X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się wybierzemy do pediatry. Hani ostatnio zbyt często zdarzają się wymioty po posiłku. Ogólnie ostatnio bardziej odmawia jedzenia.. 🤔😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam akcje po ciąży straszne. Okres maskaea leje się, dokapuje nawet na 8 dzien, a zaraz potem mnie boli właśnie na owu. Tragedia. Dlatego chce tabsy bo juz mam dość tego :/

Moja je też słabo a dodatkowo nie da sie posadzić w krzeselku...

Jak wymioty po posiłku to koniecznie skonsultować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    A mój wody nie chce pić, próbowaliśmy doidy, kupiłam zwykły bidon że słomka, potrafi wodę pociągnąć ale wypływa albo gryzie slomke dla zabawy. Najlepiej mu idzie ze zwykłego kubka z którego sama woda leci po przechyleniu wtedy coś wypije, ale najlepiej to mu pasuje rozlewanie tej wody.
    Czy Wasze dzieci też robią takie awantury przy ubieraniu? Mój to się zachowuje jak opętany jak muszę go ubrać czy zmienić pieluszke,albo po kąpieli wytrzeć i nakremowac, taka histerie robi, że chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Jak mu nie dam czegoś co go mocno zainteresuje to jest kiepsko. A jeszcze chwilę temu mógł leżeć na przewijaku bez żadnych protestów, tak uwielbiał poranne mycie i ubieranie
    Marcela, mamy to samo. I z wodą i z ubieraniem. Wode wypluwa, a zmienić pieluchę, czy ubrać to cyrk i krzyki.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja też. Do kiedy zamierzasz? A jak u Was z jedzeniem?
    Planuje do końca roku ale zobaczymy co czas przyniesie. Czasem mam dość. I tak od początku mojego nie starcza i dokarmiam jedna czy dwie porcje dziennie mm. Idzie do żłobka od września więc tak myślałam żeby może wtedy jeszcze ściągać.

A co do rozszerzania diety to średnio. Coś tam skubnie czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 22:00

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jakie polecacie bidony? (kubki że słomką)
    Ja mam z canpol z odwaznikiem. Jest ok. Ale jak jest otwarty i Olek nim rzuca to woda trochę leci.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy z wizytą u szwagierki. Miała być kawa i pogaduchy a dzieciaki miały się ładnie bawić (szwagierka ma córcię o 1,5 m-ca młodszą niż Antoś, z sierpnia) :D. Zamiast bawić to oczywiście była wojna o wszystko, o zabawki, o pchacz, o huśtawkę, o smoczek (bo przecież ten czyjś jest fajniejszy) a na koniec pobili się o butelkę pepsi. Masakra, oboje mają nieustępliwe charakterki, chyba będzie coraz ciekawiej :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Z tubkami jest taki problem ze młody nie da sobie ich przytrzymać on chce sam i wiadomo jak to się kończy 😂 mocno przyciśnie i wszystko na nim albo na podłodze ;/
    No właśnie dałam dzisiaj mus bezpośrednio z torebki i skończyło się tak że nacisnal i sporo poszło na niego :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja zaraz szału dostanę.. Hania cały dzień się wspina po mnie.. Z zabawkami. Ze wszystkim..

O jedzeniu, kiblu mogę zapomnieć! O co jej chodzi?! 🤔
    Jak z nim siedzę na macie to się na mnie wspina po czym schodzi przechodząc przez nogi i taka zabawa

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Haha ale mnie rozbawiłaś :D

Wczoraj pisałam ze Agatka zrobiła kupę aż jej na brzuch wylazło? Dziś jej wylazło po pachy :D Czy to znak żeby zwiększyć rozmiar pieluch? Jaki rozmiar używacie? My jeszcze 3.
    My od jakiegoś czasu na 4 jesteśmy bo.3 były dobre ale chwila i były przesikane.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam was. Wieczór czy noc to praktycznie jedyny moment.

Olek dał czadu wczoraj. Od rana było ok. Później przyjechała moja mama i z nim wyszła ale na krótko bo paskudna pogoda była. Jak wróciłam z siłowni to dał czadu. Tylko mama i mama że nawet obiadu nie mogłam jemu zrobić, sobie odgrzac. Wszystko w biegu i nerwa miałam strasznego przez to. Wieczorem po kilku aluzjach z mojej strony i rzuceniem lejkami na fotel że piernicze ściąganie to przejął go, wykapal i położył spać. Ja tracę nerwy wtedy jak jestem głodna i chciałabym coś zjeść a nie mogę. Na szczęście Marcin rozumie to bo przy takim gorszym dniu miał okazję nieraz opieki nad Olkiem i sam miał dość.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A my się wybierzemy do pediatry. Hani ostatnio zbyt często zdarzają się wymioty po posiłku. Ogólnie ostatnio bardziej odmawia jedzenia.. 🤔😑
    Może jakiś wirus?
    Olek tak miał jak miał wirusa. Wymiotował i mało jadł.

My mamy dady 5 od dłuższego czasu.

Wczoraj Olek płaczliwy był i po obiedzie nie chciał jeść, trochę zwymiotował, dostał od razu taki katar że jak i kichnal to miał świece do brody 😂
    Może po obiedzie brzuszek bolał? Hmm. Zobaczymy jak dziś będzie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej u Nas to nie wirus.. Bo by to było częściej... 🤔
    Sama już nie wiem. 🤔 Zadzwonię dziś do pediatry. Lepiej skontrolować.

Wczoraj to nie jadła śniadania. Tylko chciałam ją wsadzić do krzesełka to był taki płacz jakbym ją ze skóry obdzierala..
    I wieczorem zwymiotowala, ledwo zaczelysmy jeść. 🤔

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Raczej u Nas to nie wirus.. Bo by to było częściej... 🤔
    Sama już nie wiem. 🤔 Zadzwonię dziś do pediatry. Lepiej skontrolować.

Wczoraj to nie jadła śniadania. Tylko chciałam ją wsadzić do krzesełka to był taki płacz jakbym ją ze skóry obdzierala..
    I wieczorem zwymiotowala, ledwo zaczelysmy jeść. 🤔
    No faktycznie lepiej skonsultować. Daj znać co powie pediatra. Olek nie śpi od 5.30 😒

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił nam katar :( noc piękna spał od 20 do 6:30 z mlekiem tylko o 4:30, cała noc w łóżeczku.

Paulina mi mały wczoraj coś rano zwymitowal ale chyba 5o połknął i nie wyplul bo tylko silne widziałam a czułam wymiociny.. teraz myślę że jak w nocy katar go ruszył to może właśnie coś mu splynelo w nocy i tym? Ale apetyt akurat mu dopisuje i ma to narzekać nie mogę. :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy trzy razy ryk jakby że skóry obdzierali... Dwa razy posmarowałam dentinoxem, bo już nie wiedziałam co mam zrobić i pomogło, momentalnie się uspokoił i po chwili na rękach zasnął... Nie wiem czy to faktycznie zęby, nie mogę mu zajrzeć do buzi.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja całą noc się przytulala do tatusia, nawet na jego poduszke wlazla 😂☺️

Hmm takie wymioty to z reguły
    -wirus
    -przeziebienie goraczka katar flegma
    -ząbkowanie
    -kwestia potrawu smaku lub konsystencji

Moja Oliwia rzygala przy/po kaszce. Nie zawsze ale często. Do dziś mi wypomina że jej dawalam takie cos do jedzenia 🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych 4 by pasowało ząbkowanie.. Bo zdarzyło się to w trakcie posiłku jak i 2h po posiłku.. 🤔

Albo za dużo dostaje... Hehe. może wcale tyle nie potrzebuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:07

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    -kwestia potrawu smaku lub konsystencji

Moja Oliwia rzygala przy/po kaszce. Nie zawsze ale często. Do dziś mi wypomina że jej dawalam takie cos do jedzenia 🤣🤣🤣

Pamiętam jak w przedszkolu zmuszali mnie do zjedzenia krupniku to narzygałam do talerza 😂

Lavendova, misia-kasia lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Planuje do końca roku ale zobaczymy co czas przyniesie. Czasem mam dość. I tak od początku mojego nie starcza i dokarmiam jedna czy dwie porcje dziennie mm. Idzie do żłobka od września więc tak myślałam żeby może wtedy jeszcze ściągać.

A co do rozszerzania diety to średnio. Coś tam skubnie czasem.

Ja was podziwiam z tym kpi. Nie dałabym rady. Jak kilka razy do leków odciągałam to miałam dość...
    Marzę o dniu kiedy Ula zacznie jeść. Teraz to porażka. Widzę, że ma ochotę ale przy jedzeniu to skubanie. Magazynuje czasem w buzi a potem płacze. W czerwcu mamy neurologopedę to zobaczy czy tam w paszczy wszystko ok, bo ona miała cięte te wędzidełka dwa. No i jeszcze nie gotowa na krzesełko do karmienia, sprawdzałyśmy z fizjo. Przy okazji fajne zobaczyłam - Safety 1st.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś młodemu owsiankę z gruszką i jabłkiem. Pierwsza łyżka została wypluta, potem nawet buzi nie otworzył. Musiałam zrobić mu zwykłą kaszkę z musem, zjadł wszystko i poprawił bułką. Owsiankę zjadłam sama...ehh.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ