X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Nie miałam stelaża wogole :)
    Tv sobie leci a my się bawimy, on sobie zwiedza mieszkanie a ja go dogladam ;) teraz jest fajny i wszystko z nim mogę prawie robić. Tyle że oczy dookoła głowy i no jedno robię dla siebie a w tym czasie z nim więc multitasking opanowany do perfekcji :D

Bym musiała miec nieźle glosno tv by w calym domu bylo słychać co tam gadają.😁😁😁

Gdy zacznie Ci sie przemieszczac, stawać i puszczać to nie da sie "doglądać dziecka".. tylko ciagle bedziesz musiala byc za rowno za jak i przed dzieckiem ☺

Ja nie mogę bez uwieszonej Hani na nodze stanąć..😁 bo juz stoi kolo mnie.. i zaraz tylko czekam az sie puści..🤣🤣

Gdy sobie tylko pelzala to po zabezpieczaniu pewnych rzeczy bylo super.. fajna zabawa😁
    Teraz jest cos takiego:

Mama patrz stoje !!! Mama patrz lecę !!! I gdy opanuje powrot ze stania to bedzie fajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:57

• e_mii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo chcieliśmy bliźniaki, za pierwszym i za drugim razem na to liczyliśmy, ale nie wyszło :)
    Moja już w miejscu nie usiedzi, chyba że przy misce psa lub w przedpokoju w butach. Staje przy wszystkim. Najgorsza jest szafka RTV i pierwszy schodek. Pozamawiałam taśmy piankowe, jutro może przyjdą to będę wszystko zabezpieczać :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak ja Edytka wanienkę mam w wannie, fakt nie jest to wygodne, ale przynajmniej łazienka nie pływa w wodzie 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dziewczynek, co na chrzest dla nich dostalyscie? Mala będzie miała 8 miesięcy jakoś wtedy, mąż mój będzie chrzestnym. Dziewzynka co potrzebne ma więc szukam jakiegoś gadżetu fajnego :D

Paulina to że Ty nie ogarniasz nie oznacza że ja nie będę, jak Ci Hania pelzala też miałaś problem a ja nie mam jak mały wędruje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:47

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No moj cierpi przy kąpielach w wannie.. stąd moje pytanie czy któraś juz przestała korzystać.. bo jestem ciekawa jak kapiecie teraz maluchy by bylo wygodnie😁
    Ja już kąpie w normalnej wannie. Szybciej jakoś mi to idzie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas numer jeden to ściąganie dekodera i odtwarzacza DVD, oczywiście im większy huk jak spadnie tym większa radość.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja już bardzo długo wsadzam wanienke do naszej wanny i tak się kąpiemy:) tylko mój kręgosłup przy tym cierpi no ale cóż

U nas tak samo :) Chociaż juz sie na długość w wanience nie mieści, dobrze ze teraz diedziec umie.

Marta wg mnie też lepiej jak się zaczęła poruszac a nie tylko lezec i mnie wołać. Tak samo multitasking ale nie biegam za nią wszędzie, pozwalam jej sie bawić i zająć sobą. Lecę dopiero jak płacze albo woła bo się gdzieś zablokowala 😂

No i oczywiście że nie trzeba być non stop za ani przed dzieckiem. Litości. Trochę luzu wolności samodzielności dajmy im też 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:54

• e_mii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mamy dziewczynek, co na chrzest dla nich dostalyscie? Mala będzie miała 8 miesięcy jakoś wtedy, mąż mój będzie chrzestnym. Dziewzynka co potrzebne ma więc szukam jakiegoś gadżetu fajnego :D
    Mała dostała pieniądze i jakieś drobne pamiątki (kartki, ksiazeczki, srebrny obrazek).

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu jak unieruchomić na chwilę 😁

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 21:00

Lavendova, PLPaulina, e_mii, Ania241188, edytkaa93, Marta..a, marcela123, Kasiaja, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Najlepiej zapytac lub w ich domu spojrzec.

My dostalismy: krzeselko do karmienia, kolczyki i łańcuszek, jeździk/pchacz Mercedes i kasa.😁

I jakies gadzety ale hania miala 3msc. I raczej to sie juz nie przydaje teraz 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania hahha dobre! 😆😆😆

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja dostała kolczyki i łańcuszek z zawieszką aniołka w pudełku z grawerem od chrzestnego:) bardzo mi sie podobał taki prezent bo przyda sie jak będzie starsza, a moim zdaniem złoto to też dobra inwestycja, ja np miałam obrączki wykonane ze złota które dostawałam jako dziecko:) od chrzestnej dostała kase i taki wózek z pampersów zrobiony. No i obrazki z aniołem stróżem które stoją i sie kurzą bo mała narazie nie ma swojego pokoju i tak mi to w sypialni stoi.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Współczuję wymiotów :(

A mi się moja odparzyla, biedulka 😭

Może ja mam łatwe dzieci... ale wiele problemów robią sobie rodzice sami. Zwlaszcza jak chodzi o jedynaka. Jak mają trojaczki to nagle juz nie trzeba tak cudowac, więc serio nie sądzę ze to są takie potrzeby dzieci żeby zasypiac tylko w aucie czy skaczac na pilce, tylko raczej nieudolność rodzicow którzy inaczej nie potrafią. Moje zdanie.
    Olek z dnia na dzień przestał sam zasypiac w łóżeczku. Wypije mleko, niby się obroci i zasypia ale zaraz się budzi i płacze. Wspina się po szczebelkach. Wezmę go na ręce i momentalnie zasypia tylko jak odkladam to często znowu się budzi. Nie wiem czemu mu się tak poprzestawialo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam stelaża. Jak sam siedział to wanienkę do brodzika kładłam a teraz nalewam wody do brodzika i się kąpią we dwoje

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    u nas tak samo, do tej pory sama zasypiała ( teraz sama zasypia tylko na wieczor), w dzien 3 dzien dzis leci wózek ( liczylam 6 min bujania wozka i spi :D :D :D )
    a moze ciezko im teraz zasnac jak juz raczkuja, siedza, probuja wstac badz stoja ? jak byly takie lezace nieboraki to latwiej,a teraz nie idzie to od razu siada itp, jakby nie moze paść :p :p
    u nas problemy z usypianiem w dzien są od 2-3 tygodni, wczesniej sama zasypiala ( ze smoczkiem ) takze oj zmienia sie tym dzieciom, zmienia ;/ moze potem sie odmieni znowu na lepiej :D
    Raczkuje od dłuższego czasu i w sumie stoi też. Więc nie wiem co mu się nagle pozmieniało. Próbuję żeby zasnął sam ale z marnym skutkiem. Myślę że może za dużo bodźców bo żeby chciał zasnąć w ciągu dnia to muszę go przypiąć ;-) bo tak to nie ma czasu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Olek z dnia na dzień przestał sam zasypiac w łóżeczku. Wypije mleko, niby się obroci i zasypia ale zaraz się budzi i płacze. Wspina się po szczebelkach. Wezmę go na ręce i momentalnie zasypia tylko jak odkladam to często znowu się budzi. Nie wiem czemu mu się tak poprzestawialo.
    U nas to samo. Już niby śpi, chwila ciszy już się cieszę i od razu siada i płacz. Wezmę na ręce i śpi odkładam i znów to samo i tak pół godziny się męczę i tak nie zaśnie chociaż oczy ma zamknięte. To samo jak ze mną w łóżku zasypia. Może przez zęby? U nas w końcu przebija się ta dwójka. Tak długo mu się przebijają, ja już myślałam że jedna za drugą a tu taki odstęp

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas to samo. Już niby śpi, chwila ciszy już się cieszę i od razu siada i płacz. Wezmę na ręce i śpi odkładam i znów to samo i tak pół godziny się męczę i tak nie zaśnie chociaż oczy ma zamknięte. To samo jak ze mną w łóżku zasypia. Może przez zęby? U nas w końcu przebija się ta dwójka. Tak długo mu się przebijają, ja już myślałam że jedna za drugą a tu taki odstęp
    No właśnie u Nas to samo.. nie wiem czy ti zęby- choc fakt dwójka juz drugi dzien krwawi..

Ale tez ten nadmiar bodźców moze ?? Bo Hania ogólnie teraz tak jakby szkoda jej bylo czasu na spanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was, ale melduje tylko ze przeżyliśmy lot :) Wystartowaliśmy o 20, wiec na lotnisku Ola już była zmęczona, ale zbyt wiele bodźców było żeby usnęła. Podczas startu nic ją nie ruszało, potem przykimala chwile, a resztę lotu wariowala :D generalnie trochę podladowywla baterie i potem wariowala z uciechy, wiec super całą podróż i transfer busem przeżyła :)

Marta..a, Eilleen, 1ania1, edytkaa93, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja to mam żarłoka ale tylko mlekowego.
    Zastanawiam się czemu nie chce jeść. Z butli wypije pomieszane z mlekiem. Z łyżeczki nie nawet z moim mlekiem. Ale jogurt z łyżeczki zje. No nie ogarniam tego tematu.

Gotujesz sama? Przyprawiasz normalnie?
    A próbowałas w kawałkach? Bo Olek jest taki w gorącej wodzie kapany że nie zawsze chce jeść z łyżeczki. Więc zupa idzie z kubeczka ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Korzystacie z wanienek na stelażu jeszcze???

My musiałyśmy schować - ostatnio tak juz szalała ze wanienka ledwo wytrzymywala🤣🤣🤣
    Od około miesiąca kąpie go w wanience wstawionej do naszej wanny ale zastanawiam się kiedy przejść na kapanie w wannie po prostu bo na leżące już się średnio mieści. Musiałam go przenieść do wanny bo tak chlapał jak kąpałam na stelażu że woda była wszędzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ