Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:U nas z jedzeniem to masakra w drugą stronę. Ja nie mogę zjeść w spokoju, bo Filip siedzi pod stołem od razu i patrzy błagalnie, żeby mu dać.
Mój też tak robi ale mu nie daje przez te alergie muszę ostrożnie bardzo.. dzisiaj dostał kawałek sera feta z sałatki o rany jak go wykrecilo na twarzy
Kasiaja u nas też kran z nosa.. najgorzej w nocy bo w dzień to się oczyszcza ale nocą zapycha mu się szybko i się przebudza biedak mam nadzieję że to zęby a nie choroba bo mnie rozłożyło tylko może od biegania, a jego oby te zęby. Dzisiaj nie daje sobie do buzi spojrzeć
Lavendova bobovita ma manne sama, można taką co się daje samemu mm. Bobovita po4cja zbóż po 4 miesiącu manna w składzie 99,9% kasza i witaminą b1 nic więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:01
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Tak pisałyście o stomatologu, bilansie i okuliście i się zastanawiam czy jest jakaś obowiązkowa wizyta u okulisty czy dopiero jak jest jakieś podejrzenie? Wiem ze wcześniaki idą, a inne dzieci?
My miałyśmy obowiązkowo okuliste. Hania nie jest wczesniakiem.
Mialysmy skierowanie gdy miala 3msc z chyba gdzues tak. Napewno przed pół roczku byłyśmy. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny jak jest słoneczko to uzywacie juz dla maluchów jakiegos kremu z filtrem?
Póki buda zakrywa to nie. Ale jak już krótkie gacie będą to tak. Nawet kupiłam przy okazji zamówienia z Gemini jakiś krem z Momme.
Moja póki co kaszkę je chętnie na wodzie i jakiś owoc do tego. Kaszki podaję różne jeśli chodzi o zboże, a firmy Topfer i Helpa. W zasadzie te kaszki to podstawa bo reszta to raczej dla smaku dzióbnie.
Mam pytanie o kawałki jedzenia. Wczoraj odgryzła kawał awokado a dzisiaj ogóra. Awokado połknęła i wyszło całe, ale resztę trzymała w buzi aż zaczeła płakać i powypadało. Dzisiaj ten kawałek ogórka jej wyjęłam bo mnie to przeraziło.
Jak wy z tym robicie? Pozwalacie? Boję się jednak zadławienia.
-
Lavendova wrote:Marta chyba pisała o tej bezmlecznej.
Tak ta bezmleczna gdzie trzeba mleko dodać, każda swojego używa, a pisałaś że na krowie za wcześnie a zwykła manna trzeba chyba zagotować żeby się zrobiła? Bo ta na mm to nawet w chłodnym się robi nie wiem od czego to zależy6cs: 08.2018 - synek
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny jak jest słoneczko to uzywacie juz dla maluchów jakiegos kremu z filtrem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:37
-
Jak było ciepło to już smarowałam małą kremem z filtrem. Ma bardzo jasną karnację. A krem kupiłam w aptece i jest od 1 dnia życia. Właśnie na kleszcze musze coś kupić.
Moja chyba pominie etap raczkowania... Zaczyna wspinać sie na kolanka i tak potrafi klęczeć chwile. Pozycji czworaczej nie było ani razu. Szkoda:(17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
1ania1 wrote:U nas z jedzeniem to masakra w drugą stronę. Ja nie mogę zjeść w spokoju, bo Filip siedzi pod stołem od razu i patrzy błagalnie, żeby mu dać.
U nas to samo, tylko jeszcze krzyczy :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
misia-kasia wrote:Ostatnio jak spędzałyśmy czas na kocyku to już smarowałam. Tez zamówiłam wcześniej na gemini razem z czymś na komary i kleszcze. Niestety mały jest wybór dla takich maluszków.
Co zamówiłaś na komary i kleszcze dla maluszka takiego?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Jak było ciepło to już smarowałam małą kremem z filtrem. Ma bardzo jasną karnację. A krem kupiłam w aptece i jest od 1 dnia życia. Właśnie na kleszcze musze coś kupić.
Moja chyba pominie etap raczkowania... Zaczyna wspinać sie na kolanka i tak potrafi klęczeć chwile. Pozycji czworaczej nie było ani razu. Szkoda:(
My mielismy z Hanią przyjść do fizjo jak do 9msc nie zacznie przyjmowac pozycji.😁
Pamiętam ze mozna ćwiczeniami dziecko zachęcić. Podnosienie za miednice i kolysanie w przód i w tyl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 19:12
edytkaa93 lubi tę wiadomość
-
U nas dopiero rusza z podnoszeniem się na kolana, a czworaka robi od początku kwietnia. Do czworaka można wrócić i warto później nawet jak dziecko ominie i zacznie wstawać i chodzić
Ja mam na razie nakładkę na palec z Canpol chyba a pastę mam Colgate 0-2. Tej pasty to i tak się używa mikoilosc. Mój bardzo lubi mycie ząbków i nawet teraz jak te dwójki i trójki górne w natarciu to widziałam że masujące go ta szczoteczke przyniosłam mu ulgę ta nakładka z jednej strony ma takie mięciutkie silikonowe włoski, a z drugiej takie wypustki że jedna strona myje a a druga masuje. Później mam szczoteczke z nuka od 12 mies ale to już do samodzielnego mycia, więc czeka
Edit nakładka jest z firmy akukuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 19:40
6cs: 08.2018 - synek