Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
squirrel wrote:Mu juz przesiedlismy sie do spacerowki. Wczoraj byl pierwszy spacer 3 godzinny. 15 min popatrzyla na swiat a potem spala jak zaczarowana. Kupilismy jednak na wyjazd kolejna spacerowke skladana do bagazu podrecznego. Easy walker buggy xs. Narazie stoi nieuzywana. Ale komfort jazdy w naszej z wózka 2w1 na oko wydaje się nie do porównania. W necie czytalam ze niektorzy uzywaja jej jako jedynej spacerowki. No ja sobie nie wyobrazam. No nic ta skladana ma sluzyc tylko na wyjazdy samolotem wiec przetestujemy za miesiac jak daje rade.
Moja wazy 7100g i ostatnio jakos malutko przybiera, a dziwne bo są dni że je za dwoje. Na sniadanie zjada juz normalnie miske kaszy. Wczoraj mi wypil 170ml mleka na raz ! (Rekord) potem zjadla caly duzy sloik zupki na obiad, i do konca dnia mleko. Od poniedzialku bede proponowac juz kolacje.najwięcej naraz to 280 chyba. I to jak miał 2-3 miesiące. Pamiętam że było to przed spaniem więc siedziałam i patrzyłam czy mu się nie uleje bo się bałam że się udusi.
-
Ania241188 wrote:Moja córka po 3 miesiącu piła na śpiocha tylko aż do roku. Ale z łyżeczki pięknie jadła a ten głodomór tylko mleko. Oszaleć z nimi można 😂
-
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Nam pediatra powiedziala, ze teraz juz tak bedzie, bo tez bylam w szoku jak po miesiacu uslyszalam 160g...
No ale powiedziala, ze z jej temperamentem lepiej nie bedzie, bo ona nawet u lekarza, caly czas w akcji...
O... Czyli nie kierowała Was na badania?Dajesz nadzieję...
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy ktoras z was ma jeszcze na brzuchu linie negra ? Bo ja mam i w kontekscie zblizajacych sie wakacji strasznie mnie to wkurza. Dziecko mam juz takie odchowane a przez ta kreske to wyglada jakbym dopiero co urodzila. Czy tylko u mnie te zmiany po ciazy tak trudno sie cofaja.. okresu tez nadal nie mam. Nie zebym mocno chciala ale tak sobie mysle ze gdybym chciala znowu znajsc w ciaze szybko to jak zawsze mialabym problem.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Nie nadrobię tyle stron 🙉 my mamy taką dostawkę buggy. Dla mnie idealna, nie chciałam wózka rok po roku ze względu na gabaryty itd jak dla mnie idealna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bd009f4fd9.jpgPLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Squirel ja mam lekką linię nadal.. I tak właśnie się zastanawiałam czy to nie jest związane też z tym że ja nadal mam rozejscie na jeden palec.. kreska jak kreska ale ja okres mam a brzuch taki wieczorem lekko piwno/ciążowy bo mięśnie od listopada stanęły.. I cały czas palec się mieści. To i tak lepsze niż jak po połogu mogłam ponad 4 wsadzić, no ale mogłoby się zejść już.
Kasiaja ale bajersama bym sobie tak usiadła i jechała
tylko czym to.ma jakaś amortyzację? Czy tylko po chodniku da radę?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa mam okres ale co 40 dni
A Nie karmię od grudnia. Linie negra jeszcze mam trochę widoczną ale jakoś nie bardzo mnieto martwi. Tyle widzę grubasoe z brzydkimi ciałami latem że swoją linia napewno nie zamierzam się przejmować
To jak rosną dzieci to genetyka. Zależy od wzrostu rodziców i dziadkow. Jeśli jest otyłość w rodzinie to też wiadomo że dziecko może odziedziczyc...
Brzuch mam płaski a linia jest i okres tez nieregularnie. Nie ma to związku. Rozejscie jest mięśni a kreska to hormony i właściwości skóry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 23:14
-
Pumka nie... niedawno miala robione i bylo ok, a wedlug pediatry nie ma co sie spodziewac oszalamiajacych przyrostow skoro dzieco teraz jest bez przerwy w ruchu i odpoczywa tylko jak spi...
Ci do lini negra, ja w ciazy mialam ledwo co widoczna, musialam sie jej mega doszukiwac,zeby ja w ogole zobaczyc, po ciazy jeszcze jakis czas mialam taka ledwo co, ale tylko od pepka w gore... teraz juz nie mam...
Squirel fajna ta dostawka! Ja jednak mimo wszystko postawilabym na wozek jesli roznica bylaby mala, przy takich spacerach jakie trzaskamy i gdzie... nie wszystkie sa jakies mega duze... ja jak nie lubie bugaboo tak w przypadku bliźniaków zastanawialam sie nad donkey (lub emmaljunga) wlasnie ze wzgledu na gabaryty, przypuszczam, ze w przypadku malej roznicy wieku znow wrocilyby do tematu...
Ale dla troche wiekszej roznicy wieku, kiedy jednak mimo wszystko dziecko jeszcze czasem siadzie do wozka lub ktos faktycznie podwojnego absolutnie, to swietna alternatywa!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
squirrel wrote:A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy ktoras z was ma jeszcze na brzuchu linie negra ? Bo ja mam i w kontekscie zblizajacych sie wakacji strasznie mnie to wkurza. Dziecko mam juz takie odchowane a przez ta kreske to wyglada jakbym dopiero co urodzila. Czy tylko u mnie te zmiany po ciazy tak trudno sie cofaja.. okresu tez nadal nie mam. Nie zebym mocno chciala ale tak sobie mysle ze gdybym chciala znowu znajsc w ciaze szybko to jak zawsze mialabym problem.
-
Myśmy mieli taką dostawke
Ale ja sprzedałam, nie podeszła ma w ogóle
Na dłuższe spacery idziemy na 2 wózki a tak to Pola obok rowerkiem biegowym jedzie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39aad08bddd0.jpg
Wszyscy mi mówią że Olek wygląda jak dziewczynka. Sprzedaje ciuchy po Poli i się zastanawiałam na jaki wiek mniej więcej może być czapeczka i założyłam Olkowi 😅 i co jak dziewczynka? 😂 (Nie cytować)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:53
Kasiaja, Dooti, pumka1990, Lavendova, marcela123, PLPaulina, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysquirrel wrote:A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy ktoras z was ma jeszcze na brzuchu linie negra ? Bo ja mam i w kontekscie zblizajacych sie wakacji strasznie mnie to wkurza. Dziecko mam juz takie odchowane a przez ta kreske to wyglada jakbym dopiero co urodzila. Czy tylko u mnie te zmiany po ciazy tak trudno sie cofaja.. okresu tez nadal nie mam. Nie zebym mocno chciala ale tak sobie mysle ze gdybym chciala znowu znajsc w ciaze szybko to jak zawsze mialabym problem.
Bardziej piegi na twarzy które w ciąży sie powiejszyły i zejść nie chcą 🤯 okresu też nie mam. -
nick nieaktualny
-
Ania faktycznie jak dziewczynka 😊
U mnie cały dom śpi tylko ja, jak wariatka, już wstalam 🤦♀️Zuzka dzisiaj nie obudziła się na nocne jedzenie 😳 ale te dzieciaki styrane 😅 Teraz, gdy pogoda, całe dni spędzamy na działce, dzieciaki wieczorem są tak zmęczone, że nawet na boczek się nie przekręcą, a już śpią 😅[/url]
-
Moje chłopaki też jeszcze śpią a ja jakoś nie mogę. Wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną kupna mieszkania i już w głowie wszystko urządzamy. Najbardziej cieszę się pokoikiem dziecięcym. Antoś będzie mieć własny pokój którego ja nigdy nie miałam.
Ten miesiąc będzie ciężki finansowo, wszystkie koszty związane z kredytem, kupno fotelika a w maju komunia na wyjeździe a mój mąż jest chrzestnym.
U nas też Antoś już nie chce pić mleka tyle co wcześniej, na dobę wychodzi ok. 400-500ml, pije tak 4 razy. Lepsza jest jajecznica, kasza z warzywami, pulpeciki, bułeczka z serkiem
Przyrosty młodego nawet ok, średnio wychodzi 350g miesięcznie (początek grudnia 7500 a koniec marca 8750) ale teraz napewno zwolni bo to dziecko nie siedzi w miejscu. On w ogóle jest z tych drobniejszych dzieci, mimo że jest czasem nawet o 2 m-ce starszy od Waszych maluchów to waży mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 07:32
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyAnia śliczny
Ale można by sie pomylić. Mojego kuzyna też brali za dziewczynkę bo miał długie blond loki
Dla dzieci z małą różnicą wieku widzę też często wózki w typie np nritax b dual alvo britax b ready, takie jakby jeden za drugim pietrowo. Baby jogger city select tez jest fajny i ma dużo kombinacji ułożenia. Możliwości są zależy co komu pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:13
-
Dooti wrote:Moje chłopaki też jeszcze śpią a ja jakoś nie mogę. Wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną kupna mieszkania i już w głowie wszystko urządzamy. Najbardziej cieszę się pokoikiem dziecięcym. Antoś będzie mieć własny pokój którego ja nigdy nie miałam.
Ten miesiąc będzie ciężki finansowo, wszystkie koszty związane z kredytem, kupno fotelika a w maju komunia na wyjeździe a mój mąż jest chrzestnym.
U nas też Antoś już nie chce pić mleka tyle co wcześniej, na dobę wychodzi ok. 400-500ml, pije tak 4 razy. Lepsza jest jajecznica, kasza z warzywami, pulpeciki, bułeczka z serkiem
Przyrosty młodego nawet ok, średnio wychodzi 350g miesięcznie (początek grudnia 7500 a koniec marca 8750) ale teraz napewno zwolni bo to dziecko nie siedzi w miejscu. On w ogóle jest z tych drobniejszych dzieci, mimo że jest czasem nawet o 2 m-ce starszy od Waszych maluchów to waży mniej
-
nick nieaktualny