Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olek śpi. Już był taki marudny że biegiem kąpać, mleczko i zaraz usnął. Dziś Olek miał bunt na jedzenie. Upał i ząb dokuczają. Z resztą ja też jestem wykończona. Chyba zrobię sobie już dziś obiad na jutro bo nie chce mi się gotować jak od rana gorąco. Wole siedzieć z nimi we wodzie.
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Paulina ja bym czekała. Filipa czasami kładę spać a on szaleństwo, więc daje mu się wyszaleć, bo przecież na siłę nie zaśnie. A jak usypiasz Hanie, oprócz wózka ?
Druga Drzemka, kiedyś działał cyc i lulu. Teraz jest maruda, siada, gada, staje. 🤣
Tylko pytanie czy dziennie to nie mało 2h snu? -
Paulina u nas czasami w dzień wypada 1,5h snu no nic nie poradzę nie zmuszę do snu. Niby ma 2 a czasem nawet 3 w taki upał ale spi po 20-40min.
My chodzimy na spacer o 18. Później wracamy, butla, kąpiel, cyc. Jest tak gorąco ze 9-18 nie da się wyjść z domu. Poza tym Agatka znów ma katar, nie wiem czy to nie na zęby, bo ślini się i szoruje po dziąsłach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 20:03
-
Moja też ma teraz kłopot z drzemkami! Normalnie kładłam ją i zasypiała sama. Teraz musze w tym cieple dwa razy dziennie w wózku kółeczka pod drzewem w cieniu robić i tylko tak zasypia. Potem wnosimy wózek do domu bo tam jednak chłodniej, i jak śpi pół godziny to jest super. I tak dwa razy... Wszystko przez to że jest tak ciepło...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina ja na siłę bym nie męczyła.. odczekalabym i wtedy ppnowila próbę. Może nie potrzebuje Hania teraz tyle snu, może za jakiś czas jej minie a to skok jakis
Mój śpi w rampersie i przykrylam go bambusowy kocykiem.. Ale nie wiem czy mu nie za ciepło
A generalnie wczoraj mieliśmy druga rocznice ślubu i wiem o tym bo teście złożyli nam dzisiaj życzenia, mąż z nimi rozmawiał przez telefon. Po rozmowie mi powiedział.. chwila konstwrnacji i mówi że w sumie chyba ja też bo nie wygladalam żebym była zła wczoraj także ten.. ustawiłam suwaczek na rocznicę o której nigdy nie zapomnieliśmy czyli moment od kiedy jesteśmy razem para tyle właśnie dla nas ślub znaczył6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My śpimy w body na krótki rękaw i tyle. Przykryty kocykiem bambusowym, ale po 15 minutach góra już odkryty,bo wędruje po całym łóżeczku u nas masakra. Wieczorem w domu 25-27 stopni, a w dzień 29-30. MASAKRA. Nie się się żyć. Wiatrak nic nie daje...
Jeśli chodzi o drzemki to na Emila działają usypiająco. Pierwsza drzemka trwała 1.45, a druga 1.50. od dobrych dwóch miesięcy tyle w dzień nie sypiałEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U nas albo rampersy krotki rekaw lub ramiaczka, albo body krotki rekaw i w zaleznosci od tego jak jest w pokoju albo letni spiworek (sama cienka bawelna, zero ocoeplenia w srodku), albo kocyk bambusowy, ktory i tak zaraz jest obok niej a nie na...
W sypialni ostatnie trzy dni mamy 22 stopnie, wiec zakladam spiworek, bo jest leciutki, ze jie jest goraca, a jednak bez miala zimne nozki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMoja od tych upałów tez się przestawiła ze snem, zasypia na noc nie wczesniej niż 21.30 🥺 a chodziła spać o 20.00. Masakra. Jak próbuję ją wczesniej położyć, (zasypia przy cycu), to possie trochę i mi ucieka 🤣🤣🤣 normalnie złazi z kanapy - sama nauczyła się bezpiecznie tyłem schodzić i zasuwa do salonu 😂 a śpi w bodziaku z krótkim rękawem, nóżki jej tylko nakrywam tetrą. Mamy Ok 25stopni cały dzień w mieszkaniu.
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Dziś koszmarna noc za nami, miliony pobudek, z czego jedna na 45 minut i w najlepsze sobie gadał, a o 6 rano wyspany. Masakra... ;(Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
U nas drzemki i noce OK. W dzień ma dwie drzemki pierwsza 2-3 godziny, druga 0,5-1 godziny. Właśnie się obudziła po nocy więc trzeba zaczynać dzień. Śpi w rampersie i nawet nie próbuje już przykrywać 😅 My mamy mieszkanie skierowane na północ więc mamy przyjemną temperaturę (nie wiem ile st bo nie mam termometru 😉)
Człowiek całe życie się uczy, a i tak głupi umiera 😂 Ja nie wiedziałam, że pieluszki do kąpieli można nabyć wielorazowe i kupowałam te jedno. Jako, że w te upały codziennie jesteśmy na działce na basenie to codziennie jedna dwie pieluszki nam schodziły 🤦♀️ Przecież majątek bym straciła, dzięki Wam tutaj dowiedziałam się o tych majtkach kąpielowych 😃 Właśnie takie zamówiłam, myśle że dwie pary wystarczą 🤔
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de8b8abbb479.jpgMarta..a lubi tę wiadomość
[/url]