy nie też się zmieniło.
Trzeba też mieć dystans do tych zaleceń bo naprawdę można wpędzić się w to ze w końcu cokolwiek inaczej niż opinie specjalistów to będzie źle i człowiek traci zdrowy rozsądek.Lavendova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No mi teściowa ciągle dupe truje że mam małą już uczyć naszego jedzenia. Nie trafia jak mówie że dziecku długo jeszcze nie będe solić na przykład czy cukrować. Ostatnio sie jej zapytałam czy mam jej dać schabowego czy o co jej chodzi:p Ale jednym uchem mi to wlatuje a drugim wylatuje. Moja mama z kolei jest bardzo ostrożna jeśli chodzi o jedzenie:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Z glutenem to w ogole ciagle jakieś szalenstwo jest, w szpitalu, jak Filip wymiotował, to podanie rano mu bułki na śniadanie to za dużo glutenu! Dobrse, że moja położna skupiła się tylko na początku opieki nad dzieckiem, bo już widze jakie kwiatki by mi sprzedała...
A z tym podciąganiem to sama nie wiem już. Jak takie małe to wiadomo, że nie wolno, ale teraz? Dzieciaki są już bardzo silne i z pozycji prawie siedzącej jakoś usiasc też trzeba. Filip wczoraj raz przyjął pozycje do siadania, przypadkowo i to dlatego, że turlał się z kołdry. Utknął w tej pozycji i wrzeszczał -
nick nieaktualnyDokładnie jak belladonna pisze, trzeba mieć dystans. Nie dość ze się często te "zalecenia" zmieniają to jeszcze nie zawsze można je z takim samym efektem stosowac u każdego. Do tego każdy lekarz ma swoją opinię które często sa sprzeczne a jakby zapytać różnych specjalistów pediatrow dietetykow alergologow to każdy powie co innego
Każdy ma swój rozum i swoje wybory.
Zawsze też są jakieś wyjątki i odstepstwa od reguł. Są dzieci jak np moja Oliwia która po skończeniu kp w 10.mies zle znosila mm za to świetnie znosila mleko krowie. I w 11 mies byla na krowim, kozim itd Problemów z jelitami nie ma, alergii tez nie, rzadko choruje. Do dzisiaj potrafi wypic 1l mleka z lodówkiCo nie znaczy oczywiście ze Emilia zaraz krowie dostanie
Dostanie pewnie po roku, czy kiedy tam przyjdzie czas. Myślę po prostu że nie wszystkie nasze problemy czy choroby wynikaja z wczesnego dzieciństwa. To zbyt duże uproszczenie. Ja rzygalam co chwile to teraz nie wiem jaka chora bym musiala byc a nie mam żadnych chórob alergii nietolerancji itd
-
nick nieaktualnyOgolnie nawet dla doroslego czlowieka wstanie z pozycji prostej obciąża kregoslup za bardzo.😁
I wiek malucha nie ma znaczenia, wedlug mojej rehabilitantki czas na siadanie jest miedzy 7 a 10msc. Wiec nasze maluchy zaczynają tę przygodę. I jeśli sie ma ochotę to lepiej żeby robiło to w sposob prawidłowy. Taki nawyk zeby mialo po prostu.😁😁😁
Ja tez pilam krowie szybko bo mm nie chcialam.. i nie chcialam tez butli choc smaku cyca nie poznałam. 😁
Zalecenia sie zmieniaja to fakt. Ale jak dla kogos to pierwsze dziecko to wiadomo ze będzie sie kierował aktualnymi..
A jesli będą inne dzieci to pewnie więcej luzu będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:50
-
nick nieaktualnyAle co wy z tym siadem z pozycjj prostej? Raz czy dwa może spróbują na zapewne kilka sekund a wy juz dramat jakby non stop tylko tak siadaly caly dzien w kolko
To by mialy niezle kaloryferki na brzuchach hahha
A cierpliwa widziałam Hipp combiotik 2 ohne Stärke jakas nowa wersja -
Ania, zobacz sobie Kinderkraft Grande, chociaz podobno sa obecnie ciezkie do zdobycia, maja sienpojawic w okolicach kwietnia...
Troszke drozszy, bo chyba kolo 600zl Easy Go Virage tez sama osobiscie prowadzilam kilka razy i nawet z 3 latkiem prowadzi sie leciutko i nawet po nieutwardzonym terenie, czy trawie... prowadzilam jedna reka w drugiej trzymajac smyczbardzo zwrotny
Dziewczyny pewnie, ze sie wszystko zmienia... caly czas sa przeprowadzane badania itp to i zalecenia inne
Dlatego sama wybieram, ktore warto przestrzegac, a ktore nagiac...
No co do rozszerzania diety nigdy sie zalecen sztywno nie trzymalam... daje malej sporo probowac... tu to bardziej moj maz jest histerykiem, czy ona to albo tamto juz mozeAnia241188 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova, ja tez do dzis litr mleka wypijam😂
Chyba, ze juz mnie targa po.jelicie to dwa dni odwyku
Oooo to jeszcze nie widzialam! Ale my caly czas na pre jestesmy poki co...
Ja sie zastanawiam nad przejsciem za jakis czas na Milasan... bardzo chwalone to mleko tutaj, bardzo fajny prosty sklad...
Widzialam, ze nawet Testsieger jestWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:54
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ale co wy z tym siadem z pozycjj prostej? Raz czy dwa może spróbują na zapewne kilka sekund a wy juz dramat jakby non stop tylko tak siadaly caly dzien w kolko
To by mialy niezle kaloryferki na brzuchach hahha
A cierpliwa widziałam Hipp combiotik 2 ohne Stärke jakas nowa wersja -
Moja mama to pyta ciagle czy mieso daje, bo ona nam w maszynce mieliła, a bratowa moja nie dawała. Ja na to że daje, ale dostaje kawałki i je, bo mu nie blenduje
Filip wyjadał amarantusa prosto ze słoika... Tak mu się podoba picie z otwartego naczynia, że do wszystkiego buzie otwiera. Nawet bardzo gesty jogurt tak chciał pić, więc mu tylko na brzeg przesuwałam i zlizywał :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:09
PLPaulina, Lavendova, 1ania1, pumka1990, Kasiaja, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Ja to mam tak z tym siadaniem. Bo mąż po operacji kręgosłupa 😁😁😁
A mój po złamanym kręgosłupie w odcinku szyjnym, ma jakąś stabilizację matalowaPrawie byl warzywo a teraz chodzi normalnie auto prowadzi itd
O to tego Milasan tu nie widziałam... -
My po pierwszych zajęciach dla niemowląt (śpiewanie,tańczenie i inne). Mała popłakiwała non stop, mam nadzieję, że będzie lepiej z każdymi zajęciami bo dzikus z niej straszny. Babki na zajęciach mówiły, że robi piękny wysoki podpór, a ich nie. Dodam, że fizjoterapeuci cały czas niezadowoleni....to te inne starsze dzieci jakoś się obeszły a z mojej chyba ideał chcą zrobić ;p
Ona głowę podnosi w leżeniu, ale ciężko to wyeliminować.
Ma ktoś doświadczenia biegowe z wózkiem? Bo zastanawiam się czy inwestować w Babyjoggera.
-
nick nieaktualnyChodzimy 1h50min. I Hania spi!🤯🤯🤯🤯😁
Ciekawe czy po takiej drzemce bedzie miala humor😁
Edit. Mijala nas babcia z wózkiem. Dziecko okolo 8-12msc. Ubrane w zimowy kombinezon, puchata czapke i jeszcze przykryte kocykiem 😰 a ja w samej bluzie !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:42
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:My po pierwszych zajęciach dla niemowląt (śpiewanie,tańczenie i inne). Mała popłakiwała non stop, mam nadzieję, że będzie lepiej z każdymi zajęciami bo dzikus z niej straszny. Babki na zajęciach mówiły, że robi piękny wysoki podpór, a ich nie. Dodam, że fizjoterapeuci cały czas niezadowoleni....to te inne starsze dzieci jakoś się obeszły a z mojej chyba ideał chcą zrobić ;p
Ona głowę podnosi w leżeniu, ale ciężko to wyeliminować.
Ma ktoś doświadczenia biegowe z wózkiem? Bo zastanawiam się czy inwestować w Babyjoggera.
I do wt mam czas by myśleć czy bedziemy chodzić..😲 -
PLPaulina wrote:Moja wczoraj miala pierwsze zajecia.. i tez dzikus straszny.
I do wt mam czas by myśleć czy bedziemy chodzić..😲
Niby na pierwszych zajęciach to norma. Zobaczymy. Moja w ogóle ma problemy z hałasem i tym co inne maluchy lubią i się cieszą.
-
nick nieaktualny