X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie podziwiam kobiety, które mają taką gromadkę dzieci. Nie wyobrażam sobie tego.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też czasem ma założone jakby chłopięce ubrania, dużo ma szarości zieleni i niebieski też sie znajdzie. Ma błękitne oczka więc lubie jej niebieskie odcienie zakładać bo jej bardzo w tym pasuje:) a zabawki ma takie dla obu płci, ma jedną lale szmacianą, a uwielbia bawić się autkami kuzynów, kręcić kółkami:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chłopięce ubrania bo jak trafiło się dziewczęce to oddawalam kuzynce która rodziła 1,5 miesiąca później dziewczynkę. Ja kupuje różne kolory, mamy szare, niebieskie, zielone, fioletowe, żółte, czerwone, pomaranczowe. Tylko różowego nie mamy chyba :)
    Ja zazdroszczę tych opasek słodkich bo dla chłopców to zwykła czapka albo kaszkiety.. A takiej opaski na uszy nie ma.
    Zabawki mam w 90%, w spadku po kuzynach i bym powiedziała że mam głównie uniwersalne dla dziewczynek i chłopców, w dziecięcych kolorach. Może z 6 autek jest to chłopięce a tak to są po prostu kolorowe :) aaa no i kupiłam mu taką poduszkę piłkę pluszowa w Ikea to też bardziej chłopięce ;p lalek nie mamy :) ale jakby się trafiła to niech się bawi co za problem?

A nas te jak był taki malutki to kol3zanka zapytała czy chłopiec czy dziewczynka. A był wtedy na niebiesko ubrany więc chyba za mało męsko :D ale kto by się u takiego maluszka przejmował? A jak lekarz się myli to bym chyba lekarza zmieniła no jak to nie wie kogo badal? Prze 10min imienia nie potrafi zapamiętać? U nas jak wołają do gabinetu to np mówi zapraszam Igora itp ;) więc jakby mi później powiedział proszę rozebrać córeczkę to bym chyba padła :D

Z jedzeniem to u nas kawałki służą bardziej do zabawy, chociaż część tego zjada ale niezdarbie więc dużo ładuje dookoła, a dalej bazuje na sloiczkach, że nadal nie daje marchewki to szału nie ma. Od 9 miesiąca zacznę więcej gotować żeby do tego roczku już bardziej ogarniał. Na razie chlebek, kluski itp sam je, mieska nie dawałam poza sloiczkiem. Na owoce też czekam bo jeszze nic u nas się nie pojawiło.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A jak lekarz się myli to bym chyba lekarza zmieniła no jak to nie wie kogo badal? Prze 10min imienia nie potrafi zapamiętać? U nas jak wołają do gabinetu to np mówi zapraszam Igora itp ;) więc jakby mi później powiedział proszę rozebrać córeczkę to bym chyba padła :D
    Usg bioderek wykonuje się sekundę. I jest tam taka rotacja ze hoho.. wchodzi jedno dziecko, rozbiera sie. W tym czasie drugie sie ubiera.

z tym sie idzie do dr na konsultację.
    A lekarza zmieniłam po ostatnim usg. Bo wiecej juz tam nie pójdę. Haha 🤣🤣🤣🤣

A Ty masz chyba na mysli pediatre?? ... to inna bajka. Tutaj jest miło i przyjemnie.😁

Ale tez do innych lekarzy z Hanią byłam gdzie dzieci sa anonimowe.
    Jak np okulista. 2s zakropienie oczu robi to pomoc. Potem dopiero do lekarza sie idzie.😊

Teraz stomatolog przed Nami. Ceny mają kosmiczne🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ogromnie podziwiam kobiety, które mają taką gromadkę dzieci. Nie wyobrażam sobie tego.

Ja też. Mnie na to nie stać :O

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat i na bioderka i u dermatologa prosili też po imieniu dziecka, może u nas inna kultura trochę ;)

U okulisty nie byliśmy, do dentysty trzebaby pójść ale coś się zebrać nie mogę, którąś już była z maluszkiem?

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja mam metraż za mały na taką gromadkę 😁
    Teraz tak duże rodziny to rzadkość, ja nie znam osobiście.
    Obecnie zachowanie Filipa to dla mnie środek antykoncepcyjny numer 1. Wiem, że to wszystko minie i będzie lepiej, ale kurde no wymiękam już...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Akurat i na bioderka i u dermatologa prosili też po imieniu dziecka, może u nas inna kultura trochę ;)

U okulisty nie byliśmy, do dentysty trzebaby pójść ale coś się zebrać nie mogę, którąś już była z maluszkiem?
    Ale u większości ta sama osoba robi usg co potem analizuje wynik więc jest to ten sam gabinet.😉

My idziemy w tym tygodniu do dentysty. Juz trzeba bo zaraz wizyta u pediatry na 9msc.
    Zobaczymy jak bedzie - gabinet super. Poczekalnia z zabawkami.
    Ale czy moj czort bedzie wspolpracowal ?😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O metrażu to ja nawet nie wspominam już :D

Mi już jest gorąco jak słyszę kolejne markowe buty, a ostatnio nowy iPhone 🤣 również wymiekam 🤣🤣🤣

Oo okulista i jeszcze laryngolog muszę termin zrobić, zapomniałam. Ale że z 9 mies do dentysty? :O

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie otworzyć jej buzi bez afery...u dentysty to chyba będzie armageddon...

Na 9 miesięcy jest jakiś bilans??

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przez chorobę pójdziemy już w poniedziałek, ale pewnie jeszcze pod koni3c tygodnia do kontroli i wtedy bilans dopiero?

No u nas w ksiazeczkach w Polsce to dentysta już jest w 6msc niby :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam u dentysty jeszcze, u okulisty też nie.
    My mamy przyjść na bilans jak Filip skończy 9 miesięcy.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie w PL w książeczce dentyste juz na 6msc trzeba odbyć 😲

Ale nam pediatra powiedziała ze jak będą ząbki to mamy pójść. I wyrosły w 8msc. Wiec teraz przed wizytą u pediatry idziemy😁😁😁

Tak bilans jest na 9msc. 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:29

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bo nie powinno byc tak ze jest mega wkurzenie jak ktos robi inaczej.. powinno byc troche więcej tolerancji..☺
    Ale nikt z nas się nie wkurza bo np. Ty robisz coś inaczej. Wyrażamy tylko swoje zdanie. Nie bierz wszystkiego do siebie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo co się „pochwaliłam”, że Zuzka noce przesypia, a od dwóch dni masakra 😭 czuje pod palcami prawą dolną jedynkę do tego leci z nosa jak z kranu. Teraz tak tylko śpi, jeszcze w piżamce bo od 5 rano nie spała. Już od 9 śpi z tym, że tylko na rękach 😓
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1497770a1c40.jpg

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Agatka jeszcze u dentysty nie byłam.
    Za to z jedzeniem u nas całkiem odwrotnie. Zje wszystko i zawsze hehe Je z nami normalnie obiadki,wiadomo niesmazone i bez soli ale tak to z nami przy stole. Na śniadanie pancake,naleśnik,jogurt czy kaszka roznista A na kolację jakieś warzywo albo owoc. W sumie przez cały dzień nie je piersi tylko w nocy. Także nie mogę narzekac.
    My na bilans dopiero na roczek do Niemiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:43

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest bilans dopiero na 10-14 miesięcy. Dentyste sobie darujemy, starczy mi ze z dużymi ciągle biegam, nawet nie ma u nas dentysty w książeczce.

Z jedzeniem tez słabo, kaszke lubi nestle ryżowa z polski, tak ta z kg cukru 🤔 No cóż, znowu zamiary a życie swoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mojej próbowałam z cukrem. Nawet gotować.
    Chęci praktycznie zerowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowana manna jej bardzo smakuje, wtedy tylko z owocami ale niestety dostala czerwonych policzków wiec chyba za wcześnie na mleko krowie :/

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem to masakra w drugą stronę. Ja nie mogę zjeść w spokoju, bo Filip siedzi pod stołem od razu i patrzy błagalnie, żeby mu dać.

Marta..a, pumka1990, Dooti, chabasse lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ