Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My zastanawiamy się nad przenośnym klimatyzatorem. W zeszłym roku to mieliśmy tak gorąco w domu, że szok. Cały dzień rolety w domu zasunięte, wiatrak, ale i tak było strasznie ciepło.
Pytanie z innej beczki
Czy śpicie z dziećmi w całkowitej ciemności?? My używaliśmy nawilżacza, który dawał bardzo lekkie niebieskie światło, ale pora już go schować, nie wiem czy Filip nie będzie się bał. Znacie może jakieś lampki dobre z regulacją natężenia światła??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 21:41
-
My śpimy z bardzo delikatną lampką która odkrywam jeszcze pieluszką tetrową. Okna zasłoniete na maxa. Ogólnie jak wchodzę z jasnego pomieszczenia do sypialni i oczy się nie przyzwyczaiły do ciemności to nie mogę małej znaleźć w łóżeczku tylko po omacku
ale jak się przyzwyczaję to widzę wszystko. Inaczej nie mogłabym karmić w nocy
wiec ta lampka bardziej dla mnie niż dziecka.
-
Lavendova ale z termostatem grzejnik może być nawet kilka dni zimny jak temperatura się trzyma
A jak spadnie nagle to zaskakuje.teraz tak kolo 3-4 w nocy zaczynał grzać
Mam przenośny klimatyzator, jest głośny i dawał radę schlodzić jedno pomieszczenie.. ustawiony na 24 stopnie się wylaczal ale na 23 już chodził cały czas w to lato. I to pomieszczenie z oknami na wschód. Zawsze lepsze niż wiatrak sam ale gdyby nie okazja że maz kupił za 100zl bo firma w której pracował sprzedawała sprzęt to chyba bym nie kupiła. No i nie da się przy nim spać.. kilka razy chlodzilismy sypialnię na noc przez 30min i trochę ulgę to dawało.
A co do klimatyzator/wiatrak to chyba wiatrak ustawiony dobrze mniej dziecku by zaszkodził. Bo z klimatyzatora jednak zimnym wieje..
Lampki mam te cotton bals ledowe na baterie. Mam żebym ja go w nocy widziała i nie musiała światła zapala. Baterie staraczaja na ok 2mies i po wymianie dają przez 3 dni za dużo światła ale później jest ok ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 21:55
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mia spi pajac+cienki spiworek, latem beda bodziaki lub rampersy+letni spiworek, albo bambus zarzucony...
Ogrzewanie mamy juz dawno wylaczone, jeszcze tylko podlogowka w lazience...
Szkoda mi bylo, bo teraz mala popyla po zimnych kaflach, no ale juz za cieplo bylo w domu...
Upalow sie nie boje, jak nie odslaniamy przez dzien rolet zewnetrznych i nie otwieramy okien, to mamy w mieszkaniu przyjemnie chlodno...
W zeszlym roku z racji mojej ciazy maz ogarnal klime, ale w sumie chodzila glownie jak on byl w domu, ja jestem cieplolubna...
A przy malej jakos sobie nie wyobrazam uzywania i wystawiania jej na taka zmiane temperatur... ja na to zawsze zle reaguje tzn zawsze konczy sie zapaleniem krtani...
Jedynie w ciazy nic mnie nie bralo😂
My dzis caly dzien poza domem, zaliczylismy tez plac zabaw i mala byla zachwycona... w domu padla w kilka minut, nawet pierwszy raz sie zloscila podczas kapieli bo taka padnieta byla, mimo, ze na dworze tez miala drzemke...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nasza sypialnia na szczęście dość chłodna jest. My od samego początku śpimy w ciemnościach. Jak się Filip budzi to zapalam lampkę. W nocy muszę szybko gasić, bo jak jest widno to zaraz Filip się wybudza, a czasami słyszałam jak się budził i po chwili zasypiał
nie dalibyśmy rady spać ze światem. W dodatku ja jestem z tych co muszą się lekko rozbudzić, wczoraj byłam tak zaspana że mąż musiał mnie obudzić do Filipa. A tak zapalę lampkę, przejdę 2 kroki do łóżeczka i nie boję się że upuszcze Filipa.
-
My latem cala dobe mamy zasloniete rolety... no prawie cala... odslaniamy jak juz slonce zachodzi😂
W sypialni mamy zasloniete i mamy lampke do kontaktu przez cala noc... mamy z takim delikatnym swiatlem, ze cokolwiek widze, ale nie jest na tyle jasno, zeby sie wybudzac...
A jeszcze co do spania, to u mnie koszulka i spodenki must have nawet w upaly i lekkie przykrycie tez musi byc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja mam tylko materiałowe roletki i one służą właśnie do zaslaniania słońca w dzień, w nocy mam podniesione, ja jak jest tak całkiem ciemno to źle śpię. Lubię przy świetle z latarni z ulicy
Nie wyobrażam sobie siedzieć w ciemnościach w dzień ;p te materiałowe to nawet ciemne wpuszczają trochę światłau rodziców mam te zewnętrzne to tragicznie się czułam jak były zasłonięte, nie wiedziałam czy już rano jest czy nie
W domu mam mieć rolety i ogrzewanie podłogowe.. do tego rekuperacja. Niby nie będziemy musieli okien otwierać żeby wietrzyc.. jakos sobie tego jeszcze nie wyobrażam.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa myślałam bardziej żeby właśnie ochlodzic trochę pokój przed nocą a nie żeby spac z klima bo sama nie lubię tego nawiewu. Tez lubię ciepło i słońce no ale u nas bywaja takie tygodnie kiedy tem w nocy nie spada poniżej 30 st a w dzień jest powyżej 34-36 st to można serio dostac cos od tego gorąca. Musialam córkę ostatnio do wanny chlodnej wody wsadzix bo juz miałam wrażenie ze zaslabnie...
Może nie będzie tego lata aż tak gorąco, oby.
A śpimy po ciemku, tzn mam zaluzje otwarta więc światło z zewnątrz dochodzi i widzę gdzie dziecko butelka itd
Myslelismy o roletach ale to wtedy ciemno w domu
(ja śpię w stringach i koszulce na ramiączkach czy lato czy zima hahsh)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 22:36
-
Ja sie juz przyzwyczailam, bo moj maz je zawsze zaslanial... ja jak sama bylam w domu wolalam szparki zostawic...
Latem w dzien tam gdzie wiem, ze nie ma juz slonca odslaniam wlasnie tak na szparki...
Dzieki temu mamy latem w mieszkaniu przyjemne 22-23 stopnie...
Lavendova, oj takie temp mialam jak mieszkalismy na poddaszu... najnizsza temp to bylo 28 stopni noca i to malo kiedy... a w dzien dramat po wlasnie 35-38
Nie dziwie sie, ze myslisz o klimie...
U nas w nocy nigdy nie chodzila, jedynie w dzien, bo mojemu mezowi wiecznie goraco i chlodzil do 20 stopni🤦♀️
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMy spimy pajacyk + kołderka. Stopy obowiązkowo odkryte.😁
Każdy lubi spac inaczej. Ja to zawsze ubrana, mąż za to w gaciach. Więc trzeba swoje dziecko trochę obserwować.
Jesli mu gorąco to nie widzę potrzeby by ubierać w kilka warstw!!😁
Mamy ustawiony termostat na dwie pory, dzień i noc. Wiec piec uruchamia sie gdy temperatura spadnie niezależnie od pory roku.
I fajnie, rano wstajemy a tu podloga cieplutka. Tego będzie mi latem brakować.
Choc martwię sie zeby lato nie bylo znowu upalne, myślę o jakimś klimatyzatorze.. Bo jak rodziłyśmy to była tragedia z temperaturami !!!🌞😭
Rolety zewn w dół. Wiatraki w domu. I masakra ! 😭
A co do spania z roletami zamkniętymi to my śpimy.. ale czy widzę różnicę w nocy ? Niby jak.. skoro w nocy jest tak samo ciemno. Chyba że księżyc swieci.🤣
Ale zaslaniam bo taki nawyk. I rano slonce mi nie swieci..
Mamy lampkę zapaloną w nocy, chiński bialy misiek. 3 stopnie regulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 05:06
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:W domu mam mieć rolety i ogrzewanie podłogowe.. do tego rekuperacja. Niby nie będziemy musieli okien otwierać żeby wietrzyc.. jakos sobie tego jeszcze nie wyobrażam.
Hmm. Gdy jest cieplo wiecznie mam otwarte drzwi na ogrod. Przy psie nie da sie pozamykac w domu😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:My zastanawiamy się nad przenośnym klimatyzatorem. W zeszłym roku to mieliśmy tak gorąco w domu, że szok. Cały dzień rolety w domu zasunięte, wiatrak, ale i tak było strasznie ciepło.
Pytanie z innej beczki
Czy śpicie z dziećmi w całkowitej ciemności?? My używaliśmy nawilżacza, który dawał bardzo lekkie niebieskie światło, ale pora już go schować, nie wiem czy Filip nie będzie się bał. Znacie może jakieś lampki dobre z regulacją natężenia światła??
-
Ja wychodzę z założenia że w nocy to nie ma nic widzieć, tylko spać. Tyle, że Filip nie boi się jak jest ciemno, bo i tak potrafi gadać. Zapalona lampka go rozbudza zaraz, więc od samego początku światło było na noc gaszone.
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
U nas mimo ze mieszkanie to rekuperator rowniez jest i procz tego, ze w lazience jest "wlot" blisko prysznica i mi lekko czasem z tego ciagnie, to nie czuje duzej roznicy
Co do pogody w zeszlym roku, to dla mnie byla wymarzona! Uwielbiam taka pogode
Kazdy sie dziwil, ze ja w zaawamsowanej ciazy w taka pogode chidze na spacery, wyleguje sie nad jeziorem itp...
Jakbym miala byc kiedys w ciazy, to w podobnym czasie z podobna pogoda poproszeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 09:14
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
PLPaulina wrote:Cccierpliwa a co z takim malenstwem na placu zabaw mozna robic ?😁
Bylysmy tez na slizgawce, gdzie zjezdzala trzymana, na takiej okraglej sznurkowej hustawce, to razem ze mna byla, potrzaskala lopatka po piachu i ogolnie miala olbrzymi ubaw i radiche, ze tyle dzieci tam jestWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:25
PLPaulina, Marta..a, Lavendova, e_mii, 1ania1, Ania241188, marcela123, Dooti, pumka1990, Kasiaja, chabasse lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700