X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, wczoraj zrobiłam Filipowi mus z jabłka i banana i dodałam do owsianki. Na szybko smażyłam jajo... Mus bananowy z tubki spoko, ale jak ja zrobię to nie ruszy🤷

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z początku płatki owsiane też nie smakowały, chyba przez konsystencję, teraz już je. Z jabłkiem i gruszką dobre są też płatki ryżowe 🙂

U mnie dzisiaj zimno, ale chociaż nie pada deszcz tak jak przez ostatnie dni. Biorę małego dziś na spacer, bo jeszcze trochę i wyskoczę z okna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:56

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm wy mówicie o owsiance a tego to nawet moje duże nie ruszą 🤣 Ja zresztą tyz nie więc się dzieciom nie dziwię he he

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o takich kaszkach dls maluchow nie ma mowy... po pierwszej wyzeczce bunt😂
    Ostatnio mamy faze wylacznie na kawalki...
    Wszelkie buleczki, placuszki itp to tak, warzywa, ziemniaki wszystko w kawalkach inaczej jest na nie... nie ma mowy o np pure ziemniaczanym do obiadu... makaron tez swiderki, penne byle nie jakis drobny

Owsianke ja jadam bardzo czesto na sniadanie😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:07

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hmm wy mówicie o owsiance a tego to nawet moje duże nie ruszą 🤣 Ja zresztą tyz nie więc się dzieciom nie dziwię he he
    Ja tez nie lubie owsianki. I nawet Hani bym nie dała. 😅😅😅😅

Ale za to bym chciała by jadła kawałki już. Wszystko to musi być papka. Bo inaczej blee.
    Długo trochę. Za tydzień kończymy 10msc a je jak maluszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:13

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam owsiankę 🙂 jem bardzo często.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza uwielbia owsiankę, często dostaje na śniadanie i zawsze prosi o dokładkę :D
    U nas też ostatnio wszystko w kawałkach musi być. Wczoraj jadła ze mną borówki, na pół jej tylko pokroiłam i wcinała aż miło. Banan też musi być w kawałku, zgniecionego nie chce. A chleb wyrywa mi z ręki jak widzi że jem. Szkoda tylko, że do zup nie chce się przekonać...
    Dziewczyny, jak podajecie kaszkę z butelki? Przez te smoczki z Y?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie drzemka i czas dla mnie na kawę :) w chacie taki bajzel ze szok... zawsze codziennie coś ogarniałam a ostatnio nic mi się nie chce może tez przez ta depresyjna pogodę. Ale dziś zamierzam to zmienić biorę się za porządki i upieke drożdżówki z rabarbarem i truskawkami posypane kruszonka 🙃 byłam wczoraj u gina i wszystko ok, możemy się starać o dziecko. Te plamienia to podobno pozostałości z okresu nic poważnego się nie dzieje.
    A wy jakie plany na dzisiejszy dzień?
    Czy myslalyscie już coś o roczku ? U nas pewnie będzie tort kawa ciasto jeśli będzie ciepło to pewnie rozpalimy grilla i zapraszamy tylko najbliższych z których i tak wychodzi ok 20 osób🤦‍♀️

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deszcz leje więc pewnie w domu będziemy 😑 aż taka kucharka że mnie nie jest by mi się chciało w wolnym czasie stać w kuchni. Raczej gotuję bo muszę niż dla przyjemności. ☺️

Ja liczę że końcówka lipca będzie słoneczna.. Bo dzieciaki będą spokojnie mogły szaleć na ogrodzie.. Ale tak czy siak urodzinki ogrodowo/grillowo. Najbliżsi.. 2 Msc zostały! 😲

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje deszcz... Wczoraj też. Nie da się wyjść nawet na chwilę :/ nawet muszę mieć światło zapalone bo ciemno.
    Filip lubi kisiel, czy to taki z mąki ziemniaczanej, czy z siemienia lnianego, wcina każdy :) no i musy w saszetkach♥️ ale ja mam żarłoka, który cyca też nie odmawia.
    A na roczek to liczymy na ładną pogode i robimy impreze na działce :)
    Bratowa pożyczyła mi nosidełko, stokke, bardzo fajne, masywne, ale jestem do niego za mała... Pas biodrowy opiera mi się na kościach dość boleśnie i nie da się tego wyregulować... Ale za to na zakupach mąż jest od noszenia dziecka, a ja szaleje pomiedzy półkami :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Filipie ledwo jestem w stanie zrobić mu obiad, a ciasto to ostatni raz piekłam w ciąży. Na chacie mam taki syf, że mnie trafia, jutro planuje sprzątać jak mąż wróci, dzisiaj wychodzę, żeby tego nie widzieć.
    Na roczek też planujemy grilla, mam nadzieję, że pogoda dopisze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bałagan. Córka przyjdzie z koleżanką to coś muszę ogarnąć. Nid gotuję dziś, też nie przepadam. Zamówię im pizzę, mamy zupę z wczoraj jeszcze 😂

Z jedzeniem też kiepsko, było juz lepiej bo kaszke z owocami jadla, zupke moją bo słoiczkowych nie rusza a ostatnio znowu bunt. Kawałków e ogóle nie chce, poza arbuzem i truskawkami. Nie zje omleta jajecznicy plackow itd

Też mam deszcz. Wychodzę na 15 min po dziecko i do domu. Zimno jak w listopadzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kaszke z butelki pije ze smoczka avent 3 ale ja robię taką płynną bo gęstego nie wypije. Na 180 ml wody 6 lyzek mleka (polskie nan optipro 2 wiec juz ma zageszczacz tez) i 1-2 łyżki kaszki.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się tez zaliczyłam do tych co uwielbiają owsiankę :) z owocami, z bakaliami, z dżemem, z masłem orzechowym, ze wszystkim mi smakuje ale musza być dodatki.

Ja rano na siłowni byłam po 2 tygodniach przerwy, a później na tym bilansie. Tak jak myślałam Agatka wazy mniej niż 7kg - 6860g. Za to ma 71cm wzrostu. Poza tym wszystko dobrze. Od dziś staram się jej bardziej urozmaicać dietę. Na śniadanie kaszka z owocami, na 2 śniadanie owoce do raczki i placuszki. Na obiad mam dorsza z pewnego źródła i swojskie warzywa.

U nas pogoda do dupy a mnie jeszcze czeka wizyta u dermatologa z Agatką i jedziemy metrem bo nie chce się pchać autem do centrum gdzie ciężko z parkingiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:46

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię owsiankę :D

My z katarem zostajemy w domu.. dwa dni był zdrowy. Nie wiem czemu katar wrócił eh..
    Nic nie piękę bo muszę zrzucić 3-4kg tak dla samej siebie. Chcę się wyrobić do końca czerwca, a ostatecznie przed powrotem do pracy.

Ja roczek robię w mieszkaniu, co prawda będziemy sobie chyba po głowach chodzić ale nie będę knajpy wynajmować bo to bez sensu. Chrzest, kiedyś tam komunia to co innego niż urodziny :) U nas to i tak tłumów nie ma, dziadkowie, męża brat, mój brat z żoną i dwójką dzieci no i chyba zaproszę kuzynkę z dwójką dzieci, bo ja jestem chrzestną jej synka, a mąż w czerwcu będzie chrzestnym jej córeczki, więc my też pewnie na wszystkie urodziny u nich będziemy to się tak odwdzięczymy no i mam nadzieję, że nasze dzieci będą miały fajny kontakt jak są z tego samego roku i mieszkają jako jedyni z rodziny w tym samym mieście :)
    Do jedzenia no to tort, który zamówię, jakieś ciasto i galaretki z owocami, a potem może jeszcze jakaś kolacja?

misia-kasia zazdroszczę takiego wychodzenia :D ja raz w miesiącu daję rad wyjść na godzinkę pobiegać, tak cały czas z małym :D

A bałagan tez mam.. chociaż jak maly się czołga to mogę o wiele wiele więcej zrobić.
    Je i papki i kawałki ale papki pozwala sobie dać na łyżeczce a kawałki już musi koniecznie sam. Borówki jak jadł to później w kupie skórki znajdywałam :P
    Kaszkę z lenistwa daje mu w kubku niekapku, tzn jakby smoczek od kubka, a w zasadzie w zwykłej butelce jest.. no ale to mówię, moje lenistwo :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuje małej na noc dosypać łyżeczkę czy dwie kaszki, może wtedy mniej wypije. Ona potrafi wciągnąć 270 ml mm i czasami się boje żeby ją brzuszek nie bolał. W dzień wypija po 180.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura! Udało mi się Hanie położyć na pierwszą drzemke w domu. A nie w wózku. 40 minut to zajęło. Ale śpi! ☺️☺️

Ooo ja to chcę zrzucić jeszcze 7kg. I to musi się odbyć do 2 ciąży. Hehe.

Ale oprócz diety nie mam pomysłu co robić.? Jestem z Hanią sama i nie wchodzi w grę pójście na siłownię. 😑

1ania1 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii mój od wielkiego dzwonu daje radę machnąć 210 wody + 7 miarek :D
    To na noc i w nocy, w dzień 2x mu daję mleko i wtedy robię 2x150+5 miarek i tez nie zawsze wypije.

PlPaulina ja ćwiczę jak mały idzie spać na noc.. inaczej nie ma kiedy, więc i o 21 się zdarza teraz do 22. Od stycznia 1x w miesiącu udawało mi się wyjść pobiegać w weekend i to tyle.. więc teraz próbuję mniej jeść i ćwiczyć wieczorem regularnie, to nic że się nie chcę. Włączam płytę i ćwiczę.. 2x w tygodni godzinny trening i 1x 30min, nie jakieś mega mocne.. na razie ćwiczę treningi A. Pióra Sexy mama i plecy, a chcę zacząć już pomału Chodakowską i ruszyć od model look, zależy mi na wzmocnieniu mięśni głębokich najpierw i poprawieniu postawy bo po ciąży z tym moim brzuchem to nadal chyba mój organizm nie ogarnął środka ciężkości tam gdzie powinien być :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:51

• e_mii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    e_mii mój od wielkiego dzwonu daje radę machnąć 210 wody + 7 miarek :D
    To na noc i w nocy, w dzień 2x mu daję mleko i wtedy robię 2x150+5 miarek i tez nie zawsze wypije.
    No a ja małej robie po 180ml, wieczorem po kąpieli tez tyle, ale ona dalej ciągnie i się denerwuje, wtedy mąż jej dorabia 90 i to wypija i tutaj czasami zostawi jakieś 10-20 ml. Tak myślałam, że to troszkę za dużo...

My z mężem zaczęliśmy ćwiczyć rano. Mała i tak wstaje o 6, więc jeden dzień ja sobie włączam Chodakowska, a drugiego dnia on idzie na basen czy siłownie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rano nie na rękę strasznie, mąż na 8 do pracy, więc chyba o 5 bym musiała zacząć żeby ćwiczyć do 6 i jeszcze jakiś szybki prysznic zaliczyć.. ewentualnie skorzystać z jego dobrego humoru i może między 8-9 spróbować.. no ale prysznic nadal zostaje a z nim to nie wiem jak :D jak się myć i pilnować jednocześnie? :D

‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ