Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też czasem ma założone jakby chłopięce ubrania, dużo ma szarości zieleni i niebieski też sie znajdzie. Ma błękitne oczka więc lubie jej niebieskie odcienie zakładać bo jej bardzo w tym pasuje:) a zabawki ma takie dla obu płci, ma jedną lale szmacianą, a uwielbia bawić się autkami kuzynów, kręcić kółkami:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
My mamy chłopięce ubrania bo jak trafiło się dziewczęce to oddawalam kuzynce która rodziła 1,5 miesiąca później dziewczynkę. Ja kupuje różne kolory, mamy szare, niebieskie, zielone, fioletowe, żółte, czerwone, pomaranczowe. Tylko różowego nie mamy chyba
Ja zazdroszczę tych opasek słodkich bo dla chłopców to zwykła czapka albo kaszkiety.. A takiej opaski na uszy nie ma.
Zabawki mam w 90%, w spadku po kuzynach i bym powiedziała że mam głównie uniwersalne dla dziewczynek i chłopców, w dziecięcych kolorach. Może z 6 autek jest to chłopięce a tak to są po prostu kolorowe aaa no i kupiłam mu taką poduszkę piłkę pluszowa w Ikea to też bardziej chłopięce ;p lalek nie mamy ale jakby się trafiła to niech się bawi co za problem?
A nas te jak był taki malutki to kol3zanka zapytała czy chłopiec czy dziewczynka. A był wtedy na niebiesko ubrany więc chyba za mało męsko ale kto by się u takiego maluszka przejmował? A jak lekarz się myli to bym chyba lekarza zmieniła no jak to nie wie kogo badal? Prze 10min imienia nie potrafi zapamiętać? U nas jak wołają do gabinetu to np mówi zapraszam Igora itp więc jakby mi później powiedział proszę rozebrać córeczkę to bym chyba padła
Z jedzeniem to u nas kawałki służą bardziej do zabawy, chociaż część tego zjada ale niezdarbie więc dużo ładuje dookoła, a dalej bazuje na sloiczkach, że nadal nie daje marchewki to szału nie ma. Od 9 miesiąca zacznę więcej gotować żeby do tego roczku już bardziej ogarniał. Na razie chlebek, kluski itp sam je, mieska nie dawałam poza sloiczkiem. Na owoce też czekam bo jeszze nic u nas się nie pojawiło.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:A jak lekarz się myli to bym chyba lekarza zmieniła no jak to nie wie kogo badal? Prze 10min imienia nie potrafi zapamiętać? U nas jak wołają do gabinetu to np mówi zapraszam Igora itp więc jakby mi później powiedział proszę rozebrać córeczkę to bym chyba padła
z tym sie idzie do dr na konsultację.
A lekarza zmieniłam po ostatnim usg. Bo wiecej juz tam nie pójdę. Haha 🤣🤣🤣🤣
A Ty masz chyba na mysli pediatre?? ... to inna bajka. Tutaj jest miło i przyjemnie.😁
Ale tez do innych lekarzy z Hanią byłam gdzie dzieci sa anonimowe.
Jak np okulista. 2s zakropienie oczu robi to pomoc. Potem dopiero do lekarza sie idzie.😊
Teraz stomatolog przed Nami. Ceny mają kosmiczne🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:42
-
nick nieaktualny
-
Akurat i na bioderka i u dermatologa prosili też po imieniu dziecka, może u nas inna kultura trochę
U okulisty nie byliśmy, do dentysty trzebaby pójść ale coś się zebrać nie mogę, którąś już była z maluszkiem?6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Akurat i na bioderka i u dermatologa prosili też po imieniu dziecka, może u nas inna kultura trochę
U okulisty nie byliśmy, do dentysty trzebaby pójść ale coś się zebrać nie mogę, którąś już była z maluszkiem?
My idziemy w tym tygodniu do dentysty. Juz trzeba bo zaraz wizyta u pediatry na 9msc.
Zobaczymy jak bedzie - gabinet super. Poczekalnia z zabawkami.
Ale czy moj czort bedzie wspolpracowal ?😲 -
nick nieaktualny
-
My przez chorobę pójdziemy już w poniedziałek, ale pewnie jeszcze pod koni3c tygodnia do kontroli i wtedy bilans dopiero?
No u nas w ksiazeczkach w Polsce to dentysta już jest w 6msc niby6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyNo dokladnie w PL w książeczce dentyste juz na 6msc trzeba odbyć 😲
Ale nam pediatra powiedziała ze jak będą ząbki to mamy pójść. I wyrosły w 8msc. Wiec teraz przed wizytą u pediatry idziemy😁😁😁
Tak bilans jest na 9msc. 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:29
-
Ledwo co się „pochwaliłam”, że Zuzka noce przesypia, a od dwóch dni masakra 😭 czuje pod palcami prawą dolną jedynkę do tego leci z nosa jak z kranu. Teraz tak tylko śpi, jeszcze w piżamce bo od 5 rano nie spała. Już od 9 śpi z tym, że tylko na rękach 😓
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1497770a1c40.jpg[/url]
-
Ja też z Agatka jeszcze u dentysty nie byłam.
Za to z jedzeniem u nas całkiem odwrotnie. Zje wszystko i zawsze hehe Je z nami normalnie obiadki,wiadomo niesmazone i bez soli ale tak to z nami przy stole. Na śniadanie pancake,naleśnik,jogurt czy kaszka roznista A na kolację jakieś warzywo albo owoc. W sumie przez cały dzień nie je piersi tylko w nocy. Także nie mogę narzekac.
My na bilans dopiero na roczek do NiemiecWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:43
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
nick nieaktualnyU nas jest bilans dopiero na 10-14 miesięcy. Dentyste sobie darujemy, starczy mi ze z dużymi ciągle biegam, nawet nie ma u nas dentysty w książeczce.
Z jedzeniem tez słabo, kaszke lubi nestle ryżowa z polski, tak ta z kg cukru 🤔 No cóż, znowu zamiary a życie swoje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny