X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tekst o tym, ze ciagniemy Hanie wszędzie mam super odpowiedź "noo widzisz to babcia z Tobą zostanie!"..
    I wtedy cisza i spokój 🤣🤣🤣 u mnie to działa bo chętnych by zająć sie Hanią nie ma.. zero pomocy. Babcie wzięły ją pierwszy raz na ręce jak chyba z 3msc miała 😲😲😲

Ja już w lidlu nie robie ciuchowych zakupow. Dla mnie to takie worki..😲 wole za te cenę gdzie indziej kupic.. a juz powoli 80 robi sie za male😲😲😲

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body z Lidla są super, chyba najmilsze w dotyku z tych co mam, jeszcze fajne mam jakieś 3szt ze smyka które wujek mu kupił, jak na razie denerwują mnie te body z napami przy szyi i wolę te na zakładki ubierać bez nap. Tak myślę że jak zacznie chodzić to wtedy lepsze będą te z napami dopiero.
    A no i cena :D jak pobrudzi czymś że plama nie chce zejść to nie szkoda wyrzucić.
    Spodenki lubię bo mają szerokie te gumki i fakt że jakby naciagnac to 2x by wszedł ale dopóki głównie leży, czy to na brzuchu czy na plecach to fajne bo mu się nie odcięła gumka, no ale jak wstanie to mu zleca z tyłka ;p

Na lato kupiłam mu bluzeczka w pepco za 7zl sztuka takie cieniutkie które fajnie leżą :)
    A moja mama odkryła e z kauflandu te ubranka te z fajne :D mam body bez rękawów to wydają się super mięciutkie :)

Ja generalnie nie kupuje ubranek w sieciowkach bo szkoda mi kasy, dziecko praktycznie we wszystkim pięknie wygląda i jak widzę cenę 40zl za dres, czy 20zl A body to się w głowę pukam :D
    Jeszcze z outletu cocodrillo mam ubranka, max 10zl za sztukę ale mają tam jakieś wady, których w sumie nie widać za bardzo ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 10:16

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja na te rampersy już patrzyłam w gazetce ostatnio, opłaca sie bo dyszka za sztuke wychodzi. I też sie wybiore jak sie obudzi, bo na lato po domu będzie jak znalazł. Mam nadzieje że tam jeszcze cos będzie z naszego rozmiaru.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z Wami w bólu. U nas to samo mała się ładnie bawi z tatą, zobaczy mnie i koniec zabawy. Nocki tez dramat, ładnie zasypia i spi do 24 a później to loteria. Dziś o 3 znów usypianie, cyc, mama, tata i padła po godzinie. No i co z tego jak 3 dzień z rzędu wstaje o 5:45.

Teraz ma długa pierwsza drzemkę a mi głowa pęka. Czasem to już mi cierpliwości brakuje i zastanawiam się czy jestem złą matka bo marzy mi się jeden dzień i noc bez dziecka. :(

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj o 4.30 po wypiciu mleka zaczęła zamiast spać sie bawić i mi tu po łóżku biegac 🤣🤣🤣 Lekko się wkurzylam i kazalam jej spać, chwile potem juz spała. Kurde jak wam tak dzieci co noc odstawiaja to współczuję!

Ja lubię ciuszki z hm i ca. W lidlu u nas nic ciekawego nie ma, takie szerokie wszystko.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię ubrania z lidla. Fajne mają spodnie, body. Na lato kupiłam też bluzki z krótkim rękawem. W poniedziałek podjadę zobaczyć te rampersy bo i tak pojadę na zakupy. Może coś jeszcze będzie a jak nie to trudno. W sobotę nie jadę.

U nas też tak jest ze dopóki mnie nie widzi to się super bawi a jak mnie zobaczy to biegnie do mnie z takim zadowoleniem. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:32

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upolowałam w lumpeksie same oryginały h&m głównie. Poli szafa pęka w szwach już 😋 ale pójdzie do przedszkola to wiadomo że tam na placu też będzie się bawić i brudna przychodzić.
    W Pepco też byłam i kupiłam te koszulki z krótkim rękawem dla małego.
    Do lidla nie dojechałam bo się siku mojej mamie chciało i trzeba było wracać 😋
    Ostatnio z Lidla kupiłam małemu body kopertowe i są super.
    Tylko zauważyłam jedno ze jak odplamiam ciuchy z Lidla to kolory też schodzą często a z Pepco nie.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio sprzedawałam spodnie z lidla na olx.. krótkie te nogawki. A na szerokość masakra..
    Nie da sie w tym w ogóle chodzić. 😡
    Kilka razy ubralam i Hania była gdzie indziej a gdzie indziej ubranie. Ogólnie masakra..😡

Oczywiście mam trochę jeszcze bodziakow. Bo w ciąży zakupy robiłam. Ujdą. Najlepiej dresy wypadają, czy jakieś bluzy..

Nie kupuje Hani ubrań od projektantów.😂
    ale wlasnie w sieciowkach,
    Tak naprawdę ceny w lidlu, Kauflandzie są porownywalne.😊😊😊
    ale przed super rozowym dresem adidasa nie moglam przejść bez kupienia. Na rozmiar 86 wiec fajnie, bo juz niedlugo założy 👍👍👍👍

My dzis bylismy na zakupach zabawkowych. Hania dostała smartfon i tablet- mam nadzieję ze juz bede mogła chociaz odebrac przy niej telefon bez problemów 😊😊👍 i "misia tuptusia"😁😁
    i nie mogłam sie oprzeć by w smyku jakiegos ubranka nie kupić. 😍 sliczne letnie ogrodniczki i t-shirty☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyglądają takie małe tuptusie w markowym outficie :D

Moja pierworodna dostala kase i właśnie szaleje na zakupach. Ciekawe z czym wróci😂

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja upolowałam w lumpeksie same oryginały h&m głównie. Poli szafa pęka w szwach już 😋 ale pójdzie do przedszkola to wiadomo że tam na placu też będzie się bawić i brudna przychodzić.
    W Pepco też byłam i kupiłam te koszulki z krótkim rękawem dla małego.
    Do lidla nie dojechałam bo się siku mojej mamie chciało i trzeba było wracać 😋
    Ostatnio z Lidla kupiłam małemu body kopertowe i są super.
    Tylko zauważyłam jedno ze jak odplamiam ciuchy z Lidla to kolory też schodzą często a z Pepco nie.

Ja nic nie odplamiam i chyba jedno body wyrzuciłam bo po jagodach zostaly plamy a tak wszystko się spiera. Używam proszku lovela do białego na 40 stopni.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami muszę odplamic..😥i nie zawsze łatwo schodzi.. uzywam kapsułek i plynow lovela.

Proszku nigdy nie uzywam. Nienawidzę!

• Dooti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię się pakować, pakuję i pakuję i końca nie widać.
    Rano byłam w Lidlu i kupiłam komplet rampersów i komplet bodziaków, ja akurat lubię te kopertowe ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rampersy, były ostatnie:D i dla siebie kiecke w którą dzisiaj wskakuje:D z koleżanką powiedziałyśmy naszym facetom że po 20 nas nie ma i oni zostają z dzieciakami:D w końcu gdzieś wychodze, sama! Szok!:D

Ania241188, 1ania1, Eilleen, kozalia, Lavendova, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka udanego wyjścia ;) zaszalej.

Ja nie mam ubrań z Lidla, chodzę sporadycznie i nie chce mi się specjalnie jechać bo są ciuszki. Ogólnie jak w sklepie są tłumy bo zniżki albo coś rzucą to źle się czuje w sklepie. Mimo ze można coś taniej kupić to wole wtedy nie iść na zakupy.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byly tlumy wszędzie. Byłysmy okolo 11 i szaleństwo.😲😲😲
    Oooo i jeszcze czapeczki kupiłyśmy.😍

Lubie czapeczki- moj łobuz bez wygląda jak chłopak! Moze jak na roczek przebijemy uszy to w koncu trochę z dziewczynki bedzie miała ☺☺

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/270dbca35f68.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:10

misia-kasia, Lavendova, 1ania1, pumka1990, Kasiaja, chabasse lubią tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, kiedy przebijacie uszy dziewczynkom?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed roczkiem chwilę ☺☺☺ już mam/czekają śliczne kolczyki z białego zlota.

Gdzies tsk wśród znajomych różnie sie zdarza.. na 6msc. Ale tez gdy 7 lat.☺

Ja miałam uszy przebite gdy miałam 4msc. A w prezencie na 13ste uridziny kolczyk w pępku.🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:22

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córce przebije dopiero w zerówce lub szkole

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agatka strasznie ciągnie uszy i się drapie do krwi aż czasem przez sen. Dlatego też się wstrzymam z kolczykami. Lekarz niby patrzył do uszu i jest ok. Mam psikac tylko oliwą żeby wosk lepiej wyplywal

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej to wcale nie przebije. Tzn jak sama bedzie chciala to tak, ale podejrzewam ze wtedy bedzie juz wieksza. Sama mam przebite i nosze tylko jakies male zlote kulki ktorych prawie nie widac. Maja wartosc sentymentalna wiec tylko dlatego je nosze. Mama mi przekula po I komunii pamietam i chyba chcialm :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:40

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ