X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślałam wczoraj że po tych 4 zębach na górze narazie odpoczniemy od ząbkowania aż tu dzisiaj ujrzałam dwójkę na dole po lewej i rozpulchnione po prawej.... :-((( mamy już 8 zębów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:46

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie przebije jak będzie starsza, w sumie nie zastanawiałam się nad tym bo to odległy temat. Muszę za to kupić jakieś opaski bo tez taki łysolek i często mówią ze chłopiec albo pytają mimo ze ma coś różowego na sobie. Macie jakieś sprawdzone miejsce z opaskami?

Paulina super czapki, gdzie kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:48

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku☺.. a tez zamawiam na olx różne rzeczy : flower bunny https://www.olx.pl/oferty/user/1BYq5/

Lub tutaj: babka cuda robi-
    https://m.facebook.com/szyteopowiesci/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:51

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebilam dziewczynom w zeszlym roku, jedna miała 13 lat a druga 8. Takiemu maluchowi napewno nie będę przebijać, nie wiem do czego roczniakowi kolczyki :O

Edytka miłego wyjścia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego samego roczniakowi kolczyki co babie po 30tsce😊😊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no baba po 30stce to juz sama decyduje :P Jakoś standardy urody dorosłych nie pasują mi do małych dzieci :)

Moja bez czapki tez mało uroczo wygląda ale nie chce nosic, wszystko zdejmuje z głowy:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 17:44

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chłopca ale jedyny argument jaki do mnie trafia żeby tak małemu dziecku uszy przekluwac jest to że zapomni o bólu szybko..
    A do ozdoby to serio małym dziewczynom to nie potrzebne a kobiecie po 30 może się przydać :D

Ja miałam w przedszkolu pistoletem, a teraz pistolet jest taki zły :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam, w 4 klasie byłam. Mama powiedziała wyraźnie że przekłuje sobie uszy jak bedzie to moja świadoma decyzja. Poszłam do kosmetyczki, nawet żadnej zgody rodzica nie było trzeba :D a czy ma znaczenie, że takie małe nie pamięta bólu... To nie operacja na żywca, większe dziecko zniesie to na spokojnie bez traumy. Do dziś pamietam jak na w-fie, jakoś w 1-3 klasa podstawówki, koleżanka miała kolczyki, mój palec podczas ćwiczeń znalazł się w jej kolczyku. Szczęście, że nie zerwałam jej ucha.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy kolezanka ucho zerwała przez kolczyki. I wiek nie poprawił jej myslenia i zasad bhp.😂😊

Ale o wszystkim co robimy swoim dzieciom decydujemy sami. I w wielu kwestiach każda z Nas robi skrajnie odmiennie👍☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:14

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mi mama w domu robiła ekstra dziurkę na jednym uchu żebym miała na drugi kolczyk, byłam w gimnazjum wtedy chyba.. O rany jak to bolało :D spać na tym boku nie mogłam :D
    Pewnie miało na to wpływ że zrobiła to bardzo nieudolnie no ale jednak :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie krytykuje :P Każdy rodzic sam decyduje. Moje tez mialy pistoletem, Oliwia zniosla super bo sama bardzo chciala, a Niki chciała bo siostra chciala i zniosla źle, płakała bala sie. A tez pielegnacja później łatwa nie byla bo spuchlo, ropialo trzeba bylo woda utleniona wiec znowu placz itd Także może niemowle pamoetac nie będzie ale bolec pewnie będzie nawet później bo różna jedt reakcja organizmu na ciało stale a to jednak jakby nie patrzeć rana.

Chyba w szwecji (?) nawet nie wolno, jest to naruszenie cielesnej nietykalności dziecka. Obrzezanie dziewczynek tez tam zabronione 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa kraje ze dzieciom daje sie broń i uczy strzelać 😂😂😂

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego, że dziecko nie wygląda na swoją płeć. Takie maluszki faktycznie są z zewnątrz nie do rozpoznania (zazwyczaj), ale czy to powód do zmartwień🤷 Filipowi dzisiaj kupiłam ogrodniczki w lidlu, dedykowane dla dziewczynek :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam dokładnie kiedy miałam przekłute uszy, ale jakoś przed 2 druga klasa podstawówki, ale pamiętam że to była chwila i nie bolało specjalnie. Później w gimnazjum sama kolczykiem zrobiłam sobie dwie kolejne dziurki 😂
    Matko moje dziecko od wczoraj to taka jeczy dupa, że mam już dość. Ale wydaje mi się, że widzę prawa dolna jedynkę więc pewnie o to chodzi.
    Ale apetyt to ostatnio ma tak wielki, że np wczoraj jak zjadł cyca o 9 tak kolejnego jadł dopiero wieczorem na spanie, cały dzień jadł wszystko inne co mu podałam. Teraz np wciągnął cały jogurt naturalny, rano kaszka gdzies 180 ml z owocami, zupa. Mały lakomczuch mi się zrobił 😂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tata się nie zgadzał na przebicie uszu, wiec jak w 1 klasie liceum pojechałam na kolonie a tam koleżanka przebijała innym uszy taką igłą z apteki to ja tez chciałam. No wiec efekt był taki ze miałam przebite przez inna nastolatkę w łazience na koloniach ;)

Na szczęście każda miała swoją nowa igle sterylna i wodę utleniona ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Sa kraje ze dzieciom daje sie broń i uczy strzelać 😂😂😂

Ale nie są to kraje z naszej cywilizacji i kultury europejskiej. Serio to porównujesz?! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:33

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka ma dziś wyjście a ja mam randkę z mężem ;) Mała wyeksmitowana do salonu, rodzice na chwile odzyskali sypialnie :D

pumka1990 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale nie są to kraje z naszej cywilizacji i kultury europejskiej. Serio to porównujesz?! :O
    Porównuje ponieważ Szwecja to w większości muzułmanie 🤣🤣🤣🤣🤣

A tak serio to każda z Nas ma inne poglądy na wiele kwesti. 😊 i to jest fajne. Bo świat bylby nudny...😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Porównuje ponieważ Szwecja to w większości muzułmanie 🤣🤣🤣🤣🤣

A tak serio to każda z Nas ma inne poglądy na wiele kwesti. 😊 i to jest fajne. Bo świat bylby nudny...😁

Ale prawodawstwo jest nadal szwedzkie. Zresztą liczbowo wcale nie są wbrew pozorom w mniejszości (Szwedzi) :D

Tatuaż tez bys dziecku zrobila? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 21:36

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat przekłuwania uszu😉 nawet nie chce tego pamiętać 😆
    U mnie naprawdę kiepskie dni, mały cały dzień jęczy, wisi mi u nóg, chce, żeby go nosić, nie mam prawa zniknąć mu z pola widzenia bo ryczy od razu. Dzisiaj przed drzemką popołudniową wpadł w jakąś histerię i w końcu spał na mnie. Nie udało mi się zdrzemnąć w ciągu dnia :/ jestem wykończona i czekam z bólem brzucha na kolejne nocne histerie...

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1956 1957 1958 1959 1960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ