X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moją działa nosidło. Ogólnie nie mamy problemów ze snem, ale jak już naprawdę się męczy i nie może zasnąć to wkładam do nosidła, 10 min i śpi. Na to też niektórzy krzywo patrzą :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licytowanie się kto ma gorzej, kto lepiej nic nie da. Są dzieci, które wymagają 100% uwagi i tyle samo aktywności. Znajomi usypiają na drzemki tylko w aucie i musi stać odpalone cały czas, czasami też mam chęć wsadzić Filipa w auto i pojechać gdzieś. Tak mi się trafiło że nigdy bujany nie zasnął, w chuście też nie dało rady, bo ręce traktuje tylko do transportowania, a nie do spania. Ale pomysł z piłką też miałam, ale że nie mam piłki to jakoś mi przeszło :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciężkie ząbkowana więc łączę się z Tobą PlPaulina w bólu 😉 Żadne z moich dzieci tak ciężko nie przechodziło. Mam na dziąsła prawie wszystko Anfatin baby, Dentinox, Bobodent, czopki Viburcol i dosłownie nic nie działa 😭 Muszę załatwić receptę na ten specyfik. Dla Antka miałam przepisane i ząbkowanie to był pikuś, nawet trzonowe jak szły
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4a168070203.jpg

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Licytowanie się kto ma gorzej, kto lepiej nic nie da. Są dzieci, które wymagają 100% uwagi i tyle samo aktywności. Znajomi usypiają na drzemki tylko w aucie i musi stać odpalone cały czas, czasami też mam chęć wsadzić Filipa w auto i pojechać gdzieś. Tak mi się trafiło że nigdy bujany nie zasnął, w chuście też nie dało rady, bo ręce traktuje tylko do transportowania, a nie do spania. Ale pomysł z piłką też miałam, ale że nie mam piłki to jakoś mi przeszło :)
    No wlasnie to mialam na mysli.. ze dzieciaki jak i dorosli mają swoje temperamenty..
    I oprócz ogarniania podstaw opieki jest tez wiele innych aspektow..
    Hania jest bardzo żywiołowa co jesy fajne ale tez męczące.. wczoraj wisiała juz w polowie na kanapie bo chciala sie wdrapac.😲 za to moj chrzesniak to byl leniwym niemowlakiem. Siedział, bawil sie. Zero bolu przy zabkowaniu. Nie płakał. Odlozony do łóżeczka zasypial. Jadl !!.😁 mojej wszedzie pelno, ma porządny temperament. Glosna, aktywna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    U nas też ciężkie ząbkowana więc łączę się z Tobą PlPaulina w bólu 😉 Żadne z moich dzieci tak ciężko nie przechodziło. Mam na dziąsła prawie wszystko Anfatin baby, Dentinox, Bobodent, czopki Viburcol i dosłownie nic nie działa 😭 Muszę załatwić receptę na ten specyfik. Dla Antka miałam przepisane i ząbkowanie to był pikuś, nawet trzonowe jak szły
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4a168070203.jpg
    To na receptę tylko?? Wyrób jakis ręczny w aptece?😲😲😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:04

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko na receptę do zrobienia w aptece 🙂
    Antkowi przepisała nasza doktor z wizyt domowych ale nie chce jej wzywać tylko po to żeby receptę wypisała bo bym musiała zapłacić normalnie jak za wizytę 150 zł więc czekam aż się któreś rozchoruje 😂 Ale tak serio (nie czekam na chorobę) to w przyszłym tyg mam iść na szczepienie to poproszę lekarkę z przychodni, mam nadzieje że wypisze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:11

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to dzisiaj chciałam odkurzyć.. no nie dalo rady ! Czort moj sie caly czas wdrapywal na odkurzacz..
    Ja to sie zastanawiam czy ona kiedyś posiedzi na tylku hmm chociaz 2 min😲🤣🤣🤣

Normalnie to super aktywne, wesole dziecko.. tylko ostatnio tak z tymi drzemkami problem..😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:51

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja to jak byłam większa to jeździłam na odkurzaczu :p wiec jest może nadzieja :)
    Moje dziecko to beczka bez dna... Może nie cyca bardzo dużo, teraz w dzień ma 3 posiłki stałe: śniadanko, w południe zupka i później z tatą drugie danie. Zupę to musze miec zawsze 2 porcje, dzisiaj nie miałam to dopchał bułką z sosem pomidorowym i pewnie jeszcze by coś zjadł. Na sniadanie jadł jogurt z ziarnami ekspandowanymi, jabłko, kiwi... No i nie mogę na jego oczach nic jeść! Dobrze, że kawe moge pić :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Paulina, ja to jak byłam większa to jeździłam na odkurzaczu :p wiec jest może nadzieja :)
    Moje dziecko to beczka bez dna... Może nie cyca bardzo dużo, teraz w dzień ma 3 posiłki stałe: śniadanko, w południe zupka i później z tatą drugie danie. Zupę to musze miec zawsze 2 porcje, dzisiaj nie miałam to dopchał bułką z sosem pomidorowym i pewnie jeszcze by coś zjadł. Na sniadanie jadł jogurt z ziarnami ekspandowanymi, jabłko, kiwi... No i nie mogę na jego oczach nic jeść! Dobrze, że kawe moge pić :D
    Ja to mam żarłoka ale tylko mlekowego.
    Zastanawiam się czemu nie chce jeść. Z butli wypije pomieszane z mlekiem. Z łyżeczki nie nawet z moim mlekiem. Ale jogurt z łyżeczki zje. No nie ogarniam tego tematu.

Gotujesz sama? Przyprawiasz normalnie?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, u nas od 6 miesiaca w zasadzie BLW, tyle, że zupę łyżeczką karmię, bo Filip uwielbia łyżeczki i zupy :) ale gotuje sama, w sloiczkach mam bulion gotowy, więc zupa to tyle co warzywa ugotowac i jakiś makaron/kasza, na "drugie danie" je w zasadzie to co my. Przyprawiam normalnie, nie daje tylko soli i nie robię pikantnego, a tak to zioła, pieprz, cebula, czosnek

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a kontrolowalas wedzidelko? Ostatnio jakis artykuł mi się pokazał że dziecko tylko mleko pilo i nie chciało jeść i to właśnie była wina wedzidelka dolnego. Tam było o kp typowym no ale może warto zobaczyć? :)
    Może taką naturą też że po roczku zacznie jeść :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez liczę na to ze zacznie w koncu jeść. Próbuje sloiczki, normalne gotowane jedzenie. I tak jakoś bez entuzjazmu.

Ale u Nas przy nasileniu objawow zabkowania to i piersią gardzi..

• e_mii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obiadów też nie chce jeść. Kaszki i owoce je chętnie, reszty nie chce. W kawałkach coś tam sobie zje, ale najczęściej memła w buzi i wypluwa...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ania a kontrolowalas wedzidelko? Ostatnio jakis artykuł mi się pokazał że dziecko tylko mleko pilo i nie chciało jeść i to właśnie była wina wedzidelka dolnego. Tam było o kp typowym no ale może warto zobaczyć? :)
    Może taką naturą też że po roczku zacznie jeść :)
    Wędzidełko miał sprawdzane przez cdl w pierwszym tygodniu życia i niby było wszystko ok. Ale może faktycznie jeszcze u kogoś to skontrolować? Z tym że pierwsze 2 tygodnie rozszerzania było ok. Jadł potem wyszły pierwsze zęby i był koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:34

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bym juz nie kontrolowała jak bylo sprawdzane.

U Nas pediatra zgania na zęby i mowi by czekać.. ale kiedy sie skonczy to ząbkowanie????😭😭😭😭

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ania ja bym juz nie kontrolowała jak bylo sprawdzane.

U Nas pediatra zgania na zęby i mowi by czekać.. ale kiedy sie skonczy to ząbkowanie????😭😭😭😭
    Długo trwa 😋

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na noc usypia w łóżeczku. Zjada butlę, odbija się. Odkładam Go do łóżeczka, czytam bajkę, daje buziaka, mówię, że jeśli będzie mnie potrzebował to, aby wolał, bo jestem obok. Ładnie usypia, czasami potrzebuje muzyki z karuzeli jak ma gorszy dzień .

Uczyliśmy się tego od 1 stycznia. Wcześniej usypiał obok mnie w łóżku. Przestawienie zajęło tydzień, bez awantur itp

Niestety w dzień tak nie jest. Próbuje również od stycznia i do tej pory jest wrzask i ryk.

Pierwsza drzemka zasypia na cycku i przenoszę do łóżeczka, druga na spacerze w wózku, a trzeba tylko bujany na piłce. Nie jestem z tego dumna. Nadal próbuje. Udało się tylko to, że nie trzeba już skakać, wystarczy siedzieć w gorszych okresach delikatnie bujać.

Liczę, że kiedyś się uda.
    W nocy zasypia przy cycku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:51

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie zjadł pół dużego sloiczka z 3 łyżkami dużymi makaronu do rosołu, chrupke kukurydziana i kończy drugie ciastko z hipp..
    A chude to takie że masakra nie wiem gdzie mieści.

To wedzidelko to akurat czytałam stąd pomysł ale to przy okazji bilansu chyba pediatra może spojrzeć? Krew bym zrobiła mu jak nie je nic innego prócz mleka żeby mu żelaza nie brakowało :) zresztą drobny Twój nie jest więc raczej za mało nie je.

A co do nocy to ja usypiam go u siebie na łóżku i przenoszę do łóżeczka.. Nie potrzebuje na noc do zaśnięcia smoczka. Sam w łóżeczku by chyba nie zasnął bo się musi przytulić przed zaśnięciem.. Ale poprobuje jak wyzdrowieje, to by dużo ułatwiło :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja obiadów też nie chce jeść. Kaszki i owoce je chętnie, reszty nie chce. W kawałkach coś tam sobie zje, ale najczęściej memła w buzi i wypluwa...

dokladnie to samo mamy :D

u nas pierwsza od 3 dni drzemka w lozeczku :D moze igły wyjęłam :D :D ;)

pumka1990 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzenie idzie dobrze, 3 karmienia mniej bo zjada ładnie, ale od kilku dni próbuję mu podawać obiad zgnieciony widelcem, dzisiaj dałam brokuł z ziemniaki em i do tego pulpety z kurczaka, kilka pierwszych łyżek ok a później odruch wymiotny i nie chce dalej jeść. Dostaje kawałki owoców, Chrupki do ręki, jakiś makaron, chleb i jakoś sobie radzi a to gniecione widelcem mu nie pasuje. Nie wiem chyba narazie zostaniemy przy papkach i za jakiś czas znowu spróbuję

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ