X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Nie miałam stelaża wogole :)
    Tv sobie leci a my się bawimy, on sobie zwiedza mieszkanie a ja go dogladam ;) teraz jest fajny i wszystko z nim mogę prawie robić. Tyle że oczy dookoła głowy i no jedno robię dla siebie a w tym czasie z nim więc multitasking opanowany do perfekcji :D
    Ja tak samo. Opanował ładnie stanie przy meblach więc ja robię np. Obiad a on krąży ;-) doglądam tylko co robi. Zamkniętą mam łazienke i sypialnie. Ostatnio poszedł do swojego pokoju i próbował pieluchy wyrzucić z opakowania. Coś mu nie poszło. One leżą na przewijaku na dolnej półce. Słyszę piski błagalne o ratunek a on leżał pod przewijakiem ale kurczowo trzymał się żeby nie spaść na podłogę. Zawału dostałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U nas tak samo :) Chociaż juz sie na długość w wanience nie mieści, dobrze ze teraz diedziec umie.

Marta wg mnie też lepiej jak się zaczęła poruszac a nie tylko lezec i mnie wołać. Tak samo multitasking ale nie biegam za nią wszędzie, pozwalam jej sie bawić i zająć sobą. Lecę dopiero jak płacze albo woła bo się gdzieś zablokowala 😂

No i oczywiście że nie trzeba być non stop za ani przed dzieckiem. Litości. Trochę luzu wolności samodzielności dajmy im też 😳
    Racja. Ja daje swobodę Olkowi co nie znaczy że nie pilnuje. Jak pelzal to radził sobie sam. Jak zaczął stawać przy meblach i się dopiero uczyć to pilnowałam. Jak uczył się siadać to też pilnowałam. A tak to swoboda. Umie bawić się sam gdy potrzebuje coś zrobić. :-) i to nie oznacza że się nim nie zajmuje. Bo bawię się z nim, czytam mu książki itd. Piszę od razu żeby nie było zaraz nadinterpretacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:49

Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Z cyklu jak unieruchomić na chwilę 😁

Usunęłam z cytowanie zdjęcie.

Ze tez nie mam szuflad, tylko takie małe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to ma brak teraz instynktu samozachowawczego.. staję i sie puszcza. Czorcik maly..

Gdy było pelzanie i raczkowanie tylko. To tez cały dom byl jej. 😁

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas to samo. Już niby śpi, chwila ciszy już się cieszę i od razu siada i płacz. Wezmę na ręce i śpi odkładam i znów to samo i tak pół godziny się męczę i tak nie zaśnie chociaż oczy ma zamknięte. To samo jak ze mną w łóżku zasypia. Może przez zęby? U nas w końcu przebija się ta dwójka. Tak długo mu się przebijają, ja już myślałam że jedna za drugą a tu taki odstęp
    U nas zęby idą jeden po drugim. Ma już komplet jedynek i dwojek. Nie wiem czy coś znowu nie idzie bo wczoraj znowu był płacz i potok śliny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    U nas numer jeden to ściąganie dekodera i odtwarzacza DVD, oczywiście im większy huk jak spadnie tym większa radość.
    Hehe u nas to samo. 😉 Jeszcze plejka męża ale tej to mi nie żal 😋

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja to ma brak teraz instynktu samozachowawczego.. staję i sie puszcza. Czorcik maly..

Myślisz że Olek taki zachowawczy jest? Więc jak widziałam że kombinuje za dużo lub staje na zabawce to go sciagalam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U nas zęby idą jeden po drugim. Ma już komplet jedynek i dwojek. Nie wiem czy coś znowu nie idzie bo wczoraj znowu był płacz i potok śliny.
    To macie więcej niż my. 🙂 Ja mam nadzieję tylko że teraz będzie jakaś przerwa w wychodzeniu zębów co sobie odpocznę.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Hehe u nas to samo. 😉 Jeszcze plejka męża ale tej to mi nie żal 😋
    U nas na szczęście jeszcze nie ściąga ale przewody są jego :-) telewizor powiesilismy bo opierał się o podstawę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To macie więcej niż my. 🙂 Ja mam nadzieję tylko że teraz będzie jakaś przerwa w wychodzeniu zębów co sobie odpocznę.
    Oby :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Nauczy się tego. Uderzy się parę razy to się nauczy czegoś nie robić.
    Moja Pola jak zaczęła chodzić to weszła pod stół i wstała i oczywiście się uderzyła głową do tej pory nie wejdzie pod żaden stół 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip ostatnio właśnie nie umie się sam pobawić, ciągle muszę być obok, wisi mi u nóg głównie, żeby go wziąć na ręce. Jak położę na ziemię to od razu ryk. Ciężko obiad zrobić, mam nadzieję, że to przejściowe.
    Czytałam, że to może być kolejny skok rozwojowy, jego zachowanie na to wskazuje... Trzeba przeczekać🙂 poza tym straszny się z niego przytulasek zrobił ❤️

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wszystkie kable i przewody to od razu leci 😆 Ładowarki od tel w pokoju dziewczyn itd

Ostatnio ćwiczy przechodzenie przez przeszkody 😂 A dzisiaj rano sie zablokowala pod biurkiem córki, gdzieś od boku wsadzila głowę chyba chciala dolem przejść ale nie wyszlo 🤣

Ile te zęby sie przebijaja od czasu kiedy je juz widać w dziasle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze na to, ze wróci jej zainteresowanie zabawą..
    Bo teraz nr 1 to tylko stanie i puszczanie się..
    Wczesniej fajnie potrafiła sie bawic sama. A ostatnio to tylko wygibasy jej w glowie. Nawet przez sen.😲😲😲 hehe

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A no wszystkie kable i przewody to od razu leci 😆 Ładowarki od tel w pokoju dziewczyn itd

Ostatnio ćwiczy przechodzenie przez przeszkody 😂 A dzisiaj rano sie zablokowala pod biurkiem córki, gdzieś od boku wsadzila głowę chyba chciala dolem przejść ale nie wyszlo 🤣

Ile te zęby sie przebijaja od czasu kiedy je juz widać w dziasle?
    Wiesz co te pierwsze u nas z tydzień, ale teraz te dwójki od miesiąca widzę i jedna tydzień temu dopiero a druga dziś się przebija. Ale u Poli to szybciej szło czyli jak zwykle u każdego inaczej 😄

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ile się przebijają to chyba nie ma zasady.. U nas od przebicia do pełnej okazałości zęba to jakieś prawie 2 miesiące. Górne jedynki przebily się miesiąc temu a nadal całe się nie pokazały :)

Dwójki i trójki już przed świętami widziałam a nadal siedzą w środku.

Wydłuża nam się czas między drzemkami. Mały wytrzymuje już 4h i nie ma sensu go wcześniej próbować uśpić.. jak tak dalej pójdzie to zostanie nam 1 drzemka w ciągu dnia... kiedyś szedł spać koło 10 a później o 15 max a teraz o 11 nawet.. :D wiem że mojego brata córeczka na roczek już raz dziennie spała o 11 właśnie tak 2h.

Jakieś jeszze pomysły z prezentami? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:00

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorne 1, szly szybciutko.. dolne to dlugo, krwawiły tez sporo - z ponad miesiąc.
    I 2 górne- ida, ida i idą juz chyba z1.5 msc.😲😲

I szczerze to nie wiem czy to jest juz ich ostateczna długość 😁😁😁

U nas zęby na tapecie tak
    Mniej wiecej od momentu gdy Hania miala 7.5 msc 😲🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:03

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z wanienki nie korzystamy już około 3 miesięcy, stelaża nie miałam a mieliśmy ta mniejsza więc szybko przestał się w niej mieścić. Napuszczam wodę normalnie do wanny i kładę go na brzuszku i ma mega frajdę bo robi tam co chce 🙂
    Co do prezentów to Staś od chrzestnej dostał album na zdjęcia z chrztu taki duży z dedykacją i jego zdjęciem z sesji noworodkowej. Na później będzie fajna pamiątka a tak to ogólnie pieniądze od wszystkich plus jakieś książki np z bajkami.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A drzemki od Świat mamy dwie, wstaje o 8, spać idzie o 12 na 2-2,5 h a później o 18 na 30 minut i na noc po 22.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no kasy nie chce dawać bo rodzice wiem że nie narzekają na brak.
    Mogę akurat poszaleć z prezentem, bo kuzynka gadzeciara trochę więc wiem że ucieszą się z czegoś fajnego, a od kasy woleli bo nawet ubranka dostać :) no nic myślę dalej :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ