Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Nie miałam stelaża wogole
Tv sobie leci a my się bawimy, on sobie zwiedza mieszkanie a ja go dogladam teraz jest fajny i wszystko z nim mogę prawie robić. Tyle że oczy dookoła głowy i no jedno robię dla siebie a w tym czasie z nim więc multitasking opanowany do perfekcji
-
Lavendova wrote:U nas tak samo Chociaż juz sie na długość w wanience nie mieści, dobrze ze teraz diedziec umie.
Marta wg mnie też lepiej jak się zaczęła poruszac a nie tylko lezec i mnie wołać. Tak samo multitasking ale nie biegam za nią wszędzie, pozwalam jej sie bawić i zająć sobą. Lecę dopiero jak płacze albo woła bo się gdzieś zablokowala 😂
No i oczywiście że nie trzeba być non stop za ani przed dzieckiem. Litości. Trochę luzu wolności samodzielności dajmy im też 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:49
Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:U nas to samo. Już niby śpi, chwila ciszy już się cieszę i od razu siada i płacz. Wezmę na ręce i śpi odkładam i znów to samo i tak pół godziny się męczę i tak nie zaśnie chociaż oczy ma zamknięte. To samo jak ze mną w łóżku zasypia. Może przez zęby? U nas w końcu przebija się ta dwójka. Tak długo mu się przebijają, ja już myślałam że jedna za drugą a tu taki odstęp
-
PLPaulina wrote:Moja to ma brak teraz instynktu samozachowawczego.. staję i sie puszcza. Czorcik maly..
Gdy było pelzanie i raczkowanie tylko. To tez cały dom byl jej. 😁
-
Eilleen wrote:U nas zęby idą jeden po drugim. Ma już komplet jedynek i dwojek. Nie wiem czy coś znowu nie idzie bo wczoraj znowu był płacz i potok śliny.
-
PLPaulina wrote:Moja to ma brak teraz instynktu samozachowawczego.. staję i sie puszcza. Czorcik maly..
Gdy było pelzanie i raczkowanie tylko. To tez cały dom byl jej. 😁
Moja Pola jak zaczęła chodzić to weszła pod stół i wstała i oczywiście się uderzyła głową do tej pory nie wejdzie pod żaden stół 😉
-
Filip ostatnio właśnie nie umie się sam pobawić, ciągle muszę być obok, wisi mi u nóg głównie, żeby go wziąć na ręce. Jak położę na ziemię to od razu ryk. Ciężko obiad zrobić, mam nadzieję, że to przejściowe.
Czytałam, że to może być kolejny skok rozwojowy, jego zachowanie na to wskazuje... Trzeba przeczekać🙂 poza tym straszny się z niego przytulasek zrobił ❤️ -
nick nieaktualnyA no wszystkie kable i przewody to od razu leci 😆 Ładowarki od tel w pokoju dziewczyn itd
Ostatnio ćwiczy przechodzenie przez przeszkody 😂 A dzisiaj rano sie zablokowala pod biurkiem córki, gdzieś od boku wsadzila głowę chyba chciala dolem przejść ale nie wyszlo 🤣
Ile te zęby sie przebijaja od czasu kiedy je juz widać w dziasle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 11:02
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:A no wszystkie kable i przewody to od razu leci 😆 Ładowarki od tel w pokoju dziewczyn itd
Ostatnio ćwiczy przechodzenie przez przeszkody 😂 A dzisiaj rano sie zablokowala pod biurkiem córki, gdzieś od boku wsadzila głowę chyba chciala dolem przejść ale nie wyszlo 🤣
Ile te zęby sie przebijaja od czasu kiedy je juz widać w dziasle?
-
To ile się przebijają to chyba nie ma zasady.. U nas od przebicia do pełnej okazałości zęba to jakieś prawie 2 miesiące. Górne jedynki przebily się miesiąc temu a nadal całe się nie pokazały
Dwójki i trójki już przed świętami widziałam a nadal siedzą w środku.
Wydłuża nam się czas między drzemkami. Mały wytrzymuje już 4h i nie ma sensu go wcześniej próbować uśpić.. jak tak dalej pójdzie to zostanie nam 1 drzemka w ciągu dnia... kiedyś szedł spać koło 10 a później o 15 max a teraz o 11 nawet.. wiem że mojego brata córeczka na roczek już raz dziennie spała o 11 właśnie tak 2h.
Jakieś jeszze pomysły z prezentami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:00
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyGorne 1, szly szybciutko.. dolne to dlugo, krwawiły tez sporo - z ponad miesiąc.
I 2 górne- ida, ida i idą juz chyba z1.5 msc.😲😲
I szczerze to nie wiem czy to jest juz ich ostateczna długość 😁😁😁
U nas zęby na tapecie tak
Mniej wiecej od momentu gdy Hania miala 7.5 msc 😲🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:03
-
My z wanienki nie korzystamy już około 3 miesięcy, stelaża nie miałam a mieliśmy ta mniejsza więc szybko przestał się w niej mieścić. Napuszczam wodę normalnie do wanny i kładę go na brzuszku i ma mega frajdę bo robi tam co chce 🙂
Co do prezentów to Staś od chrzestnej dostał album na zdjęcia z chrztu taki duży z dedykacją i jego zdjęciem z sesji noworodkowej. Na później będzie fajna pamiątka a tak to ogólnie pieniądze od wszystkich plus jakieś książki np z bajkami.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Kurczę no kasy nie chce dawać bo rodzice wiem że nie narzekają na brak.
Mogę akurat poszaleć z prezentem, bo kuzynka gadzeciara trochę więc wiem że ucieszą się z czegoś fajnego, a od kasy woleli bo nawet ubranka dostać no nic myślę dalej6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka