Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co to może być. Male plamki lub krostki na brodzie pod nosem i nos. Pojawiają się i znikają. Stawiam na potowki od smoczka może. A nos.... Jak pije mleko letnie nawet to na nosie Po Ci się. Od ur. Spi tylko na dworzu w dzien na balkonie nie lubi ciepla. Rano byly krostki potem zjadla umylam posmarowałam i teraz ich nie ma.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Paulina tak edytujesz te posty że szukałam na co Ania odpisała bo nie kojarzyłam nic o muzyce mój też się buja, ostatnio w stół uderzył głowa bo bujanie ważniejsze.
Ania nie obkladam go poduszkami sadzam czasami między moje nogi i one robią za podparcia, ale to tak chwilę jak marudny jest to na chwile go to uspokaja w sumie nie tyle co podparcia co ochronę przed siniakami bo on siedzi tylko zdarza mu się runac nagle w jedna stronę
Existenz jak chwilę wychodzi to.moze potowki, ciężko stwierdzić po samym opisie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:15
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
U nas od dwóch dni okropne kupy, czasami ze śluzem i aż trzy dziennie, nie jadł nic nowego więc nie wiem co może być przyczyną. Zęby?? W ogóle to dzisiaj obudził się o 5 30 i poszedł spać o 10, a marudził tak, że już nawet się mąż wkurzał, a to ostoja spokoju...
Słyszałam w radiu, że wczoraj gdzieś w szkole uczeń zabił kolegę nożem, Boże co za świat, to jest niepojęte... -
Ja dopiero usiadłam od rana 😩 Mój musiał iść do pracy bo odpracowują 2.05, a ja sama z maluchami i taki efekt 😂 Podłoga oraz stół już porysowana kredkami 🙄
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9df77a648b1.jpg
PLPaulina, Lavendova, Ania241188, 1ania1, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Zuza usiadła z podparciem jakiś czas temu ( nie wiem ile miała dokładnie 🙈) pełza oraz przyjmuje pozycje czworaczą oraz staje przy czym się da. Łóżeczko od wczoraj obniżone. I w końcu mamy pierwszego 🦷 💪
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10953815fc23.jpg
Lavendova, 1ania1, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nesssssa wrote:u nas leniwiec bez postępów...czekamy na cokolwiek. Za to 4 zęby idą i nocne płacze.
Dziś na tapecie makaron z pesto marchewkowym z alaantkowe. A na drugie śniadanie kasza i owoc jak zwykle.
Mam też kalarepkę i zastanawiam się jak podać, chyba zetrę.
-
Existenz wrote:Dziewczyny co to może być. Male plamki lub krostki na brodzie pod nosem i nos. Pojawiają się i znikają. Stawiam na potowki od smoczka może. A nos.... Jak pije mleko letnie nawet to na nosie Po Ci się. Od ur. Spi tylko na dworzu w dzien na balkonie nie lubi ciepla. Rano byly krostki potem zjadla umylam posmarowałam i teraz ich nie ma.
-
Olek najpierw pełzał do tyłu, kręcił się wkoło żeby się dostać w miejsce które sobie upatrzył. Później uczył się do przodu jak komandos. W tym czasie też ćwiczył siadanie najpierw z podporem. Dość długo ćwiczył pozycje czworaczą i bujanie (jednocześnie jak nauczył się pelzac do przodu). I pewnego dnia powoli czworakował.
-
nick nieaktualnyNasze mają 9 miesięcy to już nie opowiadajcie że nie można dziecka posadzić nawet jak smaodzielnie jeszcze nie siada 😳 Zresztą do jedzenia też siedzą i to od 6 mies.
Moja śpi ❤️ Chyba ma teraz jakiś mega wzrost bo dużo śpi i dużo pije
Chyba wszystkie dzieci lubią muzykę, tańce piosenki. Emilka też tańczy ze mną -
nick nieaktualnyNie powinno sie sadzac.😁
Ja wiem ze Nas sadzali i zyjemy. Ale gdzies pewne rzeczy sie zmieniają. I to od Nas zależy czy sie dostosujemy.😉
Tez inaczej do pewnych rzeczy sie podchodzi do momentu kiedy nie dotkną Nas lub najbliższych problemy zdrowotne..😉😉
Hania tez juz spi. Piękna pogoda. Super tak spacerować gdy w koncu jest ciepło, sloneczko..🌞 mąż wroci z pracy to jakiś piknik nad jeziorkiem☺🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:00
-
Moja też lubi muzyke i lubi bardzo jak jej śpiewam:)
Lavendova, zauważyłam że co byś nie napisała to ja sie zawsze z tobą zgadzam:)
U nas dopiero pierwsza drzemka, jakoś ciężko jej było zasnąć sama nie wiem czemu, a wstała 7.20. Nawet w wózku nie chciała spać, co jest dziwne.
U nas super pogoda, wkońcu bo już dość miałam tego deszczu albo wiatru na zmiane. Więc jak dzidzia wstanie to z powrotem na dwór idziemyLavendova lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Eilleen wrote:Nie wycierasz buzi chusteczkami nawilżajacymi? U nas wyszły od tego. Nie miałam czym buzi wytrzeć to wytarlam chusteczka.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyMoja ma takie krostki pod ustami na brodzie to od śliny. Ale na nosie to nie mam pojęcia od czego.
Paulina chodziło mi o to że nasze dzieci mają już 9 miesięcy! Na tym etapie są już gotowe do siedzenia i z reguły siedzą juz mniej lub bardziej samodzielnie. To jakoś mi się dziwnie czyta takie pouczanie w kierunku Marty że "się nie powinno". Zwłaszcza że przecież nie jesteśmy u niej w domu i nie mamy wiedzy na temat jej dziecka 😆 -
nick nieaktualnyAle tutaj mówię ze sie nie powinno sadzac dziecka które nie siada samodzielnie.
Bron boze, Ja nie zabraniam.😉 ani nie pouczam.
Hania usiadła samodzielnie z podporem mając 7msc.. i ze względu na to ze nie polubiła tego siadu ja nadal jej nie sadzałam.. fizjo tez tak poleciła.
A teraz nie musze, bo robi to kiedy chce(oprócz jedzenia)😁😁😁 uważam ze jakbym ją sadzała na siłę to mogloby miec zly skutek.
Ja uważam ze nie wazne czy dziecko ma 6msc, 9msc czy 10msc jeśli samo nie siada tzn ze nie jest gotowe.. i jesli chcesz byc czyims adwokatem to nie musisz. Marta jakby uważała inaczej to pewnie by mi dosadnie napisała. Ze sadza, obklada poduszkami i juz.😉😉😉😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:53
-
nick nieaktualnyWiesz co, czasami czytając twoje posty to mam wrażenie że tak piszesz żeby komus dojebac. I szczególnie jeśli Marta coś napisze to potem ty jakiś złośliwy koment, że jej dziecku nic nie przeszkadza ze dziwne, ze sie rusza na 1 metr.
To samo było z raczkowaniem ostatnio, że dziecko nie musi raczkowac bo tak matka chce. A dzisiaj czytam że powinny raczkowac i bys do fizjo poszła. To jak to jest w końcu bo trochę sprzeczne? 😉
Zresztą z wstawaniem i chodzeniem tez juz było, że powinnyśmy ograniczać i uniemożliwiac, że wam tak fizjo radzila i daliście radę. A teraz jakoś staje i chodzi sobie Hania, to w końcu jak to można czy nie? 😆
P.S I nikt nie pisał nic o sadzaniu NA SIŁĘ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 13:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova nie mam ochoty brnąć z Tobą w szczenięce pyskówki.
Masz inne zdanie od mojego, to je wyraź a nie wiecznie sie przypierdalasz brzydko mówiąc.. juz trochę drażni mnie, ze wiecznie krytykujesz..
Dziś napisalam ze co fizjo to inna opinia. Dobrze jak dziecko raczkuje. Alw za cholere nie zmusisz !😉😉😉
A my mialysmy ograniczyć wspinanie zanim Hania nie usiądzie bez podporu. Udalo sie !😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 13:52
-
PLPaulina wrote:Ostatnio fizjo na gimnastyce mówiła ze naukowcy powiazują brak raczkowania z dysleksją. 😁 u mnie by sue zgadzało- ale ile w tym prawdy to nie wiem 😁😁
Hania usiadła pierwszy raz mając 7msc.. dluuugo byla cisza. Zero nauki umiejętności.
I po 8msc, kolo 9msc zaczelo się dziać 😁😁😁
Ale ponoć nie zdrowo jak maluchy zbyt duzo etapów omijają. Kazdy pokolei przygotowuje ciało do kolejnego..
Edit. U Nas fizjo kazala sie zgłosić po 9msc gdyby Hania nie usiadła bez podparcia..
Teraz na 9msc sa bilanse wiec zawsze mozna z pediatrą porozmawiać jak ktos ma wątpliwości.
Z dysleksją u nas się nie zgadza. Ani ja ani siostra nie raczkowałyśmy, a dysleksji nie mamyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia